MUI OS4:ssä

Saku-foorumi » Uusi sukupolvi: AmigaOS 4 » Yleinen keskustelu » Viestit 2002 » Viestit 12/2002 asti » MUI OS4:ssä « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Anu Seilonen
Lauantaina, 23. marraskuuta, 2002 - klo 10.17:   
Ketju siirretty WOASE 2002 -seurannan alta omaksi kokonaisuudekseen.

 

JPQ
Torstaina, 21. marraskuuta, 2002 - klo 18.41:   
KimmoK: Tuo minuakin kismitti jo se että mistä saan Aminettia varten LHAn että saan paketit auki? no löytyihän se Amiga500plus ajaltani kovan työntuloksena ja minua ärsyttää myös tämä että ReActionia (ulkoisesti eniten mieleen),MUIta, Tritonia,Gadtoolsia( toiseksi eniten mieleen ulkoisesti). Eli olisi tietyille ihmis ryhmille hyvä jos olisi kunnon standardi GUI kirjasto joka ajan tasalla toisin kuin esim. Gadtools joka kyllä jo vähnä vanhanaikainen. Eli olet kyllä tässä asiassa oikeassa. Ja toivotaan että OS4:sessa olisi joku Arexxin tapainen.

 

Joanna
Torstaina, 21. marraskuuta, 2002 - klo 18.50:   
Siis OS4 ole kuin periaatteessa OS3.x joka on vedetty PPC:lle .. siinäkin on tarpeeksi tekemistä. Siis uutta WB:tä, printterisysteemiä, Käyttöliittymäkirjastoja tms on turha odottaa ihan pian. Arexx varmaan tulee jos sen lisenssi on selvillä, ainakin aiemmin siitä kai oli aika paljon sotkua miten sitä saisi levittää.

(no, minulla on Aito ja Alkuperäinen.. ajalta ennenkuin sitä jaettiin AmigaOS:n mukana). :)

 

KimmoK
Torstaina, 21. marraskuuta, 2002 - klo 19.31:   
JPQ: Paitti että pakettien purkutarpeet tuli jo OS3.9:n mukana ihan vakiona. Se että homma hoidetaan graafisella työkalulla saattoi hämätä sinua vai tarkoititkohan jotain vanhempaa AmigaOS versiota?

OS39:
"Unpacker Tool
tool to support the DefIcon system and xad.library
decrunchs lha, lzx, zip and many others
easy to use "

Joanna: Joo, siis OS4.0:ssa ei ole mitään superia, mutta sekin jo auttaa kun siinä on MUI mukana.

Osaako OS4 puhua (say komento ja narrator.device)? Windowsit on nykyäänkin viel' täysin sanattomia Amigan rinnalla...

 

Joanna
Torstaina, 21. marraskuuta, 2002 - klo 20.31:   
Kimmok: tosin jotkut pitää MUIta maailman pahimpana virityksenä.. Ettei sekään kai niin hyvä aina ole.

Tuosta puhesynteesistä jäi joskus aikoinaan jo semmoinen kuva ettei edes Commodorella ollut siihen koko aikaa lisenssiä, eikä ilmeisesti yhdelläkään firmalla sen jälkeen. Sääli sinällään, se oli ihan kiva ominaisuus koneessa jo silloin toistakymmentä vuotta sitten.

 

KimmoK
Torstaina, 21. marraskuuta, 2002 - klo 23.22:   
Joanna: Juu, MUI ei aina hyvä, mutta pakollinen. On valtava määrä sovelluksia jotka ei suosty käynnistymään OS3.9:ssä koska siinä ei ole MUI:ta ja se ettei sitä ole vie pois helppokäyttöisyyttä. Käyttäjän pitää tietää mistä hän MUI:n löytää.

 

Jani Kuituniemi
Perjantaina, 22. marraskuuta, 2002 - klo 10.56:   
Ainakin MorphOS:n mukana tulee PPC-natiivi MUI 3.9. OS 4.0:sta en tiedä, eihän sitä koko 4.0:aa taida varsinaisesti olla edes olemassa - ainakin viimeksi demosivat 4.0:na 3.9:ia johon oli liimattu päälle jotain 4.0:n osia.

 

KimmoK
Perjantaina, 22. marraskuuta, 2002 - klo 12.18:   
OS4:sta on featurelista sentään olemassa, jota kannattaa silloin tällöin kertauksen vuoksi vilkaista.

http://os.amiga.com/os4/OS4Features.php

(samalla voi vilkaista ne uudet kuvan kaappaukset, eivät muuten taida kaikki olla 68k Amigasta vaan jotkut on ilmeisesti Amithlonista, tms.)

MUI siis pitäisi olla OS4:ssa (siis ei nyt vaan sitten kun OS4:n saa kaupasta) niin PPC natiivina kuin se vaan olla voi, versiosta en ole aivan varma, rekisteröity se ei ole, joten MUI sovellusten käyttöliittymä ei ole täysin muokattavsissa yms.

 

miksuh
Perjantaina, 22. marraskuuta, 2002 - klo 13.11:   
MUI:n vihaajat kai enimmäkseen kuitenkin vetoaa sen "hitauteen", vaikka ei sitä kyl edes 040:lla enää huomaa saati sitten 060:lla, lukuunottamatta joitain ohjelmia kuten DataM, joka varmaan hyötyy kivasti AmigaOnesta/Pegasoksesta :) Meinaan siis sitä aika kivaa taulukkolaskentasoftaa, joka käyttää MUI:ta käyttöliittymässään.

Ja kyllä musta MUI on siinä määrin mainio systeemi, että jos tarjolla on sama asian tekevät ohjelmat MUI-guilla ja jolain muulla, niin se ei-MUI softa saa yleensä armotta kenkää vaikka olisikin jossain mielessä pikkusen parempi :) Tietty kunhan laatu-ero ei ole merkittävä.

Kimmo: Olis hyvä, jos saisivat järkättyä jonkin lisenssisopimuksen. Tavalliselle pulliaiselle MUI:n rekisteröinti taitaa nykyään olla kutakuinkin yhtä mahdotonta kuin Miamin.

 

Jani Kuituniemi
Perjantaina, 22. marraskuuta, 2002 - klo 13.35:   
Voi olla vaan mun mielipide, mutta mun mielestä MUI ei ole hidas edes A500:lla jossa on Fast-muistia. Tosin varmaan raskautta on tullut lisää sitten niiden MUI versioiden (olisikohan ollut 3.0 tai 3.1 eka jota kokeilin aikanaan).

 

miksuh
Perjantaina, 22. marraskuuta, 2002 - klo 15.19:   
Joo ei se mustakaan ole koskaan ollut mitenkään hidas, tosin en ole pahemmin edes yrittäny ajaa MUi ohjelmia esim 68000:lla :)

 

KimmoK
Perjantaina, 22. marraskuuta, 2002 - klo 15.25:   
Hitaus on suhteellista.

Olen jonkun kuullut jossain sanoneen sanan "nopea" windows:n kanssa samassa asiayhteydessä. Täysin käsittämätöntä. ;)

 

JPQ
Perjantaina, 22. marraskuuta, 2002 - klo 18.22:   
Jani Kuituniemi: Ei se hidas jos ulkonäön huomioi ja se säädettävyyden määrä jo ilman rekisteröintiä.

KimmoK: No minä puhun noista sinulle samassa asiayhteydessä ja näet jopa amigisti pystyy siihen. Windows on nopea syömään kiintolevy tilaa ja nopea kaatumaan ja AmigaOS23.8 Nopea Windows98:sii nähden. Eli tuossa oli sana "nopea" kolme kertaa samassa lauseessa kuin Windows. Vaati vähän pähkäilyä mutta onnistuihan se viimein.

 

Joanna
Lauantaina, 23. marraskuuta, 2002 - klo 13.05:   
Aikoinaan MUI:ssa ärsytti se että kun oli joitan ohjelmia jotka väkiseen sen vaati koneeseen. Eikä niiden takia viitsinyt alkaa sitä rekisteröimään niin sen demoversion asetukset oli aina ihan pielessä..

Toivottavasti sen rekisteröitin saadaan kuntoon uusiin käyttiksiin. Jos se on mukana ja sitä on pakko käyttää niin kyllä sen silloin pitää olla rekattu versio samantien.

 

JPQ
Lauantaina, 23. marraskuuta, 2002 - klo 15.27:   
Joanna: Niin pitääkin koska käyttikseen ei minusta shareware ohjelmat sovelelu paitsi jos koko käyttis on shareware ohjelma.

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: