Luokkakanne Amigaa vastaan?

Saku-foorumi » Uusi sukupolvi: AmigaOS 4 » Yleinen keskustelu » Viestit 2003 » Viestit 06/2003 asti » Luokkakanne Amigaa vastaan? « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Janne
Lauantaina, 3. toukokuuta, 2003 - klo 22.25:   
http://www.ann.lu/comments2.cgi?view=1051932118&category=news&start=1&89

 

itix
Sunnuntaina, 4. toukokuuta, 2003 - klo 1.03:   
Luokkakanne? Eiköhän se ole joukkokanne suomeksi :)

Ja säätiedotus koko kesälle: AI:lla hellettä.

 

Joanna
Sunnuntaina, 4. toukokuuta, 2003 - klo 12.55:   
No, jos Amiga incin tilanne on se miltä tänne saakka näyttää ei tuosta lakijutusta ole kenelläkkään mitään etua.. Edes se lakimies ei saa omia palkkojaan hommasta. Puhumattakaan niiden 50usd lottokuponkien ostajista...

Tietenkin voidaan ajatella että se olisi opettavasta AIncin johdolle, mutta jos he olisivat kyvykkäitä ja halukkaita oppimaan, muutosta parempaan olisi tapahtunut aikaa sitten.

 

Janne
Sunnuntaina, 4. toukokuuta, 2003 - klo 13.49:   
itix: I stand corrected... kai. :)

 

Seppo
Sunnuntaina, 4. toukokuuta, 2003 - klo 22.27:   
Joanna: Jotenkin tuntuu että tuommoinen kanne rikastuttaa vain lakimiehiä - jos AmigaInc todella on rahaton, niin vaikea on tyhjästä nyhjästä. Jossei koko homman tarkoitus ole vain vaikeuttaa firman toimintaa (jos se nyt on edes nykytilanteessa mahdollista)... :(

Toisekseen voi olla vaikeaa nostaa koko kannetta koska käsittääkseni (ja teknisesti ottaen) 'rikosta' ei ole vielä tapahtunut koska tuotteet joista hyvitystä pitäisi saada eivät ole vielä myynnissä, ja hyvityksen (joko tästä kupongista tai Party Packista) saadakseen pitäisi ilmeisesti toimittaa todistus ostoksesta AmigaInc:ille.

 

Piru
Maanantaina, 5. toukokuuta, 2003 - klo 9.05:   
Seppo: eipäs unohdeta että tuo "tarjous" muuttui lennosta. Jos ostit ennen muutosta, ostit aivan jotain muuta kuin mihin se myöhemmin pakon edessä väännettiin. Se että tarjousta muutettiin ei vaikuta takautuvasti jo tehtyihin ostoksiin.

Entä jos nykyisen LinuxONE-koneen omistaja haluaa lunastaa kupongin? Mihin osoitteseen kuitti tulisi lähettää? (http://www.amiga.com sivulla ja yritysrekisterissä oleva osoite ei pidä paikkaansa)

 

Janne
Maanantaina, 5. toukokuuta, 2003 - klo 9.25:   
Seppo: Monet foorumeissa tuntuvat väittävän että jenkkilain mukaan Amigan olisi pitänyt toimittaa T-paidat ja kupongit, kenties koko AmigaOne, 30 + max. 60:ssä päivässä. En tiedä väitteen todenperäisyyttä, mutta kun miettii miten esim. meillä suojellaan kuluttajaa laein, en ihmettelisi lainkaan.

 

EvilDevil
Maanantaina, 5. toukokuuta, 2003 - klo 9.42:   
Piru ootkos ostanut kupongin, kun olet noin huolissasi, vai mistä kenkä puristaa?

Ketkä myöntää tästä joukosta ostanneensa? :)

 

Seppo
Maanantaina, 5. toukokuuta, 2003 - klo 11.20:   
Piru: On totta että tuossa koko kuponkijutskassa oli alusta lähtien kaikenlaisia epäselvyyksiä. Juttelin tuosta aikanaan mm. Boogien kanssa, ja osin sen keskustelun pohjalta ja asiaa enempi pähkäiltyäni päätin olla osallistumatta 'keräykseen'. Tuen Amigaa (siis platformina) ennemmin ostamalla valmiita tuotteita, kuin lupauksia.

Janne: En ole lakimies enkä tunne jenkkilakeja sillä lailla että tietäisin missä lunastusten takaraja liikkuu. Saattaa hyvinkin olla että tuollainen 90 päivän sääntö on olemassa. Ja jos on, silloin saattaa joukkokanteelle olla saumaa. Eri asia on se kannattaako se...muille kuin lakimiehille, tietty.

 

Puhis
Maanantaina, 5. toukokuuta, 2003 - klo 12.01:   
Kyseessä saattaa hyvinkin olla Sepon arvelema yritys vaikeuttaa firman toimintaa. Tällaiset SLAPPit (Tai jotain sinne päin) ovat yleinen vitsaus Yhdysvalloissa; esim. suuret yritykset yms. haastavat pieniä kansalaisjärjestöjä (kuten ympäristöjärjestöjä) tai yrityksiä oikeuteen mitä kummallisimmista (keksityistä) syistä. Näin vaikeutetaan järjestöjen toimintaa, kun kaikki varat menevät oikeustaisteluun.

Ymmärtääkseni kuitenkin nykyään monet SLAPPit eivät koskaan etene oikeuskäsittelyyn, koska tuomarit osaavat aavistaa ne ennalta...

 

Joanna
Maanantaina, 5. toukokuuta, 2003 - klo 12.55:   
Seppo: se että se muutettiin lennossa Klubiksi ei tee alkuperäisestä laittomasta lotosta/rahankeräyksestä laillista.

Takepirulle: En ostanut.. olin alusta alkaen sitämieltä että kyseessä on vain rahastus.. En nyt alkuunsa muista kuinka paljon sitä täällä kommentoin mutta ainakin Amiga one postituslistalla otin asiaanhyvin selkeän mielipiteen.

 

Janne
Maanantaina, 5. toukokuuta, 2003 - klo 14.04:   
Puhis: Olennaista tässä on että ainakin minun maalaisjärkeni sanoo, että Amiga Inc. ansaitsee nämä oikeustaistelunsa. Ihmettelen että siinä on kestänyt näin kauan!

 

Jope
Maanantaina, 5. toukokuuta, 2003 - klo 15.14:   
Minä ostin tuon kupongin..

Tosin "hukkaan meni", koska nyt näyttää siltä, etten AmigaOnea tule ikinä kaupasta ainakaan ostamaan.

Silloin kun annoin $50, olin melko varma, että en tule tuota rahaa koskaan näkemään.. Halusin silti auttaa firmaa, jonka luulin olevan oikealla asialla.

Olisinpa vaan tiennyt siinä vaiheessa, että AmigaOnen ja OS4:sen valmistuminen ei ole Amiga Incistä kiinni millään tavoin. Mielummin olisin lähettänyt nuo rahat vaikkapa Hyperionille, että olisi tuo OS4:sen valmistuminen nopeutunut. :-(

Noh, nyt on liian myöhäistä. Olen nyt jo kaksi kertaa valinnut Neo-Amigan. Ensin Amithlon, nyt MorphOS. Toivotaan parasta ja peukut ristiin.

 

itix
Maanantaina, 5. toukokuuta, 2003 - klo 16.15:   
> Piru ootkos ostanut kupongin, kun olet noin
> huolissasi, vai mistä kenkä puristaa?

Onko edellytys olla firman asiakas jotta voi arvostella firman "tuotteita"? Jos vaikka Genesi tekisi jotain niin muiden pitäisi olla hiljaa? Mielestäni ei.

 

itix
Maanantaina, 5. toukokuuta, 2003 - klo 16.36:   
Mutta hei, kun A1:siä menee nyt maailmalle niin luulisi AI:n saavan taas hiukan hilloakin.

Ja tuohon kuponkikampanjaan huomautuksena että eikös se A1 ole nyt "valmis"? Eli mitään estettä alennusten antamiseen ei pitäisi olla ja siten kanteelle löytyy myös perusteet. Oikeudessa AI voi ehkä vedota ettei OS4 ole valmis eikä A1 ole "virallisesti julkaistu".

 

Seppo
Maanantaina, 5. toukokuuta, 2003 - klo 16.59:   
itix: Olettaen että tuo nykyinen A1-XE on se lopullinen myyntituote (niinkuin näyttää), niin ensi töikseen tulee todistaa, ettei AmigaInc halua antaa ostettua alennusta - eli kupongin ostajan tulee todellakin ostaa se A1-XE ja pyytää alennus niinkuin aikanaan ohjeistettiin - todistus ostoksesta suoraan Amiga Inc:ille jonka tulisi pistää hyvitys paluupostissa takaisin. Jos he sitten kieltäytyvät maksamasta sitä, niin sitten voi alkaa suunnitella oikeusjuttua firmaa kohtaan. Eli kanteen nostamiselle ei käsittääkseni sitä kautta ole perustetta. Muita kautta ehkä (kuten Joannakin jo omassa viestissään totesi).

Eli ei tarvitse olla firman asiakas jos haluaa arvostella sitä. Mutta jos aikoo syyttää firmaa sopimuksen rikkomisesta, niin täytyy olla tehnyt oma sovittu osansa sopimuksesta.

Esimerkki: Jos vaikka Musta Pörssi möisi minulle alennussetelin, jolla saisin alennusta tulevasta tuotteesta. Alennuksen saa vain jos ostaa tuotteen. Tuote sitten ilmestyy kauppaan, mutta minäpäs haluan rahani ostamastani alennuskuitista pois ilman laitteen ostamista. Onnistuisiko?

 

itix
Maanantaina, 5. toukokuuta, 2003 - klo 18.07:   
Seppo: Riippuu tilanteesta ja maasta. Suomessa Mustan Pörssin pitäisi toimittaa laite järkevässä ajassa kauppoihin tai "Mustan Pörssin klubijäsenyyden ostanut" voisi vaatia hyvitystä koska laitetta ei saa. Missään nimessä jäsenyydestä luvattua alennusta ei voisi roikottaa kuukausikaupalla oli syy mikä hyvänsä. Muutenkin 50€ alennus katsottaisiin niin merkittäväksi osaksi 50€ klubijäsenyyttä että alennuksen viivästyminen voitaisiin katsoa perustelluksi syyksi purkaa klubijäsenyys ja palauttaa se 50€ tai ainakin osa siitä.

Kaiken kaikkiaan Amiga Incin kupongit olisivat joutuneet Suomessa nopeasti pannaan mutta Yhdysvallat on tietysti eri asia.

Toivotaan myös että kantajilta löytyy jonkinlainen todistus 50$ maksusta. Jos siitä ei ole näyttöä niin AI pääsee pälkähästä ja saa pitää vieläpä rahat itsellään. Varmastikaan monella ei ole mitään kuitteja tai todisteita maksusta sillä Club Magazine on _aika_ heiveröinen todiste.

 

Piru
Tiistaina, 6. toukokuuta, 2003 - klo 11.04:   
Edeleen: Jos lähetät kupongin ja pyynnön hyvityksestä nykyiseen Amiga Inc.:n osoitteseen ei saa vastausta. Jo tämä on laitonta kyseisessä osavaltiossa (yrityksellä tulee olla postiosoite, ja rekisteri pitää olla ajan tasalla).

 

Seppo
Tiistaina, 6. toukokuuta, 2003 - klo 12.23:   
Piru: Kuulostaa hyvältä kysymykseltä amigaworld.netin "kysy Fleecyltä" osioon:
"Ostin A1-XE:n, mihin osoitteeseen lähetän todistuksen ostoksestani alennusta varten?" :)

 

Hooligan/DCS
Tiistaina, 13. toukokuuta, 2003 - klo 6.23:   
Posted on 13-May-2003 02:57 GMT by Jubal 0

I'm quite surprised. I have to admit, I misjudged the turnout, even though I felt action was warranted, the overwhelming majority are not interested at all. I'm therefore going to forget all about it and eat my losses considering it's not in the interest of the majority, or even the minority for that matter.
There were a grand total of three responses, and that's including yours truly. Granted, I didn't spread this around like I could have, but I think it's overwhelmingly clear that there is simply no interest. Thank you to those who responded, your information has been deleted (both of you) and good luck to those who haven't responded. To Amiga Inc: Treat these people well, they have shown to be incredibly loyal to you and deserve your utmost support. Why not reward them by expediting this rebate situation?

http://www.ann.lu/detail.cgi?category=unmoderated&file=1052794674.msg

Sen lorun loppu

 

Joanna
Tiistaina, 13. toukokuuta, 2003 - klo 6.46:   
No, ei ollut mikään ihme..

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: