A1XE emojen bugit...

Saku-foorumi » Uusi sukupolvi: AmigaOS 4 » Yleinen keskustelu » Viestit 2003 » Viestit 09/2003 asti » A1XE emojen bugit... « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

KimmoK
Keskiviikkona, 4. kesäkuuta, 2003 - klo 10.43:   
Morjenssen

Mikä ompi tilanne tuolla bugirintamalla.

Onko viimeisimmässäkin Artisia:ssa nyt todistettu olevan DMA bugi vai onko homma epäselvä?

Vai johtuiko se CPU:n ylikuumenemisesta tai ArtisiaS:n ylikuumenemisesta?

Entä onko Alan Redhouse kommentoinut asiaa.

t. Kimmo

(monttu kaivettu ... salaojia vetelen...)

 

Pekka Nissinen
Keskiviikkona, 4. kesäkuuta, 2003 - klo 18.27:   
Alan tuossa pari päivää sitten postitti mielenkiintoisen jutun tuolla Dev-listalla, harmi vain, etten saa mennä möläyttelemään jutun sisältöä... Juttu oli mielenkiintoista luettavaa selvittäen monia kysymysmerkkejä. Myös Friedenit kommentoivat/selittivät asioita varsin maanläheisellä tavalla. Sen verran voin sanoa, että "Don't worry!" :)

BTW, näitä "ongelmia" EI TULE esiintymään OS4:ssa...

 

Janne
Keskiviikkona, 4. kesäkuuta, 2003 - klo 18.51:   
Mitä? Mitään ongelmaahan ei pitänyt olla! ;)

 

itix
Keskiviikkona, 4. kesäkuuta, 2003 - klo 20.52:   
Mutta mutta... miksi Linux bugittaa? :-)

 

Pekka Nissinen
Keskiviikkona, 4. kesäkuuta, 2003 - klo 23.11:   
Ok, you didn't hear this from me then... :)

Kuten jotkut ovat jo arvelleetkin, ongelma on ajuriluontoinen. Kyseessä on tiedostettu Southbridgen (VIA) probleemi, jota nykyiset ajurit eivät onnistu "fixaamaan". Pegasoksessa April2 tosin "korjaa" tuon ongelman (686B:ssä ja 8231:ssä on lähes identtiset IDE/DMA-hommelit) varsin mielenkiintoisella tavalla...

Mutta nyt kyllä menin "möläyttelemään" hiukan liikaa ohi suupielieni, joten voitaisiinko pitää tämä juttu VAIN tämän foorumin sisällä, ok?

 

Hooligan/DCS
Torstaina, 5. kesäkuuta, 2003 - klo 0.08:   
kuten buck sanois, "old news" :)

 

Joanna
Torstaina, 5. kesäkuuta, 2003 - klo 0.11:   
Tjaa.. No, näkee sitten mitä tapahtuu oikeasti kunhan se OS4 tulee .. itseä ihmetyttää miksei sitä sitten ole korjattu Linuxiinkin jos se on softalla tehtävissä.

 

Pekka Nissinen
Torstaina, 5. kesäkuuta, 2003 - klo 9.07:   
Niin, sitä minäkin olen ihmetellyt... (Kukahan oikein on vastuussa noista ajureista?) :) Niissähän oli jo ongelmia jo viime kesänä. VIA:n mukaan 686A:n alustuskoodin olisi pitänyt toimia 686B:ssä, mutta harvoinpa se teoria=käytäntö...

 

Janne
Torstaina, 5. kesäkuuta, 2003 - klo 13.32:   
Jos se on VIA niin miten SCSI-kortillakin ilmenee sama? Vai oliko se raportti huijausta?

 

Pekka Nissinen
Torstaina, 5. kesäkuuta, 2003 - klo 15.03:   
Ainakin he siellä (Dev-lista) puhuivat nimenomaan Southbridgen aiheuttavan tuon ongelman. Voisikohan se olla sitten niin, että SCSI-kortillakin tuolla VIA:lla on jotain osuutta DMA:n interrupt/chunk-size hommeleihin...?

 

KimmoK
Torstaina, 5. kesäkuuta, 2003 - klo 15.22:   
@Janne

1) Jospa se southbridge konfliktoi ArtisiaS:n kanssa PCI väylällä aiheuttaen kaikille PCI laitteille ongelmia.

2) Jospa SCSI korttitestaajillakin on jotkin toiminteet tapahtuneet VIA:n kautta (esim swap levy IDE väylässä).

3) jossain on huijausta johonkin suuntaan.


Kannattaisi kokeilla myös siten että SCSI kortti on kiinni toisessa PCI väylässä (siinä samassa jossa on AGP sloti) ja vieläpä siten ettei VIA:n kautta tapahtuisi mitään I/O liikennettä.... vuan ei tuo taida olla ees mahdollista testata noin...

Aika näyttää... on kuitenkin ikävää (halpamaista) myydä "pikkuviallista" emolevyä semmoisella kommentilla että kyllä se AOS4:lla sitten toimii...

Tulis se AOS4 pian... mutta taitaa A1 versio mennä vuoden lopulle....

 

Janne
Torstaina, 5. kesäkuuta, 2003 - klo 16.27:   
Kimmo: Hyviä pointteja. Mutta jompi kumpi on väärässä: Amiga-trio tai Genesi. Amiga-trio sanoo että southbridge on ainoa ongelma, Genesi sanoo että northbridge on myös ongelma.

 

Tero
Torstaina, 5. kesäkuuta, 2003 - klo 17.44:   
Tarkemmin Genesi sanoo että northbridge on nimenomaan se ongelma.

 

Janne
Torstaina, 5. kesäkuuta, 2003 - klo 18.51:   
Tero: No tietääkseni Genesi ei ole silti kiistänyt yleisesti tunnettuja VIAn bugeja.

 

MarkoS
Torstaina, 5. kesäkuuta, 2003 - klo 19.18:   
Ja kun saadaan väärässä olija selville, alkaa spekulointi siitä, jos hän sittenkin vain valehteli. :-(

Hieman kyllä häiritsee, kun jotkut laittavat surutta nämä northbridgessä on vika -syytökset Gerald Cardan harteille. Onko kukaan nähnyt Geraldin _itse_ kirjoittamia kommentteja asiasta? Onko hän esimerkiksi väittänyt, että vikaa ei voi mitenkään ohjelmallisesti korjata, niinkuin joku (taisi olla se kreikkalainen päreenpolttaja) on väittänyt hänen sanoneen?

 

Piru
Torstaina, 5. kesäkuuta, 2003 - klo 21.12:   
MarkoS: Jos vika olisi ollut ohjelmallisesti korjattavissa, luuletko että hän olisi tuollaista hardispaikkaa edes lähtenyt suunnittelemaan?

Tämä operaatio maksoi maltaita Genesille, ei sitä todellakaan turhan vuoksi lähdetä lautoja vaihtamaan, vieläpä joillekin *kahteen* kertaan.

Eikä liene epäilystä mr Cardan ammattitaidosta. Sen vähän mitä olen selostuksista ymmärtänyt Articia on täysi susi.

 

MarkoS
Torstaina, 5. kesäkuuta, 2003 - klo 22.33:   
Piru: "Jos vika olisi ollut ohjelmallisesti korjattavissa, luuletko että hän olisi tuollaista hardispaikkaa edes lähtenyt suunnittelemaan?"

Kun ottaa huomiaan, että kaikki hehkuttavat Cardaa, niin syynä voisi olla vaikkapa perfektionismi. :-) ...Toisaalta, tiedämmekö edes, kuka hardispaikkausta halusi ja onko sen perustana pelkästään järkisyyt?

Eenivei, minä en mitenkään arvostellut tai kyseenalaistanut Cardaa, vaan peräänkuulutin Cardan omasanaisia kommentteja. Esimerkiksi sinäkin nyt perustelit mielipiteesi omalla tulkinnallasi Cardan puheista. Prkle, näitä tulkintoja kyllä löytyy, mutta löytyykö jostain itse Cardaa?

 

Joanna
Torstaina, 5. kesäkuuta, 2003 - klo 22.49:   
Ainakaan Irc.ssä en ole herraa koskaan nahnyt, tai jos on niin kukaan ei koskaan kerro millä Nickillä hän siellä on että olisi päässyt juttelemaan.

 

Piru
Torstaina, 5. kesäkuuta, 2003 - klo 23.26:   
MarkoS: No Mr Carda ei paljon foorumeissa/irkissä idlaile. Itse tapasin livenä Aachenissa.

 

Jon
Perjantaina, 6. kesäkuuta, 2003 - klo 10.14:   
Ihan hyvä asenne sinänsä. Olisi kyllä mukava lukea haastattelu hänestä. Eikös sitä tosin toivottukin AO:ssa.

 

Janne
Perjantaina, 6. kesäkuuta, 2003 - klo 10.15:   
Objektiivisesti pitää toki todeta, että Genesi _voi_ olla väärässä Articiasta, vaikka eivät mitään valehtelisikaan. Täytyy vain sanoa että Tratechin Barbien hyllytys ja muut Articiaan liittyvät näkemäni palautteet eivät vain oikein puhu sen puolesta... Kuten eivät nykyiset ongelmat AmigaOne-XE:ssäkään. Mutta se on tietysti mahdollista.

Mikä tarkoittaisi sitä että Genesi tuhlasi hulppeasti rahaa ja hyllytti tuotteen turhaan.

Juuei, en minäkään siihen usko, mutta se _on_ mahdollista.

 

KimmoK
Perjantaina, 6. kesäkuuta, 2003 - klo 10.41:   
@Piru

On se niinkin että kovoäijät korjaa kovolla ja softaäijät softalla.

Garda on ehdottomasti kova äijä... ;-)

(ja varmaan myös perfektionisti ... josta johtunee myös se Peg1:n 100Mhz väylänopeus)

Garda olisi varmaan kultakimpale HW kehityksen laadun varmistuksessa ... ja siitä tulikin mieleen "AmigaOne" laatusertifikaatti joka Amigalta pitää saada ennen kuin saa emolleen AO4:n. ...voi voi...

@Janne

Laastaroitu tuote on aina ikävä juttu. Kaikille (ainakin täällä) lienee selvää että A1 ei ole täydellinen tuote. Peg1 on paljon lähempänä sitä "täydellisyyttä".

 

KimmoK
Maanantaina, 9. kesäkuuta, 2003 - klo 16.07:   
VIA 686B:n yksi ongelma on kuulemmas CPU:n virran säästöön vaikuttava registeri. Jos se registeri on käytössä ei prossun virransäästö toimi (kunnolla) ja CPU käy turhan kuumana.

Siksi AMD koneet joissa on kyseinen 686B käyvät turhan kuumana. Ja ehkä siksi A1 koneissa on rupeli prossun päällä...

 

Joanna
Maanantaina, 9. kesäkuuta, 2003 - klo 16.46:   
Ihmettelen kyllä vaikuttaisiko joku tuollainen. Mutta toisaalta julkisten tietojen mukaan Amiga-one toiminukset ovat pysähtyneet jälleen kerran, ilmeisesti G4 malleja tule ainakaan tämän kuun puolella.. Joten, on se ainakin joku selitys asialle johon ei tunnut olevan mitään kunnon syytä.

 

Jarmo
Tiistaina, 10. kesäkuuta, 2003 - klo 2.36:   
Eikös Carda suunnitellut myös BlizzardPPC:n vai olenko ihan hakoteillä? Ensimmäisissä versioissa on ongelmia mm. BVisionin kanssa, eli ei se Cardakaan mikään jumala tässä valossa ole.

 

Joanna
Tiistaina, 10. kesäkuuta, 2003 - klo 3.25:   
Kaikkihan sitä puutteellisia ollaan tavalla tai toisella. Mutta paljon on semmoisia jotka ei niitä tunne/tunnusta. Vallankin Amigan ympärillä on valittua pelastajaa ja kaikkitietävää maailmanpranatajaa ihan riesaksi asti :)

Cardan täydellisyydestä en tiedä, en siihen aikaan ollut aktiivinen kuin Blizzardeja tehtiin eli en ole seurannut. Mutta ei se uutta ole ettei kaikki aina toimi kuten on ennakkoon suunniteltu. Aika monesti vikaa löytyy tekijöistä mutta ei se ole niin tavatonta että esim piirien dokumentaatio ei ole ajantasalla tai joku juttu muuten vaan ei toimi kuten paperilla luulisi.

 

Piru
Tiistaina, 10. kesäkuuta, 2003 - klo 8.08:   
Jarmo: Mulla on rev0 BPPC ja BVisionPPC toimii kun junan vessa. GRex:n toiminta on rev0:lla kyseenalaista tosin. Eipä ole väliksi, en ole koskaan PCI:tä amigaan kaivannut.

Käytännössä täysin bugitonta hardista lienee mahdoton tehdä.

 

Jarmo
Tiistaina, 10. kesäkuuta, 2003 - klo 8.53:   
Piru: Jaa, no mulla (ja joillain muillakin) kone jumahtelee ilman extra tuuletusta. Mediator oli vähän aikaa ja sen kanssa ei jumahdellut, mutta oli muita ongelmia (huonot kontaktit turbossa/emolevyssä). Vika ei voi olla BVisionissakaan, kun on jo toinen menossa. Tietääkseni rev0 turboissa on joku vääränlainen komponentti joka kuumenee liikaa ja tiedän ainakin yhden henkilön jolla oli turbo korjattavana ja siihen nimenomaan vaihdettin joku osanen ja sen jälkeen jumahtelut loppuivat. Ehkä 68040 vaikuttaa myös asiaan, koska sehän kehittää enemmän lämpöä kuin 68060.

Se on kyllä totta, että täysin bugitonta hardista (ja softaakin) on vaikea tehdä.

 

KimmoK
Tiistaina, 10. kesäkuuta, 2003 - klo 10.01:   
koostetta taas huhuilusta:
- se että 686B "lämmittäisi" prossua ei välttämättä pidä paikkaansa
- Ben Hermans väittää saaneensa VIA:lta vahvistuksen että vika on VIA:ssa, ei uudessa ArtisiaS:ssä.

(lähde: ANN)

Mielenkiintoista indeed.

 

Pekka Nissinen
Tiistaina, 10. kesäkuuta, 2003 - klo 10.24:   
Tuolla AmigaWorldin "Fleecyn viikkoinen piinapenkki"-osiossa Fleecy kirjoittikin hieman tuosta asiasta, mistä tuolla Dev-listalla on puhuttu, tosin paljon suppeammin...

"We have spent a lot of time looking at these claims, along with Eyetech, Hyperion, Mai and now Via as well. We have no evidence of the Articia S being responsible for any of the issues claimed. There are well known and documented issues with the Southbridge chip and where it has been used in other systems, those integrators have addressed those using hardware and/or software solutions. Indeed some of the reported issues seem to be because of incomplete implementations or failure to understand the capabilities of the hardware within the specific operating systems on which the problems have been reported.

The 200 MB chunk IDE DMA capability is well known and has not yet been addressed within the Linux PPC driver.
For AmigaOS, which is of course our chief concern, this is not a problem at all."

 

JPQ
Tiistaina, 10. kesäkuuta, 2003 - klo 10.53:   
Piru: luulen minäkin että täysin bugintonta hardista mahdoton tehdä mutta bugien taso on eri juttu. Ja täytyykö niitä sisällyttää yhteensopivuus syistä myös uudempiin.
Jarmo(?): jos softan onnistuu muuten bugittomaksi tekemään niin käytettävyys voi olla hirveän huono jopa normaali näköiselle.
PS. Taas oli pakko osallistua keskusteluun.:)

 

Janne
Tiistaina, 10. kesäkuuta, 2003 - klo 10.58:   
Täytyy muistaa että Carda teki PPC-laudat, mitä, kohta kymmenen vuotta sitten?

Cardakin on oppinut varmaan yhtä ja toista.

 

JPQ
Tiistaina, 10. kesäkuuta, 2003 - klo 12.16:   
Janne: onko siitä muka noin kauan ?

 

KimmoK
Tiistaina, 10. kesäkuuta, 2003 - klo 12.51:   
VIA - ArtisiaS yhteensopimattomuudesta vihjettä ANN:ssä

Ohessa vielä aikaisemmin mainittu BenH:n postaus.

 

Janne
Tiistaina, 10. kesäkuuta, 2003 - klo 19.49:   
JPQ: No ei, mutta kohta. :-) 90-luvun puoliväliähän se oli... No eivät ne ekat kai markkinoille ehtineet kun vasta 1997 puolella, mutta työ aloitettiin joskus 1995?

 

JPQ
Tiistaina, 10. kesäkuuta, 2003 - klo 19.54:   
Janne: ekat merkit minäkin näin joskus 97.
Kaikki:
PS. Olisiko aika vaihtaa PowerPC:stä johonkin toiseen prossuun.:)

 

Hooligan/DCS
Tiistaina, 10. kesäkuuta, 2003 - klo 19.56:   
680x0?

 

itix
Tiistaina, 10. kesäkuuta, 2003 - klo 21.34:   
80x86?

;-)

:-)

:-|

:-(

 

JPQ
Tiistaina, 10. kesäkuuta, 2003 - klo 21.53:   
Hooligan/Itix/Muut: Digitalin Alpha :) tai edes 68k että olisi moderni prossu kuten PowerPC:kin on,tuo 80x86 ei ole moderni....
Viittaisin siis tähän kaiken maailman muutoksiin mitä amigan kanssa käynyt... eli ihme että ajateltu prossu on pysynyt samana.
Itix: kummallisia naaman väänteitä sinulla...

 

KimmoK
Torstaina, 26. kesäkuuta, 2003 - klo 12.35:   
Raksakiireissä ei oo kerinnyt seuraamaan:

Onko mitään uutta tältä bugirintamalta?

Muuten, A1G4XE toimitukset kuulemma jatkuvat taas (porukka kertoilee saaneensa G4 koneita tällä viikolla).

 

KimmoK
Maanantaina, 21. heinäkuuta, 2003 - klo 14.28:   
Amigaone listan uutiskatsaus (Alanin postit)

Tässä kuussa näyttäisi että G4XE:t on olleet kiven alla ja G3XE:a on kaupiteltu korvikkeeksi.

Ja markkinoille saadut G4:t on olleet 933Mhz 7455 malleja kun vakiprossuja ei ole saatu hankittua.

Ja Alan Redhouse näkyy jakaneen G4:n coolerin vaimentamisniksejä ja ylikellotus"vinkkejä" amigaone listalla. (tyyliin: kellottakaa pois, älkää valittako jos se ei sit toimi)

Ei mittään mittään radikaalia uutta amigaone listalla siis...

 

Jon
Maanantaina, 21. heinäkuuta, 2003 - klo 17.02:   
Se on positiivista että niistä ei ole pitänyt mitään lisähintaa maksaa. Kannattaa ehkä vaihtaa tuuletin kuitenkin isompaan?

 

Piru
Maanantaina, 21. heinäkuuta, 2003 - klo 19.25:   
Tuostapa tulikin mieleeni että eikös jossain väitetty että A1 koneita olisi toimitettu tuhansia ja Pegasoksia vain ~300? Ja muualla väitettiin että eräs jälleenmyyjä myy 3x enemmän A1 koneita kuin Pegasoksia.

amigafuture.de äänestyksen tulos antaa kuitenkin hieman erilaisen kuvan.

Tosin tuossahan kysytään mitä konetta käyttää. Mutta en uskoisi että noin monet A1-omistajat jättäisivät koneensa täysin käyttämättä vaikka se olisikin linux-koneena.

 

Tero
Maanantaina, 21. heinäkuuta, 2003 - klo 19.35:   
Piru: tai sitten ne ei vaan lue AmigaFuturen sivua ? En itsekään juuri tonne eksy kuin joskus hyvin harvon, harvemmin kun kerran kuussa/parissa kuussa.

 

Joanna
Maanantaina, 21. heinäkuuta, 2003 - klo 19.46:   
Samansuuntainen tulos (suhde noin 1:2 pegasoksen eduksi) on nähtävissä myös viimeisistä Amiga.org:in käyttäjäkyselyistä. Siellä on vastaajina ollut vain sinne rekisteröityneet aktiivit.

Suomessa konetilanne lienee tällähetkellä noin 1:5 paikkeilla pegasokselle, ellei sitten jossain ole nippua AmigaOneja joista en ole koskaan kuullut.

 

Piru
Maanantaina, 21. heinäkuuta, 2003 - klo 20.16:   
Tero: Tuo vote oli linkitetty amiga-news.de, ann.lu ja amiga.org sivuilla (ainakin). En minäkään tuota suoraan löytänyt.

 

Piru
Maanantaina, 21. heinäkuuta, 2003 - klo 20.16:   
Tero: Tuo vote oli linkitetty amiga-news.de, ann.lu ja amiga.org sivuilta (ainakin). En minäkään tuota suoraan löytänyt.

 

KimmoK
Tiistaina, 22. heinäkuuta, 2003 - klo 10.17:   
Voiskohan olla niinkin että useilla A1:n ostaneilla on tällä hetkellä sormi olkapäätä myöten suussa eikä siksi "LinuxOnen" käyttö oikein luonnista... 8)

Pirun postauksesta voisi heittää jokeria että taitaa pegasoksella vote namiskoiden tökkääminen tuottaa samalla kertaa kaksi äänestystulosta. ;)

 

Markus
Tiistaina, 22. heinäkuuta, 2003 - klo 12.16:   
Tämä on sikäli kiinnostavaa tilastotietoa, että joskus aiemmin oli Amiga.org:ssa äänestys, että minkä "seuraavan sukupolven Amigan" aikoo hankkia, missä Pegasos jäi pahasti AmigaOnen jalkoihin, ja suunnilleen juuri tuolla samalla suhteella, mikä tässä uudessa äänestyksessä on Pegasoksen eduksi.

 

Jupp3
Keskiviikkona, 23. heinäkuuta, 2003 - klo 10.59:   
Markus:

Mutta toisaalta, se olikin, minkä koneen AIKOO hankkia, aikaahan siinä
ei (kai?) mainittu (Tai sitten oli rinnastettu johonkin aiempaan
AmigaOS4 julkaisupäivään)

 

Markus
Keskiviikkona, 23. heinäkuuta, 2003 - klo 11.28:   
Jupp3: Mahtaakohan tämä omistustilasto heijastaa myös nykyistä "minkä koneen aikoo hankkia"-tilannetta siten, että tällä hetkellä myös odottavista ihmisistä useampi harkitsisi Pegasoksen ostoa? Vaikea sanoa, kumpaa odottavat ihmiset odottavat, Pegasos II:ta vai OS4:ää, minkä ilmestyessä ostaisivat AmigaOnen. Niitäkin ihmisiä varmasti on, joilla aiemmin oli tarkoitus ostaa jompi kumpi tai molemmat, mutta jotka ovat jättäytyneet toistaiseksi seuraamaan tilannetta, jotta tulisi parempi kuva siitä, että onko laitteilla todella tulevaisuutta.

 

KimmoK
Torstaina, 31. heinäkuuta, 2003 - klo 16.06:   
Mikä on uusin info G4:n lämpö-ongelmista?

(siis tarviiko G4 jatkossakin nipun puhaltimia (prossun päällä + 2 kotelossa))

En koske G4 malliin pitkällä tikullakaan jos se vaatii enemmän jäähdytystä kuin mun nykyinen duron. :-(

 

Joanna
Torstaina, 31. heinäkuuta, 2003 - klo 16.16:   
En ole kuullut Eyetechiltä mitään selitystä enkä myöskään että ihmiset olisivat saaneet G4 koneitaan. Mutta tämä voi olla sitäkin etten niin tarkkaan enää seuraa heidän touhuansa.

 

Seppo
Perjantaina, 1. elokuuta, 2003 - klo 1.08:   
Boogie kehui vastikään myyneensä kolme G4-AmigaOne-emoa, joten kyllä niitä ihmisillä on. :)

 

KimmoK
Maanantaina, 25. elokuuta, 2003 - klo 10.00:   
amigaworld.net

Ben H:
"We're testing a patch for the U-Boot / Linux Kernel which takes care of all USB related issues and IDE to IDE DMA transfers which now work 100% reliable.
(Thanks to Adam and Mai Labs for their efforts.)

This was accomplished by tinkering with the VIA 686B settings, nothing else, conclusively proving that the issues are related to that Southbridge and not to the Articia S.

All IRQ' are routed through the VIA 686B and most if not all issues appear to be related to unserviced interrupts."

 

Joanna
Maanantaina, 25. elokuuta, 2003 - klo 10.53:   
Ymmärrän kyllä jos jollain IRQ:n hoitamattomuudella saadaan väylä
jumiin mutta että se selittäisi tiedostoa ladattaessa tulevat
Cheksum.virheet on jo hieman enemmän vaadittu. No, sen näkee sitten
kun saavat aikan systeemin jossa nuo oikeasti toimivat. USB:n
korjaaminen tässä vaiheessa Bootti-kooditasolla tuntuu hassulta, mutta
ehkä se on ollut tarpeen.

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: