Yhteenvetoa...

Saku-foorumi » Uusi sukupolvi: AmigaOS 4 » Yleinen keskustelu » Viestit 2002 » Viestit 12/2002 » Yhteenvetoa... « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Joanna
Lauantaina, 7. joulukuuta, 2002 - klo 6.42:   
Allaoleva on suora kopio Ann.lu artikkelistani. Alunperin teksti on OSA yhdelle nyt sotivalle osapuolelle lähettämääni avointa kirjettä. Vastaanottajalla ei ole merkitystä, asia olisi silti se ja sama.

Toivoisin lähinnä kommetteja
A) Onko tämä päätelmäni oikean tuntuinen ja järkevä? Vai puhunko aivan liian itsestäänselvyyksiä?
B) Mitä hittoa meidän käyttäjien pitäisi tehdä, vai katsotaanko vaan vierestä kuin saippuaoopperaa konsanaan?

Jos tarve vaatii, voin koettaa kääntää tämän jossain vaiheessa Suomeksi.. Se on olevinaan jonkinlaista Englantia ... :)


-- ( kielen vaihto ) --
My conclusion of current situation published for open discussion here in Ann.lu. Extracted (+ couple typos fixed) from my public letter to one of companies now involved into this. (Type: Rant, but not flaming)

(conclusion.. )

In the end.. this Amiga situation is all Controlling Game. Like You have admitted and like all others have said one way or another during their talks... You can all work together as long as 'Insert our favorite person/corporation' is in the LEAD. Only way to make this end seems to be that there has to be ONE company (or team) that crushes all competition and makes them paying slaves.

Correct me if I'm wrong here. I see this all as divorcing parent's fighting from their children . Every lie is acceptable, every method is legal as long as you can assure to have all us on your side. I do understand we are talking about remarkable markets here, especially IF by some accident winner happens to create real and attractive product to make this all happen in a way winner can lure all Ex users back.

Sorry. Only thing I can see is that people with best liars (and perhaps even lawyers), most money and (hopefully one day) best product wins this game. During these years there would have been plenty of times to you *great leaders* to get together but each time someone has wanted to have upper edge to others, so it have not become anything more constructive than ongoing bickering, fighting and Mud throwing.

Have well.. And remember all to have plenty of Mud around.

Joanna Kurki
Long Time EX Amiga user, EX Commodore developer etc etc..

 

Janne
Sunnuntaina, 8. joulukuuta, 2002 - klo 2.09:   
Eyetechin Alan, jolle kirjoitit, vaikuttaa ihan mukavalta kaverilta. Itseasiassa uskon että mies on pohjimmiltaan varsin rehellinen perusjätkä, ei mikään slick-liikemies (tyyppi jota jenkkinä Buck edustaa varmasti enemmän).

Alan on kuitenkin menettänyt paljon kasvojaan puolustelemalla Amiga Inc.:n touhuja jotka ovat monet olleet paljon tuomittavampia kuin mitään mitä Bill Buckista olen julkisuudessa konkreettisesti nähnyt.

Ikävä näin. Minä vain en jaksa enää kuunnella selityksiä kummaltakaan puolelta. Katselen tuloksia. Tällä hetkellä Genesi-leiri on siellä vahvoilla, ja tuki käyttäjäryhmille on kirjoissani kova juttu, mutta tilanne elää jatkuvasti. Amiga Inc.:n varaan en kyllä enää paljoa jaksa laskea...

 

Joanna
Sunnuntaina, 8. joulukuuta, 2002 - klo 3.17:   
Uskon sinällään itsekkin että Alan tarkoittaa hyvää tukiessaan AmigaInc:ciä niiden tempauksissa mutta silti se sattuu tulla huijatuksi.

Toisaalta on hauska katsoa kuinka nuo 'isot' dissaa toisiaan ja laittaa jonkun tietyn ihmisen lähtemisen ehdoksi jollekkin rauhalle tai keskustelulle. Mutta tuskinpahan siitä ilman Tacnukea sopua saisi aikaan kumminkaan.

 

cAHVA
Sunnuntaina, 8. joulukuuta, 2002 - klo 22.18:   
Tavallaan toi tilanne on vähän kuin israelin ja palestiinalaisten kanssa(ilman itsemurhaiskuja :). Eli joku sanoo taas jotain tyhmää ja toisen pitää vastata tyhmyyteen vielä tyhmemmällä vastauksella ja tottakai se viimeinen sana pitää aina saada. Tavallaan tämä on tälläinen tyhmyyden ja loanheiton oravanpyörä josta kumpikaan osapuoli ei osaa poistua.

Mä en enää edes jaksa lukea ann.lu:n kommentteja ja mielestäni Joanna ei sinunkaan. Pelkkää bullshittiä(tarkoitan koko annin kommentteja, en sinun tekstiäsi.).Valitettavasti kommenttisi oli sama kuin olisi kussut vastatuuleen hirmumyrskyssä, vaikka pointtia tekstissäsi olikin. En jaksa edes lukea annin threadiä minne kommenttisi heitit koska siellä kuitenkin jotkut nasevat wannabe-amigistit ovat heittäneet varmasti tosi rakentavia vastauksia. Ann.lu:sta voisi poistaa mun puolesta koko kommennointi mahdollisuuden niin senkin saitin taso nousisi kertaheitolla.

Mieluummin lueskelen vaikka amiga.orgia. Siellä sentään puhutaan asioista rakentavassa ja jos suinkin mahdollista, positiivisessa sävyssä.

 

Amigisti
Sunnuntaina, 8. joulukuuta, 2002 - klo 22.22:   
Musta Amiga Inc.:n kaikilla omistajilla erikseen on ollut valtavat visiot, että millä tavalla maailma valloitetaan. Lueskelin vanhoja Fleecyn haastatteluja (Gateway ajoilta), jolloin kovasti suunniteltiin maailman valloittamista erikoisella SuperChip-ratkaisulla. Se oli valtavan tehokas ja kaikkea. Ja oli QNX- ja yhtäkkiä Linux kerneli. Ja nyt on sitten 'häntä koipien välissä' on otettu työnalle PPC AmigaOS. Millaista ajan haaskausta.

Nyt kun on sitten viimeinkin selkeä suuntaus alkaa tappelu jostain niin monimutkaisista asioista, ettei tällainen tavallinen tallaaja joka haluaa OSTAA TIETOKONEEN, voi muuta tehdä kuin ostaa jotain helppoa, eli Macin esimerkiksi. Nämä keskustelut ja Amiga Inc.:n sekoilut aiheuttavat hämmennystä.

Musta Joannan jutuissa on järkeä ja paljon. Amiga maailmassa pelataan likaista peliä.

Nyt kun saataisiin Amiga Inc.:n PR-osastolle joku mies, jolla on tarpeeksi karismaa puhua maailma puolelleen, niin se varmasti pelastuisi. Eikä olisi enää sotia eikä mitään. :)

 

JoannaK
Sunnuntaina, 8. joulukuuta, 2002 - klo 22.24:   
Nojuu.. siis tiedän ettei monikaan sitä tekstiä ainakaan julkisesti tukenut, toisaalta ei kukaan näemmä saanut siiä aikaan edes kunnon flamesotaa. Ehkä se oli joko liian vaikeatajuista tekstiä tai sitten se ei ollut aiheena kiinnostava.

Mutta jos se edes muutaman ihmisen saa ajattelemaan asioita itse, on se ollut sen kirjoittamisen arvoinen.

 

KimmoK
Maanantaina, 9. joulukuuta, 2002 - klo 13.45:   
Aihetta ikään kuin sivuten:

Ei tunnu miltään. Olin viime viikon kertausharjoituksissa ja taisin paleluttaa näppini. Nyt on sormenpäät kovat ja tunnottomat, ei tunnu miltään.

Samat fiilikset on hyvin pitkälti Amigafirmojen suhteen, törttöilevät niin maan viimeisen päälle, mutta se ei tunnu (enään) miltään.


Aiheeseen:

Joannan postaus on hyvin pitkälti naulan kantaan osuva. Amiga käyttäjät ovat "vain" pelinappuloita tuossa valtapelissä.

 

cAHVA
Maanantaina, 9. joulukuuta, 2002 - klo 14.51:   
Niinkuin vanha kettu Pave Väyrynen sanoisi: Tämä on meediapeliä! :)

 

Joanna
Maanantaina, 9. joulukuuta, 2002 - klo 15.17:   
Kimmo: juuh.. Yllättävän sama tunne varmaan. Tulee itsellä tuosta mieleen kokemukset nuoruuden rakettileikeistä uudenvuodenyön paukkupakkasissa. Siis minkäs sille voi että kun saa näpeilleen liian monta kertaa niin innostus katoaa.

No, ehkä jonain päivänä joku firma saa aikaan sen että nousee uusi polvi uusia koodereita jotka eivät tiedä kaikkea mitä on tapahtunut ja joilla on uutta intoa ja energiaa tehdä jotain jännää.

 

JPQ
Maanantaina, 9. joulukuuta, 2002 - klo 18.39:   
Joanna: On täällä tietoisiakin koodareita jolla ideoita jota eivät välttämättä kylläkään ole jänniä,

 

TSK
Maanantaina, 9. joulukuuta, 2002 - klo 20.21:   
No likaista peliä tuntuu olevan joka puolella tietokonealalla. Miettikää kuinka paljon likaista peliä on "Mikkisofta" harrastanut ja silti se on maailman suosituin ja palvotuin tietokoneohjelmistotalo. "Mitäs tuosta kunhan vain meille kaikille jotain koneita ja ohjelmistoja riittää." (Äskeinen oli provosoiva kommentti ei minun mielipiteeni.) Onkohan muuten Linux puolella tapahtunut ikinä mitään ikävää. Tai Macci puolella. Pitäisiköhän siirtyä jompaankumpaan leiriin ?!? Itse olen aina pitänyt Amiga-kulttuurista. (Ainakin ennen ?!)

 

JPQ
Maanantaina, 9. joulukuuta, 2002 - klo 22.58:   
TSK: Microsoviet siis eikä Mikkisofta. Mutta sehän ei muuta kunnolla edes osaa. Mac leiri sopii kait sinulle paremmin kun ovat enempi terve tuloa. Amiga ja Mac leirit on parhaat.

 

Anu Seilonen
Tiistaina, 10. joulukuuta, 2002 - klo 2.00:   
JPQ: Olen katsellut näitä "haastoviestejä" sinulta nyt muutamia, ja sanotaan se nyt muillekin foorumilaisille:

Saku-foorumiin ei enää konesotia kaivata eikä niitä kauan katsella. Uutisryhmään sfnet.atk.sodat voi käydä purkautumassa ja haukkumassa muita alustoja sydämensä kyllyydestä, jos on tarvetta. Täällä sellaisten kommenttien ainoa oikea paikka on >NIL: - asiapohjalla pysyvät keskustelut ovat tietenkin juttu erikseen. Pidetään tämä foorumi leppoisana paikkana - kukaan tuskin kaipaa uusia Arska.fi-esiintymiä tänne? :)

 

KimmoK
Tiistaina, 10. joulukuuta, 2002 - klo 8.16:   
;)

 

Jon
Tiistaina, 10. joulukuuta, 2002 - klo 10.00:   
TSK. Linuxista ja Linusista kertovien kirjojen pohjalta voin todeta, ettei Linuxinkaan tarina ole ihan voittokulkua ollut. Jossain vaiheessa mm. kerneli oli revetä kahtia joidenkin ftp-ongelmien ja developerien välisten erimielisyyksien takia. Ja ilmeisesti myös Linus oli turhaantunut koko touhuun. Sittemmin asia taisi ratketa siten, että Linusin ympärille "rajapinnaksi" tuli eri moduulien asiantuntijoita jotka ottivat päivityksiä vastaan ja Linus isännöi kaikista keskeisimpänä lenkkinä, eikä hänen tarvinnut ottaa vastaan kaikkia satunnaisia päivityksiä itse.

Lisäksi GNU/Linux vs. Linux -nimisotkut lienevät tunnettuja.

Ainiin, ja joku valopää tietenkin rekisteröi Linux-nimen (vaiko tavaramerkin?) ennenkuin yhteisö heräsi ja Linux-myönteisen lakimiehen avustuksella hankkivat oikeudet nimeen takaisin.

 

Jon
Tiistaina, 10. joulukuuta, 2002 - klo 10.02:   
Ja purihan se peevelin pingviinikin Linusta sormeen ;) Tarina ei kerro, oliko se open sourcen kannattajia.

 

tomppa
Tiistaina, 10. joulukuuta, 2002 - klo 14.37:   
Jon: Plus sitten kaikki Gnome vs. KDE kähinät. Eiköhän noita mielipide-eroja ole kaikilla alustoilla. Kai se tavallaan kuuluu evoluutioon.

 

JPQ
Tiistaina, 10. joulukuuta, 2002 - klo 14.59:   
Anu: yritetään pysyä rauhallisina siis täällä päässä.
Tomppa: toki on esim. ilmeisesti M$ vihaajia jotka silti sen tuotteita käyttää vakituisesti. Ja MacOSX:kin jakanee mielipiteitä.
Jon: Pingviini lienee microsoftin puolella ? kun ajatteli että kun WIndowsin tekijät pukeutuu vähän samaan tyyliin kuin pingviini itse että se on varmasti paras "leiri".

 

Jon
Keskiviikkona, 11. joulukuuta, 2002 - klo 0.11:   
JPQ: viitaten aiempaan viestiisi. Miten selität seuraavat asiat Amiga-yhteisön "hyvyydellä":

PowerUP vs. WarpUP (kernel wars)
MOS vs. AOS4
Elboxin tunarointi
Amithlon-sotku

No okei, ehkä asiat voisivat olla huonomminkin joten ollaan onnellisia :)

Tomppa: niin, montakohan erilaista distroa on olemassa? Työpöytää? Ikkunamanageria?

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: