OS4 AmigaOne:lla tänä viikonloppuna...

Saku-foorumi » Uusi sukupolvi: AmigaOS 4 » Yleinen keskustelu » Viestit 2003 » Viestit 09/2003 » OS4 AmigaOne:lla tänä viikonloppuna « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

miksuh
Lauantaina, 20. syyskuuta, 2003 - klo 13.14:   
"At AmigaWorld.net the following announcement was made: "AmigaOS 4 running on AmigaOne to be demoed at the Pianeta Amiga 2003 show in Italy this weekend."

http://amigaworld.net/modules/news/article.php?storyid=863

http://amigaworld.net/images/features/os4_on_a1.jpg

Hans Joerg Frieden: "Thanks ;-) It is true."

Huomatkaa prosessori kohta ton kuvan ShowConfig ikkunassa :)

 

Jontsa
Lauantaina, 20. syyskuuta, 2003 - klo 13.17:   
kommentoidaan sen verran että prossa on oikeasti 7451 eikä 7400 :)

 

miksuh
Lauantaina, 20. syyskuuta, 2003 - klo 13.19:   
Ben Hermans "It's actually running on a 7451 but I guess it isn't correctly identified yet. "

 

Joanna
Lauantaina, 20. syyskuuta, 2003 - klo 13.45:   
Kas.. Odotan innolla mitä kommentteja italiasta kuuluu. Ainakin tuosta
pitäisi jo olla kommentoitavaksi.

 

Pekka Nissinen
Lauantaina, 20. syyskuuta, 2003 - klo 13.45:   
Johan noita kuvia on tässä jo viikon päivät odoteltukkin. :) Toivottavasti niitä tulee lisää ja parempi laatuisina. Mutta tuo yllätti, että sitä näytetään (myös) ihan näin julkisestikkin, olin tietoinen vain eräästä toisesta tilaisuudesta.... ;-)

 

Janne
Lauantaina, 20. syyskuuta, 2003 - klo 13.50:   
Friedenit myönsivät että paljon on vielä tehtävää, mutta kyllä se sieltä tulee aikanaan. Ei siitä ole epäilystäkään. Hyperion voi kärsiä ajoittain turhan suuresta suusta, mutta kyllä he koodata osaavat ja talouskin tuntuu paremmin olevan kunnossa kuin eräillä.

Jännä nähdä kumpi on kehittyneempi kun OS4 tulee. Se vai MorphOS. Kilpailu se jos mikä on meille kaikille eduksi - pitää molemmat puolet varpaillaan. :)

 

Jontsa
Lauantaina, 20. syyskuuta, 2003 - klo 14.11:   
Janne: En nyt sanoisi että Hyperionilla olisi suuri suu :) Minusta he jos ketkään pitävät Hypetyksen vähissä.

Tämä on vain minun nöyrä mielipiteeni, mutta os4b on joillakin osa-alueilla kehittyneempi kuin MOS1.4 ja MOS taas toisilla.

 

Joanna
Lauantaina, 20. syyskuuta, 2003 - klo 14.13:   
Olisikos jo mahdollista saada se OS4 sitten ensiviikonlopuksi
nytille ettei mene ihan kehumiseksi?

 

Tero
Lauantaina, 20. syyskuuta, 2003 - klo 18.08:   
Joanna: "Ettei mene ihan kehumiksi" ? Haluut päästä haken vikoja vai :)

Joo mutta totta, olisi kiva, jos suomeenkin saataisiin OS4 demotilaisuus :)

 

miksuh
Lauantaina, 20. syyskuuta, 2003 - klo 18.21:   
Ekat OS4 kuvat Italiasta:

http://www.lightelements.com/gallery.php?gallery=03-os4

Noi kuvat ei kyllä kovin kummosia ople vielä, toivottavasti tulee parempia.

Videoita OS4 esittelystä.

http://www.lightelements.com/gallery/03-os4/jt-os4c.avi
http://www.lightelements.com/gallery/03-os4/jt-os4e.avi

 

Janne
Maanantaina, 22. syyskuuta, 2003 - klo 13.08:   
Suomen Amiga-käyttäjät ry:n tilaisuudet ovat aina olleet avoimia halukkaille esittelijöille. Jos joku järjestää sinne OS4:n niin sitä varmasti voidaan esitellä.

Ensi viikonloppuna (la) on siis Sakun vuosikokous Riihimäellä.

 

Jon
Maanantaina, 22. syyskuuta, 2003 - klo 15.07:   
CSPPC taitaa olla valitettavasti vain yhdellä betatestaajalla, joka ei kuulemma ole menossa sinne. En tiedä sitten voisiko esim. Boogie näyttää jotain A1:llä?

 

Janne
Maanantaina, 22. syyskuuta, 2003 - klo 15.21:   
Jon: No, siitä vaan joku kiinnostunut tutkimaan asiaa. :) thoriel@sci.fi yhdistyksen päässä auttaa sikäli kun voi.

 

miksuh
Maanantaina, 22. syyskuuta, 2003 - klo 16.00:   
Niin joo pitääpä tänne mainita, että OS4:aa demottiin siis, niin että graphics.library ja picasso96 on vielä m68k koodia ja ne pyöri emulaation päällä ilman JIT:ä.

Samaten G4:n kanssa debug leveli oli 10, kun kuulemma jo tasolla 0 G3 hakkaa G4:n. Eli tossa syy hitauteen, joka noissa videoissakin näkyy.

 

Joanna
Maanantaina, 22. syyskuuta, 2003 - klo 16.26:   
Ainakin mitä olen ymmärtänyt nin se OS4-Aone on senevrran purkka vielä
että sitä kannattaisi demota CSPPC:llä mielummin. Mutta jollei tänä
vuonna niin eiköhän se jo ensivuoden puolell sitten joskus.

 

JPQ
Maanantaina, 22. syyskuuta, 2003 - klo 16.37:   
Joanna: onhan tässä vielä aikaa.

 

Pekka Nissinen
Maanantaina, 22. syyskuuta, 2003 - klo 18.14:   
Niin, raakile tuo A1 versio olikin (asia, mitä Friedenit tuolla A1Dev-listalla kovasti painottivatkin), esim. se graphics.library oli vielä vanhaa m68k peruja, jota pätsittiin ties millaisilla purkkavirityksillä, että edes jotain saataisiin ruudulle. Useat tuolla ANN:issä trollaavat eivät tunnu sitä ymmärtävän, vaan ovat heti naukumassa hitaudesta yms. Olin kyllä hieman yllättynyt, että tuota edes näytettiin tuolla Italiassa. Varsinkaan kun se ei ollut edes se syy miksi se piti saada nopeasti edes jotenkin A1:llä demottavaan kuntoon...

Mutta eiköhän siitä kohta jalostu jotain parempaakin, nyt kun tuo pääpainokin on A1-version puolella CPPC:n sijaan. :)

 

Janne
Maanantaina, 22. syyskuuta, 2003 - klo 19.04:   
Pekka: Ehkä se ongelma monilla on siinä, että MorphOS:ää on mollattu kulunut vuoksi ja pari ties millä verukkeilla, vaikka se on jo kauan ollut näiltä osin paljon valmiimpi kuin OS4 - samalla kun moni OS4:ää kannattava on vain todennut että Hyperion "haluaa testata sen loppuun saakka ennen julkaisua". Todellisuus vain on, että OS4:n alimmat kerrokset alkavat vasta pikkuhiljaa olla beta-asteella ja siksi joillekin voi myös olla yllätys kuin raakileelta käyttöjärjestelmä vaikuttaa.

Ylempien kerrosten sen sijaan kuvittelisinkin olevan varsin pitkällä. Niissä OS4 voi hyvin pestä kilpailiajansa heti kättelyssä.

 

miksuh
Maanantaina, 22. syyskuuta, 2003 - klo 19.19:   
Joo siis eiköhän nyt ole tärkeintä se, että käyttiksen kehittäjät pääsee nyt työskentelemään AmigaOnella. Enmää ei välttämättä tarvitse tehdä hommia Classic Amigalla, paitsi toki CSPPC tuen osalta.

Käyttiksen kehityksen kannalta toi on hyvin merkittävä askel sikäli et nyt päästään todenteolla viimestelemään AmigaOne tuki. Vaikka sulla kuinka olisi dokut ja speksit, niin on aika vaikeaa viimestellä tommosia juttuja eri alustalla, kun millä käyttis tulee pyörimään.
Siis kun ei pääse käytännössä testaamaan koodin toimivuutta jne.

 

Janne
Maanantaina, 22. syyskuuta, 2003 - klo 19.20:   
Täällä jotain lisäraporttia:

http://www.ann.lu/comments2.cgi?view=1064170331&category=forum&start=70

"AOS4 was shown on a G4@933MHz AmigaOne board at Soft3 stand. The Frieden bros were able to boot into WB just Wednesday, therefore you can understand the presence of the usual glitches that hit every young software. Overall the impression wasn't very positive, though:"

"But I don't think you could expect much more from the A1 version, considering the hurry in which they prepared it in order not to miss the show. What really surpised me, in a negative way, was the classic PPC version."

Ja eikös MikeB ole heti epäilemässä että OS4:n beta-asteen kritisointi olisi feikkiä. Jeejee. :)

Mind you, uskon että lopullinen on paljon nopeampi. MorphOS on vain saanut oman osansa turhaa kritiikkiä ja nyt on OS4:n vuoro. Jahka OS4 saadaan käyttökelpoisena messuille ja markkinoille, vertaillaan sitten.

 

miksuh
Maanantaina, 22. syyskuuta, 2003 - klo 19.22:   
Ai nyt on OS4:n vuoro ? kyllä mun mielestäni MOS tyypit on ollut viimesen parin vuoden aikana aika ahkeria mollaamaan OS4:aa.

Eli molemmin puolista se on, turha yrittää sanoa et toinen puoli olis sen viattomampi kun toinen.

 

Jon
Maanantaina, 22. syyskuuta, 2003 - klo 19.28:   
Joku ANN.lu nyt olisi paljon rauhallisempi paikka, jos sieltä voisi suodattaa pari tyyppiä pois, mielestäni. En usko että yleisesti MOS tai AOS -tyypit ois trollaamassa.

Soisi että esim. Eva löytäisi sen Aataminsa pian.

 

Janne
Maanantaina, 22. syyskuuta, 2003 - klo 19.29:   
miksuh: Ei tässä nyt kukaan mitään viattomuudesta ole puhunut. Minä ainakaan. Mutta monet AmigaOS:n "kannattajat" ovat valitettavasti yrittäneet pitää yllä illuusiota että MorphOS:n kehitysvaiheen ja OS4:n kehitysvaiheen vertailu olisi mahdollista - ja käyttäneet MorphOS:n julkista betatestausta välineenä mollata sitä samalla kun kehuvat Hyperionia päätöksestä tehdä työ suljettujen ovien takana. Fakta vain on, että OS4 ei olisi voinut olla julkisessa betassa samalla tavalla kuin MorphOS, koska MorphOS:n alimmat kerrokset valmistuivat ensin, kun taas OS4:n alimmat kerrokset alkavat olla vasta nyt suht kunnossa. Ei ihme jos asia nyt yllättää ihmisiä kun kehitysvaiheen todellinen tila tulee esiin.

Ylilyöntejä on molemmilla puolilla, mutta jotain kertoo tuo MikeB:nkin asenne. Vuosi tai kaksi on sanottu että OS4:ää pitää arvioida vasta sitten kun sitä voidaan vertailla. No nyt sitä on voitu vertailla ja MorphOS on tällä hetkellä aimoharppauksen edellä. Ei siinä ole mitään hävettävää, uskon että OS4 tulee olemaan todella varteenotettava kilpaileva tuote joku päivä, mutta juuri nyt se vain on paljon, paljon enemmän raakile kuin pari vuotta raakileeksi haukuttu MorphOS oli pahimmillaan.

OS4:n etu on tietysti siinä että ylemmät osat ovat ehtineet muhia tänä aikana, joten kun pohja saadaan kuntoon, on mielenkiintoista nähdä kuinka suuren harppauksen OS4 ottaa eteenpäin. Varmasti merkittävän.

Mutta juuri nyt OS4 on raakile ja MikeB:n kaltainen kommentointi messuraporttien "feikkauksesta" on täysin älytöntä. Ihan yhtä älytöntä kuin olisi väittää että MorphOS 1.3 oli valmis. Minäkään en väittänyt. Ks. Sakun pääkirjoitus. Sen sijaan MorphOS 1.4 yllätti jo todella positiivisesti - näemmä myös Italian messuilla käyneet.

"Those systems weren't fast: they were *damn* fast. They almost rected before you clicked on something. I was impressed because I didn't think they could accelerate last year version this much. I sat down in fron of a Genesi machine and played for 1:15'h with it. No crashes. Last year it would have rebooted every 5 minutes if you were lucky."

Niin se kehitys kehittyy.

 

miksuh
Maanantaina, 22. syyskuuta, 2003 - klo 19.30:   
Jon: Totta. niinhän se monesti on, että se pieni häiriköivä vähemmistö on äänekkäin ja sitten kaikki saa kärsiä.

 

Janne
Maanantaina, 22. syyskuuta, 2003 - klo 19.31:   
miksuh: Niin, siis tarkoitin että "nyt on OS4:n vuoro" sitä että OS4 on nyt julkisesti nähtävillä joten sitä voidaan aiheellisesti kehua tai mollata. MorphOS on ollut nähtävillä jo monta vuotta.

 

Pekka Nissinen
Maanantaina, 22. syyskuuta, 2003 - klo 19.35:   
Janne: Kyllähän niiden ylempien kerrosten pitäisikin olla jo varsin "kypsää satoa", onhan niitä jo testailtukkin jo varsin pitkän aikaa. Itse en valitettavasti ehtinyt tuohon OS4:ään silloin Assyillä paremmin tutustumaan, mutta noin muutoin se kyllä vaikutti varsin valmiilta. Tosin CPPC:llä noiden alempienkin kerrosten asiat ovat varmasti huomattavasti lähempänä valmista muotoaan, tuo A1-raakilehan oli vasta ensimmäinen "kuvallinen" (siis sellainen missä näytöllä on muutankin kuin musta ruutu tai jotain epämääräistä debug-infoa) esitys siitä, että OS4 boottaa A1:lläkin.

Niin, tuo ikuinen kädenvääntö (MOS vs. AOS) alkaa jo pikkuhiljaa kyllästyttää. Tiessä missä jo mentäisiin jos tuo kaikki hukattu energia olisi käytetty johonkin hyödylliseen tappelun sijaan! :( Itselläni ei ole mitään MorphOS:ää vastaan ja mielestäni se on mielenkiintoinen tuote, johon haluaisin kyllä tutustua myös lähemmin. Tosin muutenkin tuntuu vähän siltä, että täällä Suomessa suhtaudutaan selvästi aikuismaisemmin MOS ja AOS asioihin kuin muuaalla maailmassa. :)

 

miksuh
Maanantaina, 22. syyskuuta, 2003 - klo 19.37:   
Janne: Mun mielestäni on täysin epäreilua verrata esim nopeutta OS4:n ensimmäisen amigaone demon ja MOS:n nykysen version välillä. Pitää nyt muistaa, että OS4:syta oli vasta eka demo AmigaOnella. MOS on ollut jo jonkun aika siinä kunnossa, että sitä on kuka tahansa voinut käyttää.

Mun mielestäni pitäisi verrata MOS:n ensimmäiseksi demottuja versioita OS4:n ekaan AmigaOne demoon. Sillon oltaisiin jotenkin tasapuolisissa asetelmissa. musta on älytöntä, että edes verrataan kahta noin eri vaiheessa olevaa toisiinsa ja sitten tehdään siitä jotain johtopäätöksiä.

Sitten kun kummmankin käyttiksen eka versio on ns valmis, niin sitten niiden nopeutta jne voi alkaa vertaamaan toisiinsa kunnolla.

Se, että tehdään hirveitä johtopäätöksiä kiireessä kootun demoversion perusteella on täysin väärin munj mielestäni.

 

Janne
Maanantaina, 22. syyskuuta, 2003 - klo 19.39:   
Pekka: Mielestäni meillä on Suomessa hyvää keskustelua asioista asioina. Onhan meillä ovat suosikkimme tietysti kaikilla, mutta se ei estä esimerkiksi Sakun lipun alla tekemään yhdessä juttuja ja väittelemään sivistyneesti. Pienet piirit ja yhteinen kulttuuritausta sekä kieli tietysti auttaa. Tosin, Ruotsissa tilanne ei ole näin ruusuinen!

Pahoittelen jos oma MorphOS-vittaukseni tässä keskustelussa tuntui jotenkin hyökkäävältä jonkun mielestä, sen ei ollut tarkoitus olla. Yritin vain parhaani mukaan analysoida ihmisten reaktioita ja joitain syitä niihin. Sekä MOS- että AOS-leirissä auttaisi suuresti katsoa asioita todellakin asialinjalta, eikä niin että nostetaan oman suosikin häntää perusteetta ja tallotaan vastapuolta perusteetta. Kun puhutaan asioista asioina niin voimme sitten olla perustellusti välillä myös erikin mieltä ilman riitaa!

miksuh: Mun mielestä on väärin tehdä vääriä johtopäätöksiä. :-) Siitä olemme varmasti aivan samaa mieltä. Joten liikaa johtopäätöksiä OS4:n lopullisesta jamasta ei tuostakaan siis voi vetää.

Sen sijaan nämä demot kielivät hyvin siitä joissan piireissä vaietusta tosiasiasta että OS4 on todellakin vielä kovin kesken. Miten sen on voitu kuvitella julkaistavan joskus viime vuonna on käsittämätöntä (joskin speksitkin ovat jonkin verran muuttuneet, mutta julkisen tiedon perusteella alimpien tasojen osalta eivät niin paljoa sitten 2001-2002 talven) - nyt vasta alimmat tasot alkavat olla demokunnossa.

Sen sijaan koska ylemmät tasot voivat olla pitkällä (kun kokonaisuutta ei ole nähnyt niin ei voi tietää), voi alempien tasojen valmistuminen tietysti nopeuttaa "kypsän" tuotteen julkaisua merkittävästi. En minä aivan ällikällä olisi lyöty jos joku OS4 vielä tänä vuonna julkaistaisiin, jos ei muuten niin joulueurojen takia, mutta kyllä se vielä aikansa ottaa...

Vähän sääliksi käy niitä jotka tilasivat AmigaOnen vuosi sitten ja odottelevat OS4:sta edelleen.

Muistutan edelleen että Ben Hermans teilasi Ben Yoriksen kovin sanoin siitä keväällä lipsahtaneesta tiedosta että OS4:n valmistuminen menee loppuvuoteen. No, loppuvuosi häämöttää ja Ben Yoriksen arvio voi hyvinkin osoittautua täysin oikeaksi.

Myönnän auliisti että toivoisin että Hyperionin jampat olisivat pitäneet suunsa monissa foorumeissa kiinni. Nyt on turhaa pahaa makua suussa esim. monista Hermansin kommenteista, ja Friedenitkin käyvät välillä turhan kuumana. Vähän maltillisempi asenne ja antaisi työn puhua puolestaan, niin heillä olisi todellinen voittaja käsissään. Nyt imagossa on turhia säröjä. Se yhdessä Amiga Inc.:n tarinan kanssa ainakin vie minulta henkilökohtaisesti paljon fiiliksiä OS4:n suhteen. Muuten voisin vaikka odottaa sitä innolla. Nyt korkeintaan mielenkiinnolla.

Se on sitä markkinapsykologiaa.

 

miksuh
Maanantaina, 22. syyskuuta, 2003 - klo 19.47:   
Janne: Hyperionin öijien mukaan graphics.library ja picasso96 on suurimmat tällähetkellä keskenolevat käyttiksen osat. Jo se, että ne on vielä m68k koodia kertoo jotain. Ja kuten sanottua tuo varmasti vaikutti nopeuteen ja paljon, samaten tuo että käyttis heitti kokoajan debuginfoa sarjaporttiin tjsp.

No jos ajatellaan että nyt on lähinnä graphics.library ja P96 enemmän kesken, niin Hyperion on voinut ihan vilpittömästi olla sitä mieltä, että ehtivät ennen vuoden loppua, eikä se nyt vieläkään mahdotonta ole jos noi on ne mitkä työtä lähinnä vaatii.

Musta on iso ongelma, että tyypit kokoajan vahtaa silmätarkkana noita aikatauluja. Ja sitten jos ne ei pidä päivälleen, niin aletaan haukkumaan ja syyttään sanansa syömisestä jne.

Jokainen joka on tehnyt jotain ohjelmointihommaa vakavissaan tietää, että aina voi tulla jotain odottamatonta joka sotkee suunnitelmat ja sitten projekti venyy ja paljon. Suunnitelmat voi aina muuttua, saattaa tulla jotain odottamattomia ongelmia jne. tai sitten halutaan lisätä joku ominaisuus, joka on sitten ensin suunniteltava, sitten koodattava ja testattava tarkkaan. Itseasiassa OS4.0:ssa tulee nyt olemaan paljon enemmän kamaa, kun mitä siihen alunperin suunniteltiin. monet OS4:n jutuista oli suunniteltu vasta seuraaviin käyttisverioihin.
Eli musta tohon viiveeseen on ihan luonnollinen syy.

Musta ihmisten pitäs lakata kyyläämästä niitä deadline päiviä, kun ne ei juuri koskaan pidä millään softafirmalla.

 

Janne
Maanantaina, 22. syyskuuta, 2003 - klo 20.03:   
miksuh: Viivästykset eivät ole ongelmani, asenne on. Hyperion, kuten Amiga Inc., on ottanut vähän turhan nenä-pystyssä-asenteen minun silmissäni ja sympatiaa on kovin vaikea jakaa. On vaikea unohtaa esimerkiksi miten Ben Yoris, mukava tyyppi, diskreditoitiin täysin Hyperionin suunnalta. Olisivat vain olleet alusta saakka nöyrempiä ja vaatimattomampia lupausten suhteen. Mutta eihän sekään käy päinsä kun massat olisivat menneet ostamaan sen kilpailevan tuotteen jos olisivat alkuunsa tienneet tuotekehitysjakson pituudesta. :-)

Rehellisyys ja avoimmuus ostaa minun kirjoittani paljon aikaa. Peittely ja kiertely, silloin kun se selvästi menee turhan pitkälle, vähemmän. Yksi suuri syy miksi pidän Genesistä on mielestäni heidän raadollisuuksiinkin saakka avoin informaatiopolitiikkansa (bbrv osaa olla itsensä pahin vihollinen, mutta myös sangen avoin ikävistäkin asioista - kolikon toisella puolella taas fleecymaiset weasel-kommentit). Tosin Pegasos II:n tapauksessa ovat valinneet toisen tien, eivätkä ole luvanneet paljon mitään julkisesti. Saas nähdä mitä ne speksit ovat.

Olen ollut tarpeeksi monessa softaprojektissa tietääkseni viivästyksistä. :-) Mutta viivästyminen ei ole ongelma minun kirjoissani, asenne jolla siihen suhtaudutaan sen sijaan voi sitä olla.

Toimii molempiin suuntiin: Genesin Neko eli Matt Sealey oli ennen täysin älytön kommenteissaan. Raivosi minkä kerkesi. On sittemmin leppynyt aika lailla ja hyvä niin. Hän ei aiheuttanut mitään muuta kuin pahaa verta kommenteillaan työnantajalleen IMHO.

 

Krusty
Maanantaina, 22. syyskuuta, 2003 - klo 23.38:   
Janne, mikä sua riivaa?

Ei kai jäännyt traumoja siitä kun hehkutit Amigaa silloin töllössä (oliko se Tilt, vai mikä?) ja sitten kaikki ei mennytkään ihan niin kuin oli luvattu, tuliko sellainen narrin olo? :)

Kaikki tietää, että sinä olet pro-MOS, joten juttuihisi ei voi suhtautua vakavasti.

Jäitä hattuun vaan kaikille!

Saku saa kohta Suomen ann.lu maineen, ellei se ole jo saannut? :(

 

Ibe U
Tiistaina, 23. syyskuuta, 2003 - klo 0.47:   
Taas ei voi sanoa muuta kuin jaa-...

Aika vähän oon nähnyt MOS arvostelua "tyyliin" se on pasxx ja tekijät homxxa, kuin taas toisin päin kyllä.

MOS:sista on lähinnä todettu että se ei ole amiga, joka taas on suututtanut MOS uskovaiset teilaamaan AOS:n, kertomaan kuinka luihuja tyyppejä sen takana piileksii ja kaivamaan Ann.lu:sta viittauksia kuten Pyhä Benin kirja luku 3 jae 7 kolmas rivi. (tai ehkä epäpyhä)

Olen muuten opiskellu Ann.lu threadit ulkoa, pääsiskö sillä MOS rippikoulusta läpi?

 

itix
Tiistaina, 23. syyskuuta, 2003 - klo 2.59:   
"Musta ihmisten pitäs lakata kyyläämästä niitä deadline päiviä, kun ne ei juuri koskaan pidä millään softafirmalla."

Heh, ainakin jos vuosi sitten veikkasi julkisesti ettei OS4 ehdi jouluksi 2002 niin sai kuulla olevansa Genesi worshipperi, AI vihaaja tms. epärelevanttia.

Ibe U: Ehkä sitten noin jos olet sitä mieltä. Tosin jos tuosta kirjoituksestasi vaihtaa MOS ja AOS päikseen niin siitä viestistä tulee tasan yhtä laadukas ANN trolli :)

"Itseasiassa OS4.0:ssa tulee nyt olemaan paljon enemmän kamaa, kun mitä siihen alunperin suunniteltiin. monet OS4:n jutuista oli suunniteltu vasta seuraaviin käyttisverioihin. Eli musta tohon viiveeseen on ihan luonnollinen syy."

No on tuo hiukan kiistanalainen. Colin Wenzelin koodaama DOSPPC valmistui viime vuoden joulukuussa eli jälkikäteen sanoen oli aivan selvää ettei OS4 voi millään ehtiä tammikuuksi 2003. Varsinkin kun OS4 boottasi Workbenchiin vasta tämän vuoden huhti-toukokuussa. RoadShow on vielä hiukan keskeneräinen ja gfx vielä edelleenkin kokonaan 68k:ta.

Mutta näillä eväillä veikkaan OS4:sen julkaisupäivämääräksi tammikuu 2004 :) Muita veikkauksia?

 

Jon
Tiistaina, 23. syyskuuta, 2003 - klo 7.06:   
Krusty: kommenttisi varmaan auttaa sen maineen kanssa :/

Varmasti kaikki ovat pettyneitä kun vasta nyt alkaa olemaan uutta Amigaa tai sen korviketta tarjolla.

 

Jontsa
Tiistaina, 23. syyskuuta, 2003 - klo 9.09:   
Olen kyllä samaa mieltä Ibe U:n kanssa. Mitä tahansa Amigaan liittyvää mollataan täällä mielellään. Huhuja, trolleja ja suoraa pskapuhetta siteerataan täällä mielellään jos siinä on jotain amiga vastaista.

Ja on myös tosi että SAKU on saanut ulkomailla huonoa mainetta. IRC:issä ei ole mitenkään harvinaista kuulla "SAKU, I thought they were quite pro-MOS" tai että mollataan mielellään Amigaa jne.
Ei siksi että Sakulla olisi mitään Amigaa vastaan, mutta sen kovaäänisimmillä jäsenillä on selvästi jotain katkeruutta.

Itix: Mistä sinä tiedät koska os4 on bootannut ja Roadshown tilanteen. Onko sinulla OS4?
Olet väärässä molemmissa väitteissä.

Janne: Kun luin noita sinun kommentteja illalla, niin eihän siitä tullut kuin paha v***tus.
Teksteistäsi löytyy roppakaupalla perättömiä juttuja, vääristeltyä totuutta tai huhuihin perustuvaa juttua jotka otetaan faktana.
Ikävä kyllä kokemus on opettanut että niitä on turha alkaa korjailla :( Aina on saanut vain vittuilua osakseen.
Eniten varmaan ketuttaa tuo tekopyhyys että ei oteta puolia tai "hyvää keskustelua asioista asioina". Tuntuu että sinä suorastaan nautit siitä että saat mollata Amigaa ja niitä jotka ovat sen kanssa tekemisissä tai levittää siitä perättömiä huhuja. Ja tuskin ketään lohduttaa ettet ole ainoa.

Minua pyydettiin tuomaan OS4 Sakun vuosikokoukseen esiteltäväksi, mutta kun tietää että saisi kuunnella tällaista herjausta foorumissa ja v*ttuilua niin päätin olla tulematta :(

Siinä.. Onpahan sanottu.

 

hooligan/dcs
Tiistaina, 23. syyskuuta, 2003 - klo 9.13:   
My 0.02 Euros...

Jotenkin itse olen saanut sen kuvan että odotukset OS4:sta kohtaan AmigaOnella olivat kovat, ja nyt kun todellisuus oli aivan toista puretaan turhautumista vähän sinne sun tänne.

Bouman tapaus nyt oli mitä oli.. siihen on jo tottunut. Ikir:n kuvaus OS4:sta oli täysin päinvastainen ensimmäiseen reporttiin verrattuna, kehusanat olivat ylitsevuotavia. En tiedä ketä hyödytti valehdella noinkin avoimsesti asiasta , joku aw.netin vakituisista voisi piruuttaan kysäistä mieheltä mitä mielessä liikkui.

Tapaus Eva.
Kyseessä on ilmeisesti mielenhäiriöinen henkilö tai scripti joka jaksaa jauhaa samaa asiaa vuodesta toiseen. Ignorea.

Uskoisin että ensi esittelyssä näemme eri luokan OS4:n.. chillaillaan siihen asti.

 

Jon
Tiistaina, 23. syyskuuta, 2003 - klo 9.53:   
Kyllä minä olen Jannen kanssa yhtä mieltä Yoriksen tapauksesta, mutta mielestäni esim. Friedeneillä on oikeus puolustaa itseään foorumeilla (uskon että puolin ja toisin tarvitaan jotain suojapanssaria). Monesti näkee "turpa kiinni ja koodaa"-kommentteja tyypeiltä jotka eivät varmasti tee itse mitään hyödyllistä.

Mutta tuossa Jannen kommentissa on se ongelma, että en ymmärrä miten se Yoriksen mielipide olisi voinut vaikuttaa positiivisesti Pegasos I ja MOS -myyntiin, koska eikös ne menneet ne kaikki jo aikoja sitten.

 

itix
Tiistaina, 23. syyskuuta, 2003 - klo 10.12:   
@Jontsa:

"IRC:issä ei ole mitenkään harvinaista kuulla "SAKU, I thought they were quite pro-MOS" tai että mollataan mielellään Amigaa jne."

Aijaa. Lontoolaiset puhuvat suomea?

"Mistä sinä tiedät koska os4 on bootannut ja Roadshown tilanteen. Onko sinulla OS4?"

Lähteet: Mike Bouma (OS4 boot) ja OS4 betatestaajat. RoadShow toimii mutta vaatii vielä hienosäätöä, osa nettisoftista ei vielä toiminut kesällä RoadShow:n kanssa.

 

hooligan/dcs
Tiistaina, 23. syyskuuta, 2003 - klo 10.40:   
@Jontsa

Sama juttu mutikaisella. Joka päivä mut laitetaan samaan kastiin jonkun Evan kanssa. Joka ikinen päivä näkee samaa "mos on perseestä" läppää mitä on jatkunut siitä lähtien kun minä foorumeita aloin lukemaan, ja joka ikinen päivä saa korjata ihmisiä jotka heittelee mitä kummallisempia kommentteja liittyen morphosiin.

Mina vituttaa. Sinua vituttaa. Kaikkia vituttaa. Sen kanssa täytyy nyt vain elää.
Älä nyt ota mitään marttyyrin asemaa tässä, et todellakaan ole ainoana laivassa.

 

Ibe U
Tiistaina, 23. syyskuuta, 2003 - klo 11.06:   
Kohta saadaan eka marttyyri. ;-)

Tähän kohtaan haluaisin siteerata ann.lu ja ja Bill Buckia.

"That will be their new focus"

Eli teidänkin kannattaisi etsiä uusi focus niinkuin gothic I:ssä tehdään. Toisekseen musta on törkeetä miten paljon katteettomia lupauksia Pegasos tausta ihmiset on aikanaan antanut.

:-O

"Let me just say from the outset that we think that in 1997 there will be more AMIGAs sold than we ever had been before. Most of those AMIGAs are gonna be our products and in products. It`s not gonna happen because little Viscorp makes them, it`s gonna happen because big companies decide to license the technology and put technology into existing products that they have."

fido.ger.amiga

"Escom AG and Amiga Technologies GmbH are in bankruptcy and will cease to exist as corporate entities. VIScorp has reached an agreement with the Trustee for the liquidation of these companies and with the creditors of these companies for the purchase of "Amiga." There were at least eleven different banks or companies that had claims to be "owners" of the technology and/or the inventory. Escom had liabilities of over $250 million. Imagine the confusion..."

bit.listserv.i-amiga

Voiks tälläistä ottaa vakavissaan.... enkä nyt välttämättä tarkoita noita kattettomia lupauksia... Pakko tunnustaa et tää keskustelu on menossa huumorin puolelle, ainakin mun osalta. lemmingsinä voi ottaa nää jutut huumorilla.

[Edit: Viestit yhdistetty, linkit korjattu. -Thoriel]

 

hooligan/dcs
Tiistaina, 23. syyskuuta, 2003 - klo 11.30:   
@Ibe U

Eipä niitä kukaan puolustelekaan. Itse epäilen esimerkiksi edelleen Pegasos 2:n ilmaantumista sanottuna ajankohtana.
Luojan kiitos hra Buck on hieman alkanut hillitsemään itseään foorumeilla.

 

miksuh
Tiistaina, 23. syyskuuta, 2003 - klo 13.03:   
Janne: ihan suoraansanoen mun mielestäni sä kyllä nyt liiottelet tota.

itix: jontsa taitaa olla yksi niistä OS4 betatestaajista :)

Tossa SAKU jutussa mä olen hiukan samaa mieltä. En nyt sano, että kukaan tietty yksin vaikuttaisi yhdistyksestä tulevaan kuvaan. Mutta esim Janne yhdistetään varmasti hyvin helposti Sakuun, Janne kun on tehnyt paljon hyvää yhdistyksen ja lehden eteen, mistä kaikki kunnia Jannelle toki. Mutta, koska Janne on niin tunnettu Sakuun liittyen, niin monet saattaa ajatella, että esim Jannen mielipiteet on jotenkin myös Sakun asenne.

Toki jokaisella on oikeus omaan yksityiseen mielipiteeseensä, mutta musta on ihan ymmärrettävä jos Sakun tunnetuimpien tyyppien mielipiteet vaikuttaa siihen millanen kuva ihmisillä on yhdistyksestä. Ei sitä oikein voi välttää.

itix: Ei siinä välttämättä suomenkielen taitoa tarvita, kun miltei jokainen meistä kirjottelee juttuja myös englanniksi.

[Edit: Viestit yhdistetty. -Thoriel]

 

Joanna
Tiistaina, 23. syyskuuta, 2003 - klo 13.36:   
Miksuh: Luultavasti OS4:n NDA:ssa on samanlainen pykälä kuin AmigaDE:n
SDA:ssa.. eli firman/tuotteen arvotelu on lakitoimien uhalla
kielletty.

Muuten tämä keskustelu ei kiinnosta.. OS4 ei ole valmis, eikä
demottavissa ihmisille jotka ovat nähneet muutakin kuin virallista
'oikeaa aatetta'. Ei ole mikään uutinen eikä sen asian pitäsii olla
kenellekkään noin iso stressi. Kuten aiemmin mainitsinkin (tai ainakin
piti mainita) se saa tulla vaikka vuoden kuluttua, asia ei ole minulle
ainakaan mikään ongelma.

Mutta tästä sivukeskustelusta toivoisin ihmisten luopuvan, se ei
minnekkään johda.. Ellei sitten siihen (ilmeisesti joidenkin
toivomaan) lopputulokseen että pitää perustaa toinen yhdistys.. Sitten
että mikä sen nimi tulee olemaan ja kuinka paljon mihinkin jää
kannattajia/vapaaehtoisia onkin hankala kysymys. Nykyiselläänkään
aktiiveja ei ole niin paljon... sen jälkeen vielä vähemmän.

 

miksuh
Tiistaina, 23. syyskuuta, 2003 - klo 14.03:   
Joanna: Ja mistä sinä tiedät mitä sielä OS4 NDA:ssa on ? No jos sua ei yhtään kiinosta OS4 ni miksi edes sitten osallistua siitä käytävään keskusteluun, tuntuu sitten oudolta jokapaikassa nurista jos ei yhtään ole kiinnostunut. Mä en ole sitä mieltä, että Sakua pitäs pilkkoa, mutta ei tosta mitä sanoin oikein mihinkään pääse.

[Edit: Viestit yhdistetty. -Thoriel]

 

itix
Tiistaina, 23. syyskuuta, 2003 - klo 14.41:   
@miksuh:

"jontsa taitaa olla yksi niistä OS4 betatestaajista"

Tiedän Jontsan lisäksi tiedän ainakin viisi muuta OS4 betatestaajaa ;) Mutta pointtina lähinnä oli että alkuperäinen ilmestymisaikataulu oli niin tiukka ettei kolmansilla osapuolilla ollut mahdollisuuksia saada valmista siinä ajassa.

"Ei siinä välttämättä suomenkielen taitoa tarvita, kun miltei jokainen meistä kirjottelee juttuja myös englanniksi."

Jostain syystä pro-Amiga kirjoittelijat eivät aina laita nimeään viesteihinsä että ihmiset tietäisivät Sakun olevan myös pro-Amiga :)

Mistähän saataisiin pro-AROS ja pro-Amithlon edustajat?

 

itix
Tiistaina, 23. syyskuuta, 2003 - klo 14.50:   
Ja muuten minun mielestä on ihan sama mikä kuva Sakusta on ulkomailla. Jos yhdistyksen toiminnassa on korjattavaa niin vuosikokoushan on tulossa... :)

 

jPV
Tiistaina, 23. syyskuuta, 2003 - klo 15.54:   
Särähtää korvaan jos pro-Amiga:lla tarkoitetaan vain sitä yhtä uuden sukupolven systeemiä, jolla sattuu olemaan virallinen tuotemerkki :). Pro-Amigan pitäisi kattaa noi kaikki ja kinastella pro-pc leirin kanssa tjsp :P Mut joo, menempä majailemaan tuonne Classic Amiga osastolle, ettei ala vahingossa vituttamaan ;)

 

Ibe U
Tiistaina, 23. syyskuuta, 2003 - klo 16.02:   
Hasse autossa on Opelin tuntua ja se on taakse päin Opel yhteen sopiva.

Ainoo ero tässä olisi se että, Opelilla olisi varaa (rahaa olla oikeudessa 4 vuotta)vetää mut kölin ali.

Aihetta sivuten Microsoft vs. Lindows

http://zdnet.com.com/2100-1104-982098.html

 

Jupp3
Tiistaina, 23. syyskuuta, 2003 - klo 17.21:   
Ibe U:

Tuossa Lindowsin tapauksessakin se tuli todistettua; Emulaatio EI ole laitonta...

Alkuperäinen oikeusjuttuhan perustui käyttisten nimien lievään samankaltaisuuteen.

AmigaOS vs MorphOS

Kumpikin päättyy "-OS", kummassakin on 7 merkkiä... Aika heppoiset olisivat perusteet vastaavalle oikeusjutulle...

 

Hz
Tiistaina, 23. syyskuuta, 2003 - klo 17.40:   
On teilläkin harratuksenne?!
AMIGA ja OS4 rules.
MOS on Amigan raiskausta.
Tässä minun mielipiteeni.
:)

 

miksuh
Tiistaina, 23. syyskuuta, 2003 - klo 17.54:   
Hz: Heheh lisää bensaa liekkeihin :)

 

Joanna
Tiistaina, 23. syyskuuta, 2003 - klo 18.46:   
Miksuh: Lukisitko uuudelleen. En edes väittänyt nähneeni OS4 NDA.ta..
AmigaDE;n SDA;n olen ja jos olen ymmärtänyt oikein niin sama
tekniika-monitaituri 'lakimies' on niitä kaikkia ollut väsäämässä.

Saattaa tietenkin olla vika minun ajattelutavassani mutta Sen mitä
olen Jannea ulkomaililla palstoilla nähnyt on hänen kirjoituksensa
olleet asilallisia, perusteltuja (ja pitkiä :) . Itse olen tässä
asiasssa Itix:n kanssa samaa mieltä että jos suomelaiset Amiga-inc
fanit kehtaisivat kirjoittaa nimillään niin Sakun maine 'paranisi'
kertarysäyksellä. Kaikkien epäilevien silmissä.

 

miksuh
Tiistaina, 23. syyskuuta, 2003 - klo 19.56:   
Joo siis en mä väitä etteikö Jannen kommentit olisi ihan asiallisia ja pointtia niissä :)
Ei siis tarkotus ollu Jannea mollata tai mitää :)

 

Krusty
Tiistaina, 23. syyskuuta, 2003 - klo 22.01:   
Joanna tämä lauseesi: "sama
tekniika-monitaituri 'lakimies' on niitä kaikkia ollut väsäämässä" kuulostaa aivan siltä kun joku 'lakimies' olisi kohdellut sinua väärin, Dejavu? :)

" suomelaiset Amiga-inc
fanit kehtaisivat kirjoittaa nimillään"

Jaaha, että saataisi ihailijapostia sinisen pillerin nautiskelijoilta suomesta ja muualta maailmasta, vai? :) Enään puuttuu, että pyydettäisi lisäksi puhelinnumero ja osoite?

Muille 'ann.fi:n' lukijoille! :)

Mikä tulee asiaan...niin kyllä tuo OS4 tuosta etenee ja minusta oli ihan hyvä että ne demosivat sitä siellä. Se rauhoitti ainakin monen mielen, puhumattakaan hienosta uutisesta, että A1lite on tulossa!

 

itix
Tiistaina, 23. syyskuuta, 2003 - klo 23.12:   
Krusty: No puhelinnumero kelpaa aina. Tilataanko vieraat yhdellä vai kahdella pesäpallomailalla? :)

Ja kivahan se oli että OS4 boottasi AmigaOnellakin. Viimeinkin ;)

 

Krusty
Tiistaina, 23. syyskuuta, 2003 - klo 23.15:   
@Itix
:)

 

KimmoK
Tiistaina, 23. syyskuuta, 2003 - klo 23.37:   
Hjaaa... empä jaksanu lukea postauksianne läpi, sorry. :)

Tässä kuitenkin AOS4 aiheeseen liittyvä löydös netistä, alkuperäinen lähde on kuulemmas HJFrieden ANN:ssä:
"'To be honest, I don't know what the whole discussion is about. AmigaOS 4 is work in progress, and as such, it still has its flaws that are being worked on (hence the "work in progress"). If you where looking at a final version with these flaws, then granted it would be a reason for ranting. However, it isn't.

Before anyone says that we will never get rid of these problems, I want to remind you that similar "experts" have said that "OS4 will never work at all" and "OS 4 will never work on the AmigaOne". It does both (in fact the version you have seen is the result of approximately two weeks of work; I had predicted 3 months of the migration).

As I have stated over at AW.net, we're working on ways to improve the speed of the update. Parts of the problem is that the Workbench used on the A1 demo was still the 68k version, and the prefs programs are, too. Another part of the problem is that graphics is still 68k. The impact on performance is not only that emulation is inherently slower than native code, it is also that switching between emulation and native code incurs an overhead that especially for short functions adds up considerably, more so since Layers is already PPC-native (there is also no L2-Cache support yet; we didn't have time to add it to the demo). As Georg also pointed out, the region code in graphics isn't very hot, and also emulated. Also, as Fabio correctly pointed out, the graphics library used is the original one (I only did three basic patches to prevent lockups in WaitBlit and WaitTOF and WaitBOVP), the rest goes via an exception handler that throttles most accesses and emulates a few (the bfe001 mouse button issue, for example). And graphics library does a lot of custom chip accesses, and they all trigger an exception.

Like I said, OS 4 is in Beta (Alpha even for the A1 version), and things are added/ported/fixed on a daily basis. The biggest showstopper is the still-68k graphics subsystem, which is what we are currently working on. So I would like to ask people to keep an unbiased look at things and accept that we're still underway and not there yet - no one claimed we are. "

 

Anu Seilonen
Keskiviikkona, 24. syyskuuta, 2003 - klo 3.34:   
Puuttumatta nyt siihen, mitä kukin erikseen on sanonut, seuraavassa joitakin pointteja yhdistyksen kannalta, yhteisesti kaikille foorumilaisille. Toivon, että kaikki lukeavat pitkähkön viestini ajatuksella ja vetävät vähän henkeä (sekä kitkevät mahdolliset palkokasvin idut nenäonteloista).

1) Yhdistys ei ole sen enempää pro-MOS kuin pro-Amiga. Olemme pro-Saku. Emme tue emmekä vihaa mitään nykyamigismin osa-aluetta erityisesti. Me tuemme käyttäjiä. Nimistä, logoista ja väreistä riippumatta haluamme sisällyttää toimintaamme kaiken amigavivahteisen. Siinä vaiheessa, kun tämänkokoisessa maassa ja tällä käyttäjämäärällä ei mahduta saman katon alle (vrt. "Ruotsin malli", Pegasos- ja Amiga-esittelyt saman katon alla peräkkäisinä päivinä), minä eroan. [Vaikka eivät nuo taida antaa minulle vieläkään lupaa siihen.]

2) Yhdistys elää kädestä suuhun -periaatteella. Voimme esitellä vain sitä minkä tavalla tai toisella kasaan saamme. Emme kumarra ketään, mutta olemme kiitollisia kaikesta tuesta, tuli se sitten käyttäjiltä tai yrityksiltä. Käyttäjien tukea arvostamme eniten, sillä ilman teitä ei yhdistykselläkään olisi toimintapohjaa. Olette aina olleet etusijalla, eikä se ole muuttunut.

3) Saku 99:n jälkeen Amigan oma anti on valitettavasti ollut niukkaa. Siitä huolimatta viime vuosikokousta lukuunottamatta suurin osa esittelylaitteistamme on ollut vapaaehtoisvoimin haalittua Classic Amigaa ja sen uutuuksia eri muodoissaan. Gentle Eye on ollut myös vahvasti mukana. Genesi taas on viimeisen vuoden ajan tukenut sen minkä on ehtinyt, avokätisesti mutta hieman höseltäen. Harmi, ettei Amigalla ole ollut siihen mahdollisuutta.

4) Henkilökohtaisesti olen samaa mieltä siitä, että Pegasos on antanut lisäaikaa Amigalle. Sen lisäksi se on antanut lisäaikaa ja uudenlaista näkyvyyttä myös yhdistykselle. Kun uuden sukupolven Amigaa ei kunnolla esiteltäväksi ollut, olemme esitelleet sitä mitä on ollut saatavilla. Jos se tekee meistä jotenkin "pro-MOS" ulkomaisissa mutapainifoorumeissa, näkisin sen enemmän niiden asenneongelmana kuin meidän vikanamme. Monenko mielestä oli huono juttu esitellä Pegasosta vuosikokouksessa, Alt Partyilla tai Assemblyillä?

5) Lisäyksenä edelliseen: Yrittäkää muistaa tässä sähköisen viestinnän tuiskeessa, että useimmiten asiat tappelevat, eivät ihmiset. Nyt alkaa täällä mennä touhu aivan selvästi ylireagoinnin puolelle. Käykää mieluummin haukkaamassa happea tai nukkukaa yön yli ennen vastaamista. Itselläni ei valitettavasti ole aikaa seurata muita foorumeita kuin satunnaisesti, joten en ehdi joka paikkaan puolustamaan yhdistyksen periaatteita. Maailmalla suomalaiset käyttäjät yhdistetään helposti Sakuun ja päinvastoin, joten yhdistys on väistämättä myös jäsentensä näköinen.

6) Saku-foorumissakin on leimahtanut välillä hieman ikävä sävy kaikista hymiöviljelmistä huolimatta. Painotan vielä kerran, ettei keskusteluun ole tarvinnut juuri puuttua, mutta se kyllä tehdään siinä vaiheessa, kun mennään henkilökohtaisuuksiin. Se on lähes aina merkki siitä, että asiat ovat hämärtyneet taka-alalle ja tunne on ottanut vallan. Kun päänupissa kiehahtaa, jälki ei ole yleensä kaunista eikä rationaalista.

Summa summarum: Amiga ja kaikki siihen liittyvä on varmasti meille kaikille enemmän tai vähemmän tunnepitoinen asia, mutta yritetään silti pitää asiat perspektiivissä. Minusta on erittäin surullista, jos foorumikirjoittelun vuoksi jäsenten yhteishenki kärsii, koska silloin myös yhdistyksen toiminta kokee kovia. Vai muistaako kukaan, että yhdistyksen tapahtumissa olisi kenenkään kraiveleihin käsiksi käyty tai tanssittu turpakäräjillä?

Tulkaa lauantain vuosikokoukseen katsomaan, mitä eroa on elävällä elämällä ja foorumeilla, joissa voi hetken mielijohteesta päästellä suustaan vaikka sammakoita. Tässä viestissä päästelin vain Saku-sellaisia.

Anu Seilonen
Puheenjohtaja
Suomen Amiga-käyttäjät ry.

 

Jupp3
Keskiviikkona, 24. syyskuuta, 2003 - klo 9.26:   
itix:

>Jostain syystä pro-Amiga kirjoittelijat eivät aina laita nimeään viesteihinsä että ihmiset tietäisivät Sakun olevan myös pro-Amiga

Niin, ja tuohon sanoisin, että eihän siihen NIMEÄ välttämättä tarvi pistää, kunhan joku vakituinen nimimerkki, ettei ole "yksi anonymous tuhansien(?) muiden joukossa"

 

Janne
Keskiviikkona, 24. syyskuuta, 2003 - klo 11.30:   
Jopas heräsi keskustelua! Ensiksi kiitos Anu ansiokkaasta keskustelunojennuksesta. Yritämme olla luottamuksesi arvoisia. :) Ja alleviivaan taas kerran sitä että olen täysin samaa mieltä Sakun kaikenkattavuudesta. Mielestäni se ON vahvuutemme ja mielestäni ON hienoa että Suomessa voidaan vielä enimmäkseen keskustella asioista asioina ilman leiriajattelua.

Having said that...


@Krusty

>Janne, mikä sua riivaa?

Riivaukseni aihe lienee aika hyvin esillä myös tässä ketjussa. Olen sivunnut sitä myös Sakun kolumneissani - minua harmittaa se tapa jolla monet yritykset ovat kohdelleet Amiga-yhteisöä.

>Ei kai jäännyt traumoja siitä kun hehkutit
>Amigaa silloin töllössä (oliko se Tilt, vai
>mikä?) ja sitten kaikki ei mennytkään ihan niin
>kuin oli luvattu, tuliko sellainen narrin olo?

Eiköhän meistä Amigaan uskoneista aika moni ole joskus enemmän tai vähemmän narriksi joutunut. Minä ainakin. :) Mutta tämä on samalla ollut myös opettavainen kokemus. Täytyy muistaa että ainakin minä kasvoin aikuiseksi Amigan parissa. Lapsena saakin olla naiivi ja sinisilmäinen.

Nykyiset mielipiteeni perustuvat kaikkeen näkemääni, kokemaani ja oppimaani. En pyydä että jaat mielipiteitäni, mutta toivon että voimme kaikki kunnioittaa toistemme mielipiteitä vaikka keskustelisimmekin niistä värikkäästi.

>Kaikki tietää, että sinä olet pro-MOS, joten
>juttuihisi ei voi suhtautua vakavasti.

Kyllä, MorphOS on vakuuttanut minua toistaiseksi enemmän kuin virallisen Amiga-leirin tuotokset. Jos se tekee minusta "pro-MOS", niin olkoon niin. Se vaati paljon: Alkujaan en ollut MorphOS:iin kiinnostunut lainkaan, mutta kun virallinen leiri mogaili kerta toisensa jälkeen ja Genesi sen kuin jatkoi porskuttamistaan, mielipiteillä on tapana muuttua.

Toisaalta voit lukea omaa kritiikkiäni MorphOS:stä uusimman Sakun pääkirjoituksesta.

http://batman.jypoly.fi/~saku/.../uusi/paakirjoitukset/paakirjoitus_2.html

Päätä sitten olenko mielestäsi sokeasti jollain asialla vai yritänkö vain muiden mukana rakennella omaa mielipidettäni perustellusti ja käydä keskusteluja muiden harrastajien kanssa. Myönnän auliisti, aiemmin tässäkin ketjussa, millaisia tunnereaktioita tietyt tapahtumat ja henkilöt minussa aiheuttavat, joten jokainen voi arvioida asioita siinä valossa. En väitä olevani puoleeton, mutta en myöskään vilpittömästi usko että kannan sokeasti mitään lippua.

Itseasiassa en jaksa kantaa kenenkään lippua.

http://batman.jypoly.fi/~saku/.../41/index.html

Aikansa kutakin. Joku muu voi mennä Tilttiin tekemään itsestään narrin? :)


@Jontsa

>Teksteistäsi löytyy roppakaupalla perättömiä
>juttuja, vääristeltyä totuutta tai huhuihin
>perustuvaa juttua jotka otetaan faktana.

Onko näin? Keskustelen mielelläni jokaisesta vääräksi toteamastasi asiasta. Tuskinpa minun kanssani keskustelu niin mahdotonta on?

>Eniten varmaan ketuttaa tuo tekopyhyys että ei
>oteta puolia tai "hyvää keskustelua asioista
>asioina". Tuntuu että sinä suorastaan nautit
>siitä että saat mollata Amigaa ja niitä jotka
>ovat sen kanssa tekemisissä

Mielestäni Suomessa, vilpittömästi, on keskustelua asioista asioina. Täällä harvoin mennään henkilökohtaisuuksiin, vaikka tämä ketju nyt harvinaisen paljon tunteita onkin herättänyt. Asiat riitelevät, eivät ihmiset. Mielestäni tässä havainnossa ei ole mitään tekopyhää. Sen sijaan olisi tekopyhää väittää että minä olisin puolueeton. Omat tunteeni, negatiiviset ja niiden perustelut, positiiviset ja niiden perustelut, tuon esiin mielestäni jatkuvasti. Tässäkin ketjussa. Tiedätte mikä minua harmittaa ja tiedätte mistä pidän.

Kun tarpeeksi syvälle kaivetaan, niin tekopyhyyksiä on meillä kaikilla. Minullakin. Tottakai. Kuinka voisin samalla tavalla ajaa Amigan asiaa kuin takavuosina kun usko ja luottamus siitä hyötyviin firmoihin on niin pahasti mennyt. Mutta mielestäni olen siitä suhteellisen avoin ja jättänyt yhdistyksessä muille tilaisuuden tulla ja toteuttaa. En ole hallituksessakaan ollut vuosiin.

Sen sijaan en mukisematta suostu ottamaan otsaani mitään "MOS-fani"-leimaa, koska se vain ei pidä paikkaansa. Jos tämä tekee minusta tekopyhän, niin olkoot. Väitän edelleen, tunteistani huolimatta, katsovani asiaa enemmän kokonaisuutena kuin jonkun leirin väreissä. Se, että tunteet värittävät ajatuksiani ja mielipiteitäni on tietysti vain inhimillinen heikkous (vai vahvuus?), johon me kaikki sorrumme. Kai tunteellakin saa harrastaa? :)

@Jon

>Mutta tuossa Jannen kommentissa on se ongelma,
>että en ymmärrä miten se Yoriksen mielipide
>olisi voinut vaikuttaa positiivisesti Pegasos I
>ja MOS -myyntiin, koska eikös ne menneet ne
>kaikki jo aikoja sitten.

Okei, ehkä se oli harkitsematon heitti jota hymiökään ei ehkä aivan korjannut. Sori. :) Tosin olihan OS4:n ensimmäiset aikatauluarviot sellaisia että Pegasosta kyllä myytiin... ja kuinka monta AmigaOnea olisi mennyt tähän mennessä jos todellinen aikataulu olisi ollut tiedossa?

@miksuh

>Mutta esim Janne yhdistetään varmasti hyvin
>helposti Sakuun, Janne kun on tehnyt paljon
>hyvää yhdistyksen ja lehden eteen, mistä kaikki
>kunnia Jannelle toki. Mutta, koska Janne on
>niin tunnettu Sakuun liittyen, niin monet
>saattaa ajatella, että esim Jannen mielipiteet
>on jotenkin myös Sakun asenne.

Ensinnäkin, kiitos kiitoksista ja palautteesta.

Ja olet aivan oikeassa muutenkin - sama ongelma on siinä kun Hermans tai Fridenit puhuvat, tai joku Genesiksen lähipiiristä. Heidän sanastaan tulee sen yrityksen sana. Siksi henkilöiden tulee olla varovaisia sanoissaan.

Olivatko esim. kaikki Ben Hermansin kommentit Joannasta tarpeellisia?

Tietenkin sama asia soveltuu myös minuun kuten miksuh huomasi. Ero tietysti on, että erosin vastuutehtävistäni Sakussa kauan sitten, enkä omaa mitään virallista roolia yhdistyksessä - en ole omannut pitkään aikaan. Aktiivisten jäsenten vähäisyyden vuoksi olen edelleen auttanut (muiden mukana, kiitos kaikille!), mutta sekin lähinnä kulisseissa.

Mutta niin sitä kai pitää elää kuin saarnaa. :) Jos kommenttini nähdään Sakun kantana niin voin yrittää huomioida sen mielipiteenilmaisussani. Vaan sääli, olen OIKEASTI nauttinut hyvästä keskustelusta Saku-foorumissa. Olisi suuri sääli jos emme voisi jatkaa vaikeistakin asioista vääntämistä hyvässä hengessä. Eri mieltä voi ja saa olla.

@Jontsa

>Minua pyydettiin tuomaan OS4 Sakun
>vuosikokoukseen esiteltäväksi, mutta kun tietää
>että saisi kuunnella tällaista herjausta
>foorumissa ja v*ttuilua niin päätin olla
>tulematta

Olen pahoillani että päätit niin. Kenties voisit harkita uudelleen? Kuten Anu sanoi, yhdistys on vain juuri niin vahva kuin jäsenensä ja aktiivinsa. Olet varmasti erittäin tervetullut ja OS4 keräisi epäilemättä paljon yleisöä.

Minä ainakin näkisin OS4:n erittäin mielelläni. Ei minulla ole mitään halua sitä mollata - joskaan ei ole mitään suurta halua myöskään tarpeettomasti kehua. Kuten ei ollut halua kehua MorphOS 1.3:akaan, mistä syystä kirjoitin sen käytettävyyden (heikkoudesta) pääkirjoituksenkin.

 

Anu Seilonen
Keskiviikkona, 24. syyskuuta, 2003 - klo 11.52:   
@Jontsa:
> Minua pyydettiin tuomaan OS4 Sakun
> vuosikokoukseen esiteltäväksi, mutta kun tietää
> että saisi kuunnella tällaista herjausta
> foorumissa ja v*ttuilua niin päätin olla
> tulematta

Tästä päätöksestä olen minäkin hyvin surullinen. Voinko mitenkään saada sinua kääntämään päätäsi? Älä anna foorumin satunnaisen kiehunnan vaikuttaa liikaa, se on loppujen lopuksi kuitenkin vain bittivirtaa. Edelleen haluaisin painottaa, että kokoukset ja tapahtumat ovat aina menneet todella hienosti ilman kinaa. Tunnelma on aina ollut rento ja mukava, niin kuin nyt voisi olettaa, kun ihmiset kokoontuvat yhteisen mielenkiinnon kohteen merkeissä.

AmigaOnen esittelyä Suomessa on toivottu paljon, mutta Amigalta itseltään emme ole tukea esittelyille saaneet, vaikka kaikki mahdollisuudet on aina annettu. Gentle Eye toi viime vuosikokoukseen katsottavaksi kaksi emolevyä, mutta toimivan systeemin puutteessa mielenkiintoarvo jäi vähäiseksi. Olisi todella harmi, jos sama linja jatkuisi - ei se ainakaan Amigan näkyvyyttä ja pinnalla pysymistä Suomessa paranna. Jälleen pitäisi siis turvautua "kotimaisiin voimiin", muutoin sekä yhdistys että kiinnostuneet harrastajat jäävät Amigan osalta nuolemaan näppejään. Suomessa ei kovin monta AmigaOnea ole, joten meillä on vaihtoehdot vähissä.

Pyydän todella hartaasti, että muuttaisit mieltäsi. Ota yhteyttä vaikka sähköpostitse, niin voimme keskustella lisää.

 

Jon
Keskiviikkona, 24. syyskuuta, 2003 - klo 13.40:   
Jos ajatellaan positiivista puolta tästä julkisuudesta, jota OS4 AmigaOnella on saavuttanut, niin ainakin nähtiin taas, että keskustelua, mielenkiintoa ja mielipiteitä riittää.

 

Janne
Keskiviikkona, 24. syyskuuta, 2003 - klo 14.49:   
Jon: Olen edelleen täysin vakuuttunut että OS4 tulee keräämään paljon MOSia enemmän huomiota ilmestyessään - moni meistä vanhoista amigisteista löytää varmasti jotain nostalgianjyvää suorasta historiakytkystä ja nimestä myös. Ja lisäksi sillä on potentiaalia olla hyvä tuote.

Sanokaa minusta mitä sanotte, mutta minä uskon että tämä monimuotoisuus on vain hyvästä yhteisöllemme - kunhan vain opimme elämään kaikki yhdessä. :)

 

Jontsa
Keskiviikkona, 24. syyskuuta, 2003 - klo 16.00:   
Tuli vastattua hieman tylysti vaikka nukuinkin ensin yön yli, mutta kun yleensä jättää kommentoimatta foorumeissa niin jossain vaiheessa keittää yli.
Sitä vaan toivoisi että jos joku ns "mos-trolli" tai "aos-trolli" huutaa perättömiä jossain ann.lu:ssa, niin ei aleta heittämään lokaa takaisin. Korjataan vain perättömät jutut.

Joanna: NDA:sta... Minua ei mikään sopimus velvoita olemaan puhumatta huonoa tai puhumaan hyvää firmasta/tuotteesta x. Mielipiteeni ovat minun omia eikä niihin vaikuta kukaan.
Tosin OS4-kommenttieni takana on se että se on minulle "käsin kosketeltava" tuote.

Itix: Jos joku testaaja on sinulle sanonut joskus kesällä että Roadshow vaatisi säätämistä niin ei kannata sanoa että asia olisi yhä näin. Bugit korjataan sitä mukaa mitä niitä ilmenee. Itselläni RS on toiminut moitteetta puoli vuotta.
Ja sitä koska OS4 on bootannut ensi kertaa on mahdoton sanoa. Puhutaanko siitä kauanko AOS on buutannut os4 moduulien kera, koska joku tietty moduuli on ollut valmis, koska se boottasi execsg:n läpi vai koska kaikki moduulit ovat ppc-natiiveja?

Janne: Siinä olen samaa mieltä että MOS ja AOS voivat elää yhdessä. Itse olen kokenut että molempi parempi.

Anu&Janne: Niin moni muukin on sanonut minulle ihan samaa että kai se luulo, ettei demoamisesta tulisi mitään, on vain päässäni.
Olisihan se tietty mukava että muutkin näkisivät missä vaiheessa käyttis oikeasti on.

 

Anu Seilonen
Keskiviikkona, 24. syyskuuta, 2003 - klo 16.39:   
Jontsa: Ajatellaanpa vielä näinkin päin: Pegasosta on esitelty Suomessa jo viime vuosikokouksessa, Alternative Party 2003:ssa ja Assemblyillä. AmigaOnea ei toimivana vielä missään. Kumpikohan keräisi nyt enemmän kiinnostuneita?-) Veikkaan, että ilman muuta AmigaOne.

 

Jontsa
Keskiviikkona, 24. syyskuuta, 2003 - klo 16.48:   
Anu: En minä sitä ettei kiinnostusta olisi, mutta epäilys että vaikka paikalla olisi a1-lite, jossa os4 pyörittää guake 3:sta verkossa, niin silti sanottaisiin että se oli hidas. Toisaalta onhan se niinkin ettei kaikkia voi saada tyytyväiseksi.

Teoriassa jos paikalle saisi A1 koneen (tilasin omani vasta muutama päivä sitten) ja pyytäisin friedenin veljeksiltä os4-a1 versiota lainaan, niin... Voisihan sitä kysyä.

 

Janne
Keskiviikkona, 24. syyskuuta, 2003 - klo 17.33:   
Jontsa: Ja kun siellä oli MOS, sanottiin että se kaatuilee. Hei, the name of the game. :) Mutta oikeasti, kiinnostuneita varmasti olisi ja tuollainen julkisuus olisi toki Sakullekin hyväksi - emme missään nimessä halua leimautua vain-Genesi-kerhoksi siksi että muuta ei saada näytille!

Jos mitenkään onnistut asiassa auttamaan (vaikka Boogien kanssa tms.) niin se olisi hienoa.

 

hooligan/dcs
Keskiviikkona, 24. syyskuuta, 2003 - klo 17.47:   
@Jontsa
Kun syyt ovat selvillä miksi jokin ei toimi niin kuin pitäisi tai on muuten vaiheessa, jättää aika vähän arvosteltavaa. Näin ei tapahtunut Italiassa josta koko homma nyt sitten lähti vyörymään lumipallon tavoin.
Ilmeisesti organisaattoreiden taholta tapahtui pieni kämmi kun ei kerrottu minkälaisesta versiosta AmigaOnella oli kyse. Tai sitten heille ei kerrottu asiasta OS4 dev tiimin puolelta.

Itse hämmästelin suuresti koko äläkkää OS4:n hitaudesta, olihan kyseessä sentään iso askel eteenpäin. Mutta kuten sanoin aikaisemmin, ilmeisesti odotukset olivat monella liian korkealla. Nyt kun on enemmän faktoja selvillä voi koko demotusta katsoa eri vinkkelistä (ts. kaivaa niitä positiivisia asioita, negatiiviset asiat kun on jo käsitelty tuhanteen kertaan)

 

Anu Seilonen
Keskiviikkona, 24. syyskuuta, 2003 - klo 18.35:   
Aiempi sanomani pätee tietenkin myös OS4:ään, sillä Classic Amigallakin pyöritettynä se olisi varmasti kiinnostava kokonaisuus. AmigaONElle sitä tuskin tällä aikataululla saadaan vielä esiteltäväksi, mutta askel kerrallaan.

 

Frn
Keskiviikkona, 24. syyskuuta, 2003 - klo 18.56:   
Jontsa: Kyllä minusta kannattaisi demota jos vain suinkin on
mahdollista, oli se sitten miten beta tai "hidas" tahansa. Olisi
tärkeää näytää, että nyt todellakin on jotain konkreettisia
edistysaskeleta tehty ja AmigaOS4 todella toimii A1:lla.

Kun näin itse Pegasoksen ja MorphOS:n ensimmäisen kerran, niin sitähän
sai resetoida jatkuvasti kun meni jumiin. Eipä tuo minua ja monia
muitakaan haitannut. Ajateltiin vaan, että näköjään bugeja riittää,
mutta kyllähän se oikeasti toimii, vaikuttaa lupaavalta.

Onhan se selvää että tässä vaiheessa AmigaOS4:ssa on myös omat
puutteensa. Ei se ole valmis. Jos grafiikka-alijärjestelmä ja moni muu
osa on vielä vaiheessa, niin onhan se selvä asia, että se näkyy. Mutta
isoin asia on minusta näyttää, että AmigaOS4 on täyttä totta ja se
boottaa uudella raudalla. Tämä tarkoittaa, että todella iso kynnys on
ylitetty. Nyt voidaan keskittyä viimeistelemään ylemmän tason
kerroksia, mikä on luultavasti kuitenkin suhteellisen pieni työmäärä
kunhan matalan tason systeemit toimii.

Varmasti tuossa ensimmäisessä esittelyssä osa ihmisistä pettyi kun
odottivat jo lähes valmista tuotetta. Moni ei osannut ehkä
suhteuttaa asioita, odotettu on jo vaikka miten kauan. Integraatio
A1:lle oli tehty kai parissa viikossa, mikä tarkoittaa monien asioiden
nopeaa häkkäystä vain demoa varten, eivätkä ne ole lopullisessa
kuosissa. Tärkeintä oli näyttää, että se boottaa. Niinhän se teki.
Odotus alkaa vihdoinkin tuottaa hedelmää.

Monia varmasti kiinnostaa nähdä AmigaOS4 toiminnassa. Minuakin, mutta
en valitettavasti pääse paikalle. Jos vain mitenkään pystyt
myötävaikuttaamaan demoamiseen, harkitse vielä. Vuosikokous on paras
tilaisuus näyttää jotain konkreettista Suomessa hyvään aikaan. Jos
demo järjestetään, olen varma, että se on menestys.

 

Pekka Nissinen
Keskiviikkona, 24. syyskuuta, 2003 - klo 22.17:   
Itselläni ainakin kiinnostaisi hirmuisesti nähdä tuo OS4 uudestaankin, siis "hieman" paremman ajan kanssa kuin viimeksi, ja varsinkin A1:llä. :) Harmi vain, että tuo vuosikokous on vain niin kaukana täältä Rovaniemeltä (yli 700km)käsin. :( Oisin voinut tuoda sinne vaikka oman A1:enikin paikalle, tosin tuon OS4:än demoaminen vaatisi kyllä Voodoo 3:n...

 

KimmoK
Torstaina, 25. syyskuuta, 2003 - klo 10.07:   
hmmm... seuraava vuosikokous Kemiin.

(onko täällä ikinä näkynyt ketään Kemiläistä???)


Sitten kun Amiga on takas "meinstriimissä" on meillä varaa pitää vuosikokous jäänmurtaja sammolla seilaten viikonpäivät väliä Pietari -Tornio ... no sitten tietenkin tulis valitusta sisämaastapäin... :)

 

Seppo
Torstaina, 25. syyskuuta, 2003 - klo 16.26:   
Oulussakin olisi varmaan pari AmigaOnea demokäyttöön, olisi tuolle minunkin koneelle saanut OS4:sen installoida :)

Mutta ainakaan minä en tuonne vuosikokoukseen pääse tulemaan, valitettavasti... :(

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: