Letting the World Know

Saku-foorumi » Uusi sukupolvi: AmigaOS 4 » Yleinen keskustelu » Viestit 2002 » Viestit 12/2002 asti » Letting the World Know « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

KimmoK
Keskiviikkona, 20. marraskuuta, 2002 - klo 9.06:   
Letting the world know:
http://www.amiga.com/corporate/111902-exposure.shtml

Jokohan ne nyt ois tosissaan, ei kai, uskoisko... njaaah... On ne ainakin asettaneet itselleen rankan takarajan ja jos homma toteutuu, ehkä Amiga Inc sitten on tehnyt jotain OS4:n eteen.

Onkos Cebit:n lähtijöitä... 8)

 

Joanna
Keskiviikkona, 20. marraskuuta, 2002 - klo 12.09:   
Ovat näemmä suosiolla luovuttaneet tämänsyksyisen Aachenin shown Thendicille. No, toisaalta on hyvä tieto jos he oikeasti keskittyvät tavaroiden saamiseen pihalle mutta jotenkin ilkeään mieleeni tuntuu kömpivän ajatus että olisiko poisjäännissä enemmänkin kyse ollut tuotteen keskeneräisyydestä aiheutuva kilpailukyvyn puute? No, oli syy mikä oli, ei tänä vuonna näemmä heiltä pidä liikoja odottaa.

Julkaisemisiakin on niin montaa sorttia. Ainakin grafiikka-piirifirmat nykyään tekee sitä että ensin julkaistaan huhuja, sitten jossain isossa tapahtumassa julkastaan speksi-läpyskä (eli tehdään paperijulkaisu) ja joskus puolta vuotta myöhemmin tulee ensimmäiset protot webbi-testaajille ja sitten vasta ilmoitetaan milloin ehkä tulee tuotantosarjat.

Nvidialla tilanne on se että heidän uusimmasta 'Radeoninkaatajasta' on nyt ekat protot olemassa ja tuloksia netissä. Itse tuote tulnee myyntiin johonkin aikaan ensi keväänä (ilmoitettu ensi helmikuu mutta...)

 

KimmoK
Keskiviikkona, 20. marraskuuta, 2002 - klo 13.21:   
Toivottavasti jollain porukalla ovat kuitenkin paikalla. Ja mielestäni keskeneräisenkin tuotteen kanssa paikalla oleminen on positiivisempaa kuin pois jääminen. (kts. ihmisten kommentit WOASE messuilta.) Toisaalta Hyperionin ja AI:n poisjääminen voi rauhoittaa messuja, ehkäpä Thendicin julisteita ei nyt sytytettäisi tuleen.

Semmoinenkin tuli mieleen että ehkäpä AI haluaa rauhoittaa AmigaOS puheet muutamaksi kuukaudeksi, koska heillä on "herkät hetket" menossa MicroSoft diilin kanssa.

 

Matti Kuuva
Keskiviikkona, 20. marraskuuta, 2002 - klo 14.40:   
KimmoK: Tuleen? Tarkoitatko todella..

 

KimmoK
Keskiviikkona, 20. marraskuuta, 2002 - klo 19.50:   
Matti: Jees... joku jermu oli tuikannut WOASE:lla jonkin thendic:n julisteen tuleen. Se saatiin ilmeisesti sammutettua aika nopsasti... Taisi idiootti sytyttäjäkin tunnustaa netissä syyllisyytensä.

 

Matti Kuuva
Torstaina, 21. marraskuuta, 2002 - klo 11.46:   
Ehkäpä tämä on jo hieman lapsellista. Onko kiista systeemien paremmuudesta noin tärkeää? Ehkä valmistajille, joiden rahat on pelissä mutta että joku nubie käyttäjä... huhhuh

 

Joanna
Torstaina, 21. marraskuuta, 2002 - klo 13.16:   
Aina joskus Amigaa on verrattu huumeisiin ja uskontoon.. Ehkei se aina ole kaikkian osalla niin kauakana totuudesta.

Valmistajat tuskin tuollaiseen lähtiviät mutta aina löytyy intomielisiä faneja jotka tekevät vaikka mitä oman uskomuksensa puolesta.

 

KimmoK
Torstaina, 21. marraskuuta, 2002 - klo 13.58:   
Kuvitelkaapa jossain Cebitin tasoisilla messuilla jos Amigistit yhtiöineen heitettäis pihalle pyromaanisten taipumusten vuoksi ... aaargh mitä mainosta.

 

Joanna
Torstaina, 21. marraskuuta, 2002 - klo 14.55:   
*Letting the World Know* vai miten se taas menikään.... :)

No ehkä Cebit onkin ollut liian lame tilaisuus.. Muutama sata Amigsitia saisi siihen paikkaan paljon elämää ja väriä. Olisiko se sitten huono vai hyvä asia onkin jo vaikeampi juttu päättää. :)

Totta puhuen jo vuosia sitten Linux poppoossa kiersi pelkoja siitä että homma karkaa liian extremeksi (viitteenä oli juuri Amiga fanaatikot) jolloin mainsreamimpi väki alkaa karttaa..

 

JPQ
Torstaina, 21. marraskuuta, 2002 - klo 16.42:   
Joanna: Pahempi huume joka levinnyt suomessa tehdään kaikki mikä edes jotenkin sujuu Windows PC:llä. Vaikka esim, Amiga tai Mac olisi parempi ratkaisu.

KimmoK: hui hirvitys on se sääli että tässäkin porukassa outoja tyyppejä pilaamassa. Kyllä noi Windows ja Linux fanaatikot kaikkein pahimpia on ne oikeasti faanattikkoja puolustaa puoli tiessä olevia projekteja. Missä on esim. Helppokäyttöinen Linux ? Vaakaa Windows ? Hyviä Grafiikka ja Muusikki Softia Linuxille ? Entäs käyttäjä ryhmien kaveri henki ? vastaan kaikkiin oman mielipiteeni: Ei missään.

 

KimmoK
Torstaina, 21. marraskuuta, 2002 - klo 18.13:   
JPQ: Tuli muuten mieleen että: minne katos helppokäyttöinen Amiga. Semmosia oli joskus 90 alkupuolella... nykyisin jos luulee että kovalevyn alustuksen jälkeen ei tarvittais kuin OS3.9 asennus ja sit pääsis jo sovelluksia käytteleen, joutuukin ottamaan hatun nöyrästi käteen ja lähteen ruinaamaan kaiken näköisiä datatypejä, libraryjä yms. Aminetista ... ja hyvä olisi jos osaa valita oikeita 68k/powerUP/warpUP versioita yms.
Toivottavasti OS4 korjaa asiaa ja homma olis taas enemmän plug and play touhua.

 

Joanna
Lauantaina, 23. marraskuuta, 2002 - klo 13.02:   
Ainiin -- Alkuperäiseen viestiin liittyen.. Thendic on myös ilmoittanut lähtevänsä CeBit:iin. Saas sitten nähdä mitä kenelläkin on siellä demottavaksi saakka.

Toinen juttu on se että Thendic ja Bplan ovat yhdistymässä, tekevät uuden yhtiön nimeltä Genesi ... http://www.morphos-news.de/

 

JPQ
Lauantaina, 23. marraskuuta, 2002 - klo 15.25:   
Joanna: tuosta Thendic olikos se niin että Thendic vastas MorphOSista ja Bplan emosta vai miten se oli ?

 

Janne
Lauantaina, 23. marraskuuta, 2002 - klo 18.41:   
Amigan viralliset tekosyyt ja selitykset siitä miksi he eivät osallistu Sakun kaltaisiin pieniin tapahtumiin. Kauniisti muotoiltu "ette vain ole tarpeeksi tärkeitä". He haluavat tukemme ja apumme, mutta eivät ole valmiita näkemään vaivaa sen eteen. Se on toki heidän valintansa, mutta muistan erään ranskalaisen firman joka rynni Ouluun saakka just because...

Oh, how I do miss Petro. Hey, wait a minute, doesn't he work with that French company now. :-)

 

Joanna
Lauantaina, 23. marraskuuta, 2002 - klo 18.57:   
Janne: eikai hän suoraan siellä töissä ole, mutta jollen ihan väärin muista niin jotain tekoa oli kumminkin.

 

Janne
Lauantaina, 23. marraskuuta, 2002 - klo 19.05:   
Joanna: No kuten sanoin, "work with" not for... Eli ei heillä töissä, mutta tekee töitä heidän kanssaan.

 

Joanna
Lauantaina, 23. marraskuuta, 2002 - klo 20.09:   
Janne: Ah.. anteeksi.-- Lukimushäirimys. :)

No, katsotaan miten alkaa homma edetä, tuo Thendicin oikea aktiivisuus myydä konetta kansalle ja esitellä sitä jopa suomessa saakka on tietty hyv merkki.

Onkos siitä Kimmon yllä mainitsemasta M$ diilistä muuten mitään tietoa missään.. Siis sehän oli julkaistu että Ainc tekee sisältöä (pelipakkeja) M$ laitteiseen, mietin vaan milloin sen piti alkaa näkyä niinkuin muuallakin kuin puheissa saakka?

 

KimmoK
Sunnuntaina, 24. marraskuuta, 2002 - klo 18.26:   
Joanna: siitä diilistä lienee vain Amiga Inc:n sivulla se tiedoite + microsoftin sivuilla Amigan logo. Joulumyyntiin net yrittää niitä pelejä kait saada.

 

KimmoK
Sunnuntaina, 24. marraskuuta, 2002 - klo 18.34:   
JPQ: Alunperin kait koko homma oli bplanin hommia, kunnes Thendic noin vuosi sitten astui mukaan kuvioon (kylästyttyään odottamaan AmigaDE:tä tai jotain...).

 

Joanna
Sunnuntaina, 24. marraskuuta, 2002 - klo 21.43:   
Kimmok: Ah.. No tässä on hyvin vähän aikaa jouluun enää, eli pianhan siitä sitten kuulee mitä ne saa aikaan. Jouluun kun on vain yksi kuukausi ja tuollaiset tuotteet kai pitäisi saada hyllyihinkin hieman ennen 24 päivän aamua.

Tosin tottapuhuen minua hieman kylmäsi siinä vaiheessa kun AmigaInc käänsi katseensa taan AmigaOS suuntaan eikä heille enää riittänytkään DE/AA leikkikentäksi. Tuli semmoinen ilkeä olo ettei eikai ne ole taas tusineet sen DE homman kokonaan ja sen vuoksi innostuneet sotkeutumaan OS4 kehitykseen?

 

KimmoK
Maanantaina, 25. marraskuuta, 2002 - klo 13.34:   
Joanna: "Tuli semmoinen ilkeä olo ettei eikai ne ole taas tusineet sen DE homman kokonaan "

Sama täällä. Nytkin ovat menossa Cebit:n paukuttelemaan henkseleitä AmigaOS/AmigaOne merkeissä... miksi ei sanaakaan AmigaDE:stä...

 

Janne
Maanantaina, 25. marraskuuta, 2002 - klo 14.46:   
KimmoK: No luulisi että AmigaDE:kin on esillä Cebitissä. Katsotaan millaisen esilletulon saavat aikaiseksi... Toivottavasti edes sitten panostavat. Korkea aikakin että vähän panostavat johonkin, harmi että juuret käyttäjäryhmien tuessa jäävät vähemmälle huomiolle. Thendic on aika hyvin molemmissa mukana.

 

Joanna
Maanantaina, 25. marraskuuta, 2002 - klo 18.08:   
Ilmeisesti se Aachenin tilaisuus on aika iso tapahtuma Genesi:lle ... siis siellä on yhtäaikaa BEtatester tapahtuma viereisessä hotellissa ja AmigaRetro jossa he ovat myös paikalla ueammalla koneella. Samalla siellä käsittääkseni julkaistaan virallisesti jotain.. Paras arvaukseni olisi että betavaihe olisi ohi ja tulisi ns. virallinen MOS1.0 Cd .. No, parin viikon päästä tietää senkin mitä siellä oli.

Aika nätti sivu, vaikkei mikään mullistava:
http://messe.think42.com/thendic_a_e.htm

 

Tuomo Möller
Maanantaina, 25. marraskuuta, 2002 - klo 21.20:   
Hmm. Mikäli tähän on luottaminen ;)

The Pegasos will be commercially released Amiga+Retro Show in Aachen on December

http://www.morphos-news.de/index.php?lg=en

 

Joanna
Maanantaina, 25. marraskuuta, 2002 - klo 21.49:   
(kas.. pitäisi muistaa mitä mistäkin lukee)

No Periaatteessahan tilanne taas kerran on niin että MOS ja Pegasos ovat eri tuotteita joten toisen saaminen myyntikuntoon ei ole tae toisesta.

No se nähdään sitten, ainakin softataloja on jo aika monta Mos:in takana.. (lainaan listan omasta ann.lu postauksestani). Varmaan on muitakin (oliko se skannerisofta ainakin ja printteri systeemi?) joista on olemassa erillisiä MOS versioita mutta en minä jaksanut alkaa etsimään kaikkea kun ei itsellä ole edes laitetta missä ajaa tuollaisia.
"
IOSpirit (fxPaint)
Epic Interactive (Software Tycoon)
Vaporware (some..)
Titan Computers (Alien Nations)

And native PPC-ports of thngs like Poseidon USB stack, Frogger, ScumVM, Freeciv, YAM, Aweb, CED etc..
"

Tietenkin tuohon tulee päälle ne 68k OS3.X pohjaiset ohjelmat jotka toimivat ilman erikoispiirejä.

 

Dude
Tiistaina, 26. marraskuuta, 2002 - klo 1.13:   
Eipä tuo lista määrällisesti päätähuimaava ole! :(

 

Joanna
Tiistaina, 26. marraskuuta, 2002 - klo 2.51:   
No, en minä ole kaikkia mahdollisa ole todellakaan katsonut ja läpi käynyt kun ei ole mitään kiirettä asiaa tarkastaa. Joku semmoinen jolla on MOS voisi varmaan valaista enemmän mitä siinä toimii ja mitä ohjelmia on erikseen sille tehtynä. Silti .. on tuo suunnilleen äärerttömästi enemmän kuin ohjelmia jotka toimivat OS4:llä :)

Siis eikai kukaan ihmeitä enää toivo, siis Amigakunta on vuosien varrella harventunut paljon. Jos nämä laitteet ja käyttikset olsii ollut saatavilla 5 tai 10 vuottta sitten tilanne olisi tietenkin aivan toinen. Mutta vuodet ovat kuluttaneet aika paljon. Jäljellä on vain joko realisteja tai äärettömän uskovaisia.

 

KimmoK
Tiistaina, 26. marraskuuta, 2002 - klo 11.42:   
Joanna: "Silti .. on tuo suunnilleen äärerttömästi enemmän kuin ohjelmia jotka toimivat OS4:llä "

Viitannet käyttisten nykytasoon. Oot silloin oikeassa.

Mutta arvelen AOS4:n pääsevän MOS:n tasolle heti julkistuksen jälkeen ja natiivi porttauksia tulleepi varmaan enemmän kuin MOS:lle.

MOS yhteensopivia sovelluksia on muistaakseni www.pegasosppc.com :ssa aika nippu. Varmaankin kaikki ne sovellukset jotka toimivat Amithlonissa tulevat toimimaan ennen pitkää sekä AOS4:ssa että MOS:ssa.
http://www.amithlon.com/software-e.html

Suurin ero hommassa on se että Amithlon:ssa ja AOS4:ssa on oikea AmigaOS API, kun MOS:ssa se on reverse-engineeringin kautta haettu ja tällöin MOS:ssa yhteensopivuusaukkojen mahdollisuus on toki todella paljon suurempi.

 

miksuh
Tiistaina, 26. marraskuuta, 2002 - klo 15.29:   
No MOS nativi ohjelmia on NYT tietenkin enempi. Vähä vaikea koodata käyttikselle jota tavallinen käyttäjä ei voi vielä missään muodossa käyttää.
Mutta siis jos ajatellaan toimivia ohjelmia, eikä uusia semmosia, niin veikkaisin että OS4:ssa toimii nykyisistä ohjelmista useampi kuin MOS:ssa, johtuen juuri siitä, että OS4 API on AmigaOS API.

 

D.
Tiistaina, 26. marraskuuta, 2002 - klo 16.14:   
Hyperion kun lykkää uudet versiot peleistään uusien lisäksi ja tietenkin myös Realsoft 3d:n niin kyllä se siitä -> eli *ainakin* läjä pelejä olisi luvassa aluksi.

Varmasti AmigaOS kiinnostaa entisiä developereja, onhan siinä helpompi tehdä koodimigraatio, koska käyttis ja kerneli on 'sama' wanha tuttu muutamalla uudella jutulla. Sorsakoodiyhteensopivuuttakin on hehkutettu toimivaksi. :)

Käyttöjärjestelmän tulee olla siististi toteutettu ja sitä OS4 ilmeisesti on. (visualprefs ja birdie pätsit)
MOS vaikuttaa aika nopealta, mutta monimutkaiselta kaikkine wräppereineen ja boxeineen, kompastuskiviä on paljon eli paljon uutta koodia (AmigaOS:n koodi). Ylimääräistä testattavaa, kuten Rave3D, poweruplibemu l. 'turhaemulaatio' :(

Se millaiset lopulliset tuotteet ovat, se ratkaisee!

Sen lisäksi olisi suotavaa että HW:t ja SW:t toimisivat ristiin...eli Pegasokselle se OS4 siinähän se olisikin!

 

Joanna
Tiistaina, 26. marraskuuta, 2002 - klo 16.24:   
Kimmo: Uskoisin että normaalikäytössä MOS-yhteensopivuus olemassaoleviin ohjelmiin on jotain Amithlonin luokkaa, tietenkin myös UAE:tä on mahdollista ajaa jos tarvitsee Chippiemua.

Miksuh: Jos puhutaan OS4 ohjelmista (sitten kun ensin OS4 tulee ja sille tulee ohjelmia joskus myöhemmin ensi vuonna) niin tietenkin NE toimivat paremmin OS4:ssä. Mutta valitettavasti sen perusteella mitä olen lukenut OS4 kehityksestä he eivät ole läheskään yhtä kiinnostuneita OS3 yhteensopivuudesta kuin MOS kehittäjät.

Esimerkiksi AREXX toimii OS4:ssä ainoastaan vanhojen ohjelmien kanssa ja on itsekkin se ikiantiikkinen 68k versio. OS4 ohjelmien kanssa se ei toimi eikä Arexx voi käyttää OS4 laahjennuksia. Mos:in rexx toimii kaikkien ohjelmien kanssa mukaanlukien nämä uudet PPC natiivit.

Yleisenä kommenttina lisäisin että: Lähdekoodi on hyvät olemassa mutta niiden olemassaolo ei tarkoita että pyrittäisiin yhteensopivuuteen.

 

D.
Tiistaina, 26. marraskuuta, 2002 - klo 16.35:   
Pieni korjaus edelliseen viestiini:

Uudella koodilla tarkoitan sitä koodia mitä ei sittenkään olla pöllitty AmigaOS sorsista, niinkuin jotkut ovat sanoneet.

Sori hieman karu lause mutta faktaahan se on - mukama! :)

 

KimmoK
Tiistaina, 26. marraskuuta, 2002 - klo 17.04:   
Joanna: "Uskoisin että normaalikäytössä MOS-yhteensopivuus olemassaoleviin ohjelmiin on jotain Amithlonin luokkaa, "

No, itse edelleen epäilen koska Amithlon ajaa aitoa ja oikeaa AmigaOS:ää kun taas MOS yrittää vain matkia AmigaOS:ää.
(Amithlonin tavalla, mutta jonkin verran vähemmän AmigaOS4 sisältää osia oikeasta AOS3.x:stä yms)

Olen ymmärtänyt että alkuvuodesta MOS käytti AmigaOS osia toimiakseen ja yhteensopivuuden vuoksi. Luulis senkin jossain näkyvän jos leijonan osa commodoren aikaisesta tuotekehityksestä uudelleenkirjoitetaan / nyhjäistään tyhjästä vajaassa vuodessa.


"eivät ole läheskään yhtä kiinnostuneita OS3 yhteensopivuudesta kuin MOS kehittäjät"

En yhdy tässäkään mielipiteessä. Tänäänkin olen lukenut juttua siitä että OS4:ssa on 68k osia kuten AREXX juuri OS3 yhteensopivuuden vuoksi.

"Esimerkiksi AREXX toimii OS4:ssä ainoastaan vanhojen ohjelmien kanssa ja on itsekkin se ikiantiikkinen 68k versio. OS4 ohjelmien kanssa se ei toimi eikä Arexx voi käyttää OS4 laahjennuksia. "

Ai, sinäkin tiesit tuon AREXX jutun, nooh...
Sinulle se onkin sitten negatiivinen juttu??

Muuten, miksi se toimisi vain vanhojen ohjelmien kanssa? Kyseessähän ei ole UAE tyylinen 68k emulaatioboxi, eikä A-Boxi vaan 68k koodi peuhaa samassa muistiavaruudessa OS4 softan kanssa?

Mun pitää vissiin lukea friedenin postaukset uudestaan... linkki nopeuttaisi...

"Mos:in rexx toimii kaikkien ohjelmien kanssa mukaanlukien nämä uudet PPC natiivit. "

Onko muuten tietoa miten MOS porukka on toteuttanut AREXX:n?
Mistä tiedät että moinen tulee mukana?

Ja tottakai MOS developereilla on AmigaOS3 yhteensopivuus erittäin tärkeänä esillä, koska se on heidän ainoa syy mennä aacheniin Amigisteja pyydystämään. Eihän MOS:ssa ole ainuttakaan sovellusta joka ei käyttäisi sitä A-box/AmigaOS3 APIa. Q-box API ei ole käytettävissä.
MOS morpukoille AmigaOS yhteensopivuus on elintärkeä.


Vastaavasti AOS4 porukoilla on tärkein ongelma saada vaan se hökötys ensinnäkin buuttaamaan.
Helmikuussa hyperionin porukat puhui 100% yhteensopivuudesta RTG kykyisiin OS3 sovelluksiin. Jokin aika sitten taisin nähdä prosenttiluvun tippuneen 80:n. Koska OS4 ajaa edelleen OS3 koodia + uudelleen käännettyä koodia + a-box tyyliin uusiksi kirjoitettua koodia, odotan yhteensopivuuden nousevan korkealle kunhan saavat hilavitkuttimen ensin buuttaamaan...jne...

Mutta pittääpi lähteä lukemaan uusiksi/tarkemmin viimepäivien postaukset... mutta jos ei ostamani AOS sovellukset pelitä, se on bye bye AOS4.

 

KimmoK
Tiistaina, 26. marraskuuta, 2002 - klo 17.13:   
Joanna: hokasin että tuo sun AREXX juttu AOS4:sta oli vääriymmärrys OS4 meililistalta.

Ja juu, minunkin mielestäni nuiden asioiden tulisi olla selkeästi dokumentoituna. Etenkin nyt kun kilpailija on tuomassa klooniaan myyntiin ja ilmeisesti ensikertaa oman featurelistansa ihmisten ihmeteltäväksi.

 

Joanna
Tiistaina, 26. marraskuuta, 2002 - klo 18.17:   
Juuh.. Siis selvennykseksi Arexx asiaan..

Siis OS4 mukana tulee Arexx (se sama 68k versio) jota ajetaan siinä emulaattorissa. Tätä Arexxia voi käyttää sekä vanhat ETTÄ uudet ohjelmat (tässä oli virhe), mutta Arexx ei pääse käsiksi OS4:n uusiiin ominaisuuksiin (kuvittelin että kielto koskisi myös uusia ohjelmia). Eli sitä ei aiota kehittää enää rahtuakaan ja sitä toimitetaan sellaisena kuin se on ollut vuosia.

Sen mitä olen ymmärtänyt asiaa seuraamalla niin nykyinen Arexx toimii MOS:issa ilman ongelmia. Tosin en tedä sen lisenssi yms puolista eli että onko se mukana toimituksissa (veikkaisin että ei). Olen tosin kuullut huhuja että... :)

Loppujenlopuksi yhteensopivuudessa yms vain aika näyttää. Siis OS4 on vielä liian levällään etteivät edes sen tekijät tiedä milloin se on valmis demottavaksi kohtuullisen kokonaisena pakettina (tai jos tietävät niin eivät sano). Ennekuin sitä on testattu ja korjattu (aina niissä on korjaamista) on liian aikaista lähteä suurempaan vertailuun.

Eli odotamme vielä lisää ...

 

KimmoK
Tiistaina, 26. marraskuuta, 2002 - klo 19.16:   
Tuli mieleen se "Turrican" tyyppi tuolla ANN:ssä.

Lieköhän sen arvaukset lähimpänä oikeaa.
Se keväällä/kesällä pelotteli ettei tuu uusia myllyjä käyttiksineen kesällä/syksyllä, tuskin edes jouluksi. Nyt se oli povannut että MOS user versio tullee ensikesällä... (tai sit sillä meni MOS1 ja AOS4 pasmat sekaisin)

Olisipa kamala munaus jos molemmat veyy kesään... mutta ei sekään taas mikään yllätys olisi, loppujen lopuksi. Sehän se yllätys olis jos ne joskus myyntiin pääsee. 8)

 

Joanna
Tiistaina, 26. marraskuuta, 2002 - klo 19.46:   
No, ainakaan hän ei ole hehkutellut liikaa kuukaudesta toiseen kuten niin moni muu pitkin ja poikin foorumeita. Sitten siihen en osaa ottaa kantaa että onko kyse vain peruspessimismistä vai tietääkö hän todella jotain merkittävää.

 

itix
Keskiviikkona, 27. marraskuuta, 2002 - klo 3.33:   
> Suurin ero hommassa on se että Amithlon:ssa ja AOS4:ssa on oikea AmigaOS API, kun MOS:ssa se on reverse-engineeringin kautta haettu ja tällöin MOS:ssa yhteensopivuusaukkojen mahdollisuus on toki todella paljon suurempi.

Tuolla tuskin on suurta eroa käytännössä. Jos OS4 implementoi jonkin dokumentoimattoman ominaisuuden joka MorphOS:sta puuttuu niin ei se paljon auta: ominaisuus voi kadota milloin tahansa. Mutta uskoisin että molemmissa käyttöjärjestelmissä toimivat suurin piirtein samat ohjelmat ja osa ei kummassakaan. Jotkut harvat ehkä vain toisessa. Mutta esimerkiksi joku MCP pelittää ihan ok :)

Toisaalta jokin piilobugi joka ei haittaa Classic Amigassa voikin olla tappava OS4 tai MOS ympäristössä.

 

Jon
Keskiviikkona, 27. marraskuuta, 2002 - klo 11.42:   
Spekulaatiota Turricanista? Insideri, oikeesti?

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: