Sendo EI tee M$ puhelinta ENÄÄ!...

Saku-foorumi » Uusi sukupolvi: AmigaOS 4 » Yleinen keskustelu » Viestit 2002 » Viestit 12/2002 asti » Sendo EI tee M$ puhelinta ENÄÄ! « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Joanna
Torstaina, 7. marraskuuta, 2002 - klo 15.24:   
http://www.theregister.co.uk/content/59/27986.html

Eli lyhyesti.. Sendo ei tee M$ älypuhelinta. Eli sinne meni se paljonpuhuttu älypuhelin jolla voisi ajaa DE pelejä.

 

Pertsa
Perjantaina, 8. marraskuuta, 2002 - klo 0.18:   
Eipäs puhuta pas*aa...vielähän on mahdollisuus että puhelimella VOI ajaa DE softii. (DE for SymbianOS) Eri asia syntyykö diili?

 

Eki
Perjantaina, 8. marraskuuta, 2002 - klo 0.49:   
Joanna: Olit ihan oikeassa jossain foorumissa, tää on niin surkuhupaisaa että tämä on hauskaa. :-) Kävisi Amigaa sääliksi elleivät olisi itse moganneet imagoaan niin pahasti.

 

Joanna
Perjantaina, 8. marraskuuta, 2002 - klo 1.17:   
Pertsa: se että joku asia on teoriassa mahdollista ei todellakaan ole enne siitä että sitä tapahtuisi. Jos olet seurannut touhua DE:n ympärillä aiemmin varmaankin jo tiedät että Nokia on jo kerran vetänyt takaisin yhden esitellyn AmigaDE laitteen. Uskoisin heidän jo kerrasta oppineen että heillä on varaa parempiinkin kumppaneihin.

Sitäpaitsi Nokia (+ muu SymbianOs tiimi) on niin iso että jonkin tuollaisen pelialusta-ohjelman teko ei ole mikään todellinen ongelma heille. Tietenkään en tiedä talon salaisuuksia mutta ihmettelisin suuresti jos semmoista ei olisi jo tehtynä.

Eki: no joskus se vaan tuntuu että haluaisi välittää mutta sen jälkeen mitä viimevuonna sohlasivat on minun myötatuntomittarini ollut kovasti pakkasella

Sendosta vielä... Olisipa joskus jollain Amiga firmalla rohkeutta yhtä rehelliseen toimintaan..
http://www.sendo.com/dev/index.asp
Eli Z100 puhelimen Beta-devkitin hankkineet kehittäjät saavat rahansa takaisin. Ei Amigalla vaan tuommoista tapahdu. :(

 

Janne
Perjantaina, 8. marraskuuta, 2002 - klo 1.46:   
Ja nyt jo näen vanhan tutun kuvion toistuvan foorumeissa. Vielä eilen Sendo ja kuviot olivat suuria, upeita uutisia - nyt kun niistä ei sitten tullutkaan mitään niillä ei kuulemma ole mitään väliä kun Amigalla on uusi uljas kumppani.

Niinpä. Muistan kuinka edellinen Amiga julkisti QNX:n josta tuli hetkessä Amiga-kansan suosikki. Sitten se heitettiin mäkeen ja jopas QNX olikin ihan turha ja Linux, joka oli valittu kerneliksi, parasta mahdollista.

Mikään ei näemmä ruoki itseään yhtä sisukkaasti kuin halu uskoa. Tämä piirre on osassa "yhteistöä" vallalla edelleen, kohta yhdeksän vuoden odottelun jälkeen.

Mukava silti huomatta että on näillä markkinoilla muutamia todellisiakin pelureita. Thendic, bPlan, Hyperion ja Eyetech, vaikkakin ryvettyneitä, tuntuvat silti tekevän jotain konkreettista. H&P:kin ansaitsee hatunnoston etenkin aiemmasta.

Ketäpä minä moittimaan jos he haluavat uskoa. Uskokoot mitä tahtovat.

 

Pertsa
Perjantaina, 8. marraskuuta, 2002 - klo 3.34:   
Nokia Mediaterminaalin ongelmana oli mm. suurehko hinta, sillä se perustui PC:n tekniikkaan.

Sama Ongelma koskee myös X-Boxia, mutta M$ on ratkaissut sen myymällä tappiolla. :P
(Peleistä nyhdetään sit senkin edestä)


Mikä tulee DE:hen, sillä on potentiaalia jos ne 'tahvot' sais markkinoitua sitä. :)

AmigaDE:stä pitäisi saada sellainen versio ulos, joka sisältäisi tarvittavat kirjastot (W3D, Gui...)

De:n saaminen AOS:ään auttaisi myös softakehitystä. Amigistit alkaisivat vääntää siihen koodia...

 

KimmoK
Perjantaina, 8. marraskuuta, 2002 - klo 8.30:   
Tämä "De:n saaminen AOS:ään auttaisi myös softakehitystä. Amigistit alkaisivat vääntää siihen koodia... " on kyllä niin totta kuin vain olla voi. Sillä DE saisi lisää niitä kallisarvoisia ja maailman parhaita developereita. ;-)

Tekosyitä tuon tekemättä jättämiselle ei ole enään sen jälkeen kun OS4 tulee ulos.

Yleensäkin, jos AMiga jotain saisi myyntiin, se olisi iso juttu... eikä mitään kuponki2 -kampanjaa!

 

Matti Kuuva
Perjantaina, 8. marraskuuta, 2002 - klo 9.07:   
Sendon tilannetta täsmentääkseni lainaan Helsingin Sanomien verkkoliitettä:

«LONTOO. Brittiläinen matkapuhelinvalmistaja Sendo ilmoitti torstaina hylänneensä pitkään odotetun Microsoftin tekniikkaan perustuvan puhelimen ja valinneensa sen sijaan Nokian ohjelmiston puhelimiinsa.

Vaikka Sendo oli yksi Microsoftin Smartphone -ohjelman perustajajäsenistä, yhtiön toimitusjohtaja Hugh Brogan ilmoitti Sendon luopunen Z100 Smartphonen tuotekehityksestä. Puhelin oli tarkoitus lanseerata lähiviikkoina.»

 

Matti Kuuva
Perjantaina, 8. marraskuuta, 2002 - klo 9.10:   
Eikö etu ole DE:llä kuitenkin se, että tuote on jo valmiina! Siksi se voisi Symbian-piirille olla mieluisa ja etenkin Amigalle koska menekki olisi suurta - ainakin suurempaa.

 

Matti Kuuva
Perjantaina, 8. marraskuuta, 2002 - klo 9.11:   
Ainiiin, ja unohtui mainita että Amigistit voittivat taas. MicroSoft nimittäin sai nenilleen. :)

 

KimmoK
Perjantaina, 8. marraskuuta, 2002 - klo 10.07:   
Teoriassa AmigaInc voisi keritä jolumarkkinoille SymbianOS laitteisiin, kun Sega kerkiää vasta about helmikuussa...

 

Joanna
Perjantaina, 8. marraskuuta, 2002 - klo 11.04:   
Itse pidän esimerkiksi TheRegisteriä paljon paremmin ajan tasalla olevana tahona kuin Hesaria. Mutta makunsa kullakin :)
http://www.theregister.co.uk/content/54/28000.html
Tuossa on jonkinlainen analyysi siitä missä mennään ja miksi tuo tapahtui. + linkkejä aiempiin juttuihin joissa käsitellään tätä m$ enemmän tai vähemmän pieleen mennyttä älypuhelinhommaa.

Eiköhän Amigan suunnalta taas jotain uutta kohdetta ja lupausta ole odotettavissa. Itse en tiedä onlisiko DE:n saaminen Symbianille mikään etu, koska ei sille kumminkaan ole juurikaan ollut merkittävää tarjotaa. Onhan sitä ollut puhetta (vallankin Fleecyllä) vaikka mistä hienosta mitä DE:lle olisi tulossa mutta käytännön näytöt ovat jääneet pariin kelvolliseen pikkupeliin parissa vuodessa.

Jotenkin tuntuu että seuraavana ne tähtäävät niiihin taulutietokoneisiin ... Saas sitten nähdä myydäänkö niitä miljoonia ensi vuonna jo.

 

Janne
Perjantaina, 8. marraskuuta, 2002 - klo 17.59:   
Matti Kuuva: Mitä etua AmigaDE:llä muka on? Tuote valmiina? Missä? Java on ollut valmiina vuosia jo, ja lisäksi se nimenomaan on valmiina jokaisessa Symbian-laitteessa. Valmiina. As in, sen voi ostaa kaupasta eikä vain amigistien päiväunissa. :-) Pelkästään Nokialla on myynnissä useita Java-puhelimia.

intent:ssä on kuulemma ihan pätevä MIDP/pJava-virtuaalikone. Desktopilla se ei merkitse mitään koska se on vain pJava, mutta kämmenellä ehkä.

Jostain kuitenkin muistan kuulemani että yksi syy miksi Symbian-pohjainen intent antaa odottaa itseään (ehkä se jossain labrassa pyörii, en minä sitä epäile mutta oikeat tuotteet puhuvat puolestaan kaupoissa) on se että Symbian on niin lean and mean, että sille tehdyt laitteet ovat paljon "kevyempiä" kuin esim. Windows CE -masiinat.

Ja vaikka intent:n Java-kone olisi tosi hieno, niin sillä ei ole mitään tekemistä AmigaDE:n kanssa tai sen menestyksen.

Oletteko joskus kattoneet miten upeita 3D-pelejä esim. Windows CE -kämmenille saa? Mielettömiä. Planet Zed näyttää antiikkiselta niiden rinnalla ja kaikki muu AmigaDE-krääsä vielä enemmän niin. Ainoastaan Payback osoittaa jotain lupaavia merkkejä.

Eipä silti, en minä sano etteikö intent voisi menestyä. On sillä isoja nimiä takanaan ja siitä voi tulla jonkinsortin hitti portattavassa pelikehityksessä tai digibokseissa. Ja toisin kuin eräät, TAO tuntuu oikeasti asiansa osaavalta firmalta. Edelleenkään sillä asialla ei ole paljoa tekemistä AmigaDE:ksi ristityn asian kanssa.

Minä heräsin jo kauan sitten. Nyt kiinnostavat teot, eivät visiot.

 

Jarmo Piippo
Keskiviikkona, 13. marraskuuta, 2002 - klo 12.48:   
Janne: Mitenpä niitä miljardiluokan superhyperturbo-pelejä voisi mikrokokoisen firman lähes tuntemattomalle alustalle ollakaan, pelitalot kun taitavat olla nihkeitä jopa Linux-versioiden kanssakin... Pelitalojen kanssa ei kannattaisikaan kilpailla (mahdotonta), vaan keksiä jotain oikeasti uutta, mitä ei kellään muulla ole tullut mieleen. Lyhyesti sanottuna AmigaDE:ltä puuttuu killerisovellus. (Tai jos sellainen on, se on ainakin minulta mennyt ohi korvien.)

 

KimmoK
Keskiviikkona, 13. marraskuuta, 2002 - klo 13.24:   
Killerisovellukselta voi puuttua tekijä.
Ja se puuttuu ehkä niin pitkään kun DE/SDK ei ole saatavana OS4:lle.

(enkä suinkaan puhu ((vain)) itsesäni)

 

Joanna
Keskiviikkona, 13. marraskuuta, 2002 - klo 13.59:   
No, tulipahan uusin editio siitä wintoosa De/SDK:sta ladattua ajankulukseen.. Valitettavasti se ei himppuakaan innosta kun ei kumminkaan ole mitään laitetta jossa koodia voisi ajaa. Ennemmin koodaa vaikka PalmV:lle jos pitää tehdä jotain tyhmää ja tuottamatonta, siinä on sentään 68K prossu ja kaikki :)

Ja vinkkinä niille jotka suunnittelee DE ohjelmointia rahamielessä. Kannattaa lukea se SDA (software distribution agreement) hyvin tarkkaan läpi. En suosittele sen allekirjoittamista kellekkään joka haluaa tehdä alalla töitä seuraavaan viiteen vuoteen. Valitettavasti itse SDA on NDA:n alainen joten sen levittäminen tai siitä puhuminen (okei... tiedän) on kiellettyä.

 

KimmoK
Keskiviikkona, 13. marraskuuta, 2002 - klo 17.22:   
Joanna:

Saisikohan siltä fleecyltä sitä 9210 playeriä?

Voitais muutaman Nokialaisen kaverin kanssa alkaa testaamaan...

Olen kuullut SDA:sta samantapaista kuin sinä.
Jos moisen allekirjoittaisin, se täytyisi olla sovelluskohtainen... mutta SDA ei taida mahdollistaa moista...?


(olen allekirjoittanut jo kaksi NDA:ta, mutta hukkaan ne aina ennen kuin on tilaisuus lähettää se Amigalle...)

Tänään tuli C++ kurssilla pelleiltyä ADK:n kanssa (tao-group:lta saatava ilmainen intent SDK:n kevytversio)... oma C-koodinen helloworld alkoi pelittää... mutta ei vielä C++ muodossa....

 

Joanna
Keskiviikkona, 13. marraskuuta, 2002 - klo 18.54:   
En osaa sanoa mistä playereitä saisi (kaikissa koneissahan niiden pitäisi olla kumminkin vakiona jo :) .. Ehkä Gary Peake (gary@amiga.com) tietäisi, ainakin hän on tähänmentisen kokemuksen nojalla yleensä tiennyt missä mennään.

Siis minulla on se SDA imuroituna omalle koneelle mutta en tasan sitä allekkirjoita.

Tuo ADK pitäisikin tarkistaa.. Ei muuten mutta olisi kiva tietää mitä siitä sitten mukan puuttuu. Epäilen tosin sen valossa mitä olen viimeisiä SDK:ta nähnyt ettei eroa olisi kuin paketin nimessä korkeintaan, mutta pitänee etsiä se ja verrata. Onkos se jostain imuroitavissa via pitääkö sinnekkin tehdä joku lisenssi?

 

KimmoK
Keskiviikkona, 13. marraskuuta, 2002 - klo 23.59:   
En ole vielä bongannut ADK download paikkaa, moinen pitäisi olla jossain... moista ymmärsin digital magazinen mukana tulleen ADK:n readme filestä...

Jos on tarve tavoittaa todellisia intent guruja, kannattaa tsekata tänne:
http://groups.yahoo.com/group/intent-dev/

Näkyy mm. amigadev.net:ssä liikkuneet tao-groupin nimet menneen tuonne...

 

Joanna
Torstaina, 14. marraskuuta, 2002 - klo 6.05:   
Kiitos.. enpä ollutkaan ennen tuota lukenut. Pitää nyt lukea vanhat artikkelit läpi ja kysyä paria asiaa jos vaikka saisi jotain järkeä tuohon DE ohjelmointiin.

Ehkä he myös voivat mainita sitten mitä pitää varoa että koodi toimii myös ADK:lla ... :)

 

Joanna
Torstaina, 14. marraskuuta, 2002 - klo 7.02:   
Kimmo: Kannattanee kysyä sittenkin sitä Symban-playeriä Fleecyltä .. Lueppas tämä haastattelu joka on juuri julkaistu.
http://net.cciinter.net/users/amigasource/interview/int2.htm

Se mainitaan kohdassa 21.. Prototyyppi on jo kuulemma olemassa. Saas sitten nähdä milloin se valmistuu ja missä puhelimissa se on mukana. (tai edes muuten saa)

 

KimmoK
Torstaina, 14. marraskuuta, 2002 - klo 8.20:   
Kuka ossoo lukkee japania:
http://www.kyocera.co.jp/pocketcosmo/products/cosmo.html
On vissiin tullut myyntiin intentin kera ...

Myöskin OCPA:n sivuilla on jotain japanilan kielistä kohtalaisen tuoretta infoa, mutta kun ei jaksais kääntäjien kans sohlata.

 

KimmoK
Torstaina, 14. marraskuuta, 2002 - klo 8.27:   
Myöskin uusia Zauruksia on tullut tarjolle:
http://www.infosync.no/news/2002/n/2593.html

Nuissa on mm. tehokkaampi prossu ja enemmän muistia ... piitäisi DEkin mahtua sinne paremmin tykittelemään.

Jossain oli tämmöinenkin: "Microsoft and Samsung unveil a new low cost platform for handhelds." mutta erään NDA:n takia en uskalla linkkiä tarjota... Voi jälleen tarkoittaa hyvää tai huonoa DE rintamalle.

 

Joanna
Lauantaina, 30. marraskuuta, 2002 - klo 0.57:   
Öhhöm.. Taitaa alkaa selvitä miksi Sendo todellakin lopetti M$ puhelimen teon.. Oranget ovat tulleet myyntin ja ilmeisesti bugisuus on luokkaa johon edes Ericson ei ole koskaan yltänyt. :)

http://www.theregister.co.uk/content/64/28351.html
http://www.simonperry.org/

 

KimmoK
Lauantaina, 30. marraskuuta, 2002 - klo 12.10:   
Sertifiointisysteemit on samantapaisia kuin AMigaDE rintamailla... ei taija AMigaDE sertifiointi maksaa rahassa, kuitenkaan (sielu pitää vain myydä, heh).

Mikrosoftilla tuo tarkoittanee että 600 tai 300 dollarilla he varmistavat että tuotteessa on vähintään yhtä paljon bugeja kuin heidän omissaan... ;-)

Ei kannata olla samassa mobiiliveneessä M$:n kanssa ... mutta siellä ainakin AmigaDE nykyisin on (RIP?).

(taitaa olla Nokian luureissakin enemmän bugeja kuin koskaan ennen, aikataulut kiristyy ja softan koko kasvaa...)

 

Joanna
Lauantaina, 30. marraskuuta, 2002 - klo 14.06:   
Juuh.. Mutta kai sentään Nokialla muistetaan tarkistaa ennen levitykseen laittoa semmoinen pikkjuttu että sillä puhelimella voi sentään soittaa muistiin laitettuihin numeroihin? Se että puhelinta ei voi käyttää puhelimena on jo aikamoinen moka :)

Eniten tuo M$ systeemi koskee pienkoodaajaa. siis 600E lisenssi per ohjelma (!) on aika paljon etukäteen semmoisesta jota haluaisi levittää halvalla tai ilmaiseksi.

 

JPQ
Lauantaina, 30. marraskuuta, 2002 - klo 16.44:   
Joanna: Onkos joku noin mokannut ? tuossa kymmen kertaa liikaa tuossa lisenssissä sitten jäävä summa kaikista softista yhteensä olisi jo ok.

 

Joanna
Lauantaina, 30. marraskuuta, 2002 - klo 17.03:   
Lue tuo Simonperry-linkki joka on ylhäällä... Siinä on hyvä selitys siitä mikä kaikki EI toimi uudessa Orange-puhelimessa..

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: