AmigaOne-XE aikataulusta II

Saku-foorumi » Uusi sukupolvi: AmigaOS 4 » Yleinen keskustelu » Viestit 2003 » Viestit 06/2003 asti » AmigaOne-XE aikataulusta II « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Anu Seilonen
Tiistaina, 11. maaliskuuta, 2003 - klo 16.40:   
Uusi ketju edellisen pituuden vuoksi. -Thoriel

 

KimmoK
Tiistaina, 11. maaliskuuta, 2003 - klo 0.26:   
Joanna:
"BBRV:n mukaan Terrasoftin suunnanmuutos johtui siitä että kun he toimittivat piirin korjaukset (joihin tämä 'uusi' Articia-S perustu) Mai:lle heitä ei enää tarvittu vaan Terrasoft alkoi käydä kauppaa suoraan Mai:n kanssa."

Sen verran on paksun oloista että en ihan suorilta tuota niele... (minusta nuo asiat ei esim. synkkaa aikajanalla ihan täysin, mut voin muistaa väärin ja muutenkin on senverran rankkaa salaliittotouhua että ...) Muuten, eikös peg1 pitänyt tulla toimitukseen Genesi porukalta YDL:llä jossain välissä?

 

Piru
Tiistaina, 11. maaliskuuta, 2003 - klo 0.39:   
KimmoK: Ei synkkaa missä suhteessa? April1 oli valmiina jo reilusti ennen Aachenia, ja Mai oli tietenkin tietoinen vioista, koska Gerald Carda oli aiemmin viettänyt siellä kokonaisen viikon niitä esittelemässä (Mai ei itse saanut bugeja ilmenemään, vaikka oli tarkka ohjeistus).

 

Joanna
Tiistaina, 11. maaliskuuta, 2003 - klo 0.59:   
Kimmo: En ollut silloin vielä seuraamassa Pegasos/Mos kuvioita joten en tiedä mitä kaikkea on tapahtunut ennen aachenia. Mutta tuota varmaan voit kysyä asiaomaisilta.

No, jokatapauksessa.. Aikamoinen soppa tuon Mai:n piirisarjan ja korttien kanssa on näemmä saatu aikaan. Tällä vauhdilla heillä ei kohta ole enää yhtään maksavaa asiakasta :)

 

JPQ
Tiistaina, 11. maaliskuuta, 2003 - klo 1.52:   
Piru: Kuka piru on tuon pegasoksen sitten suunitellut se sentään täyttää yhden kriteerin taas lisää minun listallani. Anteeksi tuo kuiva huumori eli tuo toinen ja kolmas piru toivotaan etten ollut pirullinen. Ja jos tuo piru vitsini ärsyttää niin lopetan heti jos vain joku jota ärsyttää sen minulle kertoo. On vain vähän pakko itseäni rentouttaa.

 

KimmoK
Tiistaina, 11. maaliskuuta, 2003 - klo 11.03:   
@Piru
En muista että julkisuuteen tulleissa tiedoissa April olisi ollut synkassa TerraSoft:n Teronijulkistuksen kanssa... mutta kuten sanoit April on ilmeisesti ollut kulissien takana jo pitkään.
(ja siltikin koetan nykyisin välttää uskomasta mihinkään salaliittoteoriaan ennen kuin näytöt on kiistattomat)


@kaikki
A1G3dev listalta on vuotanut tieto että XE koneisiin ollaan tuottamassa myös yli 1 Ghz prosessorikortteja. Ne hinnoitellaa ylös.

(kyllä täytyy April2:n olla melkonen ihmeidentekijä jotta 600Mhz G3 voittaisi yli 1Ghz G4 koneen, RE: "latest, greatest Teron with G4") :)

 

miksuh
Tiistaina, 11. maaliskuuta, 2003 - klo 11.10:   
Joanna: No miten toi nytyt tohon mun sanomaan liitty ? Pointti ei olut toi vaan se, että nyt muutkin on kiinnostuneita niistä MAI emoista. Siis nyt kun porukka on huomannu että niitä voi käyttää. Olen ihan 100% varma, että tulee olemaan useampikin firma joka alkaa noita myydä Linux-porukalle. Eli sekä genesillä että Eyetechillä on kiire saada myyntiin niitä levyjä. muuten joku muu kaappaa ne linux markkinat.

Sitäpaitsi, mitä pahaa muka on siinä että käytetään MAI:n emoja, miksi keksiä pyörä uudestaan kun ainakin noiden ekojen benchmarkkien perusteella AmigaOne pärjää ihan yhtähyvin vertailussa kun pegasoskis, vaikka monet väitti muuta.

 

Piru
Tiistaina, 11. maaliskuuta, 2003 - klo 11.14:   
@JPQ
Gerald Carda.

@KimmoK
"Ollaan tuottamassa"? Minusta alkuperäisen postin sanavalinta ei kyllä ole tuollainen. Nojoo, hiusten halkomista. Tulis nyt ensin ne koneet ja sitten ajatellaan niitä uusia prossukortteja. :)

Jos tälle linjalle lähdetään niin "Pegasos2:lle ollaan tuottamassa PPC970 korttia". Get the idea? :)

 

miksuh
Tiistaina, 11. maaliskuuta, 2003 - klo 11.19:   
KimmoK: Yli 1Ghz G4 vois olla nami, mut ööh todennäkösesti "hiukan kallis" :)

 

KimmoK
Tiistaina, 11. maaliskuuta, 2003 - klo 11.24:   
@piru, niinpä niin. Ja se kun on se käyttios joka sen koneen vasta Amigaksi tekee...

 

MarkoS
Keskiviikkona, 12. maaliskuuta, 2003 - klo 1.03:   
Postia alanilta:

http://groups.yahoo.com/group/amigaone/message/25913

 

Joanna
Keskiviikkona, 12. maaliskuuta, 2003 - klo 1.56:   
"The upshot is that the earlybird and remaining A1-XE/G4 and G3 boads are now ready for final BIOS programming and shipping to us. We expect to receive them next week and start shipping them out the following week."

Okei.. Eli jos en laske väärin niin lipsuu huhtikuulle ennenkuin ne ehtivät asiakkaille. Ellei sitten joku mene pieleen.

"For the record we have placed by far the largest order for boards based on the Teron design of anybody, including MAI (and of course Terrasoft)."

Miksuh: tuo jälkimmäinen selittää asiaa jota olen koettanut tolkuttaa sinulle jo aiemmin. Niitä Mai-Teron leyjä Ei osta kukaan muu, ketään muuta ei kiinnosta tuollaiset.

 

KimmoK
Keskiviikkona, 12. maaliskuuta, 2003 - klo 7.58:   
Ja Terrasoft oli tarjonnut emoa alihintaan ja siksi joutui vetämään sen myynnistä... se siis siitä A1 levyn ylihinnasta sitten, mitähän nay sayerit seuraavaksi keksii.

Jos Alan oikeasti aikoo ajaa 7445 prossua 1.3Ghz kellotaajuudella, kyseessä on aika räikeä ylikellottaminen ja noin 20% tehoista hukkunee L3 cachen puutteeseen.

 

Janne
Keskiviikkona, 12. maaliskuuta, 2003 - klo 10.46:   
Olen Christian Kempin kanssa samaa mieltä tästä ikävästi puolesta Alanin postauksessa.

>Of course he doesn't outright insult ANN. But it's just one more in a long
>line of attempts to discredit ANN by dismissing anything that is being said
>on here as a "misconception" and all posters as "orcs".

Muuten pitäisin muita uutisia melko odotetun kaltaisina (kyllä ne sieltä joskus tulee kuten olen pitkään uskonut :-)... mutta kertovat myös siitä miten yltiöoptimistisia (spoiling...) aiemmat aikataulujulkistukset ovat olleet.

Mutta hei, JoannaK haukuttiin lyttyyn sen toteamisesta maailmalla. En näe kenenkään pyytävän nyt anteeksi...

 

JKouri
Keskiviikkona, 12. maaliskuuta, 2003 - klo 10.52:   
Näin on. 7445 CPU:n maksimi kello on 1GHz. L3 cachen puute ei luultavasti AmigaOS:ssä vaikuta noin paljoa. 7447 CPU:ta saa 1.33GHz kellolla, jota Alan ehkä tarkoitaa?. Tosin paras vaihtoehto olisi toki 7457, jossa on lisäksi L3 cache tuki. 74x7 CPUissa on muutenkin L2 cache isompi kuin 74x5 CPUissa (512k vs 256k). Tosin Motorolalta on tulossa lisää malleja...

 

Joanna
Keskiviikkona, 12. maaliskuuta, 2003 - klo 11.48:   
Janne: Eipä tässä semmoista ole rehellisesti sanoen edes odotettukaan. Siis virheiden tunnustaminen on asia johon eivät nämä firmat (eikä varsinkaan tukijoukot) kykene. Ja jos ei opi entisistä virheistään tekee ne uudelleen ja uudelleen ja ...

jkouri: Kannattaa muistaa ettei siinä Boottirommissa ole tukea kaikille mahdollisille prosessoreille, joten uusien saaminen edellytää sen koodin ohejlmointia, testaamista, pirien tekoa ja vaihtamista. Joka taas, kuten on opittu.. Kestää

 

KimmoK
Keskiviikkona, 12. maaliskuuta, 2003 - klo 11.54:   
JKouri: onko sulla käytössä Motorollan confidentiaalit aikataulutiedot...?

(itsellänikin olis jos jälleen jaksais nykiä hihasta tiettyjä henkilöitä)

 

Seppo
Keskiviikkona, 12. maaliskuuta, 2003 - klo 23.02:   
Janne: Minusta tuo Alan Redhousen kommentti koski nimenomaan näitä (muutamaa) idioottia, jotka tuntuvat vääntävän minkä tahansa threadin 'MOS/Genesi vs OS4/Hyperion'- taistelukentäksi.

Vanha sanonta "se koira älähtää johon kalikka kalahtaa" (* tosin pätee tässä eli kyllä ne ANN moderaattorit voi katsoa peiliin ennenkuin alkavat viilata sotakirveitään. ANN:n taso on laskenut viimeisen parin vuoden aikana kuin lehmänhäntä ja se johtuu osin siitä ettei näitä rasittavia trollauksia saada tehokkaasti filtteröityä pois. Tämä on sinänsä harmi koska ANN on minusta pitkään ollut Amiga-sivujen parhaimmistoa :(

(* Humane Animal Society oli läsnä tätä sanontaa käytettäessä ja valvoi ettei eläimiä vahingoitettu millään tavalla tätä sanontaa käytettäessä :)

 

Seppo
Keskiviikkona, 12. maaliskuuta, 2003 - klo 23.09:   
Joanna: Tuo boottirommin päivittäminen uusia prossuja varten lienee Hyperionin 'leipäduuni' eli saavat siitä rahaa jolla jatkaa OS4:sen kehitystyötä. Minusta sen aiheuttamat viiveet on vain hyväksyttävä, jos vaihtoehto on OS4-projektin terminointi.

Millainen piiri tuo boottirommi muuten on - flash ROM vai joku kannallinen maskirommi?

 

Hooligan/DCS
Keskiviikkona, 12. maaliskuuta, 2003 - klo 23.25:   
Yksi ann.lu parhaimmistoa. Ei niin että jenkkejä itsekään liiemmin kunnioittaisin. :-)

[Edit: Linkki. -Thoriel]

 

Markus
Torstaina, 13. maaliskuuta, 2003 - klo 12.00:   
Tuosta viimeisestä tuli mieleeni, että www.amiga.com:n foorumeilla Musilecs-niminen USAlainen kirjoittaa Priest-nimiselle suomalaiselle: "Your a European moron who speaks english as a second language. DO NOT tell me you know what you are talking about. You do not. You are not educated and have no idea what you are talking about. You have probably NEVER did your own research. I have. The link I provided PROVES you do not know what you are talking about. If you are not sure, go back to school (In the USA...) and learn something. I can say that it is YOU who needs to learn how to think. Stop posting and start experimenting. Oh yeah, and take some English lessons." :-(

 

MarkoS
Torstaina, 13. maaliskuuta, 2003 - klo 14.17:   
"Your a.." :-D

Vakavasti ottaen, kyllä minua kyrsii nämä your=you're, where=were, their=they're ja muut vastaavat virheet.

Tuosta Hermanssin lausahduksesta minulla on se käsitys, että siitä on huomattu vain se amerikkalaisen koulusysteemin pilkkaaminen, mutta ei sitä ironista yksityiskohtaa, että Ben itse hieman aikaisemmin puhuttelee Mikey C:tä Mickey C:nä. :-)

 

KimmoK
Perjantaina, 14. maaliskuuta, 2003 - klo 17.12:   
amiga.org:
HyperionMP
Subject : Re: Question for A1 dev board customers.
Posted : 2003/3/14 12:37
The new revision of the Articia S which is shipping with the new A1-XE boards seems to operate flawlessly.

Both Mai and Hyperion conducting very extensive testing on it, especially with respect to DMA transfers and other issues supposedly experienced on the Pegasos.

We used several PCI based IDE and SCSI controllers and carried out very heavy, overnight tests.

We did run into some well-documented issues with respect to the VIA 686B Southbridge but these issues were addressed in the firmware, just as they were on the PC for millions of PC mainboards.

Overall, we are more than satisfied with the quality and reliability of the hardware.

************

Hmmm... minulla tuo D800 kaatuu kämpillä joka kerta kun PCI väylän Voodoo3:a ajetaan 100% kuormalla ... ja minullakin on mm. VIA686B (tai A) ... en tiiä onko se kaiken pahan juuri ... mutta toivottavasti BH nyt tietää mistä puhuu...

 

KimmoK
Sunnuntaina, 30. maaliskuuta, 2003 - klo 15.33:   
"Alan Redhouse of Eyetech came empty handed to the fair. Everyone had hoped he would have a bunch of AmigaOneG4-XE:s with him, but that was not to be. It was planned up to the last minute. But the boards, arriving from the far east certification got stuck in Cologne. Far east certification you ask? Originally the plan was for the manufactured boards (manufactured by the plant somewhere in Asia) to be quality assured by Eyetech and delivered to customers at the rate of QA-completion. But the manufacturing plant and Eyetech both decided it was too expensive to ship eventual faulty boards back to Asia for fixing. So they hired a professional QA firm in Asia to do the extensive checkups directly. This means that the boards arriving in Europe will be complete for delivery, and the through-flow to customers will thus be quicker."
...
"He stated very firmly that the AOne in general and the Articia in particular held no performance hampering bugs (referring to the latest revision that is now shipping)."
...
"He presented the already complete blueprints for a more public retail-friendly AOne. I'm not sure if this was the AOne-Lite or if I confuse the names (I think he also talked about another new board, but my memory is failing me here). It is very clear though that any future AOne models is completely dependant on the sales of the current model lineup."
...

lue alkuperäinen löpinä amigaorg:ssa

...
"Someone asked the inevitable question: "Give an estimate: How far away is AOS4?" And Alan pondered. He rubbed his moustache. He looked up into the sky as if calculating in his head. You could have heard a pin hit the floor as a room of Amigans held their collective breaths. Then he said: "Oh...I think they are som 1500 km away or so." Life in Amiga-world returns to normal. "When its done" is still the invariable answer, the one frustrating but fair constant in our little world of computer turmoil."

:) :(

 

KimmoK
Perjantaina, 4. huhtikuuta, 2003 - klo 19.32:   
Ruåtsissa niitä näkyy jå:

GGSData got the A1XE mobos today!!!

"jå" oli sitten tarkoitettu vitsiksi, åkeij!?

 

hooligan
Perjantaina, 4. huhtikuuta, 2003 - klo 22.32:   
Gunnella on moboja, totta. Valoa tunnelin päässä, vihdoinkin.

 

KimmoK
Lauantaina, 12. huhtikuuta, 2003 - klo 11.41:   
Lisää emoja tuloillaan...
"I rang Eyetech this afternoon hoping to hear good news about my A1.

Seems there expecting a sizeable delivery on Tuesday. Sadly it's
highly unlikely there will be enough for me (I ordered on the 31st of
Jan)."
(linkki AmigaOne listalle)

 

Joanna
Lauantaina, 12. huhtikuuta, 2003 - klo 14.12:   
Tuollaiset 'sizeable delivery' yms tuntuu hieman ikäiltä semmoisesta joka koettaa seurata tilenteen kehittymista. Senverran nyt tiedetään että tuo Gunnelle tullut erä oli n 30kpl, eli ilmeisesti se seuraava on sitten isompi. Sitten että onko kyseessä 100 tai mitä onkin jo arvauksien varassa.

Mutta loppujenlopuksi tärkeintä on se että kaikki ne jotka laitteen haluavat semmoisen saavat aikanaan.

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: