OS4 feature lista

Saku-foorumi » Uusi sukupolvi: AmigaOS 4 » Yleinen keskustelu » Viestit 2003 » Viestit 03/2003 asti » OS4 feature lista « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Joanna
Maanantaina, 13. tammikuuta, 2003 - klo 22.29:   
http://os.amiga.com/os4/features.pdf

Kommentoin kunhan olen lukenut.. :)

 

JPQ
Maanantaina, 13. tammikuuta, 2003 - klo 23.06:   
Teen samoin.

 

Nakkel
Maanantaina, 13. tammikuuta, 2003 - klo 23.11:   
Näyttää kivalta. Tuntuu... Ei miltään.

 

Joanna
Maanantaina, 13. tammikuuta, 2003 - klo 23.15:   
Well. Paljon samaa kuin MOS:in listassa, tosin se on tietty ymmärrettävää kun kumpikin pyrkii kokolailla samaan lopputulokseen.

Mutta olihan tuossa erojakin. Ainakin se ettei Arexxia, Javaa ja Turboprinttiä ole mainittu ollenkaan, Mui on rekkaamanton versio ja Workbench on se ikiaikainen... Samaten aiemmin mainostettu integroitu Dopus on kadonnut jonnekkin.

Lisäksi minua edelleen kalvaa sen tiedon puute milloin tuo valmistuu siihen kuntoon että sitä kehdataan edes demota julkisesti. :(

 

Janne
Tiistaina, 14. tammikuuta, 2003 - klo 0.03:   
Mielestäni varsin lupaava lista OS4-leiriltä. Tyylikäskin ihan. Mielenkiintoinen vuosi, kenties. :-)

 

Joanna
Tiistaina, 14. tammikuuta, 2003 - klo 1.28:   
Tarkennuksena: Kuulemma OS4-sähköpostilistan tietojen mukaan Dopus ei ole aikoihin kuulunut enää osaksi OS4:ää joten sen puuttumista ei kannata ihmetellä. Ja Mui on todellakin itse rekattava 'koska kumminkin kaikilla on se ennestään' .. Hieman halpaa, sanoisin.. Mutta kunhan saavat käyttiksen toimimaan niin näkee sitten onko se sen hinnan väärtti.

 

TSK
Tiistaina, 14. tammikuuta, 2003 - klo 3.00:   
Minua ainakin himoittaa tuo uusi AmiDock niillä Docky:illa. Voisin kuvitella että sen avulla saa WB:stä juuri sellaisen kuin vain itse haluaa. Ja tuo application.library on jotain mitä tietokoneissa olisi pitänyt olla jo aikojen alusta. Vahinko että tuon OS4:n tuleminen vain kestää ja kestää ja ... Sitten kun/jos se tulee niin kait joutuu jostain lainaamaan rahat uuteen kalliiseen masiinaan jotta voisi jatkaa kunnon AmigaOS:n käyttöä jatkossakin. Itseäni toi MUI:n rekisteröimättömyys ei harmita sillä en ole henk. koht. ikinä pitänyt koko MUI:sta. Ja eikös tuonkin version luvattu kuitenkin toimivan kaikkien sitä käyttävien sovellusten kanssa. Viis niistä muunneltavuuksista. DOpus:sesta en tiedä kun en ole tietääkseni ikinä edes käyttänyt.

 

deeq/RNO
Tiistaina, 14. tammikuuta, 2003 - klo 4.57:   
Arexx taitaa toimia hyvin 68k emuloituna, luulisin ettei tuota nopeutta siinä niin paljoa tarvita. Luulen ainakin ettei Arexxiä ole vain laitettu listaan. Kannattaa myös huomata PDF:n alussa lukeva "The following pages provide a more detailed description of the “new” functionality introduced by Amiga OS 4.0. Functionality is considered “new” when it was not present in Amiga OS 3.9 (Boing Bag 2)." Arexx taisi löytyä jo os3.0:sta lähtien(?)

Eikös AmigaDE ole tavallaan Javan korvike, ainakin kilpailet osittain samoilla markkinoilla (Puhelimiin yms. laitteisiin ladattavat softat)

Itseäni tuo rekisteröimätön MUI haittaa koska se löytyy jo ennestään vanhalta koneelta ja os4 käyttää Reactionia suurimmaksi osaksi. Miksi siis maksaa käyttiksen mukana turhasta? Onhan tuleva MUI natiivi käännös sentään :)

Oliko OS4-sähköpostilistalla mainintaa että DOpus olisi kokonaan peruttu? Meinaan, jos tarkoittivat että ei ehdi 4.0:aan vaan tulee sitten myöhemmin esim. boing-bagin tai 4.x:n mukana. Jos peruutus lopullinen niin todella huono homma kyllä..

"Symmetric Multi-Processing (SMP): support for multiple CPU’s." Kuulostaa hyvälle mutta tuskin ehtii os4:ään.

AmiDock vaikutti myös kätevältä, nykyinen versio olikin liian rajoittunut. Samoin uusi Warp3D NOVA kuulostaa hyvältä.

Yleisesti ottaen varsin kiva feature lista joka varmasti tulee myös muuttumaan, suuntaan tai toiseen.

Kunhan nyt valmistuisi joskus tuo käyttis :)

 

KimmoK
Tiistaina, 14. tammikuuta, 2003 - klo 8.55:   
Jeps.

Vertasin listaa aikaisempaan listaan. Kaikki aikaisemmin luvattu on suunnilleen mukana, joitain nimiä on muutettu ja jotkin asiat on niputettu yhteen eri tavalla kuin ennen. Ainoa jota en löytänyt oli "PPC native devices", mutta käsittääkseni AmigaOne:n tapauksessa ne eivät muuta voi ollakaan kuin natiiveja.

Uusia oli AmiSSL2, uusi application-library, installerNG ja PPC native SFS sekä uudet shell komennot.

Selkeyttä tuli mm. siihen miten 3D tuki on toteutettu (aluksi 3D kiihdytys on vain permedia2:lle ja Voodoo3:lle).

Rekisteröimätön MUI on vanha juttu. ((Mulla on semmoinen luulo että koska MUI on valittui GUI kitti MorphOS:ssä, sitä ei ole haluttu ostaa rekisteröitynä AOS4:n. Toisaalta MUI on pakko olla jos aikoo ajaa kaikkia Amiga sovelluksia.))

Arexx on jäänyt mainitsematta kuten varmaan paljon muutakin 68k AOS3.9 kamaa.

Milestäni Dopus4:sta ei koskaan ole virallisesti sanottu kuuluvan AOS4.0 pakettiin. Sitä ei ole päätetty tuleeko se boingback:ssä vai AOS4.1:ssä vai myydäänkö sitä erikseen. Hyperionin äänensävystä voisi päätellä että sillä tullaan boostaamaan 4.1 featurelistaa & myyntiä.

Turboprinttiä ei ole muistaakseni luvattu AOS4.0 pakettiin. Useamman kuukauden on ollut tiedossa että Hyperionilla ei ole aikaa tehdä mitään 68k printtaussysteemille.

JAVAa ei ole luvattukaan 4.0:n. Viimeisin tieto on että se tulee 4.2:n.

Jatkossa toivoisi lisätietoa aikaisempien AmigaOS ominaisuuksien kohtalosta, kuten narrator.device:stä eli Amigan puheesta sekä siitä mitä 3.9 asioista on tarkalleen ottaen mukana.


Ei mitään uutta taivaan alla. Hyperion ikäänkuin on pysynyt suunnitelmassaan, paitsi ajallisesti. ANN:ssä saavat kuitenkin perävaunullisen turhaa kanankakkaa niskaansa, tälläkin kertaa.

 

KimmoK
Tiistaina, 14. tammikuuta, 2003 - klo 9.58:   
jatkoa...

mielestäni erittäin hyviä pointseja:
- seuraavat helpottaa mm. softan kehitystä:
- - resource tracking
- - trap handling
- - limited memory protection
- pluggable schedulers
- pientä tietoturvan parannusta: protected interfaces tai jotain
- varmistus että MESA5.0 on jo AOS4.0:ssa
- laajan peliohjainmäärän tuki, myös pleikkarin ohjaimet ja ratit

puutteita tai epäselvää:
- mp3 playeri? AOS3.9:ssä oli Amplifier, kai tässäkin.
- CD playeri / playCD?
- Workbench? ;-)
- AMigaMAIL / sähköpostisovellus?
- RAWB info yms pikkutyökalut & avut & kontribuutiot?
- deficons?
- Find?
- Clock?
- IomegaTools?
- BenchTrash?
- More?
- H&P improved prefs programs?
- New iconset / AOS3.9 iconset?
- Texteditor?
- Iconeditor?


Kysymystä:
68k emulaatiossa AOS4 kehuu olevansa muita ratkaisuja nopeanpi mm. koska ei ole kaksinkertaista schedulointia.
Esimerkiksi UAE:ssa on kaksinkertainen schedulointi.
Onko Amithlonissa?
Onko MorphOS1.0:ssa?
Entä sitten kun on MorphOS aletaan ajaa sovelluksia sekä A että Q-boxissa?

 

Janne
Tiistaina, 14. tammikuuta, 2003 - klo 10.38:   
Hyvin onnistui Ben Hermans ostamaan itselleen aikaa tekemällä vieläkin paremman feature-listan kuin MorphOS-väellä. Hienosti unohtui porukalta taas hetkeksi että tuote on ihan tuhottomasti myöhässä ja ihan hirveetä vaporia. :-) Kilpailu tekee hyvää kaikille, kieltämättä.

KimmoK: Käsittääkseni MorphOS:ssä A-Box on Quarkin taski, mikä voisi puhua kaksinkertaisen skeduloinnin puolesta, mutta toisaalta en ole lukenut mistään miten 68k-emulaatio nivoutuu tähän kaikkeen joten paha sanoa. MOS- ja OS4-väen välillä on noiden 68k-yhteensopivuusratkaisuiden osalta tehty erilaisia valintoja ja väännetty peistä sen verran että totuus on tuolla jossain.

Mitä ANN:n tulee, kyllä Hyperion on osan siitä kanankakasta ansainnut kuten Amiga Inc. -leiri yleensäkin. Vähän turhan asenteellisia ovat olleet - kauheita lupauksia ja uhoamista ja sitten ovat kuin mitään ei olisi tapahtunut kun ollaan melkein vuosi myöhässä ja porukka ei oikein jaksa enää luottaa heidän sanaansa. Vaikea projekti varmasti, mutta pieni nöyryys PR:ssä voisi tehdä kaikille hyvää.

Eipä silti, kyllä minä uskon että OS4 tulee. Se voi jopa olla hyvinkin mielenkiintoinen uutuus. Milloin se tulee, no, sitä en tiedä mutta uskaltaisin varmasti veikata tämän vuoden puolesta kuitenkin.

 

Janne
Tiistaina, 14. tammikuuta, 2003 - klo 10.45:   
Lukiko kukaan uusimman Saku-pääkirjoitukseni muuten? Tämä teksti Amiga.orgissa todistaa että näemmä siihen unohtamiseen ei tarvitsa edes tuotetta, pelkkä feature-lista riittää. :)

"After what AmigaInc, Hyperion and EyeTek got from some PPL, I think they deserve an apology and a hand shake."

 

KimmoK
Tiistaina, 14. tammikuuta, 2003 - klo 10.51:   
Ymmärrän että on hankalaa noudattaa "neutraalia" / "puolueetonta" asennetta näinä aikoina, mutta ... äh olkoon.

 

cahva
Tiistaina, 14. tammikuuta, 2003 - klo 10.52:   
"- H&P improved prefs programs? "

Eiköhän OS4.0:n prefsit löydy "saman katon alta", eli typeristä erillisistä ohjelmista (toivottavasti) on luovuttu. (Tämä muuten löytyi MorphOS:stä mikä oli hyvä juttu)

"Mielestäni Dopus4:sta ei koskaan ole virallisesti sanottu kuuluvan AOS4.0 pakettiin."

No ei varmaan Dopus4:sta. Siis ideanahan taisi olla se että GPsoftware myi sorsat Magellanista, ei vanhasta Dopus4:sta. Eli välttämättä Magellan ei ilmesty edes omalla nimellään, vaan siitä on integroitu joitakin osia OS4.x:lle

Featurelistan alussa mainittiin nimenomaan että siinä ei listata niitä asioita mitkä löytyivät jo AmigaOS3.9:stä eli aika monet Kimmon asioista löytyvät jo siitä. Esim. Clock,Find(mikä näkyy toiminnassa jo viimeisistä screenshoteistakin) ym. löytyivät jo OS3.9:stä.

 

Janne
Tiistaina, 14. tammikuuta, 2003 - klo 10.52:   
KimmoK: Mm?

 

KimmoK
Tiistaina, 14. tammikuuta, 2003 - klo 10.54:   
Kukahan on seuraava idiootti joka uskaltaa päivittää featurelistaansa.

 

KimmoK
Tiistaina, 14. tammikuuta, 2003 - klo 11.05:   
Cahva, juu, tarkoitin uusinta Dopusta.
Mukanaolevien AOS3.9 asioiden listaaminen kuitenkin selkeyttäisi asiaa. Nykyisellään ei voi olla varma että onko kaikki AOS3.9 jutut mukana.

(AOS3.9 on konekohtaisell lisenssillä enkä siten voi käyttää sen palikoita sekä A4000:ssani että A1/pegasos koneessa vaan joutuisin ehkä hankkimaan puuttuvat palaset erikseen ja se maksanee taas lisää ja hankaloittaa asioita.)

Jatkan vielä AOS4.o listan kommentointiani:

hyviä pointseja:
- lista on selkeä, miltei kaikki asiat on ymmärrettävissä

puuttuvaa / epäselvää listassa:
- DVD reading? (miten se tapahtuu, listassa näin vain CD fileformaatteja)
- DVD video viewing? (ei auennut mulle onnistuuko tämä heti kättelyssä)
- preconfigured UAE?
- AOS4 SDK?
- filemanager?
- list of PPC native modules
- list of 68k modules
- guru meditation? ;-)
- AOS3.9 jutut kuten:
- - graafinen bootmenu?
- - picture viewer/multiview?

 

KimmoK
Tiistaina, 14. tammikuuta, 2003 - klo 13.43:   
Kasaan kootut kysymykset ja koetan saada täydentävää vastausta Hyperionilta nuista listalta puuttuvista asioista yms. ...

 

JPQ
Tiistaina, 14. tammikuuta, 2003 - klo 14.17:   
Joanna: Tuo on MUI juttu on tosiaan paha ja niin on DOPUS juttukin eli katosi osa mielenkiintoa pilkku. (pakko oli sanoa pilkku eikä piste että saadaan vaihtelua ;-) )

 

JPQ
Tiistaina, 14. tammikuuta, 2003 - klo 14.20:   
TSK: Mikä paras jos MUI kerran ei ole mieleesi ?
Deeq: Arexx oli jo 2.04:sessa ? että sen tiedätte ja copyright on jo vuodelta 1987 kait.

 

Pekka Nissinen
Tiistaina, 14. tammikuuta, 2003 - klo 14.29:   
Mutta onneksi tuon OS4:n MUI:n perusilme on säädetty vastaamaan Reactionia kun taas tuon nykyisen perusilme on suorastaan ***vetin RUMA! Se oli silloin aikoinaan suorastaan pakko rekisteröidä ihan vaan senkin takia. Käyköhän tuon vanhan MUI:n key-file tuon uuden kanssa? Vai täytyykö se rekisteröidä uudelleen?

 

Ibe U
Tiistaina, 14. tammikuuta, 2003 - klo 14.39:   
Oottekos ajatelleet että ei olla nähty vielä mitään mitä ei tekisi Photoshopilla. TS. mulla vois kohta olla sivut täynnä OS4:sen screen shotteja ja tietenkin ennen näkemättömiä.

 

KimmoK
Tiistaina, 14. tammikuuta, 2003 - klo 14.56:   
JPQ: Ne MUI ja Dopus jutut oli kyllä tiedossa.

Ibe U: Käsittääkseni kaikki maapallolla tähän mennessä näytetyt kuvankaappaukset voivat olla photoshopilla tehtyjä. Hei siinäpä vasta järkevä conspiracy teoria. Siis: haloo!!

 

Terho Henriksson (admin)
Tiistaina, 14. tammikuuta, 2003 - klo 15.40:   
AmigaOS/Amiga- ja MorphOS/Genesi-vertailu siirretty alueelle Yleinen keskustelu. - Janne Sirén

 

KimmoK
Tiistaina, 14. tammikuuta, 2003 - klo 15.47:   
Itse hankkisin mieluusti pegasos raudan ja AmigaOS:n yhdistelmän, mutta ... kaikki tietävät että moinen ei ole mahdollista.

Koetan pidättäytyä aiheen pidemmästä kommentoinnista.

(minulla on paljon likaisemmat muistot esim. juuri Bill Buckin lupauksista yms., kuitenkaan moisien asioiden tonkiminen julkisesti ei olisi rakentavaa ... tähän on olemassa jokin sanontakin mutta en nyt sitä muista)

 

Janne
Tiistaina, 14. tammikuuta, 2003 - klo 15.52:   
KimmoK: Jos kerran väitellään niin väitellään vaan, mutta tehdään se eri alueella. :-)

OS4:n ja Pegasoksen yhdistelmä olisi varmasti monelle suosittu valminta.

 

KimmoK
Tiistaina, 14. tammikuuta, 2003 - klo 15.57:   
Mieluimmin vaikka oluen kera joskus ... Saku2003:n jälkilöylyt, perhaps...

 

Janne
Tiistaina, 14. tammikuuta, 2003 - klo 15.59:   
KimmoK: Riittäisikö punaviini. Olisi officella sitä, kaljaa ei löydy. :-)

 

KimmoK
Tiistaina, 14. tammikuuta, 2003 - klo 16.26:   
Janne: sekin käy ;-)

 

Ibe U
Tiistaina, 14. tammikuuta, 2003 - klo 16.38:   
KimmoK: tarkoitin että ei olla nähty vielä muuta kuin screen shotteja, tuotteenhan piti olla valmiina ajat sitten, luulisi että sitä olisi voinnut jo demota.

 

JPQ
Tiistaina, 14. tammikuuta, 2003 - klo 16.39:   
KimmoK: Miksei siis Myös GIMPillä tai ImageFX:ellä ? no GIMPistä puhe ja puute eli kohtapa lataan sen jos vain pystyn.
Janne: No niin olisi kun AmigaOne maksaa enempi. Mutta toisaalta MoprhOS tuntuu nyt nammalta mutta eihön se feature listan pituus mitään merkkaa todellinen toteutus. Esim. Onhan Workbench 3.1 rumempi kun Windows95 esimerkiksi mutta silti toimivampi kumma kyllä?.

 

KimmoK
Tiistaina, 14. tammikuuta, 2003 - klo 16.53:   
Ibe U: Jaa... ajattelin että heitit herjaa, sorry jos tulkitsin väärin.
Kaikki os.amiga.com:ssa olevat screenshotit ovat aitoja samalla tavalla kuin mikä tahansa 68k Amigasta otettu screenshotti. Ongelmanahan on se että AOS4 ei toimi viellä (ei ainakaan julkisesti) kokonaisuutena PowerPC:n päällä. Kuvankaappaukset on 68k Amigoista (tai emuloiduista 68k koneista) joilla on ajettu uutta AmigaOS4 Intuition koodia kuvankaappauksia varten.

 

KimmoK
Tiistaina, 14. tammikuuta, 2003 - klo 16.54:   
Lisäys minun edelliseen: AOS4 intuitioniahan on myös livenä demottu myös messuilla jo pitkän aikaa.

 

Joanna
Tiistaina, 14. tammikuuta, 2003 - klo 16.59:   
No.. eiköhän ne sitä demoa sitten kun se on siinä kunnossa. Eihän heillä ole ilmoitettuna muuta kuin se esiintyminen Cebitissä (maaliskuulla?) jossa kai julkaistaan jotain? Toivottavasti niillä on edes siihen mennessä jotain näytettävääkin.

Siis niin kiva kuin tuo lista sinällään onkin, ei se ole muuta kuin kokoelma ideoita jonka muutama alaa harrastanut väkertäisi pystyyn varsin lyhyessä ajassa. Ja OS4 feature-listoja on ollut ennenkin ja screenshotteja (yleensä feikkejä) uusista käyttöjärjestelmistä on aina ropissut eri kanavista.

Joten. Lisää odottamista.

 

KimmoK
Tiistaina, 14. tammikuuta, 2003 - klo 17.11:   
Näkyy lista päässeen myös OSNews:n:
http://www.osnews.com/comment.php?news_id=2549&limit=no

(voi voi nuita OSNews:n kommentteja taas ...)

Joanna:
"ei se ole muuta kuin kokoelma ideoita jonka muutama alaa harrastanut väkertäisi pystyyn varsin lyhyessä ajassa."

"ja screenshotteja (yleensä feikkejä)"

En voi muuta kuin ihmetellä...

 

Janne
Tiistaina, 14. tammikuuta, 2003 - klo 20.31:   
En usko että OS4-screenshotit feikkejä ovat tai että tuo kokoelma ideoita ei perustuisi oikeaan suunnitelmaan ja siihen mitä tässä on toteutettu, älä Joanna sentään liioittele vaikka totuuden kelloja osuvasti usein kilkutteletkin. :-)

 

miksuh
Keskiviikkona, 15. tammikuuta, 2003 - klo 12.21:   
Jep eiköhän fFriedenit ole sen verta hyviä koodaan, että fakescreenshotteihin sun muihin ei sentään tarvii turvautua.

Välillä tuntuu, että moni muu kun Friedenit olis varmaan jo aikoja sitten iskeny hanskat tiskiin ja sanonut et jos kerran joka asia kyseenalastetaan ja epäillään fakeksi niin miksi hitossa meidän pitäs vaivautua, Windowsille koodaamalla sentään tienaa rahaakin toisin kun Amigalle kjoodaamalla...

 

miksuh
Keskiviikkona, 15. tammikuuta, 2003 - klo 12.36:   
Amigistit ei varmaan noin yleensäkään ole sitä helpointa kohderyhmää, varsinkaan sen mukaan minkä kuvan saa kun lukee eri keskustelualueita.
Tietty sikäli ytmmärrettävää et kauan on jouduttu odottaan ja pettymyksiä on tullu vähä liikaa.

Voi kuitenki vaan kuvitella kuinka turhauttavaa koko touhu on Hyperionin äijille. Kokoajan tietää et keikkuu rahojen loppumisen rajoilla, tietää ettei ikinä rikastu sillä mitä tekee, ja sitten vielä kaikki mitä tekee kyseenalastetaan.
Hyperionin äijätkin varmaan palkkais maailman parhaat PRäijät hoitan asioita jos siihen olis varaa. Suoraansanoen jos itse olisin samassa asemassa kun Hyperionin äijät olisin todennäkösesti jo saanu tarpeekseni ja siirtyny Windowsin puolelle.

 

KimmoK
Keskiviikkona, 15. tammikuuta, 2003 - klo 16.21:   
Lisäselvitystä: "Fully OS 4.x compliant and aware apps would run with full memory protection."

http://www.ann.lu/comments2.cgi?show=1042489232&category=news&number=195


... "would run", siis "would" ... jos siis ois mitä jois pois niin jois pois ettei ois mitä jois pois ... äh, väärä sanonta. Jos lehmällä ois siivet niin se vois lentää ilman redbullia... äh.

 

Joanna
Keskiviikkona, 15. tammikuuta, 2003 - klo 20.09:   
Kimmo: No, kunhan tulee se OS4 ja ensimmäinenkin 'fully compliant' ohjelmisto, mitä se sitten lieneekään käytännössä tarkoittavan, niin sen näkee. Toivottavasti kumminkin joskus kohtuullisen ajan kuluessa.

Miksuh: Kukaan ei pakottanut Hyperionia tuohon, he itse halusivat lähteä esittämään suurta sankaria ja pelastamaan Amigan hypäten hommaan josta heillä ei ole kokemusta. Samanten siihen OS4:n tekoon kuluvan ajan ja työmäärän virheellinen arviointi on heidän oma mokansa. Sitä sattuu aina ja kaikille joten ei se ole mikään erikoinen perustelu osoittaa myötätuntoa. :)

 

Dude
Torstaina, 16. tammikuuta, 2003 - klo 7.50:   
Joanna me KAIKKI tiedämme sinun kantasi asiaan tylsistymiseen saakka.

Pitää vaan muistaa, että ohjelmistoprojektit venyvät lähestulkoon aina, varsinkin kun on kyse näinkin dynaamisesta projektista, jossa speksit ovat muuttuneet siten, että uutta featurea on lisätty ja muuta lisätyötäkin on tullut.

Luulen, että Hyperion olisi voinnut puristaa jonkinlaisen version ulos jo viime vuoden puolella, mutta he eivät haluneet. Hyvin testattu tuote sen olla pitää.

Joku oli arvioinnut aikoinaan 1.5 v AmigaOS ppc porttauksen tekoajaksi, joten aika lähellä ollaan sitä.

Ei se MOS:kaan ole vielä valmis, eli koeta nyt rauhoittua tuon fanaattisuuden tms. kanssa. Nysvää vaikka sillä kolvilla jotain tuottavaa, eikös se ollut sinun alaasi!? :)

Mikä tuohon featurelistaan tulee, niin se oli hitusen vajaa, mutta kuitenkin tarpeeksi informatiivinen.

 

KimmoK
Torstaina, 16. tammikuuta, 2003 - klo 7.57:   
Varmaan Hyperionilla otetaan nyt kovasti oppia tuon kaliiberin projektista. Jatkossa varmaan osaavat arvioidan paremmin kuinka täysin uudelle ohjelmistoalueelle siirtyminen vaikuttaa työmääriin... kahdesta kuukaudesta voi tulla puolitoista vuotta ja rahat loppua moneen kertaan (alunperinhän AOS4:n pariin alkoi täyspäivätoimisia ohjelmoijia, mutta kesällä heille jouduttiin allokoimaan muitakin hommia kun alkoi vyöstä reiät loppua).

Veikkaan että myöskin varsinaisen planin ja tehtävä/featurelistan ulkopuolelle "rönsyileminen" on ollut ongelmana. Ongelma joka ei kaada miniprojekteja mutta isossa projektissa moinen "kurittomuus" kostautuu pahasti.

Nooh. Niin kauan kuin äijillä pumppu kestää tuota AOS4 implementointia, jotain hyvää pitäisi olla tulossa ... siis ainakin hiukan todennäköisemmin kuin joskus 90 luvun lopulla...

 

KimmoK
Torstaina, 16. tammikuuta, 2003 - klo 8.06:   
Ja vielä... näen vakavana ongelmana AmigaOS4:n menestykselle sen että heillä ei ole tuotetta täysin esittelykelpoisena messuilla. (( Omien analyysieni mukaan näyttäisi siltä että MorphOS on saamassa vahvan jalansijan ja paljon developereita esimerkiksi itäeuroopasta. )) Siinä ei auta se että ylpeänä kehitellään AOS4:sta ja liikaa luotetaan siihen että se olisi niin ylivertainen että menetetty markkina-alue saataisiin takaisin.

Aika näyttää.

Jaa... taas meni off topic.
Löyhä aasinsilta: toivottavasti eivät venytä aikatauluaan "lisäämällä vielä yhden featuren".

Asiaan:
Muistaako kukaan, eikös PPC natiivi Samba pitänyt olla vakiona mukana AmigaOS4:ssä? (en hokannut sitä tuolta featurelistalta)

 

Joanna
Torstaina, 16. tammikuuta, 2003 - klo 10.42:   
Dude: Jeps.. minun mielipiteeni. Onkos sinulla muuta sanottavaa kuin ruikuttaa siitä? Tai muuta tekemistä asioiden hyväksi?

Hus trolliseni hus .. :)

 

miksuh
Torstaina, 16. tammikuuta, 2003 - klo 12.36:   
Joanna: Nimenomaan sitä sattuu kaikille, eli ei se vain Hyperionin jne ongelma ole.

 

Dude
Torstaina, 16. tammikuuta, 2003 - klo 15.04:   
Joanna: Kukakohan se AINA ruikuttaa? :)

Käyttöjärjestelmästä kun tulee uusi versio ulos niin se kerneli on usein pääosissa (Esimerkkinä mm.Linux), joten tuon featurelistan keskittyminen Exec:iin on ihan ok, vaikka 'jotkut' siitä ruikuttavatkin!

Ok, olishan siinä voinnut olla maininta, että uudet ikonit ynnä muuta 3rd party sälää tms?

 

Joanna
Torstaina, 16. tammikuuta, 2003 - klo 15.33:   
Dude: Nojuu.. Mutta vain silloin kun on asiaa. Ei se ole minun vikani että ne tumpelot koheltavat harva se viikko. :)

Ja niin oudolta kuin se saattaa kuulostaakkin, koetan pitää sen jossain suhteessa muuhun aktiivisuuteeni asian tiimoilla. Siis vaikka en kuulukkaan innokkaimpiin järjestöaktiiveihin Sakussa tai muualla olen kumminkin vuosien varrella puuhannut aika paljonkin noiden eri puulaakien eteen. Eikä kaikki suinkaan ole ollut julkista..

Ja... Jos Genesi jonain päivänä lipsuu samanlaiseen kohellukseen kuin mitä AmigaInc on esittänyt viimevuodet niin voit olla aivan varma etteivät hekään säästy kommenteiltani. :)

 

KimmoK
Torstaina, 16. tammikuuta, 2003 - klo 23.44:   
Sen Ben Hermanin kehaisun täydestä muistinsuojauksesta saa unohtaa AOS4.0:n osalta. Näkyi puhuneen asiasta josta ei tiennyt kylliksi.

Täysi muistinsuojaus tulee joskus tulevaisuudessa.

 

RPM
Perjantaina, 17. tammikuuta, 2003 - klo 0.51:   
KimmoK:Hyvä ohje on että ottaa vahvasti suolaa mukaan kun lukee pomojen tekstejä;)

hmmm tietääkö joku siitä Genesin laki aloitteesta AInc vastaan?

 

cahva
Perjantaina, 17. tammikuuta, 2003 - klo 2.34:   
En tiedä täydestä muistinsuojauksesta mutta Friedenin äijätkin puhuivat että tulee jo OS4.0. Ja tästä on aikaa pari kuukautta kun sellasta haastoivat. Kusetustako?

Niin no, täydellinen muistinsuojaus tarkoittaa varmaan sitä että ohjelmat ei kirveelläkään kaada konetta ja pystyy cleanisti tappamaan prosessin. En ole vielä täydellistä muistinsuojausta tähän päivään mennessä nähnyt missään käyttiksessä...

Naljailu sikseen. Ja tarkoitit Kimmo varmaan sitä että OS3.x ohjelmat voi edelleenkin kaataa koneen ja vasta tulevaisuudessa tulisi ns. täydellinen muistinsuojaus, missä OS3.x ohjelmatkaan ei voisi jumittaa konetta vaan nekin saisi poistettua muistista kun kusahtavat.

 

KimmoK
Perjantaina, 17. tammikuuta, 2003 - klo 9.02:   
cahva:

Joskus olen lukenut sfnetin sodista piiiitkän threadin jossa käytiin läpi miksi AOS:n on about mahdotonta tehdä kattavaa muistinsuojausta... mutta enpä muista enään detaljeja. AOS4:ssa on kuitenkin piirteitä joiden pitäisi helpottaa tilannetta. Varmastikin aina tulee olemaan niin että aos3.x sovellukset voi kaataa toisiaan, jos niitä ei esimerkiksi jokaista käynnistetä omaksi virtuaalikoneekseen oman AmigaOS "kopionsa" kanssa (resurssisyöppöä klassisen Amiga ajattelun mukaan, mutta ei tuntuisi missään nykyisillä hertseillä, megoilla ja gigoilla).

Ilmeisestikin 4.0:ssa on nuita featurelistassakin mainittuja muistinsuojausjuttuja jotka auttanevat todella paljon. Mutta vielä niillä ei päästäne esim win98 tasoiseen suojaukseen. Se ei tarkoita etteikö AOS4 voisi olla Win98:a stabiilimpi, kuitenkin.

 

Jani Kuituniemi
Perjantaina, 17. tammikuuta, 2003 - klo 9.39:   
Muistinsuojaamisen vaikeus johtuu tietääkseni ainakin siitä piirteestä, että ohjelmat lähettävät viestejä toistensa portteihin niin, että lähettävät toiselle ohjelmalle vain osoitteen josta viestin voi käydä lukemasta sen sijaan että lähettäisivät koko viestin. Käytännössä ohjelmat käyvät lukemassa toistensa muisti-alueita .. tämähän ei onnistu jos käyttöjärjestelmässä on muistinsuojaus.

Korjatkaa jos höpisen omiani :)

 

KimmoK
Perjantaina, 17. tammikuuta, 2003 - klo 10.51:   
Jani: Tuon ongelman voi mielestäni ratkaista aika helposti sillä että uudet AOS4 sovellukset eivät juttele vanhojen sovellusten kanssa. (monimutkaisempiakin ratkaisuja on ... esimerkkejä löytyy esim. erilaisista sulautetuista käyttöjärjestelmistä)

Minun ymmärryksen mukaan suurempi ongelma on se että molemmat sovellukset haluavat käyttää samoja käyttöjärjestelmän palveluita (tästä oli juttua myös ANN:ssä) ja jotta AOS3.x sovellukset toimisivat niin muistinsuojausta ei saa olla joka paikassa AOS:ssa. Jos AOS4 sovellukset käyttävät samoja palveluita, niidenkin pitää "raottaa" muistinsuojaustaa, esimerkiksi tallentaa jonkin libraryn käsittelemä data muistinsuojaamattomalle alueelle ja soppa on valmis, uusi ja vanha softa voivat aiheuttaa tuhoja toiselle puolelle.

Osittain jokin uusi ja ovela library systeemi osaltaa voi auttaa tuossa... mutta ennenpitkää päädyttäneen A-Box:n tapaiseen hiekkalaatikkoratkaisuun.


(hitto minähän väännän juttua melkein kuin Ben H., asiasta josta oikeasti tiedän/muistan liian vähän)

 

KimmoK
Maanantaina, 20. tammikuuta, 2003 - klo 9.53:   
Tuossa AOS4.0 featurelistaa kerratessani huomasin että kun aikoinaan luulin että Warp3D:ssä olisi AOS4.0:ssa heti tuki Radeonille ja sittemmin luulin että se tulee vasta NOVA:ssa, olin ilmeisesti molemmilla kerroilla väärässä.

AmigaOS4.0:ssa on 3D kiihdytys vain permedia2:lle je Voodoo3:lle, mutta Warp3d:ssa näköjään päivitetään tuki myös Radeonille, ennen kuin se koodataan uudestaan NOVA:ksi. Lienee siis odotettavissa että warp3d:n radeon tuki tulee boing back:ssä 4.0:n ja 4.1:n välissä.

Aikapa tuon sitten näyttää, taas.

 

Joanna
Maanantaina, 20. tammikuuta, 2003 - klo 10.10:   
Niitä aikatauluja ja listoja on helppo rukata suuntaan ja toiseen niinkauan kun ei ole tuotetta markkinoilla tai yleisesti nähtävillä että voisi tarkistaa mikä on totta ja mikä levottomia markkinamiehen lupauksia. Mutta kaippa ne sen jossain vaiheessa jossain muodossa saa pihalle.

Ainiin. Yksi Feature lista lisää.. Eli mitä se Amithlon2/Umiliator voisi olla jos se olisi.
http://www.umilator.net/blog/features.shtml

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: