Mai ilmoitti yhteistyöstä Kiinaan...

Saku-foorumi » Uusi sukupolvi: AmigaOS 4 » Yleinen keskustelu » Viestit 2004 » Viestit 10/2004 asti » Mai ilmoitti yhteistyöstä Kiinaan « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Joanna
Lauantaina, 2. lokakuuta, 2004 - klo 10.48:   
http://www.mai.com/news&events/PressRelease090804.html

Lyhyesti (hemmetisti täytettä ne siihen saa):

Mai on esitellyt Kiinassa 300 ihmiselle mini-teron pohjaista laitetta Linuxilla.

Samalla ilmoitettiin yhteistyöstä Mai,Inguard ja Arc.9 välillä (viimeisin kiinassa tänäkesänä perustettu yhtiö).. Ilmeisesti tavoitteena valmista/myydä näitä kiinassa.

Analyysi: JOS ne saa kiinaan noita myytyä ja jos se tääläkin mainittu (mahdollinen) uusi Bugifixi toimii niin tuosta voi seurata etuja Amigisteille.. Tärkein asia massamyynnistä olisi että se varmistaisi rautatuotannon jatkumisen ja tuotteiden varmemman saannin (esim Aoneja ole ollut kuukausiin). Lisäksi tuotannosta tulevilla rahoilla voisi jatkaa tuotekehitystä/testausta isommalla miehityksellä.

Bonusmahdollisuutena jopa sellainen että tuotantoerien kasvaessa hinnat putoaisivat ... Aonen hinnoisssa tosin on kokoajan ollut suurempi ongelma välikäsien määrä.

Kommentti: Koko pressijulkaisussa ei mainitty Eyetechiä.. Uskoisin että AlanR on ollut mukana esittelyssä (ainakin hän teki samaa demoamista jo viime kesänä vaikkei silloin mitään kauppoja tainnustkaan syntyä), mutta Eyetech ei ilmeisesti ole aktiivinen osa tätä bisnestä.

 

Janne
Lauantaina, 2. lokakuuta, 2004 - klo 11.46:   
Joanna: Mielestäni Eyetechin ja AmigaOnen kannalta kiintoisimmat mahdollisuudet liittyvätkin nimenomaan MAIn kotimarkkinoille Aasiaan ja Kiinaan. Kiinassahan Alan Redhousekin ravailee.

Pakkohan Eyetechillä joku motivaatio tähän kaikkeen on olla. Pakko on jossain olla jotain isoa prospektia minkä takia kannattaa yrittää. Siksi uskon kulisseissa on ainakin potentiaalia, tokkopa tätä vain Amiga-fanien takia tehdään.

 

Joanna
Sunnuntaina, 3. lokakuuta, 2004 - klo 3.35:   
Ainakin Amigalehtien mukaan AlanR on aina demoillut amigaOS:aa (tosin kuka Amigalehdessä linuxin mainitsisi?).. mutta kun tietää sen hintatason ja kehityksen asteen niin eiköhän LInux-laitteiden myynti ole uskottavampaa.

 

Janne
Sunnuntaina, 3. lokakuuta, 2004 - klo 10.57:   
"The event was in the Great Hall of the People (equivalent to the White House) and, yes, I was there and gave a presentation, which included a live demonstration of OS4 - running entirely from flash card - by Adam Kowalczyk. The majority of people in the large audience were from the Chinese Ministry of Information Industries.

There are some very big opportunities in China.

Alan"

OS4 flash-kortilla Kiinassa

Mielestäni hyvin linjassa sen olettaman kanssa, että AmigaOne/Teronin suurimmat mahdollisuudet tällä hetkellä ovat Aasiassa.

 

Janne
Sunnuntaina, 3. lokakuuta, 2004 - klo 11.01:   
Joanna: Niin, vaikea sanoa kuinka paljon kyse on MAIn urakasta
ja kuinka paljon Eyetechin ja kuinka paljon on yhteistä
potentiaalissa, taloudellisesti ja muutenkin...

Mutta joku syy Redhousella on jatkaa ponnisteluja ja se ei
varmasti ole Amiga-yhteisö. En usko että hän näkisi siinä
riittävästi potentiaalia. Kyllä se potentiaali arvatenkin on
teollisuusasiakkassa ja ehkä uusilla markkinoilla kuten Kiinassa.

Jos nyt vaan MAI saa pakkansa kuntoon...

 

Jon
Sunnuntaina, 3. lokakuuta, 2004 - klo 11.35:   
Kiinassahan ollaan varmasti avoimia Microsoftin "kilpailijoille" - eri asia taas on, onko AmigaOSista moiseen ;)

 

KimmoK
Maanantaina, 4. lokakuuta, 2004 - klo 9.19:   
@Jon

Kiinassa "desktopin" rima on varmasti joitain metrejä matalammalla kuin läntisessä mualimassa.
Eli sinne kai AOS:a vähiten epärealistisesti voi myydä (amiga fanien ulkopuolella).

 

Joanna
Maanantaina, 4. lokakuuta, 2004 - klo 10.28:   
Veikkaisin että OS4:n kalleus (n 100 E /kpl, mikä on enemmän kuin normaalihintainen home-XP, ja M$ on hyvä antmaan alennuksia kinuajille) ja varsin totaalinen kiinnankielen tuken puute (unicode?. sevelluksia?) riittävät syyksi miksei OS4 sinne myy.

 

KimmoK
Maanantaina, 4. lokakuuta, 2004 - klo 12.20:   
@Joanna

"Veikkaisin että OS4:n kalleus (n 100 E /kpl, mikä on enemmän kuin normaalihintainen home-XP,"

Ei olisi ennenkuulumatonta jos markkinoille pääsemiseksi annettaisiin käyttistä ilmaiseksi. Niinhän kaikki muutkin tekee, Genesitä myöden.

"varsin totaalinen kiinnankielen tuken puute (unicode?. sevelluksia?)"
Ei se tuen puute taida ihan totaalinen olla.
(joskin unicodesta ei nyt reiluun vuoteen ole näkynyt jappasua)

Minusta tuntuu että se yksistään on jo valttia kun kyseessä ei ole M$ tuote Kiinan markkinoilla.

 

Joanna
Maanantaina, 4. lokakuuta, 2004 - klo 13.52:   
KimmoK: kuten toisessa ketjussa totesin OS4:n tilanteesta.. Saahan sitä antaa ilmaiseksi vaikka kuinka moneen kertaan mutta kuka maksaa koodaajille? Siis jos sitä joudutaan tästä eteenkinpäin bundlaamaan koneiden mukana ja lupaamaan ilmaisia päivityksiä vanhojen koneiden omistajille, jonkun (Eyetech?) pitää kaivaa Hyperionille kohtuullinen tukku kahisevaa myynnin mnetyksistä.

Tietty, jos unohdetaan se että kyseessä olisikaan (tai ainakin piti olla) kaupallinen käyttöjärjestelmä. Harrastajaprojektia voi tehdä ilmaiseksi vuodesta toiseen...

Genesi? Oletan heidän kompsensoivan Mos-kehityksen talon sisällä Linuxille menevien koneiden myynnillä. EN tiedä määriä, mutta tuskin niilä vielä on rikastunut kukaan.

 

Matti Kuuva
Maanantaina, 4. lokakuuta, 2004 - klo 14.14:   
Kiinassa kai ei kannata paljon softasta laskuttaa kun on maailman pahimpia piraattimaita.

 

itix
Maanantaina, 4. lokakuuta, 2004 - klo 14.17:   
"Minusta tuntuu että se yksistään on jo valttia kun kyseessä ei ole M$ tuote Kiinan markkinoilla."

Tai Linux... EIkös se ole kapitalismin perikuva. Työläiset koodaavat ilmaiseksi ja korporaatiot tienaavat :)

 

KimmoK
Maanantaina, 4. lokakuuta, 2004 - klo 14.44:   
@Joanna

"Genesi? Oletan heidän kompsensoivan Mos-kehityksen talon sisällä Linuxille menevien koneiden myynnillä. EN tiedä määriä, mutta tuskin niilä vielä on rikastunut kukaan."

Ja samahan voisi onnistua mini emojen kera kiinaan?

Ja jos vaikka kiinaan menee 100 000 mini emoa linux käyttöön ilman AOS4:sta (mutta kuitenkin donglatulla UBOOTilla josta ehkä 1€ Hyperionille) niin niillehän voisi yrittää myydä 50 000 AOS4:sta vaikkapa 20€ kpl ja sillä tienaa jo enemmän kuin myydessä 1000kpl AOS4:sta länsimaihin 100€ hinnalla.

@itix

Jep. Mielestäni Linuxilla voisi päästä kiinassa siihen asemaan missä Wintoosa on muualla maailmassa. Jos AOS pääsis siihen asemaan kiinassa mikä applella on maailmassa niin AOS markkinat olisi kymmeniä(?) kertoja suuremmat kuin koskaan ennen.


@all

Mutta kaikki on liian korkealla maan matosen näkövinkkelistä, totta. Hemmetin hienoa on että jatksavat yrittää, kuitenkin. Jos niitä yrittäviä hulluja ei olisi niin ei meillä olisi AOS4:sta tai MOS:a tarjolla.

 

hooligan/dcs
Maanantaina, 4. lokakuuta, 2004 - klo 14.52:   
Jos lähdetään siitä että niitä emoja myytäs edes 1000 kappaletta "ulkomaailmaan" .. aletaan sitten tavoittelemaan tuota sataatuhatta.

 

Joanna
Tiistaina, 5. lokakuuta, 2004 - klo 21.13:   
Hooligan. Eipä se tuhat MAI:ta paljon auta.. He ovat edelleenkin piirejä suunntteleva firma (ainakin paperilla, yksi piiri saatu tuotantoon neljässä vuodessa) jonka oikea toimiala on siltapiirien teko. Ei koneiden rakentelu ja myynti marginaaliryhmille. Ellei sadantuhannen diiliä pian tule, ei Mai tuosta etene vaan se juuttuu loppuelämäkseen tekemään Articia-S pohjaisia Teroneita.

Hyvä esimerkki teknologiatalosta joka juuttui aikaan
http://www.ictpld.com/
Aikoinaan (n 10 vuotta sitten?) teimme Rossin Timon kanssa mikrokontrolleripohjasen ohjelmointilaitteen näille piireille. ICT:n Peel piirit olivat siihen aikaan selkeästi parempia kuin esim Latticen GAL piirit, monipuolisempia, paremmin ohjelmoitvia yms..

Mutta ilmeisesti ICT ei koskaan saanut isoja asiakkaita ja kyennyt lyömään rahoiksi (tai jotain osaamista puuttui). Noin 7-8 vuotta sitten heidän tuotekehityksensä pysähtyi kokonaan ja siitä lähtien he ovat myyneet vuodesta toiseen samoja piirejä.

 

Joanna
Tiistaina, 5. lokakuuta, 2004 - klo 21.15:   
KimmoK: Onhan hulluja projekteja ja yrittäjiä (mm eri alojen taitelijoita) ollut ennenkin ja *aina* osa niistä on saanut aikaan merkittäviä lopputuloksia. Mutta ei hulluuden käyttäminen suunnittelun kantavana voimana ole mikään tae siitä että lopputulos olisi siihen uhrattujen vuosien arvoinen.

 

Joanna
Tiistaina, 5. lokakuuta, 2004 - klo 21.18:   
Sivuhavaintona.. Joku luova henkilö oli mennyt postittamaan tämän Mai.uutisen Ann.lu:hun otsikolla:

"Amiga in China!"

Yep.. Ihan varmasti :)

 

KimmoK
Keskiviikkona, 6. lokakuuta, 2004 - klo 9.47:   
@Joanna
"Mutta ei hulluuden käyttäminen suunnittelun kantavana voimana ole mikään tae siitä että lopputulos olisi siihen uhrattujen vuosien arvoinen."

Mutta onko se hulluille niin väliä. :O

"Amiga in China!"

Jep. Jokin "AmigaOS4 shown in China, @ MAI Smart Terminal event" ois ollut sopevanpi otsikko.

 

Joanna
Keskiviikkona, 6. lokakuuta, 2004 - klo 10.36:   
Eikai sillä loppujenlopuksi tässä maailmassa niin ole väliä. Ja onhan se ainakin jotain liikettä johonkin suuntaan maailmanloppua odotellessa.

Tuosta otsikosta, piti tarkistaa kun ann.lu:sa oli maininta.. AW.net oli otsikoinut sen " Mai Logic Unveiled Smart Terminal in China".. Eli kuten pressijulkaisussa oli annettu.

 

KimmoK
Torstaina, 7. lokakuuta, 2004 - klo 9.44:   
Muutamia asiasisältöisiä juttuja ANN:stä.

Posted by Adam Kowalczyk

Teron emolevyjen kehityksestä:
The Teron Mini V2.x and Teron Mini V3.0 are products that were created for Eyetech. In particular, the Teron Mini V3.0 is the result of my work for MAI to provide a product the met Alan's requirements for industrial customers. Without Alan's input and support, there would not be the Teron Mini V3.0.

Matkakustannukset:
If it really matters to you that much. My trip was paid for by Inguard in Beijing and I was an invited guest of that company. Alan was in China as part of a UK trade mission and as timing allowed, we were able to be at the show together in China.

Onkos tuo Adam Eyetech:n vaiko Hyperion:n "palkkalistoilla" ??

 

Janne
Torstaina, 7. lokakuuta, 2004 - klo 9.51:   
KimmoK: Kukaan täysijärkinen ei varmasti kiistä sitä, että Eyetechin inputilla (ja sillä että ovat yksi harvoista MAIn julkisista asiakkaista) on ollut vaikutus Teronin kehityssuuntaan. Ei se tietysti tuotteesta Eyetechin tekemää tee, tai irroita AmigaOnea Teronista (sama asia, eri lisenssi), mutta kertoo kyllä Eyetechin ja MAIn läheisestä suhteesta. Ovat toki enemmän kuin asiakas ja toimittaja, olettaisin.

Matkakustannusasia oli tietysti vastaus trollaukseen, mutta tarjoaa sellaisenaan myös mielenkiintoista insightia asian taustoihin. Alan kauppavaltuuston mukana? Adam Inguardin vieraana? Tästähän voi vetää johtopäätöksiä. :)

Kuten ANNissakin spekuloin: MAI/Kiina on Eyetechille mitä Freescale on Genesille. Katsellaan kumpi voittaa, jos kumpikaan - tai mikäs siinä jos molemmat. :)

 

KimmoK
Torstaina, 7. lokakuuta, 2004 - klo 14.09:   
Tässä aiheeseen liittyen:
Arc 9 to go overseas

Beijing-based Arc 9 Computer Inc last week announced plans to launch an industrial computer joint venture in Canada.

The venture will produce industrial computers equipped with IBM PowerPC's central processing units and Mai Logic P's Articia chips for industrial control systems of industrial and manufacturing companies in Canada.

The venture, to be officially launched soon, is expected to be listed on Canada's capital market.

Previously, the company forged a strategic alliance with US-based high-tech firm Inguard Incorporated to produce its Teron-type personal computers for Chinese and overseas markets.
Lähde: China Daily

Heh. Saapa nähdä mitä tuosta seuraa. Ehkä ArtisiaP tulee sittenkin...

 

KimmoK
Torstaina, 7. lokakuuta, 2004 - klo 14.16:   
paitsi ettei tuossa taidettukaan mainita ArticiaP:tä....

 

Janne
Torstaina, 7. lokakuuta, 2004 - klo 15.01:   
>Heh. Saapa nähdä mitä tuosta seuraa. Ehkä
>ArtisiaP tulee sittenkin...

PAKKOHAN niillä on olla joku suunnitelma ja asioita takataskussa... Varmasti jotain todennäköisesti erittäinkin hyviä uutisia tulee vielä puun takaa...

 

KimmoK
Torstaina, 7. lokakuuta, 2004 - klo 15.15:   
@Janne

Your lack of faith is .... missing. :)

 

Joanna
Torstaina, 7. lokakuuta, 2004 - klo 16.23:   
KimmoK: on siinä tekstissä P-kirjain tyrkyllä.. mutta sen sijoituspaikka on minusta enemmänkin kirjoitusvirhe kuin tarkoituksellinen. Mutta sen näkee sitten kun he saavat aikaan ne kortit.. Tuskin siihen kauan menee kun joku ottaaa valokuvan myyntikappaleesta.

Janne: Hirivttävän iso puu niillä ollut jota kiertää.

En tiedä onko kukaan muu kullut aiemmin juurikaan tästä Adam Kowalczyk :istä? Siis itselle tuo nimi ei mitään kautta ole tuttu ennenkuin viimekuukausia joina hänen tekstejään on ilmestynty useammallekkin keskusteluaelueelle ja listalle?

 

KimmoK
Torstaina, 7. lokakuuta, 2004 - klo 16.49:   
@Joanna

"Hirivttävän iso puu niillä ollut jota kiertää."

Eiku ne antaa sen puun kuolla vanhuuttaan & kelottua & kaatua itekseen, ettei joudu kiertämään. :)

"onko kukaan muu kullut aiemmin juurikaa"

Enpä ole. Itseäkin kiinnostaisi tietää hemmosta enemmän. Yksi Redhousen renki?

Minusta näyttää siltä että nuita raskaamman/oikean työn raatajia (joka Adamikin ehkä on) alkaa keritä foorumeilla pistäytymään enemmän kunhan ovat saaneet oikeat työnsä suht valmiiksi.
Mutta tiiä sitten, duunareita tai ei, ehkä ovat vain tarkoituksella pysyneet sivussa loan heitosta.

 

hooligan/dcs
Torstaina, 7. lokakuuta, 2004 - klo 17.04:   
>Eiku ne antaa sen puun kuolla vanhuuttaan & kelottua & kaatua itekseen, ettei joudu kiertämään.

No mutta silloinhan ne joutuu kiertämään vieläkin kauempaa jos se puu makaa pötköllään tantereella :)

 

Janne
Torstaina, 7. lokakuuta, 2004 - klo 19.07:   
On täysin mahdollista että MAI kaatuu omaan
mahdottomuuteensa, mutta toisaalta on ihan mahdollista että
jotain suurta on kokattu tässä ja se jopa joku päivä onnistuisi.
Sellainen "never"-ajattelu ei oikein sovi. Yleensä menee metsään
tavalla tai toisella. Ei tässä "faithin" kanssa hirveästi ole
tekemistä. En usko MAIhin, mutta en myöskään pidä heitä täysin
epäpätevinä idioitteina jotka eivät saisi mitään aikaiseksi. Mistäs
sitä tietää, Mini Teron tai MicroA1 voi toimia loistavasti ja myydä
ziljoonia Kiinassa.

Mites muuten, eikö Kiinan osalta nimenomaan Amiga-nimen
oikeudet myyty ESCOMin toimesta joskus taannoin eli Amiga
Inc./KMOS ei ehkä omista niitä? Saattoi myös olla yksinoikeus
AmigaOS:n tms. Siellä kun oli niitä set-top-box-diilejä...

 

KimmoK
Perjantaina, 8. lokakuuta, 2004 - klo 9.18:   
@hooligan

Mutta se maatuu nopsaan, kun siihen on ensin istutettu purkillinen Articia matoja, bugeja ja toukkia. :)

@Janne
"Mites muuten, eikö Kiinan osalta nimenomaan Amiga-nimen oikeudet myyty ESCOMin toimesta joskus taannoin eli Amiga Inc./KMOS ei ehkä omista niitä? Saattoi myös olla yksinoikeus AmigaOS:n tms. Siellä kun oli niitä set-top-box-diilejä..."

WOW! Tuo oli päässyt unohtumaan ... loppu päivä onkin "tukka pystyssä". Heh, mutta joo. Tuokin asia on silleen hämärän peitossa ettei tiedä mihin uskoo. Saattaisi KMOS vetää herneen nenään jos Hyperion alkaisi pistää AOS4:sta polkuhinnalla kiinaan... (olisiko sillä mitään väliä ... , jep, retorinen kysymys)

 

tomazkid
Lauantaina, 9. lokakuuta, 2004 - klo 15.01:   
Adam Kowalczyk esittäytyi A1-dev postilistalla muutama kertaa, sen jälkeen kun Bill Muller lopetti työnsä MAI:lla, joskus tammikussa, jos muistan oikein.

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: