Ensimmäinen "Amiga"-kortti uusille ko...

Saku-foorumi » Uusi sukupolvi: AmigaOS 4 » Yleinen keskustelu » Viestit 2002 » Viestit 12/2002 asti » Ensimmäinen "Amiga"-kortti uusille koneille? « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

KimmoK
Maanantaina, 18. marraskuuta, 2002 - klo 7.57:   
Jens Schönfeld on kyllä Amigamaailman uskomattominpia HW velhoja. Ei mitään bullshittia vaan jäbä senkuin tinailee toinen toistaan parempaa rautaa Amigalle.

Hänen uusing korttinsa on uusille ja vanhoille Amigakoneille tarkoitettu adapterikortti... lue lisää ohiesen linkin "takaa".

http://www.ann.lu/detail.cgi?category=news&file=1037575955.msg

(toimii myös PC koneissa, tekee Amithlonin kera PC:stä entistäkin paremman klooniamigan)

 

Joanna
Maanantaina, 18. marraskuuta, 2002 - klo 8.37:   
Juu.. ja sama kortti toimii myös vanhoissa Amigoissa. Kortilla on sekä ZorroII että Kelloportti-liittimet, joten liitäntöjen puutteeseen ei ainakaan myynti kaadu.

Kaunis kuva kortista.
http://home.t-online.de/home/indcomp/bin/cwmk3.jpg

 

miksuh
Maanantaina, 18. marraskuuta, 2002 - klo 15.08:   
Ei hullumåpi kortti :)

 

miksuh
Maanantaina, 18. marraskuuta, 2002 - klo 15.25:   
Amithlonin/UAE:n kanssa toi vois olla ihan kiva kieltämättä. Poistaa tarpeen kaikenmaailman kauheisiin kahden korppuaseman purkkavirityksiin :) Eikä tarvii enää adf-fileillä leikkiä jne.

AmigaOne:n/Pegasoksenkin kanssa tuo varmasti ihan kiva myöskin, tosin ainakin korppuohjaimen tarve on sillon hiukka kyseenalanen, kun vanhat pelit ei kuitenkaan toimi ja muut fileet voi siirtää vanhalta Amigalta PC:n 720kt korpuilla tai vaikkapa parikaapelin kautta. Tietty jos UAE on käytettävissä uudellakin amigalla niin sitten toki.

 

Joanna
Maanantaina, 18. marraskuuta, 2002 - klo 15.41:   
UAE varmaan tulee aikanaan molemmille (tai joku muu classix-peliemulaattori) joten siinä mielessä se on kiva olemassa. Lisäksi ainakin minulla on edelleen omia vanhoja korppuja tallessa joiden sisällöt mielelläni lukisin talteen.

Lisäksi tuo pystyy paljoon muuhunkin kuin vain Amigan formaatteihin.. Olisi ihan kiva viimeinkin backupata kaikki antiikkiset Kuuslankun, AppleII:sen yms koneiden levykkeetkin jonnekkin talteen. Tuo on siihen vallan mainio kapistus.

Ja plussana siinä on paikka kuuslankun äänipiirille.. Se on ihan kiva asia jos haluaa kuunnella Sidimussiikkeja.

Eli, nyt on vain keksittävä mistä sille saa kaikkeen tuohon tarpeelliset softat.. :)

 

Janne
Maanantaina, 18. marraskuuta, 2002 - klo 17.00:   
Jens Schönfeld on paitsi HW-nero, todella mukava kaveri. Oli Saku 99:ssä ja pari kertaa muutenkin tullut vastaan maailmalla.

Lähetin kortista uutisvinkin MikroBitille.

 

KimmoK
Maanantaina, 18. marraskuuta, 2002 - klo 17.42:   
Janne: Jeps!

On mukava aina silloin tällöin törmätä moisiin todellisiin Amiga -sieluihin. Se ikään kuin auttaa jaksamaan. Saku tapahtumissa moisia näkee myös, varmaan jokainen kerta. Suosittelen kaikille.

 

Janne
Maanantaina, 18. marraskuuta, 2002 - klo 18.31:   
KimmoK: Mielestäni meillä on täällä Suomessa jotain erityistä. Meillä on harvinaisen ystävällinen ja avulias Amiga-yhteisö. Se jos mikä on mielestäni ollut kaiken sen yhdessä tekemämme työn arvoista.

Kun Saku täyttää kymmenen ensi vuonna, muistetaan nostaa malja meille kaikille! Tapahtui maailmalla mitä tahansa, meidän yhteisöömme ja ystävyyksimme sillä ei ole eikä ole ollut suurta vaikutusta.

Kiitos siitä teille kaikille.

 

KimmoK
Tiistaina, 19. marraskuuta, 2002 - klo 7.59:   
Janne: Pitäisi perustaa Suomen laajuinen Amigistien intranet + alkaa rakentaa omia Amiga-like vehkeitä yms. ;-) Otettais vaikka Torvaldsin käyttiksestä ja AROS:sta apuja ... ja tilataan emolevy vaikka MAI:lta ja... 8)

(luulis muuten että RT linuxinkin ympärille pitäis saada jotain ripeää käyttistä aikaiseksi, kun ei inkuloida nykyisiä Linuxin window managereita mukaan .... niin ... viritelmän kehittelyyn varmaan voitais ottaa apuja esim Amithlon velho Meyer:ltä ...)

Jospa ensialkuun hävittäis kaikki weppilinkit maailman turuille, kun ei sieltä kovin paljon positiivista juttua löydy.

 

Jarmo P
Tiistaina, 19. marraskuuta, 2002 - klo 8.34:   
KimmoK: Meillähän itse asiassa onkin jo kauan ollut olemassa sakulaisten oma "intranet", nimittäin Sakunet. ;-) Sielläkin on edelleen elämää/juttelua, tiedän kun olen itsekin mukana. (Eikä se ole Internetin/foorumin kilpailija, kuten jotkut epäilevät, vaan ihan oma alueensa jollaista ei ole muualla.)

Janne: tosi juttu, kiitokset meille kaikille!

 

TSK
Perjantaina, 22. marraskuuta, 2002 - klo 19.31:   
Olisikohan mahdollista tehdä PCI-väyläinen Copper-kortti. Joko uudella Copperilla tai Classic-koneesta irtirepäistyllä. Muutama vuosi sitten oli erikseen 2D-näytönohjain ja 3D-kortti jotka oli ketjutettu. Samalla lailla Copper-kortin ketjutus 3D-näytönohjaimeen jollain ihme virityksellä.

 

Jani Kuituniemi
Lauantaina, 23. marraskuuta, 2002 - klo 11.48:   
Pelkkää copperiahan ei saa mitenkään Amigasta irti, vaan pitää ottaa
koko Fat Agnus piiri irti joka sisältää copperin lisäksi myös
blitteri, kasan DMA-kanavia (22kpl) ja muuta signaalien muodostus
sällää. Lisäksi näytön muodostamiseen tarvitset vähintäänkin
Denisen/Lisan (?) joka hoitaa sen itse näytön. Copper ja Blitterhän on
vain kyseisen piirin apuna hoitamassa sivuhommia.

 

Joanna
Lauantaina, 23. marraskuuta, 2002 - klo 13.09:   
Helpompaa olisi nykytekniikalla ohjelmoida sama toiminnallisuus johonkin kohtuulliseen käyttäjän ohjelmoitavaan logiikkachippiin.. Siis tuon mahtuminen ei ole ongelma, paha puoli vaan on se ettei niitä oikein ole dokumentoitu missään (ainakaan julkisesti) ja pari tunnettua yritystä on epäonnistunut syystä tai toisesta.

Suurempi kysymys on miksi? Siis mitä se antaisi? demo/peliyhteensopivuuteen se ei riittäisi kumminkaan (myö Cpu ja muut osat pitää olla) joten miksi vaivautua?

 

JPQ
Lauantaina, 23. marraskuuta, 2002 - klo 15.29:   
Joanna: Sitä paitsi jos tarpeeksi hyvä 2D ja 3D hardis niin copper temput on vanhentuneita. Aikansa kutakin sanon vaikka tykkäänkin kustomi hardiksesta enempi kuin massa tuotanto hardiksesta.

 

Joanna
Lauantaina, 23. marraskuuta, 2002 - klo 17.55:   
jpq: siinä tapauksessa kannattaa katsoa mitä siitä Commodore.Onesta tulee.. se on varsin lupaava projekti jos pääsee sarjatuotantoon saakka.

 

JPQ
Lauantaina, 23. marraskuuta, 2002 - klo 23.54:   
Joanna: COmmodore One on jo listalla. Mutta en tiedä tuleeko mitään näistä kolmesta siis minulle.

 

Joanna
Maanantaina, 25. marraskuuta, 2002 - klo 17.47:   
Kyllä minä niistä ainakin yhden ostan.. enempään tuskin on aikaakaan käyttää joten olisi turha ostaa montaa niistä.

 

JPQ
Maanantaina, 25. marraskuuta, 2002 - klo 18.32:   
Joanna: Tarkoitin siis Commodore Onea,Pegasosta,AmigaOnea.

 

Joanna
Keskiviikkona, 27. marraskuuta, 2002 - klo 9.37:   
Jpq: samoin. Yksi niistä kolmesta..

Käyttöarvollisesti ajateltuna C-1 lienee eniten harrastus, noilla muilla on suuremmat mahdollisuudet nousta ykköskäyttökoneeksi jatkuvaan käyttöön.

No, ensinnä varmaan kumminkin tulee ostettua se Catweasel3, kunhan niitä tulee suomeen saakka.

 

JPQ
Keskiviikkona, 27. marraskuuta, 2002 - klo 15.49:   
Joanna: Ja minä taas olen vaikean valinnan edessä
tuskin kaikille on tilaa hyvä joa kahdelle koneelle toinen tulee olemaan Classic Amigani. Ja Commodore One budjetin puolesta helpoin ostaa ja kiinnostavin hardware. Ja AmigaOne taas tulevaisuuden puolesta. Ja Pegasos hinnan & tulevaisuuden puolesta. Eihän Pegasos ole halpa sanoo joku mutta se on AmigaOneen nähden ja AmigaOnesta kiinnostaa kiinteän prossuinen malli budjetti syistä ja tuskin tartteen nopeampaa jos koodarit osaa hommansa.

Terveisin Nimimerkki Satakin euroa minulle iso raha.

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: