AmigaOnen yhteensopivuus

Saku-foorumi » Uusi sukupolvi: AmigaOS 4 » Yleinen keskustelu » Viestit 2002 » Viestit 09/2002 asti » AmigaOnen yhteensopivuus « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

JD
Tiistaina, 4. kesäkuuta, 2002 - klo 20.22:   
Mietin tässä Amigan ostoa. Ensin kävi mielessä 1200 tai 4000. Sitten tuli vastaan tuo AmigaOne.

Ihan ensimmäisenä tulikin mieleen, että toimiiko AmigaOnella vanhojen Amiga-koneiden softat, lähinnä pelit vai kannattaako AmigaOne unohtaa ihan heti jos vanhat softat kinnostavat? Älkää naurako, sillä en ole Amigaan koskenut viiteen vuoteen, enkä tiedä AmigaOnesta käytännössä mitään.

 

Joanna
Tiistaina, 4. kesäkuuta, 2002 - klo 22.16:   
Se pelin toiminta riippu paljon siitä kuinka hyvän emulaattorin sattuu sille saamaan. Siis sen uuden koneen laitteistotason yhteensopivuus ilman emulaattoria on tasan 0%, koska laitteissa ei ole mitään samaa (okei. molemmat toimii sähköllä :)

Todella vanhojen pelien kanssa edes A1200 tai A4000 ei ole riittävän yhtenensopiva eli niitä varten pitäisi olla joku perus A500 (+ siinä lisämuisti ja Kickstart vaihtokytkimet) että ne pahimmat viritykset saa toimimaan.

Mutta palatakseni A-Oneen.. Jos pelin saa toimimaan esim PC:llä käyttäen esim Amigaforever tai Amithlon ohjelmistoja niin silloin se varmasti toimii A-onessakin aikanaan. Mutta jos ei, niin silloin tilanne on heikko. Tuolle uudelle koneelle on tosin jossain ohimennen luvattu korttia jolla siihen saisi kiinni A1200 emolevyn (= amigan chipit + portit käyttööm PPC prossun alle), mutta sekään raitkaisu ei takaisi tasan 100%, koska on aika mahdotonta emuloida täysin pieleen koodattuja levynlukurutiineja (esim jotkut kopiosuojat on ihan kipeitä). Lisäksi sen sovitinkortin käytännön toteutuksesta ei ole mitään tietoa... ei edes sitä tuleeko se joskus oikeasti. :(

 

Janne Sirén
Tiistaina, 4. kesäkuuta, 2002 - klo 23.15:   
Mainittakoon nyt Joannan asiallisen peliselostuksen lisäksi että AmigaOne (jahka/jos AmigaOS 4 ilmestyy) kyllä pyörittää vanhoja käyttöjärjestelmäystävällisiä softia ihan normaalisti muiden Amigoiden tapaan - nopeammin vain (sellaisia jotka eivät vaadi vanhoja piirejä), useat pelit vain ovat niin laitteistoriippuvasti koodattuja.

 

KimmoK
Tiistaina, 4. kesäkuuta, 2002 - klo 23.49:   
Upeaa! Mistä näistä ex-Amigisteja on alkanut valua takaisin kehiin? Hyvä että on.

Jannen ja Joannan kommentit olikin aika tyhjentäviä.

Jos halua pelata A500 pelejä, varmin vaihtoehto on A500. Jos haluaa pelata sitä sun tätä, UAE lienee ok vaihtoehto. Jos haluaa tesmata 90 luvun Amigaa, vastaus lienee Amithlon tai käytetty A1200/4000. Jos haluaa päästä mukaan tulevaisuuden karkeloihin, sitten AmigaOne.

Itselläni on a4k, joten odottelen AmigaOne:a...

 

jPV
Keskiviikkona, 5. kesäkuuta, 2002 - klo 12.03:   
Mielestäni AmigaForever (WinUAE) on emulaattoreista ainoa, jossa on tuki Amigan natiiveille grafiikkapiirisarjoille (mukaanlukien AGA). AmigaOneen sellaisen tosiaan saattaa saada sillä a1200-emon liittämisellä, mutta tiedä sitten miten toimiva viritys tuo tulee olemaan. Useimmat vanhat pelithän (ja demot) hakkaavat suoraan rautaa eivätkä suostu toimimaan muilla kuin OCS/ECS/AGA-näyttötiloilla, jolloin ne eivät toimi esim Amithlonilla, MorphOS:lla tai pelkällä A1:llä (OS4).

 

JPQ
Keskiviikkona, 5. kesäkuuta, 2002 - klo 12.22:   
KimmoK: Kai ne surkea WinUAE & Microsoftin pelleily?

 

JD
Keskiviikkona, 5. kesäkuuta, 2002 - klo 13.23:   
Kiitoksia vastauksista. Näin vähän ajattelinkin.

Vaikuttaisi siis vahvasti siltä, että edessä on vanhemman Amigan hankkiminen (joko 500 tai 1200). Emulaattoreissa ei ole sitä samaa fiilistä. Tuota AmigaOnea ajattelin lähinnä sen takia, että siitä voisi olla ihan oikeastikin muutakin hyötyä, mutta unohdan tuon ainakin toistaiseksi.

 

KimmoK
Keskiviikkona, 5. kesäkuuta, 2002 - klo 15.30:   
JPQ kirjoitteli: "Kai ne surkea WinUAE & Microsoftin pelleily?"

Ööh. Enpäs ymmärtänyt.
Eihän UAE ikinä oikeaa vehjettä vastaa, ja windows on hanurista kuten tavallista, mutta jos haluaa pelata about kaikkia Amiga pelejä, silloin joutuu ostaan miltei kaikki Amigat tai tunaamaan UAE hirvitystä.

btw. kunpa joku tekisi kunnollisen UAE systeemin AmigaOS4:lle... esim semmosen että kun klikkaa rickdangerous.adf -tiedoston ikonia, UAE käynnistyy juuri oikeilla parametreillään, jotta kyseinen peli toimisi optimaalisesti. Ei pitäisi olla kovin vaikeaa, lähinnä pitäisi käännellä UAE:sta semmonen emulaattori.exe joka kykenee lukemaan .info filejen tooltypet. Jokin emulaattoripelisaitti varmasti mielellään alkaisi keräillä nuita .info filejä...

 

JPQ
Keskiviikkona, 5. kesäkuuta, 2002 - klo 16.41:   
KimmoK: Mitä Minä UAEta testasin oli hidas veljen tietääkseni aika nopeassakin koneessa. Ja Picasso96 on Emulaatiokin ei täysin toiminut. Ja Näyttötilan virkistys 60Hz oli kyllä kamalaa katsottavaa. Ainakaan tähän versioon ei löytynyt keinoa säätää sitä.

PS. Noista muista emuista en sano mitään.

 

jPV
Keskiviikkona, 5. kesäkuuta, 2002 - klo 17.18:   
Öö.. luulis, että virkistystaajuus riippuu windowsin (tai mikä käyttis nyt onkaan käytössä) asetuksista, kun eihän Windowsilla mitään screenejäkään ole, jotka voisivat olla eri resolla/taajuudella. Vaan enhän minä ole UAE:tä koskaan käyttänyt...
Ja eipä se UAE:kään kaikkea aja, kun ei PPC:tä tue ;) Aika pitkälle kyllä pääsee A1200:lla, kun melko läjä on vanhoja a500-pelejä korjattu toimimaan uudemmilla koneilla ja tehty kovalevyversioita jne. Ja toimii sitten uudemmatkin pelit.

 

Jani Kuituniemi
Keskiviikkona, 5. kesäkuuta, 2002 - klo 17.58:   
Ainakin Duron800 koneessa UAE:lla Slamtilt nopeissa
vierityksissä nykii.. en uskalla ees ajatella miten
"hyvin" vaativammat pelit "toimii".. pitänee kai
tyytyä edelleen rahtaamaan se painaa-kuin-synti
Necci multisync kiinni koneeseen aina kun haluaa
pelata.. :)

 

JPQ
Keskiviikkona, 5. kesäkuuta, 2002 - klo 20.38:   
Kyllä tämä systeemi on ruudun haluttaessa avaa. ja kyllähän niitä omia ruutuja Jollain DirectX:llä auki saa?

 

KimmoK
Keskiviikkona, 5. kesäkuuta, 2002 - klo 21.15:   
Onko joukossa Amithlon käyttäjiä?

 

cAHVA
Torstaina, 6. kesäkuuta, 2002 - klo 11.40:   
Kyllä mulla oli defaulttina heti hyvä virkistystaajuus WinUAE:ssa, mutta sitä voi säätää Picasso96:sta mielin määrin(jopa niin hyvin että voi poksauttaa monitorinsa jos säätää liian suureksi taajuudet). Ja WinUAE ON samanlainen kuin Amiga, ainakin mitä noihin screeneihin tulee. Niitä voi olla auki niin paljon kuin lystää ja screenin vaihdot niinkuin amyssäkin(LA+m).

Slamtilt on sen takia hidas kun se käyttää AGA-piiriä ja tunnetusti sen emulaatio ei ole täydellinen ja nopeudessakin olisi toivomisen varaa.

KimmoK: Juu, Amithlonia käytän. Kuinka niin?

 

Henri Urpalainen
Torstaina, 6. kesäkuuta, 2002 - klo 11.41:   
Kyllä mun 1 gigasessa thunderbirdissä Payback toimi nopeammin Softalla kuin 060+voodoo yhdistelmällä 640*480 tilassa. Siis Winuae:llä.

 

JPQ
Torstaina, 6. kesäkuuta, 2002 - klo 14.01:   
cAHVA: jaahas winuae + picasso96 siis sallii noiden näyttötilojen muokkauksen no erittäin hyvä homma. PAL tilankin pysty virkistys saisi olla säädettävä.

 

KimmoK
Torstaina, 6. kesäkuuta, 2002 - klo 15.21:   
cAHVA, ehkäpä laitan sulle joskus kootut kysymykset siitä...

Ookko bongannut suomenkielistä Amithlon tukisite:ä missään. (tuskinpa vaan...)

Olisikohan Oulussa jollain valmis demoamiskelpoinen Amithlon konfiguraatio?

Itse en varmaan Amithlonia laita ennen kuin vasta viimeisessä hädässä Amiga4k:n lauetessa ja AmigaOS4:n sekä MorphOS:n mahdollisesti feilatessa...

 

cAHVA
Perjantaina, 7. kesäkuuta, 2002 - klo 10.11:   
No empä minäkään tota Amithlonia nyt hirveesti käytä, johtuen syystä että verkkokortti ei toimi siinä. Jos toimisi niin winukan käyttö vähenisi huomattavasti :-)

Sanotaan näin että jos peli tai ohjelma ei käytä suoraan amigan erikoispiirejä, niin varmasti on nopeampi kuin 060. Duron600 pyörittää paybackia aika iloisesti ja CNCD:n "Killer"-demon CGX-versio suorastaan lentää. Mutta edelleen UAE:n huonoin puoli on Paulan emulointi. Mulla ainakin paukkuu ja rätisee ja muutenkin äänien käyttö hidastaa konetta huomattavasti. Amithlonissa amyn äänet ohjataan NallePuhilla(vai mikä nyt oli) AHIin ja se toimii ihan siedettävällä tasolla. Tosin Paybackissä äänet vähän rätisevät silläkin..

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: