AmigaOS 4.0 Pre-Release

Saku-foorumi » Uusi sukupolvi: AmigaOS 4 » Yleinen keskustelu » Viestit 2004 » Viestit 06/2004 asti » AmigaOS 4.0 Pre-Release « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Jon
Perjantaina, 16. huhtikuuta, 2004 - klo 23.20:   
"Leuven, Belgium - April 16, 2004. Hyperion Entertainment and the Amiga OS 4.0 development team are extremely pleased and relieved to announce that after nearly 30 months of painstaking development the Amiga OS 4.0 Developer Pre-release has gone gold and will be sent to the duplication plant on Monday, April 19, 2004."

Lähde

 

TSK
Lauantaina, 17. huhtikuuta, 2004 - klo 1.51:   
JIIIIIIIIIIIIHAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA !!!!!!!

 

JPQ
Lauantaina, 17. huhtikuuta, 2004 - klo 2.38:   
Mukavaa...

 

-
Lauantaina, 17. huhtikuuta, 2004 - klo 3.42:   
PS. mukavaa!

 

Janne
Lauantaina, 17. huhtikuuta, 2004 - klo 11.10:   
Hyvä uutinen. Surullista miten ANNin ketju meni ihan turhaksi höpöksi. Toivottavasti, aina saa toivoa eikö? :), molemmat leirit intouisivat hiljalleen kilpailemaan edistyksellä sanojen sijaan.

Anyway, vielä kerran, hyvä juttu.

 

Seppo
Lauantaina, 17. huhtikuuta, 2004 - klo 23.30:   
Janne: "Hyvä uutinen."

Understatement of the year :)

Ainakin meikäläisen mielestä tuo on merkittävin uutinen
Amiga-maailmassa ainakin pariin vuoteen :)

 

Joanna
Lauantaina, 17. huhtikuuta, 2004 - klo 23.49:   
Minusta yhden askeleen valmnistumisen ennakkotiedon (josta tässä on kyse) kutsuminen merkittävimmäksi uutiseksi vuosiin on aikamoista liioittelua.. Siis tuota OS4:n valmistumista 'pian' on kumminkin mainostettu liki viikoittain yli kahden vuoden ajan joten sitä koskevat ennakko-infot eivät enää ole läheskään yhtä innostavia tahi uskottavia kuin aikoinaan.

Mutta, on se silti hyvä kuulla että homma kuitenkin etenee edelleen. Toivotaan että se lopputulos sitten aikanaan on odottamisen väärtti niille jotka ovat jaksaneet odottaa.

 

Seppo
Sunnuntaina, 18. huhtikuuta, 2004 - klo 0.19:   
Joanna: "Minusta yhden askeleen valmnistumisen ennakkotiedon (josta tässä on kyse) kutsuminen merkittävimmäksi uutiseksi vuosiin on aikamoista liioittelua.. "

No se on minun mielipiteeni josta pidän kiinni. Kerro toki minä sinusta on merkittävämpi Amiga-uutinen kuin se että uusi versio alkuperäisestä AmigaOS:stä on vihdoin menossa prässiin ja on pikapuoliin ensimmäisten tavallisten Amiga-käyttäjien käsissä? :)

 

Joanna
Sunnuntaina, 18. huhtikuuta, 2004 - klo 1.10:   
Ok.. Kyseessä on annetun viestin tulkintaero.. Siis OS4:n tuleminen käyttöön on minustakin tärkeä asia.. Mutta se että siitä aikanaan tapahtuvasta saapumisesta annetaan jälleen yksi ennakkotieto ei ole minusta erityisen merkittävä.

Tiedän, että aikataulu on tärkeä silloin kuin jotain innolla odottaa, mutta itse en kuitenkaan aikaisempien kokemusten nojalla kehoittaisi ketään pidättämään hengitystään OS4:n Prebetan toimitusta odotellessa :)

 

itix
Sunnuntaina, 18. huhtikuuta, 2004 - klo 1.39:   
Minusta MorphOS oli tärkein Amiga-uutinen vuosiin ;) Mutta varmasti OS4 on merkittävä uutinen myös ja odotettu sellainen. Ei sitä oikein itse jaksa arvostaa mutta onnittelut kuitenkin.

 

Joanna
Sunnuntaina, 18. huhtikuuta, 2004 - klo 3.30:   
Janne: Ainakin minusta se ann-lu:n OS4 keskustelu sisältää ihan hyödyllisiäkin osia. mm. Hyperionin varsin erikoisen kannan siihen miten GPL:ää tulisi tulkita. He kuitenkin käyttävät aika vapaasti GPL:ttyä koodia omissa ohjelmissaan...

No, itse en ole sen enempää lakimies kuin GPL/FSF aktiivikaan tahi suunnittelemallani aikavälillä harkitsemassa OS4.n hankintaa, joten se ei minua juuri koske, mutta hyvin mielenkiintoisia kommentteja siellä on ollut. Esim Bernie Mayer:in kysymyksiin tulleet vastaukset ovat olleet aika tylyjä.

 

Jon
Sunnuntaina, 18. huhtikuuta, 2004 - klo 3.39:   
Eipä niissä kaikissa kysymyksissäkään ole ollut kehumista. Ymmärrän kyllä täysin Friedenien vitutuksen.

 

Joanna
Sunnuntaina, 18. huhtikuuta, 2004 - klo 3.50:   
Jon: totta tuokin.. Oli tarkoitukseni tasapuolisuuden vuoksi lisätä että muutamien muiden 'kyselijöiden' jankutus meni komeasti yli kohtuuden siinä ketjussa. Vaikka en kyllä itse luottaisi Hermansin vakuutteluun GPL:n säädösten+hengen noudattamisesta.

Jokatapauksessa.. Minusta olisi parempi (kuten joku puoli-anonyymi kommentissa #206 ehdottikin) että he (friendenit jne) ottaisivat viikon/parin loman tästä kaikesta.. He ovat sen hyvin ansainneet ja se voisi hieman rauhoittaa tunnelmaa. Tosin vasta sitten kun se OS4 on CD-monistuksessa :)

 

Ibe U
Sunnuntaina, 18. huhtikuuta, 2004 - klo 9.13:   
Jos aattelisin itseni friedenien osaan en vaivautuisi mihinkään foorumeille vastailemaan kysymyksiin, taitaa olla ihan selvää mitä siitä seuraa.

 

KimmoK
Sunnuntaina, 18. huhtikuuta, 2004 - klo 11.29:   
Hieno homma se AOS4:n painoon pääsy!

(itselleni yksi suurimmista (noin top3) uutisista about vuoden 93 jälkeen)


(Hyperion voi olla turhan hankala sen GPL:n suhteen, ovvat ylivarovaisia .... mutta mielestäni ymmärrettävää SW busineksessa joka on veitsen terällä hengissäpysymisensä kanssa.)

 

itix
Sunnuntaina, 18. huhtikuuta, 2004 - klo 13.11:   
Ja Slashdot

 

itix
Sunnuntaina, 18. huhtikuuta, 2004 - klo 13.24:   
Ja AmigaWorldin uutinen.

 

Jon
Sunnuntaina, 18. huhtikuuta, 2004 - klo 14.47:   
Ilmeisesti GPL-koodi tulee jollekin webbisivulle imuroitavaksi, kunhan CD julkaistaan. Toivotaan nyt että se oli valittamisen väärti Hoggettille, Fabiolle ja Bernielle :)

Vakavasti puhuen, toivon itse että nähdään jotain uusia softajulkaisuja AmigaOS:lle ja MorphOS:lle, ja että turha trollaus ja vihanpito vähenee.

 

Janne
Sunnuntaina, 18. huhtikuuta, 2004 - klo 16.45:   
Seppo:

"Janne: "Hyvä uutinen."

Understatement of the year"

Noh... :) Enemmänkin mielestäni kielii siitä, mitä kaikki kuluneet vuodet ja tapahtumat ovat tehneet mielialalle. Kun tarpeeksi paljon on vettä ja asioita virrannut, ei jaksa enää olla kovin innostunut siitä mitä lopulta - tavalla tai toisella - odotettiin vuodesta 1994.

Too much is too much. Katsotaan mitä tulevat vuodet tuovat mukanaan ja mitä tekevät mielialalle. Puhun toki vain omasta puolestani, mutta tokkopa aivan yksinkään olen.

Ei vaan jaksa iloita enää kuten olisi ehkä iloinnut joskus. Tai kuten iloitsi... Sääli.

"Ainakin meikäläisen mielestä tuo on merkittävin uutinen
Amiga-maailmassa ainakin pariin vuoteen "

Hyvä niin. Olen iloinen puolestasi. :) Ei vaan ihan totta, hyvä että uusi innostus lähtee jostain kytemään. Sitä tarvitaan että harrastus nousee tästä jos on noustakseen. Minen taida jaksaa.

 

Thoriel
Sunnuntaina, 18. huhtikuuta, 2004 - klo 17.00:   
Alkaa olla taisteluväsymystä täälläkin. Uskon kun näen ja sittenkin too little, too late. Mutta helevetin hyvä hommahan tuo on sikäli etteivät 10 vuotta odottaa jaksaneet odottaneet kai ihan turhaan. We'll see.

 

Jon
Sunnuntaina, 18. huhtikuuta, 2004 - klo 18.01:   
On sääli, että vaikka taistelutahtoa löytyy monilta, niin se suuntautuu amigistien keskinäiseen vihanpitoon. Mutta kyllä tässä pikku hiljaa alkaa itsekin katkeroitumaan...Toista se oli ennen.

 

hooligan/dcs
Sunnuntaina, 18. huhtikuuta, 2004 - klo 19.46:   
Mä haluan amiga vs atari ja amiga vs pc-päivät takasin!

 

Jamie
Sunnuntaina, 18. huhtikuuta, 2004 - klo 19.51:   
Jaa, vai "taisteluväsymystä". Mä taas voisin harkita pitkästä aikaa uuden Amiga One:n ostamista tän PC:n rinnalle, joita on tullut käyteltyä siitä lähtien, kun joskus -94 luovuin A4000:stani. Siitä asti ollut hieman ikävä Amigaa, mutta ei ole viitsinyt hommata sellaista, kun on odotellut, että joskus vielä saisi PPC-pohjaisen Amyn.

 

Janne
Sunnuntaina, 18. huhtikuuta, 2004 - klo 20.16:   
Jon:

"Mutta kyllä tässä pikku hiljaa alkaa itsekin katkeroitumaan..."

Niin. Minä en sanoisi että itse olisin katkeroitunut. Ei tätä henkilökohtaisesti osaa enää ottaa. Lähinnä olen muuttunut aika lailla välinpitämättömämmäksi. Aikoinaan Amiga herätti paljonkin hyviä tunteita ja intohimoja, nykyisin se on lähinnä Bill Hoggetia lainatakseni "morbid curiosity":n kohteena...

hooligan:

"Mä haluan amiga vs atari ja amiga vs pc-päivät takasin!"

Oi niitä aikoja. :)

 

Tohtori AivoTurmio
Maanantaina, 19. huhtikuuta, 2004 - klo 19.30:   
Loisto uutinen jos minulta kysytään, nyt kun vielä saavat lähinnä nettiselaimen ja muut vermeet sellaiseen kuntoon että ovat samalla viivalla Puuceen kanssa, niin päästään tästäkin antikristuksen veljenpojan kehittämästä rakkineesta eroon.

Hetken tässä oli jopa tyytyväinenkin, mutta kyllä nyt kun näitä XP:nkin bugeja alkaa ilmaantumaan niin alkaa taas hermot mennä koko koneeseen.

Viva Amiga!

 

JPQ
Tiistaina, 20. huhtikuuta, 2004 - klo 2.56:   
hooligan7dcs: niin minäkin mutta Atari ST:tä vastaan en halua sotia eli sehän oli ihan tietojeni valossa käyttökelpoinen hommiinsa.
PS. mikään mikro ei ole täydellinen koska eihän esim. assign komento saisi kaatua jos ei onnistu siinä mitä se yrittää...
Tohtori AivoTurmio: ei PC:eessä noi pahaa vikaa ole mutta siinä yleisimmässä PC käyttiksessä on pahasti pielessä asioita tänäänkin meni PC:een kanssa hermot en tosin tiedä paljonko oli sovelluksesta kiinni.:)

 

Tero
Tiistaina, 20. huhtikuuta, 2004 - klo 12.04:   
Miks mä en ole yllättynyt, että tohon OS4 uutiseen on taas suhtautumassa negatiivisesti lähinnä MOS väki ?

 

Tero
Tiistaina, 20. huhtikuuta, 2004 - klo 12.05:   
ANN threadikin on ihan lukukelvoton.

 

Palle
Tiistaina, 20. huhtikuuta, 2004 - klo 12.39:   
Jaha, joko tuon OS4:n sitten saa tilattua jostakin?

 

jontsa
Tiistaina, 20. huhtikuuta, 2004 - klo 12.46:   
Palle: pre-release on vain amigaonen omistajille.

 

Pete
Tiistaina, 20. huhtikuuta, 2004 - klo 12.50:   
Ja kukas muu sitä tavitsisi, kuin Amigaonen omistaja, kun ei sitä vielä voi muilla alustoilla ajaa...

 

AnttiS
Tiistaina, 20. huhtikuuta, 2004 - klo 13.02:   
Eikös tuon ole tarkoitus Classic alustallekin mahdollisesti tulla jossain vaiheessa...

 

Jon
Tiistaina, 20. huhtikuuta, 2004 - klo 13.16:   
Pete: mistä sinä tiedät?

 

jontsa
Tiistaina, 20. huhtikuuta, 2004 - klo 13.22:   
AmigaWorld.netistä löytyy screenshotteja pre-release CD:llä tulevista kehitystyökaluista.

 

Jon
Tiistaina, 20. huhtikuuta, 2004 - klo 13.35:   
Tero: rauhoitu. Siellä oli myös monia positiivisia kommentteja tunnetuilta MOS-käyttäjiltä.

Nate nyt on "ennustettavissa".

 

miksuh
Tiistaina, 20. huhtikuuta, 2004 - klo 14.40:   
Hyvä uutinen toi kyllä :) Tällämenolla voi jo pikkuhiljaa olettaa, että kesänlopussa käyttis on siinä kunnossa, että saavat sen myyntiin.

 

miksuh
Tiistaina, 20. huhtikuuta, 2004 - klo 14.45:   
Jontsa: Toi linkki ei oikeen pelitä, ainakaan täällä kirjastossa... IE valittaa jotain, että "toiminto on peruutettu" jne

 

jontsa
Tiistaina, 20. huhtikuuta, 2004 - klo 14.56:   
miksuh: sitä se IE teettää :) Täällä toimii hienosti. Jos ei muuten onnistu niin avaa www.amigaworld.net ja sieltä OS4 screenshots.

 

Thoriel
Tiistaina, 20. huhtikuuta, 2004 - klo 15.05:   
Hyvinhän tuo toimahti täällä kiljatton koneella IE:llä. Jäh jäh. (:

 

miksuh
Tiistaina, 20. huhtikuuta, 2004 - klo 15.09:   
Joo täällä onkin näköjään ulkomaanyhteydet poikki tai jotain, ei pääse näköjään muuallekaan.

 

KimmoK
Tiistaina, 20. huhtikuuta, 2004 - klo 18.11:   
Prellubeta on vain early bird porukalle. AOS4 betatestaajat voivat korjata jos omaavat parempaa tietoa.
Sen saanee ostettua vain jos ostaa A1:n.

 

miksuh
Tiistaina, 20. huhtikuuta, 2004 - klo 18.45:   
KimmoK: juurikin noin, mutta ehkä kesän lopussa on valmis OS4, jonka kuka tahansa voi ostaa. Niin ja eikös nykyset Amigonen omistajat saa tuon OS4:n developer version automaattisesti,. siis ilman että tarvii ostaa sitä.

 

Seppo
Keskiviikkona, 21. huhtikuuta, 2004 - klo 1.00:   
miksuh: Oikeassa olet, tuon pre-releasen saa jokainen tähän mennessä AmigaOnen ostanut (ja jälleenmyyjänsä kautta rekisteröitynyt) ilmaiseksi.

Muistelisin että kaikki AmigaOnet jotka ostetaan ennen kuin OS4 on valmis ja kaupassa ovat 'earlybirdejä' ja siten kuuluvat pre-releasen jakelupiiriin - korjatkoon joku jos muistikuvani on väärä.

 

KimmoK
Keskiviikkona, 21. huhtikuuta, 2004 - klo 10.23:   
@Seppo

Saapa nähdä lopetetaanko earlybird tarjous nyt kun prellu tulee saataville. Veikkaan että se loppuu.
Samalla voidaan nähdä XE koneissa pieni hinnan nousu...

Earlybirdhän oli A1+AOS4 combinaatio jossa AOS4:n hinta oli noin 0€ ja pointina se että jos alat PPCLinux koekaniiniksi niin saat AOS4:n ilmaiseksi.

Siis ainakin AOS4 koekaniinina oleminen olisi minulle niin luxusta ettei siitä alennusta tarttis antaa.... ;)

Onko kukaan väsäämässä suomenkielistä AOS4/A1 weppisivustoa tyyliin intuitionbase.com ?

 

Palle
Keskiviikkona, 21. huhtikuuta, 2004 - klo 10.57:   
Myös suomalainen Pegasos/MOS -sivusto olisi kiva. :)

 

jontsa
Keskiviikkona, 21. huhtikuuta, 2004 - klo 11.23:   
Tai vielä parempi olis suomalainen a1/pegasos/os4/mos jne sivusto ettei tarttis opetella montaa urlia :)

 

Seppo
Keskiviikkona, 21. huhtikuuta, 2004 - klo 11.40:   
KimmoK: Minusta olisi kaupallinen itsemurha lopettaa earlybirdeily nyt kun ihmisillä on viimein kunnon syy ostaa tuo AmigaOne. Eli minusta Eyetech tekisi viisaasti jos jatkaisi vielä tuota tarjousta ja sitä kautta kasvattaisi rautansa ostajakuntaa... :)

 

itix
Keskiviikkona, 21. huhtikuuta, 2004 - klo 12.23:   
Öööh? Earlybird-tarjous loppui 31. maaliskuuta 2004.

http://amigaworld.net/modules/news/article.php?storyid=1214

 

Janne
Keskiviikkona, 21. huhtikuuta, 2004 - klo 12.52:   
Jatkossa on odotettavissa siis että OS4:n hintalappu tulee lisähinnaksi? (Vaikka alkuun saisi vaan prereleasen?)

 

Joanna
Keskiviikkona, 21. huhtikuuta, 2004 - klo 12.54:   
Eiköhän ihmisten olisi jo korkea aika huomata ettei AmigaOne-XE projektilla ole mitään kaupallista mahdollisuutta. Siis tuo tuote/hinta suhde on niin irrallaan tosielämän realiteeteista ettei sille koskaan tule muodostumaan merkittävää käyttäjäkuntaa. Muutama sata (tahi tuhat) Amigistia voi ostaa sen tuohon hintaan, mutta sen jälkeen myynti lopahtaa olemattomiin.

Elleivät he saa aikaan tuotetta joka on selvästi parempi ominaisuuksiltaan ja selvästi alle puolet tuosta hinnasta on turha edes kuvitella laitteen myymistä muille kuin Amigafaneille. Ja heitä on, kuten tiedetään, kokoajan vähenevä joukko... AmigaDE:tä myytiin kai muutama tuhat sentään, ja sen hinta/innostusarvo oli paljon parempi uutuuttaan.

Mutta.. toisaalta, tämän piti kai olla OS4-beta keskustelu.. Joten, herättäkääs sitten kun siitä Betasta tulee jotain valmista käyttäjille saakka ja ensimmäisen kattavammat arvostelut tulevat tänne/nettiin.

 

miksuh
Keskiviikkona, 21. huhtikuuta, 2004 - klo 12.57:   
Ju ja pegasosta olstaakin tosi moni :) Jos joku halpaa konetta ostaa, niin eiköhän sillon ainoa vaihtoehto ole PC.

 

miksuh
Keskiviikkona, 21. huhtikuuta, 2004 - klo 12.59:   
pegasos projektilla ei ole kyllä todellisuudessa yhtään sen enmpää kaupalisia mahdollisuuksia kuin AmigaOnella, mutta ei kai tässä kukaan ole edes kuviotellut maailmaa valloittavansa ? Kuten sanottua, jos tosiaan halvan koneen haluaa, niin sillon ei ole mkitään järkeä ostaa kumpaakaan noista, vaan PC.

 

miksuh
Keskiviikkona, 21. huhtikuuta, 2004 - klo 13.06:   
"Mutta.. toisaalta, tämän piti kai olla OS4-beta keskustelu.. Joten, herättäkääs sitten kun siitä Betasta tulee jotain valmista käyttäjille saakka "

Koko tämän threadin pointti on, että nyt OS4:n developer versio on valmis annettavaksi käyttäjille.

 

JPQ
Keskiviikkona, 21. huhtikuuta, 2004 - klo 13.15:   
miksuh: kyllä muuten tulevat halvemmaksi sitten kun rupeat softia ostamaan kun ImageFX melkein Photoshop vertaa hintaa tosin ImageFX:ää ei liene missään päin suomea hyllyssä en tosin photoshopistakaan ole varma. Eli Amigan softat maksaa vähempi kuin PC:een.
Joanna: onkos toi AmigaOne hiljaisempi kuin saman teholuokan PC? jos on niin voi pärjätä vielä Linux väenkin kanssa.
PS. jatkaamme maailman valloitusta ja mutta minä sivussa tappelen kiintolevyjen kanssa.:(

 

Fabio
Keskiviikkona, 21. huhtikuuta, 2004 - klo 13.34:   
Ei varmaan olekaan kaupallista mahdollisuutta, mutta täytyy muistaa, että halvalla ei saa hyvää ei ole koskaan saanut eikä tule koskaan saamaan, tuntuu joskus unohtuvan ihmisiltä kun puhuvat halvoista asioista joita ostavat mieluummin kuin hiukan kalliimpia (vrt scsi vs ide). Ilmainen voi olla hyvää tai sitten ei. En tiedä onko tuo amigaone todella niin paljon parempi kuin pc kuin hinta erosta voisi päätellä.

 

miksuh
Keskiviikkona, 21. huhtikuuta, 2004 - klo 13.52:   
Totta ja harva harrastus on täysin ilmainen, kaikki ei ole edes halpoja millään lailla. Ei se hintalappu kaikea ratkase, jos jotain haluaa.

Fabio: hintaa nostaa sekä AmigaOnessa, että pegasoksessa ennenkaikkea pienet valmistusmäärät. Jos PC:tä valmistettas samanlaisia määriä, niin ei sekään yhtä halpa olisi kuin nykyään. pegaosksen hintaa painaa AmigaOnea halvemmaksi varmaankin lähinnä se, että se on genesille enemmän oma tuote. kun välikäsiä on vähemmän, niin hintakin on toki alempi.

 

Palle
Keskiviikkona, 21. huhtikuuta, 2004 - klo 13.57:   
Niin, tuskinpa monikaan "järkisyistä" Pegasosta/AmigaOnea ostaa, en minä ainakaan :). PC jo löytyy pöydältä, mutta onhan se Pegasos/AOne erikoisuudessaan kiinnostavampi.

 

hooligan/dcs
Keskiviikkona, 21. huhtikuuta, 2004 - klo 14.08:   
@Palle

No nimenomaan järkisyistä juuri pitää ostaakin =)

Ainakin oma PC on seisonut dvd-polttoa lukuunottamatta käyttämättömänä siitä lähtien kun hommasin Pegasoksen.

 

miksuh
Keskiviikkona, 21. huhtikuuta, 2004 - klo 14.18:   
Palle: No itselle Amiga on ennenkaikkea harrastus, mutta ns. retroilijaksi en itseäni laske. Se on ihan selvä, että PC:n kanssa on aika toivotonta kilpailla hinta/laskenta teho jutussa tai ohjelmien määrässä. Eli laskelmoidusti ajatellen valnta olis PC.

Mutta toisaalta puutteistaan huolimatta Amigassa ja AmigaOS:ssa on edelleen niin paljon hyvää, ja sellasta mitä toivos muihinkin systeemeihin, että ei tee mieli vaihtaa toiseen. AmigaOne ja OS4 kuitenkin mahdollistaa harrastuksen jatkumisen, ja kun tietää mihin kaikkeen vanhakin Amiga pystyy hyötykäytössäkin, niin Amigaone ja OS4 on aivan unelma yhdistelmä mulle.

Se on sitten tosiaan lieveästi sanottuna kyseenalasta tuleeko AmigaOne tai pegasos ikinä lyömään itseään läpi muiden kuin Amigistien kohdalla. PC:n halpuus on iso ongelma, ainut joka sitä pystyy uhmaamaan on Apple, mutta njiillä onkin rahaa kun roskaa.

 

miksuh
Keskiviikkona, 21. huhtikuuta, 2004 - klo 14.23:   
Kyllä siis itselleni AmigaOnen ja pegasoksen hankinta olis sekä järkisyihin, että tunteisiin påerustuva valinta. Sekä harrastus, että yleinen hyötykäyttö jne. Ymmärrän, kyllä että kaikille noista uusista koneista ei vaihtoehdoksi ole.

 

Joanna
Keskiviikkona, 21. huhtikuuta, 2004 - klo 14.52:   
Miksuh: Toivoisin että joskus ymmärtäisit etten ole läheskään niin sokea/tyhmä/yksipuolinen kuin sinä luulet. JOS tälläisten koneiden (mukaanlukien Pegasos) myynti olisi firman mittakaavassa taloudellisesti kannattavaa niin ITI olisi voinut aloittaa sen jo viimevuoden kesällä. Kuitenkaan emme tähän päivään mennessä ole maahantuoneet / myyneet yhtään konetta koska näkemyksemme mukaan myynnin aloittaminen ei ole kannattavaa näillä nykyisillä ehdoilla ja markkinoilla.

Tarkempi analyysi ei kuulu tänne, mutta tilannetta seurataan toki koko ajan.


Herättämisestä tarkoitinkin että sitten KUN se on käyttäjillä (eikä kun se 'taas kerran on pian tulossa')... Eli sitten kun voimme viimeinkin olettaa näkevämme käyttäjien kommentteja ja arvosteluja.

 

itix
Keskiviikkona, 21. huhtikuuta, 2004 - klo 15.02:   
"mutta täytyy muistaa, että halvalla ei saa hyvää ei ole koskaan saanut eikä tule koskaan saamaan, tuntuu joskus unohtuvan ihmisiltä kun puhuvat halvoista asioista joita ostavat mieluummin kuin hiukan kalliimpia (vrt scsi vs ide)"

Ja missä suhteessa SCSI on enää parempi? Näillä nykyajan UDMA-vehkeillä IDE on jo niin hyvä ettei muita kaipaa (nyt joku varmaan postaa miten A600:sen IDE:llä pointteri tahmaa kun tekee sitä sun tätä..).

Kalliimmalla ei välttämättä saa parempaa. Mutta toki aina voi uskotella itsellensä mitä haluaa...

 

Fabio
Keskiviikkona, 21. huhtikuuta, 2004 - klo 15.35:   
Siis kyllä jos on laskentatehoa niin varmaan toimii hyvin mutta aina kannattaa säästää prosessoria jos vain mahdollista mm. scsi:n avulla ja 3d näytön ohjaimilla koska kuitenkaan laskenta tehoa ei ole koskaan liikaa eli hukattavaksi saakka asioihin joita vois hoitaa joku muu kuin cpu.

Se on kyllä totta että osa amigaonen hinnasta johtuu pienistä valmistus määristä ja osa taas nimestä kuten monella tunnetulla brandillä.

 

itix
Keskiviikkona, 21. huhtikuuta, 2004 - klo 15.48:   
"Siis kyllä jos on laskentatehoa niin varmaan toimii hyvin mutta aina kannattaa säästää prosessoria jos vain mahdollista mm. scsi:n avulla"

Kysymys: Mikä ominaisuus säästää CPU-aikaa?

Viiden pisteen vihje: Sen lyhenteessä on kolme kirjainta.
Neljän pisteen vihje: Kuuma peruna AmigaOne-keskustelussa.
Kolmen pisteen vihje: Amiga hyödynsi sitä aikoinaan tehokkaasti.

...

?

:)

(No sehän on DMA. Eli nykyaikaisilla vempeleillä IDE ei käytännössä vie CPU-aikaa.)

 

Seppo
Keskiviikkona, 21. huhtikuuta, 2004 - klo 16.00:   
itix: "Öööh? Earlybird-tarjous loppui 31. maaliskuuta 2004."

Ok, seison korjattuna. Oma AmigaOneni on ostettu viime kesänä, joten niiltä osin olen turvassa :)

 

KimmoK
Keskiviikkona, 21. huhtikuuta, 2004 - klo 17.57:   
@itix

SCSI laitteet ymmärtääkseni kykenevät siirtämään dataa suoraan toisilleen. Vai eikös pysty?

IDE ei siihen varmastikaan pysty...

Aikaisemmin SCSI ainoana pystyi tekemään "kahta asiaa" samaan aikaan... mutta en tiiä joko IDE UDMA tarjoaa samat.

UDMA temppuilut on vähissä kun kotona moiset ei toimi ja töissä on moniajokankeeOS.

 

KimmoK
Keskiviikkona, 21. huhtikuuta, 2004 - klo 18.26:   
Tästä asiasta pitäisi varmaan tehdä oma threadi, mutta olkoon:

"Amigamaisuuksienmarkkinat"

@Joanna
>Eiköhän ihmisten olisi jo korkea aika huomata ettei AmigaOne-XE projektilla ole mitään kaupallista mahdollisuutta.

Toistaiseksi se lienee menestynyt samaten kuten esim pegasos. A1 tuloilla on ehkä jo joku saanut elannon ... Taivanissa.

Millään Amigamaisuudella ei ole taloudellisia mahdollisuuksia. (Ei siis myöskään MOS:lla.)

>Siis tuo tuote/hinta suhde on niin irrallaan tosielämän realiteeteista ettei sille koskaan tule muodostumaan merkittävää käyttäjäkuntaa.

Mielestäni pegasoksella on samassa lahkeessa erilainen kakka. Eli he eivät pysty pienillä voluumeillaan ja pienellä hinnalla kattamaan peg raudan kehitys ja ylläpitokuluja. Siis minun mielestäni.

"Amiga":lla on varmasti enemmän markkina-arvoa keskivertonörtin silmissä kuin "Morph":lla.

> Muutama sata (tahi tuhat) Amigistia voi ostaa sen tuohon hintaan, mutta sen jälkeen myynti lopahtaa olemattomiin.

Niitä lienee jo tuhatkunta maailmalla. Varmaan toiset tuhat menee diehard Amigafaneille kunhan AOS4 on käpälissä.

Mielestäni jopa kymppitonniin voitaisiin päästä sopivalla paketilla. Esim miniA1 + AOS4 + koppa + kovis + hintaan 500€. On meinaan paljon "hulluja" jotka on "Amiga" nimestä innostumisherkkiä.

Merkittävämpään voluumin kasvattamiseen tarvitaan että joku rahakas taho tuuppaa sitä jollekin sopivalle isommalle nichelle. (KMOS yrittänee sitä AOS:lle ja A1:n kanssa ja ilman, samaten Genesi peggylle)

>Elleivät he saa aikaan tuotetta joka on selvästi parempi ominaisuuksiltaan ja selvästi alle puolet tuosta hinnasta on turha edes kuvitella laitteen myymistä muille kuin Amigafaneille.

Mielestäni se ei myy muile kuin Amigafaneille ellei siinä ole jotain erikoista contenttia, ei vaikka se olisi kuinka halpa. Se on selvä että raudan erinomaisuudessa ei pärjätä applelle tai x86:lle.

Vaikka pegasos on hieman eri asemassa koska sitä kaupataan ja se on käyttökelpoisempi myös muussa kuin Amigakloonikäytössä, niin jälleen vain erittäin harvat ovat kiinnostuneita ostamaan x86:sta kalliimman pegasos raudan jossa kumminkin Linuxit yms. on huonompia siinä kuin x86 vastineissa.

 

Jamie
Keskiviikkona, 21. huhtikuuta, 2004 - klo 18.38:   
KimmoK:

>Vaikka pegasos on hieman eri asemassa koska sitä
>kaupataan ja se on käyttökelpoisempi myös muussa
>kuin Amigakloonikäytössä, niin jälleen vain
>erittäin harvat ovat kiinnostuneita ostamaan
>x86:sta kalliimman pegasos raudan jossa kumminkin
>Linuxit yms. on huonompia siinä kuin x86
>vastineissa.

Minulla taas ei ole riittänyt ymmärrystä niille,
jotka ostaa A1:n Linux-käyttöön. Kyllä sellaiseen
pitää asentaa AmigaOS eikä mitään muita rimpuloita

Menee hyvää rautaa hukkakäyttöön. :-)

 

Jope
Keskiviikkona, 21. huhtikuuta, 2004 - klo 18.59:   
>Menee hyvää rautaa hukkakäyttöön. :-)

Heheh.. Hyvää. :-)

 

miksuh
Keskiviikkona, 21. huhtikuuta, 2004 - klo 19.07:   
Mä ainakin oon varma, että tuun oleen oikein tyytyväöinen AmigaOne+OS4 yhdistelmään :) AmigaOS:ssa en edelleen se kiva puoli, että se on todella kevyt käyttis. En olis yllättynyt, vaikka OS4 ja ohjelmat toimis vikkelämmin G4 800Mhz AmigaOne:lla, kuin WinXP/Win2k jollain 3Ghz PC:llä :) Käyttiksen vaikutus on kuitenkin melkonen, ja kun se yhdistetään vielä PPC:n x86:a parempaan teho/kellotajuus suhteeseen niin... :)

 

KimmoK
Keskiviikkona, 21. huhtikuuta, 2004 - klo 19.39:   
@Jamie
"ei ole riittänyt ymmärrystä niille,
jotka ostaa A1:n Linux-käyttöön."

Heh. Meitä on kuule moneen lähtöön. Meidän pitää riittää PPC Linux friikkejä kohtaan aivan siinä missä sitä hullua Amigistiakin (siellä WC:n peilin takana) kohtaan.

"Menee hyvää rautaa hukkakäyttöön."
Do dii. :O Piristystä tässä kaivattiinkin. :)

Jospa väännettäisiin tuosta semmosta että AOS4:lle tuo rauta on hyvää, muualle huonoa.

Verkon paino ois hukkakäyttöä, vai oisko sekään ... ois se aika kömpelö. No entäs uistimena ... no ei sillä kaloja tulisi Aministeja vain. :) :)

@miksuh

"ottaläski luiskahtaa takaraivolle" tunne saavutetaan AOS:ssa jo reilusti alle yhden Mach:n nopeuksilla... winukkalla ei edes scramjet riitä, pitää olla Energija ja 28 machia ... ja sitten tullee lämpöongelmat ... ei sovellu ilmakehä moisten käyttöön ensinkään... toivottavasti ... siitä ne Amigamarkkinat sitten aukeaa. Cool computing.

 

TSK
Keskiviikkona, 21. huhtikuuta, 2004 - klo 19.41:   
Mulla kävi säkä kun sain käytetyn A1:sen. Hinta oli todella kohdillaan !!! Sitäpaitsi tämä A1 on suht. hiljainen kun taas mun Athloni piti ääntä kuin lentoon lähdössä oleva iso suihkukone. Se kävi todella hermoille ! Ja siinä Athlonissa oli tasan sama määrä megahertsejä kuin tässä A1:ssä. Itse en kaipaa yhtään enempää tehoja. Vieroitusoireiden lievittämiseen on pakko käyttää mun ClassicAmigaa säännöllisesti. Ihan pakko. Muuten ei kestä näitä muita tietokoneita. ;-) Toi classic vaan on niin saakelin hidas. Sitäpaitsi siitä on lahonnut omia aikojaan korppuasemaohjain ja itse tuhosin lopullisesti emon näppisohjaimen. No onneksi viissatkusta saa varaosia.

 

TSK
Keskiviikkona, 21. huhtikuuta, 2004 - klo 20.01:   
hooligan/dcs: Pistä se PuuCees verkon painoksi. Vielä parempi jos sinne sais ennen upotusta sullottua jotenkin anopin sisälle eiks jes. Tai myy se sikahinnalla jollekin vääräuskoiselle.

 

Seppo
Torstaina, 22. huhtikuuta, 2004 - klo 1.57:   
Jamie: "Minulla taas ei ole riittänyt ymmärrystä niille, jotka ostaa A1:n Linux-käyttöön. Kyllä sellaiseen pitää asentaa AmigaOS eikä mitään muita rimpuloita. Menee hyvää rautaa hukkakäyttöön. :-)"

Tuskin kukaan (amigisti ainakaan) tuota A1:sta pelkkään Linux-käyttöön on ostanutkaan vaan se on hankittu nimenomaan AmigaOS4:sta varten - mutta onpahan ollut jotain tekemistä OS4:sta odotellessa kun on Debianin kanssa värkännyt. Ainakin itselleni tuo on ollut ihan mukava (ja opettavainen) kokemus :)

 

JPQ
Torstaina, 22. huhtikuuta, 2004 - klo 2.48:   
TSK: todellakin säkä käy kateeksi.

 

Tripper
Torstaina, 22. huhtikuuta, 2004 - klo 4.56:   
Joanna: stop whining, please :)

Jesh, hyvä juttu toi OS4. Ainakin itse innostuin lisää taas (kun ei odota liikoja, niin ei pety ja kyynisty ;)

 

Tripper
Torstaina, 22. huhtikuuta, 2004 - klo 5.01:   
Ja mä maksan extraa mielellään (vaikka ei olis varaa...aina voi syödä makaroneja ja ketsuppia pari kuukautta ;)...ja se että Hyperion tosissaan tota kehittää on jo heillekin palkitsemisen arvoinen juttu. Tietenkin mun nörttiunelma olis saada Pegasos ja A1 vierekkäin ja katsella niistä demoja ja säääätäääää :D

Amigan säätäminen voittaa PC:n 100-0

 

Thematic
Torstaina, 22. huhtikuuta, 2004 - klo 6.18:   
> Amigan säätäminen voittaa PC:n 100-0

Tästä lopultakin ON kyse.

 

Fabio
Torstaina, 22. huhtikuuta, 2004 - klo 8.11:   
Säätäminen amigalla on hauskempaa koska se ei maistu pakkopullalle eli se ei ole välttämätöntä.

 

KimmoK
Torstaina, 22. huhtikuuta, 2004 - klo 8.34:   
Amigalla "säätäminen" tuskin koskaan on johtanut tarpeeseen asentaa käyttis uudestaan (ellei kyse ole RDB:n "säätämisestä"). Winukallla moiset on olleet väistämättömiä ennen pitkää.

 

JPQ
Torstaina, 22. huhtikuuta, 2004 - klo 15.55:   
itix: SCSIn etuja koodareille mukavempi matalalla tasolla edelleen ja se on 64bit tosin kuin uusimmat IDEtkin lienee 32bit.
Fabio: eikä ole yhtä paljon ongelmia jota vaikea ratkoa itellä amigassa ollut kolme sellaista yksi ratkesi powerin vaihdon yhteydessä ihan itekseen ja PCeessä harva se käyttö kerta jotain.

 

-
Torstaina, 22. huhtikuuta, 2004 - klo 16.54:   
JPQ: Kyllä se väylän leveys on vielä U320 SCSI väylässä 16bit.

http://en.wikipedia.org/wiki/SCSI

 

Pekka Nissinen
Torstaina, 22. huhtikuuta, 2004 - klo 20.04:   
@TSK

Mistäs "löysit" muuten tuon käytetyn A1:en? Olikos se vielä niitä SE-malleja vai näitä uutempia Xe:itä?

 

TSK
Torstaina, 22. huhtikuuta, 2004 - klo 20.12:   
@Pekka Nissinen
Boogielta ja on SE-malli. Oliskohan mahdollisesti tuttu emo ?

 

Pekka Nissinen
Torstaina, 22. huhtikuuta, 2004 - klo 20.34:   
@TSK

No voihan se ollakkin... ;) Vaihdoin tuon SE:ni tähän XE:hen joskus Marraskuun aikoihin. Katoppa täsmääkö sarjanumeron tämän kuvan kanssa - http://personal.inet.fi/cool/pekosbil/A1_BoardBig2.jpg -

BTW, oliko se vielä "kellotettu" 666MHz:iin? Silloin kun lähetin sen takaisin en muistanut vääntää kelloa takaisin vakioarvoihin. Noh, itsellä se kyllä toimi täysin moitteetta tuollakin...

 

JPQ
Torstaina, 22. huhtikuuta, 2004 - klo 23.34:   
-: jaa ? kummallista tietolähteeni sanoo toista.:) pitää selvittää mistä sen tiedot on.

 

hooligan/dcs
Torstaina, 22. huhtikuuta, 2004 - klo 23.50:   
"Do not use this hole?"

Mitä teillä on.. seksileluja? :)

 

itix
Lauantaina, 24. huhtikuuta, 2004 - klo 2.09:   
Hmmm...

http://www.amiga-news.de/de/news/AN-2004-04-00151-DE.html

Eli vaikka earlybird-tarjous loppui niin A1:n ostajat saavat OS4:sen ilmaiseksi jos hankkii A1:n ennen OS4:n julkaisua.

 

Joanna
Lauantaina, 24. huhtikuuta, 2004 - klo 11.38:   
hooligan: Eikös siitä ole joku vanha sanonata, ettei samaan koloon useampaa tappia samaan aikaan sovi.. :)

Vakavammin puhuen.. Tuo on niitä patsattyjä SE-emoja joissa DMA-ongelmia oli korjattu usammalla käsinvedetyllä johdolla. Johtimien väri on suunnilleen samanvihreä kuin piirilevyn, mutta kyllä ne siitä erottaa kun katsoo täyskokoisesta kuvasta. Muistaakseni pari niistä menee kortin toiselle puolelle tuosta kiinitysreijästä, ja tämä on syynä miksei siihen reikään saisi laittaa ruuvia.

Tietty sen nyt voisi olettaa ihmisten tajuavan muutenkin, ettei niitä johtoja saa katkaista pois tieltä ruuvaamisen helpoittamiseksi mutta onhan se hyvä varoittaa.

 

Janne
Lauantaina, 24. huhtikuuta, 2004 - klo 12.58:   
>Eli vaikka earlybird-tarjous loppui niin A1:n
>ostajat saavat OS4:sen ilmaiseksi jos hankkii
>A1:n ennen OS4:n julkaisua.

Kertokaa tyhmälle - mitä eroa tällä on siihen että Earlybird-tarjousta olisi jatkettu? :)

I guess its all in the name...

 

Joanna
Lauantaina, 24. huhtikuuta, 2004 - klo 15.00:   
Janne: Yleensä tarjousten rajallisella ajalla pyritään vauhdittamaan myyntiä koska halutaan antaa vaikutelma että kyseessä on huikean loistava uniikkitarjous joka voi mennä ohi ellei toimi pikaisesti (vallan usein tällä haetaan impulssiostajia jotka eivät kenties tekisikään hankintaa jos he ensin miettisivät asiaa yön yli).

Tässä tapauksessa tosin kyssmys on hyvinkin voinut olla siitä että tuolla tarjouksen lopettamisilmoituksella haluttiin antaa vaikutelma että oikea OS4 tulisi pian. Sama kuin Earlybird tarjouksen aloittamisessa noin puolitoista vuotta sitten. Silloin annettin ihmisten ymmärtää (IMHO tahallisesti) että se OS4 tulisi mitä pikimmin ja että ostamalla Earlybird koneen olisit varmasti saamassa sen ensimmäisenä ennen kuin paketit viedään käsistä...

 

itix
Lauantaina, 24. huhtikuuta, 2004 - klo 15.40:   
Täällä Jyväskylässä oli muinoin kultasepän liike jossa oli jatkuvasti "remonttiale", "sukupolvenvaihdos, kaikki alennuksessa", "loppuunmyynti" ym. ym.

Mutta en oikein usko että A1:n kohdalla impulssiostajat ostivat A1:n "kun sai niin halvalla" :) Joten tokkopa tuolla väliä. OS4:sen pikaista valmistumista toitottivat lähinnä Hermans ja AI:n fleecy "puhun p*skaa" moss.

 

Joanna
Perjantaina, 14. toukokuuta, 2004 - klo 0.16:   
Hmm.. Ilmeisesti tämäkin projekti edistyy? Ilmoituksen mukaan se CD meni monistukseen noin kuukausi sitten, onkos kenelläkään tietoa kauanko semmoisiin noin yleensä menee?

 

TSK
Perjantaina, 14. toukokuuta, 2004 - klo 1.20:   
Leuwen, Belgium - May 13 2004.

After consultation with our German CD production partner, House of Audio, Hyperion Entertainment is pleased to announce that the Developer Pre-Release of AmigaOS 4.0 is now tentatively scheduled for May 21th, 2004.

The AmigaOS 4.0 CD will be distributed through your AmigaOne dealer.

Lähde.

 

TSK
Perjantaina, 14. toukokuuta, 2004 - klo 1.27:   
Unohdin lainausmerkit edellisestä viestistäni.

 

KimmoK
Perjantaina, 14. toukokuuta, 2004 - klo 2.34:   
Kuulemmas alkuviikosta odottavat saavansa Hyperionilla valmiit romput käteensä.

 

KimmoK
Perjantaina, 14. toukokuuta, 2004 - klo 2.38:   
Näyttää menneen kuukauden päivät tuossa painotouhussa. (en saanut tolkkua olivatko joutuneet vaihtamaan CD:n painatusta (pohjaväriä) jossain vaiheessa)

 

itix
Perjantaina, 14. toukokuuta, 2004 - klo 2.43:   
Tuosta nyt ei ota susikaan selvää... Siis CD:t ovat valmiina 21. toukokuuta vaiko että ne menevät tuotantoon 21. toukokuuta? Vai että ne on tuotettu 21. toukokuuta mennessä?

Vai että 21. toukokuuta mennessä CD:t on jälleenmyyjillä?

 

Joanna
Perjantaina, 14. toukokuuta, 2004 - klo 23.59:   
itix: Olen ihan varma että viimeistään 21:n päivän aikaan tulee uutta 'tietoa' siitä missä saakka ne levyt ovat matkalla. Todennäkösimmin jossain rahtilaivassa maailmanympäri tms..

 

Moderaattori
Maanantaina, 31. toukokuuta, 2004 - klo 0.34:   
Keskustelua jatkettu toiseen ketjuun.