AmigaOneXE ... myöhässä

Saku-foorumi » Uusi sukupolvi: AmigaOS 4 » Yleinen keskustelu » Viestit 2002 » Viestit 12/2002 » AmigaOneXE ... myöhässä « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

KimmoK
Maanantaina, 23. joulukuuta, 2002 - klo 16.51:   
Täälläpä siitä lisätiedot ja paljon muutakin ...
http://groups.yahoo.com/group/amigaone/message/23311

(no comments)

 

Joanna
Maanantaina, 23. joulukuuta, 2002 - klo 17.49:   
Lupasin itselleni olla hieman kiltimpi näin ennen joulua joten en ole tuota viitsinyt edes tuolla postituslistalla se suuremmin kommentoida.

Sen tosin sielläkin sanoin että luovan kirjoittamisen kurssilla tuosta saisi hyvän arvosanan. :)

 

KimmoK
Maanantaina, 23. joulukuuta, 2002 - klo 19.37:   
Pikakoostetta:
- Eyetech on kuulemma joutunut mm. virus ja spämmipommituksen uhriksi sen jälkeen kun he julkistivat AmigaOne toimitusten alkavan.
- edellämainittusta johtuen he eivät ole pystyneet vastaamaan meileihin kovin ripeästi
- Motorolla ei toimittanut G4 prosessoreja kuten olivat luvanneet, näinollen AmigaOneG4-XE tuotanto tapahtuu vasta tammikuun puolessa välissä
- AmigaOneXE:ssä tulee olemaan uuden revision ArtisiaS ( siinä voi olla bugikorjauksia mutta ikaisemmista Alanin meileistä päätelleen ne bugikorjaukset eivät korjaa ArtisiaS:n DMA ongelmia vaan niitä varten tarvitaa "laastari" emolevylle, moinrn on kaikissa myydyissä AmigaOneG3-SE levyissä ja varmuudella myös XE levyissä )
- AmigaOne saatavuudesta on ollut vääriä tietoja liikenteessä koska joku Eyetech:n työntekijä oli lomalta palattuaan vastaillut puhelimeen tietämättä toimitusten todellista tilannetta
- Miltei kaikki tilatut AmigaOneG3-SE emolevyt on toimitettu, muutama on kuulemmas joutunut hukkaan postissa tai jotain... ja näin ollen muutama asiakas tulee jäämään tänä vuonna ilman AmigaOnea.
- ne muutamat jotka eivät saaneet AmigaOneG3-SE emolevyä tälle vuodelle tulevat tod. näk saamaan samaan hintaan AmigaOneG3-XE emolevyt about tammikuussa. Kyseinen emolevy 700Mhz 750FX prossulla on 25-35% nopsenpi kuin alkuperäinen G3SE ( edellä olevasta voinee myös päätellä että AmigaOneG3-SE tuskin tulee jatkossa enään tuotantoon... noin ainakin itse arvelisin)
- Earlybird tarjousta jatketaan tammikuun loppuun. Eli jos tilaat koneen ennen tammikuun loppua, tulet saamaan AmigaOS4:n kaupan päälle.
- kahden prosessorin G4 kortti on olemassa AmigaOneXE emolevyille ja yksi sellainen on Hyperionilla käytössään (tarina ei kerro käytetäänkö sitä PPC Linux porttauksen viimeistelyyn vaiko AmigaOS4:n viimeistelyyn... en tiiä oisko Aos4 listalla infoa...)
- AmigaOne developerit saavat G4 koneet ennen muita.
- AmigaOne developerit ovat automaattisesti mukana Earlybird tarjouksessa/kampanjassa eli saavat ilmaiseksi AOS4:n.
- Vanhimmat AmigaOneG3-SE emolevyt (developereilla) joita ei ole vielä vaihdettu sellaisiin joissa on ArticiaS korjaus, voidaan vaihtaa AmigaOneXE malleihin muinoin julkistetun upgrade tarjouksen mukaisesti. (asiakas joutunee maksamaan postikulut)
- PPC linux kärsii ajuriongelmista AMigaOne:n kanssa. On kovasti tehnyt töitä laatia uutta ohjeistusta ajureiden virittelemiseksi yms. yms. Ja niinpä joillekin tulee päivitetyt asennussoftat ja ohjeet jälkitoimituksena postitse tai internetitse.
- AmigaOne omistajat voivat päästä A1G3dev sähköpostilistalle josta löytyy paljon auttajia...
- Jos Linux peukalo on vähänkään keskellä kämmentä Alan suosittelee ostamaan kaupasta SuSe PPC Linux v. 7.3:n manuaaleineen. jne...
- Tämänhetkinen IDE ohjaimen siirtonopeus vastaa "vain" UDMA66:a. ((nopeuden odotetaan paranevan kunhan ajurit edelleen päivittyy))
- esim. Radeon7000:lla linuxissa toimii vain 1024x768x8 resoluutio, Voodoo3 toimii 100%.
- MAI on kuulemmas tutkinut että (tunnetut ArtisiS bugin lisäksi) ei ole muita DMA bugeja ArtisiaS:ssä vaan vikaa on VIA:n southbridge perheessä ja kyseinen vika hoitunee SW korjauksella ajuritasolla.
- Se että ArtisiaS vaatii registeröidyt&bufferoidut muistit ei olekaan vika vaan pienestä virrankulutuksesta johtuva ilmiö. jne..
- Eyetech päivittää sivustoaan ajan tasalla about maanantaina (ehkä siis tänään)
- Hyvitystarjous vanhasta AmigaOneG3-SE:stä vaidettaessa AmigaOneXE:n ei enään pädekään sen jälkeen kun XE:t tulevat markkinoille .... hmmm ... ( hassua jos se päti vain silloin kun XE tuotetta ei ole edes saatavana)
- takuu on EU:ssa 24 kuukautta ja se tullee nostamaan AMigaOnen hintaa hieman...

P*skat tuo mikään kooste ollut, kunhan solkkasin. Paremmin ne infot irtoaa jos lukee alkuperäisen Alanin postauksen. Oone varmaan ymmärtänyt joitain kohtia väärin yms.

Anyway, olen Joannan kanssa samaa mieltä siitä luovan kirjoittamisen arvosanasta...

IMO: Skeida on nätisti koristeltu, joulun henkeen.

Ja ANN:ssä MOS fanaatit heittää lantaa taas lumilapiolla niin että kuola suun pielestä roiskuu, hoh jaa. No se on hyvä jos he saavat siitä joulun tunnelmaa tai jotain muuta iloa.

Joop, Amigistien kauniissa ja rohkeissa lienee taas yksi jakso nähty.... jospa lähtis dyykkaamaan joulukuusen kynttilöineen ylös lumikinoksesta & tuikkais palamaan... ei kuusta mut ne kynttilät.

Hauskaa ja rauhaisaa joulua itse kullekin!
toivotteleepi Kimmo

PS. Eikä sitten lintata pukkia turpaan jos siltä jää AmigaOne/Pegasos tuomatta ... se tuskin on pukin syy. Kyl se varmaan ensi vuonna...

 

Jon
Tiistaina, 24. joulukuuta, 2002 - klo 16.01:   
Voi että ottaa päähän (haluaisin laittaa vähän ronskimman sanan mutta kun on joulu ja kaikki... :p ) se, miten lapsellisia jotkut ovat spämmätessään Eyetechiä, olettaen että väite pitää paikkansa.

Tämäkö on sitä yhteisötoimintaa? Vai onko näillä henkilöillä mitään tekoa yhteisön kanssa?

Mutta hyvää Joulua Kaikille!

 

JPQ
Tiistaina, 24. joulukuuta, 2002 - klo 23.22:   
Jon: Ne on ns. Cyberterroristeja kuitenkin ne spämmärit eikä peeloja "amigisteja". Eli arvaatte mikä kävi mielessä ?

 

Joanna
Keskiviikkona, 25. joulukuuta, 2002 - klo 20.10:   
Jon: en jaksa alkaa ruotimaan koko juttua läpi mutta otetaan helppo esimerkki.. Postituksessaan Alan mainitsee että heidän verkkoaan kuormitetaan 'tahallaan liikaa' kun ei 20GByteä/kk riitä...

Män.. siis tuo on NIIN pieni luku ettei sitä pitäisi mennä ilmoittamaan sivuaan missään julkisessa hakukoneessa eikä vallankaan jonnekkin Slashdot:in tapaisiin friikkipaikkoihin.

Lasketaanpa hieman. Minulla on (nykyisellä ADSL-aikakaudella aika normaali) kiinteä 2Mbit/sek yhteys, se tarkoittaa karkeasti arviouituna 200kt/sek. => tästä saadaan että minä YKSIN saisin sen paikan koko kuukausiliikenteen siirrettyä 30 tunnissa, eli hieman reilussa vuorokaudessa... Sitten he olisivatkin lopun 29 päivää ilman nettiä kun palveluntarjoja pistäisi letkun poikki...

Ja kuinka moni ihminen siellä käy kuukauden mittaan ihmettelemässä/etsimässä tietoa yms? Satoja/tuhansia/kymmeniätuhansia?, Useammin kuin kerran kuussa kenties? Toivovat että sivuja joskus päivitettäsiin, että sinne tulisi hyödyllistä tietoa kuten vaikka yhteensopivien muisitien tyypit jne.. (ei ole tullut)

Mutta kuten sanottua.. koko juttu on niin skeidaa ettei sitä kannata uskoa. Sama osaamattomuus ja sumutus on jutussa jossa he 'uljaasti taistelevat' sähköpostivirusten kanssa.. Jos tuon ikäiset ihmiset ei opi käyttämään virustorjuntaohjelmia (ja välttämään m$ outlookkia ja Internet Exploreria) niin se on jo oma vikansa. Ei siihen tarvita mitään hyökkäystä jos ihmset eivät osaa edes perusasioita.

 

KimmoK
Torstaina, 26. joulukuuta, 2002 - klo 8.35:   
Mitähän tuollainen 20Gt/kk maksaa UK:ssa? Voisko se olla pikkuriikkiselle Eyetechille kuitenkin tämänhetken reaalinen yläraja?
Sitten kun sieltä aletaan imuttaa niitä PPC Linux manuaaleja ja asennusrompun imageja niin rajat kyllä helisevät jatkuvasti...

 

Joanna
Torstaina, 26. joulukuuta, 2002 - klo 12.07:   
KimmoK: en ole aikoihin tarkistanut kun en ole tarvinnut. Tosin yleissääntönä on että pitää olla ainakin pari siteä eripuolilla atlanttia jakamassa kuormaa.

Esim Pair on tunnettu ja hyvä hostaaja. Tuosta sivulta näkyy niiden hinta High volume palvelulle. http://www.pair.com/pair/highvolume/hv3.html

90GB siirtomäärä + palvelut (tietokannat yms) 175USD/Kuukausi.

Siis tuo hinta sisältää täyden palvelun hostauksen (laitteet, ylläpidon. päivitykset, tietoturvan yms) eikä pelkkiä tietoliikennekuluja jotka tietenkin olisivat yksinään pienemmät.

 

JPQ
Torstaina, 26. joulukuuta, 2002 - klo 14.29:   
KimmoK: Hyvä vitsi nuo PPC Linux manuaali ja assennusrompun image juttu...

 

Janne
Perjantaina, 27. joulukuuta, 2002 - klo 1.37:   
Ei vahvasti mene Amiga.orgin puolella:

"He got his AmigaOne the same day as me, and he opened his machine up because he had the same problem, and guess what! No jumpers on the hard drive."

Eli Eyetech on todellakin toimitellut viallisia laitteistokokoonpanoja... Kenties ongelma on vain kiintolevyimagessa, who knows. Paha silti.

Seuraavia koottuja selityksiä odotellessa otanpa hieman popcornia. :)

Edit: Korjattu pitkä linkki vähän layout-ystävällisempään muotoon. Hand me some popcorn. :) -Thoriel

 

Janne
Perjantaina, 27. joulukuuta, 2002 - klo 4.27:   
Thoriel: Sorry :)

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: