WOASE 2002 -seuranta & marraskuun uut...

Saku-foorumi » Uusi sukupolvi: AmigaOS 4 » Yleinen keskustelu » Viestit 2002 » Viestit 12/2002 asti » WOASE 2002 -seuranta & marraskuun uutisia « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

KimmoK
Perjantaina, 1. marraskuuta, 2002 - klo 14.59:   
Jospa vaikka spämmättäisiin tänne tulevan viikonlopun kuumimmat jutut yms.

Minä aloitan tällä:
AmigaOneG3-SE and AmigaOne-XE Earlybird Systems now on sale!
http://www.eyetech.co.uk/amigaone/oct252002a.php

(joko viimeinkin olisi menoa eikä meininkiä...?)

Olisi varmaan liikaa toivottua että viikonlopun huonot uutiset rajoittuisivat siihen että OS4 tullee A1:lle vasta ensivuoden alussa... (Itse kun en ole järin innostunut PPC Linux koneesta...)

Pidettäiskös pikkujoulut vaikka tampereella, vois samalla hakea Boogielta yhden AmigaOne-XE:n... ;-P

 

miksuh
Perjantaina, 1. marraskuuta, 2002 - klo 16.20:   
Kyl se Linux PPC:kin olis nami siihen AmigaOS:n rinnalle :) Tarviisin muutenkin Linux koneen, jolla väsäillä kaikkee ettei taidot ruostu. mediator ei taida vieläkään olla tuettu Linux m68k:ssa :P Suht käsittämätöntä kyl.

 

Copy & Paste
Perjantaina, 1. marraskuuta, 2002 - klo 17.04:   
750CXe/600 spec int95 24-25.6
750CXe/600 spec fp95 15.9-16.3
Dhrystone MIPS 1392, 6Watt, 256k L2(L3 not possible)

750FX/700 spec int95 28-31 (rough estim.)
750FX/700 spec fp95 15-17 (rough estim.)
Dhrystone MIPS 1624, <3.6Watt !!! , 512k L2 (L3 not possible)

7451/800 spec int95 33-35 (estim.)
7451/800 spec fp95 24-26 (estim.)
Dhrystone MIPS 1848, 15Watt (rough. estim.), 256k L2 (L3 is possible, not sure if there is L3 in the Eyetech board)
+ the huge SIMD boost on multimedia ((+100% speed in 3D rendering, etc.?))
(not sure if these values are with L3 cache or not)

Where did I get those? Out of my sleeve of course... (and perhaps something from Moto & IBM)

 

JPQ
Perjantaina, 1. marraskuuta, 2002 - klo 19.57:   
miksuh: Kuule jos koodaus kaveri porukka hengessä tehtyä en yhtään ihmettlele ettei vielä ole. Ja mistäs 68k Linuxin saikaan ? ja tukeeko edes CV64/3d,AD516,Delfina Liteä

Täytyy Copy & Paste lukea toi sinun tekstisi tarkemmin. Jos myöhemmin sisäistys toimisi.

 

Janne
Lauantaina, 2. marraskuuta, 2002 - klo 4.46:   
Sääli että mitään ei ole vielä valmistettu. Tilaukset on luvattu toteuttaa jouluksi. Toivottavasti tällä kertaa tulevat ajallaan.

Olin myös yllättynyt että A1:ssä ei ilmeisesti ole integroitua äänipiiriä? Kolmas puute firewiren ja valmiin IRDA-portin (ei pelkkä header) lisäksi?

Kortti on myös kallis Pegasokseen verrattuna. Peruskorttikin on kalliimpi ja Pegasosta itseasiassa pitäisi verrata ennemminkin A1-XE:hen kuin SE:hen koska siinä on prosessorislotti...

Mutta vissi ero tietysti on että jonain päivänä A1:lle saa AmigaOS 4.0:n ja Pegasokselle kenties ei. Harmi vain että AmigaOne on niin selvästi epäkiinnostavampi emolevy.

No, katellaan mitä uutisia lauantaipäivä tuo. :-)

 

KimmoK
Lauantaina, 2. marraskuuta, 2002 - klo 8.29:   
Jep. Avoimia kysymyksiä on kourallinen.

Itselleni on positiivista se että emolevy ei ole saman firman tekemä kuin käyttöjärjestelmä ja se että myöskään cpu kortit eivät tarvitse olla samaisen firman tekemiä. Noilla avuilla tulevaisuus tuntuu paljon turvallisemmalta.

Toki iso ongelma on se että OS4 ei ole valmis, enkä luota siihen että bplan alkaisi myydä MorphOS:ää kilpaileviin A1 koneisiin (vaikka niin antoivat taannoin vihjeen, vai antoivatko). Toisaalta OS4:sta tiedän kuitenkin listan ominaisuuksista joita on tulossa. MOS:sta ei edelleenkään ole vastaavia tietoa.

 

Pecosbil
Lauantaina, 2. marraskuuta, 2002 - klo 11.57:   
Kyllä tuon AmigaONE-SE/XE:n VIA686B sisältää tuon mm. AC97-äänihommelin, don't worry! Mutta odotellaanpa rauhassa, eiköhän Alan Redhouse kerro jotain tarkempaa infoa tuolla WOASE 2002-tapahtumassa... En viitsi itse mennä "möläyttelemään" mitään sellaista mitä en saisi... :) (Sitäpaitsi tuossa Eyetechin ilmoituksessa on muutama "painovirhepaholainen", jotka kyllä korjataan (kuulemma) ensi viikolla...)

 

KimmoK
Lauantaina, 2. marraskuuta, 2002 - klo 16.47:   
Uusi executive update:
http://www.amiga.com/corporate/110202-mcewen.shtml

hmmm... ei se vielä ollut vissiin tarkoitettu julkiseksi, mutta kun se oli jo amiga.org:ssa enkä pääse nyt käsiksi clubilaisten meileihin niin mistäpä minä...

 

Joanna
Sunnuntaina, 3. marraskuuta, 2002 - klo 0.39:   
KimmoK: Ei mitään uutta ainakaan mitä minä olisin nähnyt, että eikai se sen perusteella iso vahinko olekaan vaikkei olisikaan ollut julkinen.

Siis tilanne on ollut tuo kokolailla sama vaikka kuinka pitkään, eli että homma etenee edelleen ja joskus tulee jotain. Suurin muutos minusta tuntuu olevan että hypetyksen innokkuus on laatunut eli kaikki ei ole enää 'amaging glorious' yms..

Se että Eyetech olisi viimeinkin saamassa A.onen kuntoon ja myyntiin saakka tänä vuonna on tietty hyvä asia, mutta sen Alan ehti ilmoittaa ennen messuille lähtöään. Samoinkun sen ettei sitä käyttistä odotellessa kannata pidättää hengitystään.

Olisi toivonut että niillä olisi viimeinkin esitellä joku systeemi jota oikeasti saisi jostain (siis Sendot ovat marginaalituote, ja pysyvät pitkään semmoisina) jossa olisi DE/AA vakioasennuksessa, mutta ehkä se on vaikeaa saada valmistajat maksamaan siitä niin paljon.

 

KimmoK
Sunnuntaina, 3. marraskuuta, 2002 - klo 0.43:   
Vaisua.
"AmigaDE kaikkialle" periaate on todella umpijäässä. Nyt fokus on täysin AACE:ssä M$ kännyköille (Sendo ja Orange) + PocketPC PDA koneille. Kuulemmas messuilla oli ajettu ExecSG:tä AmigaOne-XE koneessa. Oli kuulemma jäänyt 2-3 päivän päähän että olisivat voineet näyttää täyden OS4 buuttaamisen CSPPC koneessa.

Hoijjaa, nyt mullakin on uusi päänvaiva, tuleeko G4/800Mhz toimeen passiivisella jäähdytyksellä...?

Joanna: Itse kaipaisin sitä että AmigaInc tuuppaisi ilmaiseksi AACE:n eri valmistajien kilkkeisiin ja keräisi vain "rojaltit" välittämistään AA peleistä.

Ja ilmaiseksi AA shopista ladattava AACE demoversio (Windows, PocketPC, Linux, Symbian) demopelipaketilla olisi myös kauan kaivattu markkinointiteko.

 

KimmoK
Sunnuntaina, 3. marraskuuta, 2002 - klo 18.37:   
"The deal announced will result in a major distribution of the AmigaDE and DE software, initially across the USA but later internationally. And the name of this distributor?

Microsoft."

http://www.suite101.com/article.cfm/1365/96122

 

KimmoK
Sunnuntaina, 3. marraskuuta, 2002 - klo 18.51:   
Wirallinen Amiga näppis (?):
http://www.compcity.nl/a1/cherry.htm

Näppisjutun lähde oli amiga-news.de:
http://www.amiga-news.de/en/news/AN-2002-11-00008-EN.html

 

miksuh
Maanantaina, 4. marraskuuta, 2002 - klo 12.31:   
Ikinä kuullukaan tommosesta näppiksestä... Luulen kyl et ainakin minä hommaan ennemmin Logitechin piuhattoman näppiksen ja hiiren kun jonkun mistä koskaan kuullu mitään...

 

miksuh
Maanantaina, 4. marraskuuta, 2002 - klo 12.34:   
jPQ: no onhan siinä Linux m68k:ssa sentää suht kivasti tukea. Delfinasta en tiedä kun en koskaan semmosta ole opmistanut niin en ole tutkinut, mutta ainakin GVP Spectrumilla sai kivasti Linuxia käyteltyä, ja eikös ainakin jollekin cybervionille ole tuki. Pointti oli nyt kuitenkin se, että tuntuu nurinkuriselta, että nyt ei tapahdu mitään kehitystä Linuxin puolellla vaikka vihdoinkin on PCI-väylät saatavilla. Tosin osittain se kai on Elboxin vika.

 

miksuh
Maanantaina, 4. marraskuuta, 2002 - klo 12.35:   
Joanna: No ainakin tuon executive updaten pitäisi lopettaa ne ilkeät puheet Amiga Inc:n nurin menosta jne. Taas kerran nähtiin, että hirveää p*skaa jauhetaan noilla uutissivuilla ilman sen parempaa tietoa siitä mitä on tekeillä.

Executive updatessa sanotaan et toimisto muuttaa, ja sit netissä porukka kiljuu kurkkusuorana et AmigaInc on nurin kun ne ei oo siellä vanhassa toimistossa, HAH :)

 

Eki
Maanantaina, 4. marraskuuta, 2002 - klo 13.54:   
miksuh: Executive Update kertoi asiasta kaksi-kolme (?) viikkoa myöhemmin. Sinä aikana sivuilla oli vanhat yhteystiedot. Ei yksikään ammattimaisesti hoidettu yritys toimi niin että katoavat toimistolta ja jättävät vanhat tiedot esille. En minä uskonut että he nurin ovat, mutta kunhan olivat vain oma härö itsensä.

Ja Fleecyn selitykset puhelinhäiriköistä voin sinänsä uskoa, mutta ei se syy tuolle puhelimen sulkemiselle voinut olla - puhelinhäiriköt ratkeaa puhelinyhtiön avulla. Sitäpaitsi he muuttivat toimistosta joka tapauksessa pois samalla, vai väittääkö joku että sekin - ja se ettei mitään tiedotettu kotisivuilla - johtuu puhelinhäiriköistä?

Fleecyllä riittää selityksiä joka lähtöön. Uskottavuus mennyt mieheltä kokolailla täysin.

 

miksuh
Maanantaina, 4. marraskuuta, 2002 - klo 14.15:   
Ei kyse nyt ollut siitä, että toimiko AmigaInc ammattimaisesti vai ei, vaan siitä, että tyypit netissä toimi naurettavasti. Eli ei kyllä musta ole paljon miga-käyttäjilä varaa arvostella AmigaInc:n touhuja :P

Siis en minä sitä kiellä, että AInc:n olis ollu hyvä hiukan ilmotella jotain, mutta en mä oikein jaksa siitä syntynyttä halootakaan ymmärtää. Samoin kun sitä, että heti odotetaan ja monien osalta toivotaan pahinta mahdollista...

 

KimmoK
Maanantaina, 4. marraskuuta, 2002 - klo 15.42:   
Jees AI PR kusee totutulla tavalla. Kuulemma partnereille oli ilmoitettu uudet puhelinnumerot yms, but anyway, perstkuleen huonosti hoidettua hommaa...

 

Joanna
Maanantaina, 4. marraskuuta, 2002 - klo 16.48:   
Miksuh... Cherry on yksi tunnetuimpia näppisvalmistajia. Jos et ole koskaan siitä kuullut niin tietämyksesi on aika ohutta. Heiltä on mm. tullut muutamankin Amigasarjan näppikset.

Minä en luottaisi Excevutive updateihin ainekaan ilman erillisiä todisteita. Niissä on ollut vuosien varrella niin paljon sitä ihtiään että pelkää hajun tarttuvan niistä jo netinkin yli.

Netissä syntyy haloo siitä kun mitään ei tapahdu eikä kuulu. Ihmiset ovat jo oppineet että silloin tapahtuu jotain sellaista jota ei kehdata ilmoittaa julkisesti. Tuollaiset ovien ja puhelimien sulkemiset ilman mitään selityksiä ovat juuri sopivaa materiaalia spekulaatioiden lähteeksi.

Se mitä tulee mahdolliseen puhelin tms. häiriköintiin niin tuntuu kummalta että joku firma sen takia menisi maan alle, muuttaisi salaiseen osoitteeseen ja hankkisi listaamattomat puhelimet. No onhan se huomattu ennenkin että heillä ei ole kykyä hoitaa asioitaan oikein, mutta nykyisellään tuntuu todella avuttomalta poppoolta.

Enkä usko että avoin ja julkinen M$ syliin hyppääminen (joka uutisissa aina enemmän sinne kenollaan) on ainakaan vähentämässä radikaalimpien Amigistien mielipiteiden ilmauksia, joten heidän julkinen arvostelu tuskin ainakaan on vähenemään päin.

Mutta, heidän on soppa, kiehukoot siinä aikansa. Jos siitä jotain hyvääkin joskus tulee niin katsotaan sitten. Itseä ei niin enää innosta.

 

miksuh
Maanantaina, 4. marraskuuta, 2002 - klo 17.28:   
No en kyllä ole koskaan missään millonkaan nähnyt yhdessäkään näppiksessä mitään cherryyn viittaavaa :) Ja varmaan satoja näppiksiä nähnyt :) Satoja=tuhansia varmaan ennemminkin.

Eikä kyllä missään liikkeessä ole koskaan näkynyt myynnissä Cherry-merkkisiä näppiksiä. Se jos ne tekee jotain bulkkinäppiksiä joihin sitten muut valmistajat läiskäsee oman nimensä on ihan eri juttu kuin että avoimesti tuon firman nimellä myytäisiin.

 

Joanna
Maanantaina, 4. marraskuuta, 2002 - klo 19.48:   
Näppäimistön avaaminen auttaisi paljon selvittämään todellisen valmistajan. En muista ulkoa mitkä Amigan koneiden vakionäppäimistöt oli Cherryjä mutta osa niistä oli.

 

Mz
Tiistaina, 5. marraskuuta, 2002 - klo 0.46:   
http://www.cherrycorp.com/

Linkkikin auttanee?

 

KT
Tiistaina, 5. marraskuuta, 2002 - klo 3.07:   
miksuh: Amiga-yhteisö ei ole muuttunut tällaiseksi yhdessä yössä. Hiljaisuus on otettu huonona merkkinä, koska se on sitä ollut niin monta kertaa aiemminkin. Tämä liittyy toki paljon myös aiempiin omistajiin. Toisaalta nykyisen omistajan kerrassaan onneton PR koko sen olemassaolon ajan vain vahvisti reaktiota. He tulivat mukaan kovin sanoin, lupasivat kuita taivaalta ja haukkuivat edeltäjänsä maan rakoon. Ja kuinkas kävikään.

Amiga Inc. se tässä on naurettava ollut.

Amiga Inc. on hoitanut PR:nsä todella huonosti. Lunastamattomia ja selittämättömiä lupauksia on lukuisia. Heitä on syytä epäillä harhaanjohtavasta mainonnasta ainakin Party Packin kohdalla. He ovat pyytäneet yhteisöltä rahaa yli $100 000 edestä kahdessa kampanjassa (n. 600 Party Packia ja n. 1000 kuponkia), joista vielä ei ole kuponkeja voitu lunastaa tai T-paitoja postissa. AmigaOne on nyt myynnissä ilman merkkiäkään siitä että klubilaiset saisivat jotain etuoikeutta ostaa koneen etuajassa, ei mitään tietoa mistään.

Kun virheitä tehdään, niitä myönnetään todella harvoin ja yleensä yritetään keksiä jotain selityksiä ja arvostella niitä jotka netissä kehtaavat huutaa ettei keisarilla ole vaatteita.

Kaiken kukkuraksi Amiga Inc. ei ole tuottanut mitään mitä rehellisesti voisi kuvailla laatutuotteeksi. AmigaDE:n rippeet mitä on nähty ovat lähinnä amatöörimaisia räpellyksiä. intent-pohjateknologia on jees, mutta ei Amigan. Missä on se laatu ja taso joka teki Amigasta niin erikoisen ja upean?

Microsoftin halpiskorissa CompUSA:n tavaratalossa?

In two weeks.

Hei, ihan oikeasti. Keisarilla ei ole vaatteita.

 

miksuh
Tiistaina, 5. marraskuuta, 2002 - klo 16.54:   
Harvemminpa sitä ehjää näppistä tulee auottua :)

 

KimmoK
Tiistaina, 5. marraskuuta, 2002 - klo 19.06:   
Tietoa AmigaOne valmispaketeista:
http://www.eyetech.co.uk/addbar.php?Address=/PRODUCT/PAMA1/AMIGA001.HTM

Lisäksi http://www.morphos-news.de :ssä oli Thendic:n kommentteja tapahtumasta & lupaus jonkinlaisesta tulevasta infopläjäyksestä...

 

Joanna
Tiistaina, 5. marraskuuta, 2002 - klo 19.20:   
Mielenkiintoinen havainto: "These prices are before SDK and 'Amiga Club' rebates which are being handled directly by Amiga Inc. "

Ei sinällään enää uutta, mutta on hyvä että se mainitaan myös ääneen.. Eli Eyetech ei anna mitään hyvitystä AmigaIncin kauppaamista ennakko-kupongeista, vaan rahat saa sieltä missä ne on.

 

KimmoK
Tiistaina, 5. marraskuuta, 2002 - klo 19.52:   
ja joku jossain sanoi että Amiga Inciltä olisi tulossa tiedoite asiasta ... enpä pidättele henkeä senkään asian kanssa...

 

Joanna
Keskiviikkona, 6. marraskuuta, 2002 - klo 15.04:   
Onhan niiltä tiedotteita tullut vaikka mistä aiheesta viimeisen kolmen (neljän?) vuoden aikana... Mutta saako ne välillä jotain aikaankin on sitten se pahempi kysymys?

 

Janne
Keskiviikkona, 6. marraskuuta, 2002 - klo 17.14:   
Joanna: Olennaisempaa lienee vielä se, että saavatko he aikaan mitään laadukasta. Mitään joka ansaitsisi tulla kutsutuksi Amigaksi. Toistaiseksi Amiga Inc.:n tuotteet ovat olleet aika mitäänsanomattomia.

 

KimmoK
Keskiviikkona, 6. marraskuuta, 2002 - klo 22.31:   
Nyt on Merlancialta tullut tietoa, muuttavat isompiin tiloihin ja kohta tulleepi tietoa uusista tuotteista yms...
http://gotboing.com/merlanciapr/MIND05112002.html

Elboxilta taas uusi PCI väyläkortti:
http://www.elbox.com/news_02_11_06b.html
(sopii A4000D pöytäkoteloon!!)

WOASE puheet audiona:
http://amiga.merseine.nu/woase/

Thendic porukan demo oli jälleen jollain messulla
http://www.thendic-france.com/Tech/US/products/pegasos/expoprotec.htm

 

Joanna
Keskiviikkona, 6. marraskuuta, 2002 - klo 23.57:   
AInakin se A1 puhe kannattaa kuunnella, siinä on ihan asiaakin seassa. Fleecyn puheesta en uskalla kommentoida :)

 

KimmoK
Torstaina, 7. marraskuuta, 2002 - klo 7.48:   
Amiga tekee pelejä smartphonelle:
http://os.amiga.com/corporate/110602-smartphone.shtml?PHPSESSID=0759b302aa14cad9968462956b4f5361

Ben Hermania on haastateltu:
http://net.cciinter.net/users/amigasource/interview/int1.htm

Off topic, mutta Applelta tuli aika tykkejä läppäreitä:
http://www.apple.com/powerbook/

 

KimmoK
Torstaina, 7. marraskuuta, 2002 - klo 15.15:   
Ja taas sitä mennään...

"Sendo junks MS Smartphone, joins Nokia camp"
http://www.theregister.co.uk/content/59/27986.html

http://www.sendo.com/
http://press.nokia.com/PR/200211/880712_5.html
http://www.sendo.com/news/newsitem.asp?ID=61

 

Joanna
Torstaina, 7. marraskuuta, 2002 - klo 15.17:   
Valitettavasti ne pelit toimivat ainakin minun ymmärtääkseni vain nissä (äly?)puhelimissa joissa on M$ käyttis. Eli ainut jonka tiedän olevan valmistumassa on se ennekinmainittu Sendo. Ja se taas... No, nähdään kun nähdään.

Enemmän toivoa on siitä että he saisivat aikaan toimivan jakelun ja aktiivisen myynnin niille Ipaq PDA:lle jossa tuo voisi toimia. Niitä sentään on myyty aika paljon vaikkakin niiden käytäjät ovat aika kyllästyneitä kaatuileviin ja datojaan hukkaaviin laitteisiin. No, homman hyvä uutinen on se että näemmä HP on vastuulllisempi laitevalmistaja kuin ne vermeet alumperin rakentanut Compaq. http://www.ipaqpetition.com/petition/index.htm

 

KimmoK
Torstaina, 7. marraskuuta, 2002 - klo 16.00:   
@Joanna

Käsittääkseni se "Orange" puhelin on paljon pidemmällä kuin mitä Sendo oli:
http://www.microsoft.com/mobile/smartphone/hardware/default.asp
http://www.microsoftmobilitypress.com/site/home/main500.asp?SiteArea=500d

Compalin puhelimesta en oo kuullut mitään...
http://www.microsoft.com/mobile/smartphone/hardware/newdevices.asp

Täällä on tutun näköistä:
http://www.microsoftmobilitypress.com/site/home/main300.asp?SiteArea=300i

 

Joanna
Torstaina, 7. marraskuuta, 2002 - klo 17.02:   
Pahus kun on aikaa siitä kun on tullut touhuttua DE:n kanssa mutta jos muistelen oikein DE:n speksejä niin tuo Orange ei olisi kykenevä ajamaan DE runtimeä ja ohjelmia koska siitä loppuu muisti kesken. No voin olla väärässä ja se varmaan selkiää aikanaan saako kyseistä pakkia sille.

Itse kyllä noita Pelijuttua katsoessa tuli mieleen että onkohan AmigaInc sittenkään kilpailukykyinen? http://www.fathammer.com/ näytti jotenkin niin paljon paremmalta :)

 

KimmoK
Torstaina, 7. marraskuuta, 2002 - klo 17.42:   
Joanna:
Jos Amigalla ei ole uusia ylläreitä takataskussaan, peli lienee menetetty... Planet ZED ei ole hienointa mitä PocketPC:lle löytyy ja sama olisi kohta totta jo Symbianillakin.

 

Joanna
Torstaina, 7. marraskuuta, 2002 - klo 17.49:   
Eikös joku ollut jo koneeksi portannut jonkun doomin tai quaakun Nokian kännykälle? Ei sinällään että olisi semmoista kännykkää tai muutenkaan intoa pelata FPS:iä mutta siihen verrattuna joku Zed on hieman jo vanhanaikaista.

Tosin tässä on sanottava että peli voi olla hemmetin 'vanhanaikainen' ollakseen silti uskomattoman hyvä. Joku saisi portata Lode runnerin nykykoneille.. Siinä menisi ainakin minulta aikaa sitä säätäessä.

 

KimmoK
Torstaina, 7. marraskuuta, 2002 - klo 21.56:   
Ainakin doom on pyörinyt kännykkävehkeissä.
doomi ja quaakkuhan toimii myös intentissä ja DE:ssä. Niin ja jossain viipyy se paybackin intent/DE versiokin... en osaa aavistaa mikä on intent/DE pelleilyn takana.

Fathammerin 3D kirjastoa käyttävä stunt car racer lienee killer 3D peli känny vehkeille (tekijänä vasaragames tms.) eikä intentiä mailla halmeilla.

Loderunneristahan taitaa olla rtg kelpoinen klooni, nimeä en muista.

 

Pertsa
Perjantaina, 8. marraskuuta, 2002 - klo 0.22:   
En ymmärrä...sakki ruikuttaa että on wanhanaikaisii pelejä. Hitto kyllä nuo aina matopelit voittaa! :)

 

JPQ
Perjantaina, 8. marraskuuta, 2002 - klo 1.19:   
Pertsa: joo ja minä pidän ,molemista jos noi uudet pelit on sitä mitä muistelisin. Ja ne on vasta alkua jos käy hyvin. Että älkää pelätkö ennenkuin on oikeasti tarve pelätä..

 

KimmoK
Perjantaina, 8. marraskuuta, 2002 - klo 8.32:   
Quakki ei kyllä pyörähdä about 4M muistilla varustetuissa kännyissä, toisin kuin matopeli. Jopa doomia varten voi kaiken muun joutua poistamaan, eikä sekään oo hyvä...

Muutoin AmigaInc kait moisia olis enemmän vilautellutkin...

 

KimmoK
Perjantaina, 8. marraskuuta, 2002 - klo 10.05:   
WOASE kuulumisia, OS4 kokemuksia yms:
http://os.amiga.com/forums/viewtopic.php?t=1388

 

Jarmo Piippo
Perjantaina, 8. marraskuuta, 2002 - klo 14.02:   
KimmoK: No mutta porttaisivat Alien Breed 3D II:n sille, sehän toimii jo 4 megan muistilla kaikilla tehosteilla, ja on taatusti herkullisemman näköiset valopallot ja tuikkusäteet kuin Doomissa. ;-)

 

JPQ
Perjantaina, 8. marraskuuta, 2002 - klo 14.03:   
KimmoK: Makunsa kullakin en tosin kännykällä doomia ole pelannut.

 

miksuh
Perjantaina, 8. marraskuuta, 2002 - klo 14.18:   
Joo siis kyllä mä ainakin näkisin mielelläni noita 80-luvun pelejä PDA ja känny härveleillä :) Ja oppisi noi nykyajan kakrutkin millasia on hyvät pelit :) 80 ja 90 luvun oikeestaan siis, tulihan 90-luvun puolellakin hirmuläjä hyviä pelejä.

 

JPQ
Perjantaina, 8. marraskuuta, 2002 - klo 16.58:   
miksuh: aivan. Ja vanhat kolikko pelitkin on hyviä...

 

KimmoK
Lauantaina, 9. marraskuuta, 2002 - klo 13.20:   
Unohtakaa Merlancia, se lienee huijausten kingi:
http://www.ann.lu/comments2.cgi?view=1036553315&category=news&start=1&20

 

KimmoK
Lauantaina, 9. marraskuuta, 2002 - klo 14.52:   
Tänä viikonloppuna saattaapi tulla taas uusia uutisen siemeniä:
http://www.technomages.net/amigashow/

 

Janne
Lauantaina, 9. marraskuuta, 2002 - klo 17.20:   
KimmoK: Minun käsitykseni Merlanciasta on, että se on yhden - jostain jonkun verran rahaa saaneen - kaverin tietokonekauppa (melkoinen sekatavarakauppa kuulemma), joka haluaisi olla paljon enemmän. Rahoitus ja kyky on ilmeisesti nikotellut matkan varrella, mutta syytä löytyy myös liiasta uskosta siihen että Amiga-yritykset olisivat saaneet käyttiksiä yms. valmiiksi heidän koneitaan varten...

Tokkopa siinä hirveästi huijauksesta on kyse, enemmänkin siitä että tavoitellaan hieman liikaa kuuta taivaalta - ilmiö joka Amiga-markkinoilla on usein saanut julkisuutta johtuen siitä että kaikki isot pelurit ovat jättäneet laivan kauan sitten.

 

KimmoK
Tiistaina, 12. marraskuuta, 2002 - klo 7.42:   
Amithlon2:sta on tulossa uutta infoa parin viikon päästä. Tämmönen johtopäätös siitä syystä että sen betatestaaja Bill Hogget suositteli MooBunny:ssä Amithlon:n ostoa harkitsevalle että kantsii odottaa pari viikkoa...

(pari viikkoa, voi peeveli, olenkohan kuullut tuon ennenkin, @@3¤#"!!)

Amigas grand plans revealed:
http://www.extremetech.com/article2/0,3973,687936,00.asp
"ET: What about Pentium 4?

Bill McEwen: Not with OS4, but it will with our next version, OS5 due out within 12 months from when OS4 ships. We'll merge the code-bases and go cross-platform. "

Hahahaaaa hihihihioii hohohoo hehe ha .... keräilen itseäni lattialta. Vai että 12 kuukautta, voi hyvä isä anna mun kaikki kestää... eiköö ne ikinä opi.

Nooh, aikatauluista viis, AmigaOS näyttäisi olevan tulossa myös x86:lle... tai sitten Bill unohti että OS5 piti olla 64 bittinen käyttis...

Ei oo muuten nuissa McEvenin puheissa mitään päätä eikä häntää. Ei sillä reppanalla ole mitään hajua mistään. Ei näytä muistavan sitäkään että lupasivat AmigaDE:n OS4.5:lle yms...

 

Jon
Tiistaina, 12. marraskuuta, 2002 - klo 8.38:   
No huh huh. Aiemmankin version porttaamiseen 3 eri systeemille meni/menee yli vuosi. Mitenhän ne meinaa siirtää sen ihan eri arkkitehtuurille?-)

Pitäisi vissiin suunnitellakin projektia vähän ennenkuin sen aloittaa ja entistä ei ole edes lopetettu. 4:lle pitäisi olla tulossa vielä uusi Warp3D, uusi työpöytävaihtoehto (Magellan?), parannusta tulostussysteemiin jne jne jne. Sekä tosiaan tietenkin myös AmigaDE-integraatio johon luulisi menevän kuukausia..

Huh huh. Tuo "12 Months" on kyllä sen verran paha heitto että saa kuulla vielä perästä...

 

J.
Tiistaina, 12. marraskuuta, 2002 - klo 9.10:   
Jos en ihan väärin muista OS4:ssä pitäisi olla jonkinlainen HAL (Hardware Abstraction Layer) eli korkean tason toiminnat eivät piittaa siitä mitä matalalla tasolla tapahtuu. En tiedä kuin hyvin tuo on saatu toteutettua (tai onko lainkaan) mutta jos se toimii voi olla, ettei tuo 12 kuukautta NIIN paha ole. Parhaassa tapauksessa korkean tason koodista on saatu poistettua pahimmat HW-riippuvuudet (jonka takia tuohon meni niin pitkään) ja tarvitaan vain matalan tason ajurit eri ympäristölle.

Tietenkään en väitä että näin olisi, oletan vain että jotenkin tähän tapaan on toimittu. Vanha AOS:han oli täysin riippuvainen 68k-sarjasta, joten se täytyi käytännössä kirjoittaa kokonaan uusiksi. Jos se samalla kirjoitettiin järkevästi niin, että siitä riisuttiin nuo käyttöympäristöriippuvuudet voisi porttaus toiselle ympäristölle olla suht. yksinkertainen homma.

 

Jon
Tiistaina, 12. marraskuuta, 2002 - klo 11.13:   
Mutta jos ajattelee x86-platformin moninaisuutta niin skaala on aika laaja verrattuna esim. siihen minkälaista PPC-Amiga konfiguraatiota löytyy.

Kuvittelisin että Hyperion ei ole hirveän innostunut tuosta lausunnosta. Sitäpaitsi kun AmigaOS menee x86:lle, niin leipä on pois heidän suusta, elleivät he sitten porttaa pelejä myös sille.

 

Joanna
Tiistaina, 12. marraskuuta, 2002 - klo 11.19:   
J. väärä aikamuoto.. OS4 sisältää vielä paljon rauta-spesifistä tavaraa.. Sen takia se tulee ensin (sitten kun tulee? ensivuonna?) CyberstormPPC:lle ja vasta SEN jälkeen AmigaOnelle kunhan he viimeinkin saavat sen siivottua.

Mutta Evenin juttuihin jaksa liikaa enää luottaa, katsotaan 12kk päästä onko mitään ilmestynyt. Jotenkin tuntuu että tuskin ainakaan X86 versiota.

 

KimmoK
Tiistaina, 12. marraskuuta, 2002 - klo 18.36:   
Niin. siihen 12kk OS4:stä voi olla mahdollista jos vaikka viivästävät ensin sitä OS4:sta 12kk.
OS4 kerneli ei tule tod. näköisesti olemaan OS5:n kerneli. Minulla on asiasta sellainen kutina ettei siitä ole täysveriseksi serverikäyttiksen kerneliksi OS5 koeeseen. OS5:ssähän on tarkoitus ajaa OS4 sovelluksia jonkinlaisessa sandboxissa. Periaatteessa Amiga Inc voisi harkita quark kernelin ostamista/lisenssoimista, mutta epäilen että se on viimeinen teko mihin esim fleecy ja vielä vähemmän Ralph Smith suostuisi. Ja... yksi vaihtoehto voisi olla jonkin Linuxin reaaliaikakernelin ottaminen ytimeksi.

Muttaah kaikki on niin pitkässä puussa ettei latvaa pilvisellä säällä näe.

 

KimmoK
Tiistaina, 12. marraskuuta, 2002 - klo 20.48:   
Onko joku onnistunut downloadaamaan tuon videon windows laitteella? Oma W98 koneeni on kaatunut jo kahdesti yrittäessäni ladata videon kovalevylle ADSL yhteyden yli. Nytkin enään vain 7% muistista on vapaana ja vähenee koko ajan. Aivan sama millä selaimella lataan, jostain syystä tää *tana käyttää 370 megan keskusmuistin loppuun ja katuu sitten. (ei päivääkään etteikö nää koneet kusis kengille)

Ja kysehän on täältä löytyneestä videosta: http://rmk.hamk.fi/~ylonesa1/woase/files.html

RAM 5% free... 1% kohdalla tapan download prosessin...

 

Joanna
Tiistaina, 12. marraskuuta, 2002 - klo 21.15:   
KimmoK: Kyllä se minulla onnistui.. (win2k... selaimena Phoenix 0.4) Ilmeisesti käyttämäsi selain yrittää ängetä latauksen aikaista tilapäistiedostoa koneen ram-muistiin eikä se oikein onnistu kun tiedosto on noin hiivatin iso. Mikä ihmeen selain tuota yrittää?

Minusta sen olisi hyvin voinut jakaa 3 osaan.. olisi ollut helpompi käsitellä.. Itsekin sain etsiä tilaa että löysin noin paljon samalle partitiolle vapaata.

 

KimmoK
Tiistaina, 12. marraskuuta, 2002 - klo 23.25:   
Netscape7 (kokeilin kaksi kertaa) ja IE5 (kokeilin kerran) (kokeilen ehkä vielä operalla). Selaimen tappaminen + ulosloggaus + uudestaan sisään loggaus ei auttanu vaan w98:ssa muisti jäi varatuksi, resetin paikka. Epäilen että minulla vuotaa verkkokortin ajuri tai TCP/IP pino muistia jollain hullulla tavalla. Minullahan myös Opera ja Realplayer aiheuttaa joitain muita älyvapaita efektejä...

Minulla on edelleen edessäpäin se joskus mainitsemani koneen vetäminen sileäksi ja w2000+linux asennus ... kunhan saa ensin Amigasta irroitettua yhden 20gigaisen (60gigainen menee tilalle sinne Amigaan).

 

Jon
Keskiviikkona, 13. marraskuuta, 2002 - klo 12.32:   
Olen myös tutustunut W98 ihanuuksien ihmemaahan. Plug and Pray on todellisuutta. :) :(

Älkää soittako mielenterveysasemalle. Kone on vain lainassa.

 

JPQ
Keskiviikkona, 13. marraskuuta, 2002 - klo 14.46:   
Jon: P a P on tosiaan onnistuttu toteuttamaan niin että jokainen voi snn jälkeen meistä nauttia amigan käytöstä tai edes Macin. Mutta saati sitten W95. Se on vieläkin pahempaa. Älkää soittako mielenterveysasemalle minunkaan tapauksessa veljeni konetta joskus joutuu käyttämään. Esim. Kuvien siirtoon kamerasta kun en ole softia hankkinut amigalle ja Scannaukseen mutta siihen se jäänee...

 

miksuh
Torstaina, 14. marraskuuta, 2002 - klo 16.38:   
Amiga Sourcessa oli Fleecy Moss:n haastettaelu.

http://net.cciinter.net/users/amigasource/interview/int2.htm

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: