Amiga Inc.:n tilanteesta

Saku-foorumi » Uusi sukupolvi: AmigaOS 4 » Yleinen keskustelu » Viestit 2003 » Viestit 06/2003 asti » Amiga Inc.:n tilanteesta « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Janne
Lauantaina, 24. toukokuuta, 2003 - klo 14.08:   
Amiga Inc.:n taloudelliset- ja oikeusvaikeudet ovat dokumentoitua faktaa. Ja ne ulottuvat jo pitkälle ajalle. Jotkut arvelevat että Amiga Inc. menee nurin, mutta minä en usko siihen. Kaksi syytä:

a) AmigaOne ja AmigaOS 4.0
b) Microsoftin Amiga Anywhere -paketit

Molemmat tuovat firmaan rojalteja. Uskoakseni ainakin a):ta voidaan pitää aika varmana juttuja, kunhan tapahtuu aika pian (ja oletetaan ettei mikään Articia-ongelma osoittaudu liian vakavaksi myynnin kannalta). Ja b):tkin ovat kaupoissa, jos myyvät. Jos velkovat ovat fiksuja, odottavat ehkä vielä hetken - ja sitä kautta firma voi päästä kuiville jos rojalteja alkaa tipahdella tarpeeksi.

Käsittääkseni velat eivät kuitenkaan ole niin mielettömän suuria? Ehkä $100 000 - $200 000 luokkaa yhteensä? En ole varma, tuo on vain mutua. Kun velat on maksettu, voi firma uudella slimmimmällä operaatiollaan (kotoa, vain muutama ihminen) alkaa uuden, hitaan kasvun jos vain omistajien ja päävetäjien kantti kestää. Jos AmigaDE-kokonaisuus on tarpeeksi lähellä valmista, ehkä se saataisiin pian ulos myös ja siitä vähän lisää rahaa (kun fanit ostaa :-).

Spekulaatiota?

Osa minusta kyllä ajattelee että pärjäisimme kaikki paremmin ilman tota lafkaa, mutta täytyy ajatella realistisesti. Kyllä kai he voivat tästä vielä selvitä.

 

Hooligan/DCS
Lauantaina, 24. toukokuuta, 2003 - klo 14.14:   
Garry Hare jupakka on unohtunut. Olisi ollu kiva tietää mistä hitosta oli oikein kysymys :)

 

Janne
Lauantaina, 24. toukokuuta, 2003 - klo 14.16:   
Hooligan: Ehkä Garry Hare juoksi karkuun kun oppi firman todellisesta tilanteesta. :)

 

itix
Lauantaina, 24. toukokuuta, 2003 - klo 14.54:   
Koska firmalla ei ole mitään realisoitavaa omaisuutta (?) niin sitä tuskin kannattaa tappaa jos se pystyy vielä tuottamaan jotain. Ainakin niin kauan kuin Eyetech myy AmigaOneja niin myös AI saa jotain. Mutta varmasti vaikeaa tulee olemaan jatkossakin.

Mutta kyllä firman tulevaisuus on sidottu Hyperionin ja Eyetechin menestykseen.

 

Janne
Lauantaina, 24. toukokuuta, 2003 - klo 14.56:   
itix: Jota kuinkin näin minäkin ajattelen. Ainoa "uhkakuva" (kuka pitää uhkana, kuka ei :-) on että joku tarjoaisi Amiga Inc.:n IP:stä niin paljon että velkojat/omistajat kokisivat että kannattaa myydä... Amiga vain ryvettänyt itsensä niin pahasti että lähinnä Genesi olisi mielestäni ollut potentiaalinen ostaja, ja jos heitä ei kiinnosta niin ketä kiinnostaisi...

Joten Amiga Inc. voi hyvinkin selvitä.

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: