Onko joku jo tilannut/saanut AmigaOne...

Saku-foorumi » Uusi sukupolvi: AmigaOS 4 » Yleinen keskustelu » Viestit 2003 » Viestit 06/2003 asti » Onko joku jo tilannut/saanut AmigaOne-XE:n? « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Seppo
Maanantaina, 5. toukokuuta, 2003 - klo 17.13:   
Vai onko kaikki jo Pegasos-miehiä/naisia (huono vitsi, elekää lyökö!) :)

Jos on XE ostettu/saatu/käytössä, kiinnostaisi kuulla lisää :)

 

KimmoK
Tiistaina, 6. toukokuuta, 2003 - klo 0.00:   
Lasketaanko jos on kuponki/-keja? :)

Itselläni on Amigaharrasteet jäissä kunnes talorojekti on finaalissa...

Sitten laitan tietokonerautaa kunnon pläjäyksen. Luultavasti sekä Genesi & Eyetech/Hyperion fermeet. (AOS4 vois olla kehittyneempi, mutta koska MOS:lle annetaan näin paljon tasoitusta, arvelen että molemmat tulleepi olemaan aika tasaväkisiä tai AOS4 on takaa-ajajana...)

Se omissa kiireissä on hyvää että AOS4 ja MOS päässee pahimmista lastentaudeistaan seuraavan vuoden aikana ja minulle ompi sitten kypsenpää softaa ja laajemmalti rautavaihtoehtoja. (no ainaskin käytettyjä A1/Peg1 koneita tarjolla)


Saapa nähdä koska tulee PPC970:stä käyttämään kykenevä PPC piirisarja & emo (applen ulkopuolella ... tai luvatuilla nopeuksilla vois ottaa applenkin raudan ... ehkä). (lähde (huhu))
(siltä varalta jos matsku ei löydy linkin takaa ... PPC970 1.4Ghz näyttäisi olevan jopa 100% nopeanpi kuin kahden prosessorin 1.4Ghz G4)

 

Seppo
Tiistaina, 6. toukokuuta, 2003 - klo 14.43:   
KimmoK: Ööh...no ei oikeastaan, en hae kokemuksia kupongeista :)

Itselläkin on NGAmiga hankinnat jäissä kunnes OS4 on myynnissä ja kunnollista (puolueetonta) vertailua kahden tarjolla olevan systeemin välillä on. Toisaalta Mediator SX:n omistajana kiinnostaa myös seurata tuleeko Elboxin SharkPPC+ - hankkeesta jotain ja ilmestyykö OS4 sille ja milloin. Mutta kiinnostaisi silti kuulla näiden 'edelläkävijöitten' mielipiteitä asiasta.

Aika hyvä A1-XE sivu on muotoutumassa osoitteeseen

http://www.stud.ntnu.no/~kayare/amigaone.html

Kaverilla on ollut suunnilleen samat lähtökohdat kuin meikäläisellä olisi jos nyt A1-XE:n hankkisi :)

 

Markus
Tiistaina, 6. toukokuuta, 2003 - klo 14.56:   
Jos tulevaisuudessa seuraavat seikat pätee pienehkön aikajakson sisällä (siis ei niin, että OS4 julkaistaan puolen vuoden päästä ja Amiga Inc. menee 20 vuoden päästä nurin):

- Amiga Inc. menee nurin
- uutta emoyhtiötä ajamaan Amiga-asiaa ei synny
- kuitenkin OS4 julkaistaan

...niin en hanki AmigaOnea ja OS4:ää.

Mitä iloa olisi uudesta PPC-Amigasta ja uudesta AOS:sta, jos platformille ei olisi käytännössä minkäänlaista tukea?

 

JPQ
Tiistaina, 6. toukokuuta, 2003 - klo 15.21:   
markus: miksi just 20vuotta ? Tuo viimeinen lause on totta.
ps. en minäkään ostane amigaonea tai pegasosta vaikka varat sallisikin testaamatta.

 

Joanna
Tiistaina, 6. toukokuuta, 2003 - klo 16.11:   
Seppo: En voi olla varma (kun en ole suoran kysynyt) mutta minusta tuntuu ettei ainakaan paikallisen maahantuojan kautta ole tullut yhtään uutta AmigaOnea tänä vuonna .. Siis minulle jäi semmoinen tuntuma ettei hän (viimekesäisten jälkeen) koske NG koneisiin ihan hevillä.

Markus: tässä tullaan näkökulma eroihin. Minun silmissäni AmigaInc ei koskaan ole tehnyt mitään AmigaOS4:n tai AmigaOnen hyväksi joten heidän häipymisensä vaikuttaisi ainoastaan mahdollisen IP/lisenssi sopan kautta.

Eli jos tukea pitää saada sen pitää tulla tekijöilä, myyjiltäja ja käyttäjiltä. Amigaincistä ei ole siihen ollut eikä (IMHO) ainakaan nykyjohtajistolla koskaan tule olemaankaan.

 

Markus
Tiistaina, 6. toukokuuta, 2003 - klo 16.25:   
JPQ: 20 vuotta on vain esimerkki.

Kyse on siitä, että "lyhyen" aikajakson olen valmis odottamaan ja tarkkailemaan tilannetta. Jos Amiga Inc. on mennyt nurin ja uutta emoyhtiötä ei ole syntynyt, niin good bye AmigaOne ja OS4.

Pitkää aikajaksoa, esim. 20 vuotta, en tietenkään ala odottamaan ja 20:ssa vuodessa olisi saanut käyttää platformia kohtuullisen ajan.

Eli siis jos platformia on 20 vuotta kehitelty eteenpäin, mutta Amiga Inc. on menee lopulta nurin, eikä uutta emoyhtiötä enää synny, niin nuo 3 seikkaa pätee, mutta AmigaOne- ja OS4+-hankinta on ollut mielekäs hankinta.

Jos nuo kolme asiaa tapahtuvat vuoden sisällä, niin AmigaOne- ja OS4-hankinta ei ole ollut mielekäs hankinta.

 

Markus
Tiistaina, 6. toukokuuta, 2003 - klo 16.44:   
Joanna: Viittan tuossa yllä siihen, että jos kehitystyö pysähtyy OS4:n julkaisuun, niin en koe mielekkäänä hankkia A1+OS4:ää. En oikein usko sellaiseen tulevaisuuten, missä softaa ei tee ollenkaan softatalot, vaan ainoastaan käyttäjät. Lisäksi sen mukaan mitä olen lukenut, Hyperion ei tule jatkamaan AmigaOS:n kehitystyötä "pidemmän päälle". En muista tarkalleen ilmaisua, mutta sellaisen käsityksen jostain vanhasta viestistä sain. Itse näkisin, että tarvittaisiin emoyhtiö, joka pitää lankoja käsissään.

 

Jontsa
Tiistaina, 6. toukokuuta, 2003 - klo 16.58:   
Markus: Mistä sellaista olet kuullut etteikö muka Hyperion jatkaisi OS4:n kehitystä? Sallinen epäillä moista väitettä.
Ja vaikka Amiga Inc:lle tapahtuisi jotain niin se ei vaikuta os4:n kehitykseen sillä sen omistaa Hyperion.

 

Joanna
Tiistaina, 6. toukokuuta, 2003 - klo 17.12:   
Markus: Itse uskon että Hyperion on kiinni OS4:ssä ja sen edelleenkehityksessä ainakin seuraavat viisi vuotta. He halusivat sen harteilleen tietoisina AmigaInc:in heikosta taloudellisesta tilanteesta ja ovat sitoutuneet käyttöjärjestelmän kehitykseen. Elleivät muuten niin ainakin he tietävät että raivoisa fanilauma käy kimppuun jos he nyt kehtaavat lopettaa kesken :)

Sitten että miksi he siihen lähtivät? No, ehkä ollakseen Amigan pelastajia ja suuria sankareita? Jostain syystä Amigan ympärillä näitä tuntuu riittävän.

 

Markus
Tiistaina, 6. toukokuuta, 2003 - klo 18.11:   
Jonsta: Etsin puoli tuntia ANN:sta, mutten löytänyt viestiä, missä olisi ollut tuo muistamani toteamus (foorumi saattoi olla muukin, ja toteamus oli varsinaisesta aiheesta täysin off-topic).

Muistelen, että jompikumpi Friedenin veljeksistä olisi sanonut, että opiskeli yliopistossa käyttöjärjestelmien ohjelmointia, mutta ei halua tehdä sitä työkseen. Samassa yhteydessä muistelen, että ylärajana olisi sanonut, että Hyperion tekee AmigaOS:ia versioon 4+ asti, mutta ei enää versioon 5.

Hyvässä lykyssä tässä oli vain kyse Friedenin veljeksen omasta näkemyksestä, eikä Hyperionin virallisesta näkemyksestä, ja voihan tämä näkemys muuttua. Lisäksi jos Amiga Inc. menee nurin, mahdollinen AmigaOS5 voi olla ihan jotain muuta, kuin Amiga Inc.:n visioissa.

Mutta niin kauan, kun en ole löytänyt tuota viestiä, niin sekin teoreettinen mahdollisuus on, että muistan aivan väärin. :)

Joanna: Toivotaan, että Hyperion jatkaa kehitystyötä vielä pitkään.

 

KimmoK
Tiistaina, 6. toukokuuta, 2003 - klo 19.12:   
@Seppo
"Ööh...no ei oikeastaan, en hae kokemuksia kupongeista"

Ja minä kun valmistauduin raportoimaan: Pyyhkiin miltei yhtähyvin kuin puunsäästäjä WC paperi... ;)

(eiku oikeesti vihjasin siitä että se kuponki on useimmille ollut eräänlainen ennakkotilaus AmigOneen ja nykyisinhän vain XE on saatavana)


@Joanna

Trakoitatko paikallisella Amiga maahantuojalla (joka ei NG koneisiin koske) kenties Boogieta?
"06.02.2003
Uudet C1-sivut - ENJOY !
CommodoreOne.

Pegasokset ja AmigaOnet ovat meillä HETI saatavana
kun käyttikset (AOS4, MOS, tai Linux:t) ovat loppu-
käyttäjäkunnossa !!!
...
15.01.2003
Tervetuloa vuoteen 2003 !
Uusi vuosi, uudet haasteet - Uudet Koneet.
18.12.2002
Ensi viikolla AmigaOne toimintakunnossa meillä.
Emopakettien A1G3-SE sisältö nyt. Varsinainen
myyntipakkaus tulee sisältämään myös A1-manuaalin
ja Linux CD:n, sekä Amiga OS4:n jälkitoimituksena.
"
Lähde: www.ge.vip.fi

Siinä olen samaa mieltä että käyttäjätuki tulisi joka tapauksessa Eyetech:ltä
ja Hyperionilta (& muilta AOS4/A1 tekijöiltä) suoraan, ei AI:n kautta.

Joten vaikka AI menisi nurin se ei merkitse AOS4/A1 viritelmille loppua.
(joskaan ei varmaan mitään isoa hyvääkään)

@Markus
Ymmärtääkseni Hyperionilla on mahdollisuus tehdä useita AOS4.x versioita AI:stä riippumatta (esim. tuhat versiota aina 4.999:n asti, heheee...). Tarkempia tietoja ei liene saatavilla.

Niin, joo, kyllä ne sankareita haluavat olla, päästä suurten Amiganimien (Jay, Carl, David, Alan...) joukkoon.

 

KimmoK
Tiistaina, 6. toukokuuta, 2003 - klo 19.18:   
@Markus

Ja siis, jos AI:llä ei ole paukkuja ottaa "koppia" AOS4.2-5.x kehityksestä, en usko että Hyperion raaskii heittää "hukkaan" AOS4:n käytettyä työtä. Kyllä he jatkaisivat sen kanssa touhumista, mitä nyt välissä pari peliä tekisivät/porttaisivat.

Optimitilanteessa toki pitäisi olla jokin lisätulon lähde AOS kehityksen rahoittamiseen, esimerkiksi huikeee AmigaDE pelien myynti.

Saman tapaisesti kuin Genesiillä on entisen Thendicin businekset antamassa taustatukea.

Ja Mikkisoftalla Windows pakkomyynti rahoittamassa puhelin / pelikone penetraatiota.


(btw. AmigaDE on nyt pannassa niin pitkään kun M$ käyttää sitä oman puhelin/PocketPC/whatever myyntinsä edistämiseen. Ei jumakauta ainoatakaan positiivista sanaa AmigaDE:n suuntaan tai Jorma potkii pertsiille....) :D

 

Joanna
Tiistaina, 6. toukokuuta, 2003 - klo 20.01:   
Markus: joidenkin satunnaisten tulevie versionnumeroiden pitämisenä rajana on aikalailla keksittyä. Jos he ovat niin sitoutuneita Amigaan kuin väittäät he tekevät sitä tasan niin kauan kuin vain voivat.

Mutta tosiasia on se että kaikki mahdolliset ajureiden, pelienja muiden mahdollisesti rahaa tarjoavien sivuprojektien teot vievät heiltä aikaa itse käyttiksen teolta.

 

Markus
Tiistaina, 6. toukokuuta, 2003 - klo 21.31:   
En ole löytänyt tuota aiemmin mainitsemaani Friendenin totemusta, mutta tässä on suora lainaus Ben Hermansin _vanhasta_ toteamuksesta: "OS 5 is still in the planning stage. The idea is ofcourse that a lot of work can be recycled from OS 4.x development. You'll always need a TCP/IP stack, a 3D API etc. I'm confident that Hyperion will play a role in OS 5 development although hopefully a more limited role."

 

Seppo
Tiistaina, 6. toukokuuta, 2003 - klo 23.22:   
Veikkaisin että vaikka AmigaOS:in tulevaisuus pysyisi Hyperionin käsissä, se kuinka hyvin OS4 myy voi ratkaista paljon mitä jatkossa tapahtuu.

KimmoK: Toivottavasti puhut lähinnä pölyjen pyyhkimisestä, en edes tohdi ajatella vaihtoehtoa ;)

 

Markus
Keskiviikkona, 7. toukokuuta, 2003 - klo 1.15:   
No niin, nyt se viesti löytyi! :) Se olikin Amiga.orgissa.

Rogue: "About OS 5, I don't know. I have hope that our involvement ends somewhere in 4.x, although Operating Systems was one of the topics I studied at university, I really want to go back to what I really want to do - programming my own games."

Eli meillä on toivoa, että Hyperion jatkaa OS5+:aan, Rogue toivoo, että Hyperionin osuus lakkaa OS5:een mennessä.

Minä tietenkin haluan jatkuvuutta AmigaOS:lle, jos Hyperion lopettaa jossain 4.x:n paikkeilla, niin mikä taho voisi jatkaa kehitystyötä? Amiga.org:ssa oli keskustelua siitä, että mitä jos Genesi omistaisi Amiga-IP:n. BBRV sanoi, että yksi vaihtoehto olisi antaa sorsat AROS-tiimille, mutta AROS-tiimin edustaja sanoi, että eivät halua OS4:n sorsia: "To be honest, and I'm sure I speak for every member of the AROS Team, we'd not want those sources."

 

Joanna
Keskiviikkona, 7. toukokuuta, 2003 - klo 1.37:   
Mitäpä Genesikään niillä sorsilla tekisi tässä vaiheessa. Siellä vanhoissa tauhkoissa tuskin on mitään merkittävää jolle heillä ei olisi PPC natiivia versiota jo olemassa/tekeillä MorphOsiin. Sitäpaitsi siellä ei ole monia tärkeitä osia (kuten AREXX ja ne puhe-kirjastot) joita Commodore ei koskaan omistanut.

Ja jotenkin minusta tuntuu ettei BBRV:tä paljon kiinnosta alkaa rahoittaa Hyperioinin touhuja tai heidän töittensä jatkumista, ainakaan kaiken sen mudan jälkeen jota on sieltä tullut. IP.n omistamisesta voisi olla jotain etujakin ehkä, mutta minä niitä osaa ainakaan arivoida.

Eli joku muu pitäisi olla? Tuskin edes Bill Gates lähtee sijoittamaan AmigaOS:n saadakseen veroähennyksiä.. heillä on omasta takaa tappiollisia tuotteita (kuten Xbox).. :)

 

KimmoK
Keskiviikkona, 7. toukokuuta, 2003 - klo 9.29:   
@Joanna

Se mitä käyttäjiltä tihkuu tietoja, MOS:lla on vielä pitkä matka AOS3.9 tason (ominaisuudet, käytettävyys) saavuttamiseen. Eli siinämielesä AOS osasista varmasti olisi hyötyä Genesi:lle.
Mutta MOS:n sisäiset rakenteet taitaa olla niin paljon erilaiset että vanhan koodin hyöty katoaa.
ja kaiskista suurin syy olisi tietysti RS:n ylpeys joka ei sallisi moista. (vastaavasti Hyperionin ylpeys ei sallisi MOS koodia AOS:ssa)

Jos BBRV rahoittaisi Hyperionia, se voisi olla merkittävä markkinointi-/mainostempaus. Vaikkakin niistä taaloista voisi muutama valua kilpailijan eli Eyetech:n ja MAI:n eduksi.


@Markus

Se AROS porukoiden heitto että eivät haluaisi AOS4 koodeja.... pelkäävät kai siitä seuraavia rajoitteita ja uhkaa AROS:n vapaalle levitykselle ja kehitykselle. Muutoin AOS koodit olisivat kultaakin tärkeämmät AROS:lle. Ne mm. nopeuttaisivat AROS kehitystä ehkä noin viidellä vuodella.

 

Jon
Keskiviikkona, 7. toukokuuta, 2003 - klo 10.06:   
"Sitten että miksi he siihen lähtivät? No, ehkä ollakseen Amigan pelastajia ja suuria sankareita? Jostain syystä Amigan ympärillä näitä tuntuu riittävän."

Vaikkei minusta Amiga-sankareissa mitää pahaa olekaan, niin tuskin se oli mikään motivaatio.

Hermans on todennut, että he ottivat OS4:n kehityksen kontolleen, koska sitä ei kukaan muukaan tehnyt. He halusivat uskoa PPC-platformiin ja tuoda pelejä Amigalle. "Do or die".

Henkilökohtaisesti uskon että esim. Friedenit voisivat tehdä 8-16 (tai ihan miten vaan) hommia mille tahansa softafirmalle taidoillaan, eikä tarvitsis "sleivata" viikonloppuja OS4:n parissa. Kyse ei ole pelkästään rahasta, vaikka varmaan sekin olisi tervetullutta Amiga-maailmaan välillä.

 

Seppo
Keskiviikkona, 7. toukokuuta, 2003 - klo 10.54:   
Olen sama mieltä kuin Jon, kyllä minusta tuossa Friedenien motivaation takana on aito rakkaus Amigaa kohtaan. Harva on joutunut kokemaan sitä rumputulta jota he (ja koko Hyperion) on parin vuoden sisällä kokenut ja silti he jaksavat jatkaa.

Tosin moni muukin Amiga-firma on Very Special. Otetaan vaikka Elbox, Individual Computers ja IOSpirit, meidän ikiomasta Gentle Eye:stä puhumattakaan :)

 

Markus
Keskiviikkona, 7. toukokuuta, 2003 - klo 13.03:   
Joanna: Pahasti off-topiccina kysyn, että onko MorphOS:ssa niitä puhesyntetisaattoripalikoita? Workbnench 2.04:n mukana tuleva versio siitä puhesyntetisaattorista on minusta jo varsin hyvä. Paljon parempi kuin 1.x:n mukana tuleva. Miehen (ja robotin) ääni on varsin luonnollinen (2.x), mutta naisen ääni ei ole edelleenkään ole luonnollista juurikaan muistuttava.

 

cAHVA
Keskiviikkona, 7. toukokuuta, 2003 - klo 13.18:   
@KimmoK

Ei sillä MOSsilla nyt "pitkä matka" ole käytettävyydessä ja ominaisuuksissa. Monilta osin MOS on jopa mennyt ohi 3.9 verrattuna. Prefsit nyt ainakin tulee heti mieleen mitkä on paremmin toteutettu.

Muutamia ärsyttäviä puutteita toki MOSsissa on kuten se ettei ikoneja pysty "maalaamaan" montaa kerralla. Tuskinpa tuohon kuitenkaan paljon jotkut 3.9:n(itseasiassa hyperion tekee 3.1:n pohjalta mutta enivei) sorsat auttaa.

No kohta se MOS1.4 tulee ja huhujen mukaan olisi rutkasti parannettu Ambienttia 1.3:een verrattuna.

 

Jontsa
Keskiviikkona, 7. toukokuuta, 2003 - klo 13.45:   
Kyllä MOS on vielä lasten kengissä. Onhan siinä jo paljon saatu aikaan, mutta 1.3 on vielä ihan raakile.
Vasta parin päivän jälkeen kun oli asennettu tarpeeksi ohjelmia ja siirretty 3.9:n osia mos:iin, niin sitä jaksoi käyttää.

Kaippa tuo paranee kun saavat uusia versioita ulos.

 

Janne
Keskiviikkona, 7. toukokuuta, 2003 - klo 13.54:   
Jontsa: Olen samaa mieltä, kyllä MOS on käytettävyydessä vielä lapsenkengissään. Ei sillä että AmigaOS nyt mitenkään ajantasalla siinä olisi sekään, mutta MOS:sta puuttuu vielä jotain juttuja joita jäi kaipaamaan. Mutta ne tärkeimmät jutut - nopeus, stabiliteetti, se pohja on todella lupaava. Aika näyttää! Itse en käytettävyydeltä Amigaan osaisi WinXP:n tai MacOS X:n jälkeen palata. MOS tai AmigaOS, molemmat ovat antiikkia monella tapaa.

Katsotaan mitä tulevaisuus tuo nyt kun tekninen pohja on viimein kunnossa!

 

Joanna
Keskiviikkona, 7. toukokuuta, 2003 - klo 15.45:   
Kimmok: No, se 3.9 on systeemi johon minä en voi verrata koska en ole koskaan käyttänyt. Selvimmät puutteet on olleet Ambientissa jonka korjaamiseen jostain Ikiantiikkisesta Workbench.koodista ei tasan varmasti olisi ollut mitään iloa. Workbench/intuition alue oli jo aikoinaan (2.X) tekijöidenkin mukaan semmoinen soppa että se olisi pitänyt kirjoittaa kokonaan uusiksi. Nyt se on tehty, kun oli pakko. Kunhan saavat toimivuuden samalle tasolle kuin ulkonäön niin se on pitkällä.

Se mikä on hyvää on tuo Mui-pohjainen ja yhtenäinen preferences systeemi. Se on (muutamia puuttuvia osia kuten pointterin asetus) varsin näpsäkkä ja siitä saa kasattua sekä systeemille yleiset ylkonäkö/toiminta asetukset että ohjelmille omansa.

Jon: Kuten sanoin.. Hermanssin Ego ei antanut periksi sille että RS ja kumppanit olisivat tehneet uuden Amigan käyttiksen jolle Hyperion sittten joutuisi porttaamaan pelejä. Hän oli aktiivisesti mukana silloin kuin keskustelut olivat käynnissä MOS:in hyväksymiseksi uudeksi AmigaOS:iksi. Kun ne sitten(kuulemma hänen uutteliaalla avustuksellaan) kariutuivat olikin enää vähän vaihtoehtoja jäljellä.

Ensinnä yritettiin (lähinnä uskoteltiin faneille) Aincin voimin tehdä käyttistä (se ikävän kuuluisa 2001 painos). Sitten kun se karahti kiville ei Hermans:ille jäänyt kuin kaksi vaihtoehtoa.. Joko antautua tai pistää Hyperion hommaan. Nyt, puolitoista vuotta myöhemmin näemme mihin saakka asia on edennyt.

Seppo: Hyperion kaivoi itse oman kuoppansa. Kukaan ei pakottanut heitä sotkeentumaan asioihin joihin heillä ei ollut kokemusta.

Markus: ei ole mukana MOS:issa ... Se puhesynteesisofta oli täysin ulkopuolisten tekemä eikä siihen ollut käsittääkseni edes Commodorella selkeää lisenssiä myöhemmille käyttöjärjestelmän versioille. Sääli sinällään, se oli ihan kiva ominaisuus tietokoneessa eikä semmoisia juurikaan ole muihin tullut.

 

KimmoK
Keskiviikkona, 7. toukokuuta, 2003 - klo 16.46:   
Jontsa vei mölyt mahastani.


Toki tärkeintä on että peruspalaset on kohdallaan.

Se on naurettavaa että yksikään käyttämäni tietokone systeemi (siis Amigafermeet poislukien) ei ole täysin pystyneet siihen että kun napista painaa niin hommat tapahtuu heti eikä vasta 15. päivä.
(tosin mm. QNX ja BeOS on kokeilematta)

 

Hooligan/DCS
Keskiviikkona, 7. toukokuuta, 2003 - klo 17.20:   
MOS:sta vielä että nythän vasta saatiin isompi läjä beta-testaajia kun ne 400 konetta saatiin maailmalle. Sen jälkeen on mailinglistilla kuhissut bugi-reporttia, mm. allekirjoittaneelta.

Toivottavasti MOS team ottaa myös onkeensa näistä.

 

JPQ
Keskiviikkona, 7. toukokuuta, 2003 - klo 17.40:   
Joanna: niin on sääli että puhesyna puuttuu saisi vain olla parempi. Ja muutama muukin juttu saisi nyky AmigaOneen ja Pegaoskseen miksei myös Classic Amigaan tulla eli näkövammaisten plus sokeiden apuvälineet. Itse en tarvitse mutta saatettaisiin saada väkeä lisää kun Windows lienee se jossa niiden ajattelu on pisimmällä ja linuxillakin jo ihan kait jotenkin kunnossa. Ja kyllähän Windowsille erillisiä puhesoftia on joiden puhe on jopa paljon parempaa.

 

itix
Torstaina, 8. toukokuuta, 2003 - klo 2.06:   
Puhesyntetisaattorihan jäi muistaakseni pois jo 2.1-versiossa.

Mutta OS4:sen tilanne voi olla hankala riippumatta siitä kupsahtaako AI vai ei. Kun OS4.0 tulee ulos niin mitä sitten? Tuskin Hyperionilla on varaa maksaa kallista palkkaa koodaajille heti suoraan OS4.1:sen tekoon kun entisestäkään ei ole vielä ehditty saada rahoja. Tukea ja bugfixejä varmasti tulee mutta uusien versioiden tkeminen myyntiin ei olekaan pikkujuttu. Tuote pitäisi myös myydä eivätkä Commodorenkaan 1.3/2.1/3.1 päivitykset olleet mitään rahasampoja. Puhumattakaan jos 3 henkilöä puskee jatkuvasti saman projektin kimpussa vuosikausia niin siinä hajoo pää.

 

Jontsa
Torstaina, 8. toukokuuta, 2003 - klo 7.44:   
itix: Kai he nyt pienen loman pitävät kun os4 on valmis ;) Ei sitä 4.1:stä tarvitse saada heti seuraavana päivänä ulos kun 4.0 on julkaistu.

Ja tuskin MOS:in päivitykset sen enempää rahasampoja ole.

 

KimmoK
Torstaina, 8. toukokuuta, 2003 - klo 8.20:   
Puhesyntikka oli/on upea juttu. Ihmeellistä että muut desktop käyttikset "ei koskaan" oppineet puhumaan... ellei sitten tällä vuosituhannella.

Ainakin itselläni olisi sille enemmän käyttöä kuin kamasutralla asentoja.

Ei tarvitsisi pitää monitoria päällä 24h tai tihrustella pikkuruista LCD kennoa jossain kotelon keulassa. Kompuutteri osaisi suht selvällä kielellä sanoa mikä mättää.

(AOS3.5:n asti olen jaksanut raahata narrator.device:ä mukana ... ja pistän sen pelittään kyllä AOS3.9:ssäkin, kunhan kerkiän. Saapa nähdä toimiiko vanha 68k puhesyntsa AOS4:ssä / MOS:ssa... riippunee saako sen pelaamaan AHI:n kautta.)

 

Ibe U
Torstaina, 8. toukokuuta, 2003 - klo 9.43:   
Katsokaapas w2k:n/xp:n ohjauspaneelia ja valitkaa sieltä speech / puhe

 

JPQ
Torstaina, 8. toukokuuta, 2003 - klo 11.41:   
KimmoK: no ei vakiona osaa mutta toisaalta Windowsille on softia jotka puhuu jopa käyttmäsi valikot ja muun standardi GUIn. Tosin softat näkövammaisten apuvälineitä. Joku taisi jopa Flashiä jotenkin tukea tarkkaan ottaen miten ja miten paljon en tiedä.

Että mitens suu nyt pannaan ?

 

Jari Nieminen
Torstaina, 8. toukokuuta, 2003 - klo 14.06:   
Tämä Amiga-touhu alkaa olla kyllä todella puuduttavaa. Myin oman classic-Amigan tammikuussa pois ja siitä jopa sai ihan hyvin rahaa. Siinä vaiheessa oli vielä vähän intoa hankkia uusi nykyaikainen AmigaOne.

Mutta sekin into on hävinnyt. Olen Club-Amigan ainaisjäsen ja olen pian 9 kuukautta odotellut alennuskuponkia ja t-paitaa saapuviksi. Amiga Os4:n julkaisua olen odotellut. Pitihän sen tulla jo aika päiviä (alunperin jo vuosi sitten?).

Olen kyllästynyt ikuiseen odotteluun. Kun Amigassa ei ole tapahtunut mitään oikeaa kehitystä vuosiin, niin on vaikea uskoa enää mihinkään menestymisen mahdollisuuksiin. Jos uusi käyttis joskus jopa valmistuu ja Amiga-merkkisiä koneita löytyy kaupasta, niin menee aika pitkään, että siihen saa mitään kunnollisia ohjelmia. Käyttistä ei jaksa ihailla kovin montaa päivää.

Vuosia kestänyt Amiga-fanaattisuuteni on kokonaan hävinnyt. Sijoitin Amiga-vuosinani useita kymmeniä tuhansia markkoja erilaisiin Amigoihin ja lisälaitteisiin. Kyllä nyt on vaikea löytää perusteita miksi laittaisin paljon rahaa kiinni uuteen Amiga-kalustoon. Kustannus-hyötysuhde jää aika huonoksi. Kun pelkällä Amiga-koneella tuskin tulet toimeen vielä pitkään aikaan. Ja luulen, että siinä vaiheessa kun AmigaOne käyttöjärjestelmineen on tuotteistettu ja valmis, niin pc:t ja muut ovat jo kehittyneet niin pitkälle, että Amiga on vanha ja hidas jo syntyessään.

Pieni toivonkipinä ilmeisesti vielä jossakin majailee, siitä lienee todisteena se, että aina välillä käyn Sakua lukemassa. Ei minulla ole mitään sitä vastaan, että Amiga uusii 80-luvun menestystarinansa. Mutta minä en aio olla pioneeri ja uhrata enää latiakaan Amigaan, ennen kuin se on "pakko" hankkia.

 

Ibe U
Torstaina, 8. toukokuuta, 2003 - klo 15.58:   
Windows 2000:ssa ja XP:ssä ON vakiona puhe tulee helppokäyttö toimintojen mukana, ellei erikseen pois pistetä.

 

JPQ
Torstaina, 8. toukokuuta, 2003 - klo 18.25:   
Jari Nieminen: mustakin yhä enemmän ärsyttää nykyisen MorphOSin puutteet josta on kerrottu plus tuo Amiga Incin politiikka. Mutta toivoa siitä että AmigaOne onkin luotettavampi kuin PC:eet.

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: