Uusi Amiga&cpu

Saku-foorumi » Uusi sukupolvi: AmigaOS 4 » Yleinen keskustelu » Viestit 2002 » Viestit 04/2002 asti » Uusi Amiga&cpu « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Jakty
Perjantaina, 20. huhtikuuta, 2001 - klo 10.15:   
Ja niin on tulollaan uutta emoa, johon voipi heittää G3/G4 Cpu:n, mutta minkä tehoista G4:sta löytyy tänäpäivänä/ kuka valmistaa? (Phase5 Rip). On tullut oltua pimennossa amiga maailmasta jonkun aikaa..

 

Ibe U
Perjantaina, 20. huhtikuuta, 2001 - klo 10.40:   
G4 on Motorolan ja IBM:n yhteinen projekti. IBM käyttää PPC:tä suurkoneissaan. Prosessorien saatavuuden puolesta Amigan tulevaisuuden luulisi olevan turvattu

 

Mikko Tanni
Perjantaina, 20. huhtikuuta, 2001 - klo 12.44:   
G4 733 MHz taitaa olla nopein PPC tällä
hetkellä. Toivottavasti prosujen suhteen ei tule
saatavuusongelmia tms.

 

Kimmo Kannala
Perjantaina, 20. huhtikuuta, 2001 - klo 17.08:   
Jengiä näköjään lappaa takaisin Amiga -rintamaille ovista ja ikkunoista. 8D

Nykyisille Amigoilehan ei kaupasta saa G4 -tasoista, eikä edes G3 -tasoista PPC kiihdytintä/prosessorikorttia. Ensi kesästä lähtien pitäisi Amigoissa pystyä käyttämään mm. apple:n tekemiä PPC kortteja, kuitenkin.
(alkaen: 350MhzG3 n.400mk)

IBM:n ja Motorolan PPC roadmap:t ovat ihan lupaavan näköisiä. Teknologian kehityksen kelkasta ne eivät ole näillänäkymin tippumassa, joskaan eivät välttämättä tavoita suorituskyvyn kuuminta kärkeä (paitsi sulautettujen markkinoilla), tai kukapa sen tietää...

Ja kun tehoista puhutaan niin vaikkakaan G4 733mhz ei todellisuudessa pärjää esimerkiksi 1.7 Ghz P4 tai 1.3Ghz AMD prosessoreille, ei se kovin kauaksi jää. PPC:llä teho/Mhz -suhdeluvut on paremmat kuin x86 puolella. Myöskin pienempi virrankulutus auttavat PPC:tä mm. kannettavissa laitteissa.
Tänä vuonna menee 1Ghz rikki kellotaajuudessa ja ensivuodelle on lupailtu 64-bittistä G5 prosessoria jopa 2Ghz taajuudella.

ja IMHO: Hinnoiltaan PPC:t ei ole törkeän kalliita, mutta niden vaatimat CPU-kortit ovat...

Jos/kun AmigaOS5 saadaan irti rautariippuvuudesta joskus vuonna 2002-2003, voimme alkaa tunkea kaiken maailma prosessoreja pitkin koneidemme PCI -korttipaikkoja ja sovellukset ottavat niistä välittömästi täyden hyödyn...

 

Janne Sirén
Perjantaina, 18. toukokuuta, 2001 - klo 1.00:   
Kimmo: Ilman ajureita? ;-)

Eipä silti, on ihan mukavaa nähdä että vuosien odottelun jälkeen perinteinen Amigakin on saanut PCI-korttipaikkoja - jopa kahden ratkaisun voimalla.

 

Kimmo Kannala
Tiistaina, 22. toukokuuta, 2001 - klo 17.46:   
Janne: toki ajurit tarvitaan, mutta käsittääkseni supportti esimerkiksi TotalImpact:n korteille lupailtiin tämän vuoden aikana, sen lupauksen toteutumiseksi en kuitenkaan henkeäni pidättele, kuten ulkomailla on tapana sanoa.
Sekin sopii pitää mielessä että sen AmigaDE/OS5:n yksi tuleva ominaisuus ole heterogeeinen moniajo...
Ja huom. OS5 tullee aikaisintaan vuoden 2002 lopussa, siinä välissä kerkiää tapahtua paljon.

Nuita PCI väyläkorttiratkasujahan on myynnissä ainakin G-Rex(=Predator) ja Mediator1200. Kesällä myyntiin on tulossa Prometheus(vaimikäsenyoli), Mediator 4000, Mediator Z3, Mediator ZIV ja tietysti AmigaOne1200 (joka on ehkä buuttaavassa muodossa messuilla 26.5). Mediatorit pitäisi olla tarjolla jo kesäkuun lopulla. Lisäksi tulossa on muistaakseni PredatorSE.

Päivän uutinen
As the first batch of cards is ready, Prometheus is going to sale as soon as the dealers make their invoices, so contact them and place your order if you want to receive your card soon!

Eli nyt niitä PCI -väyläkortteja on jo kolme. ;-)

 

Kimmo Kannala
Tiistaina, 22. toukokuuta, 2001 - klo 17.52:   
Jostain syystä kirjoittamani jorina piti katkaista kahteen pätkään, jotta postaus onnistuisi, tässä 2. pätkä:

Kokonaisia emolevyratkaisuja on myös tulossa useita. Huhut kertovat että BoXeR tulisi myyntiin kesän kuluessa, pegasos loppuvuodesta, lisäksi jossain vaiheessa voi tulla RioRed emolevy ja RealityStation -kone joiden huhutaan ajavan Amiga ohjelmistoja, joskus, ehkä, toivottavasti (AmigaDE:tä ja jopa AmigaOS:ää).
Eikä sovi unohtaa että AmigaOne1200 toimii itsenäisenä emolevynä, kunhan AmigaOS4.2 saadaan tehtyä.
Hurjimmat huhut kertovat yrityksestä joka pyrkii tekemään slot1 PC/x86 emolevyihin sopivaa PowerPC korttia ja jolla ainakin teoriassa voisi olla mahdollista ajaa tulevia Amiga käyttöjärjestelmiä (OS4.2/OS5.0).

Lisäksi Merlancia industries puuhastelee useita tulevaisuuden Amiga -pohjaisia laitteita, Meternet set top boxeja, muutama PDA valmistaja (Thendic, Psion,Sharp) PDA laitteita...

PowerPC CPU -korttirintamalla vaikuttaa myös lupaavalta. Vimeisinpänä ilmoitti Microcode Solutions olevansa lähellä PowerPC korttinsa tuotannon aloittamista (ilmeisesti PCI -väyläinen CPU kortti). Elbox aikoo julkistaa tämän vuoden aikana mediator väyläkorteissa toimivat SharkPPC ja SharkPPC+ kiihdytinkortit. Ja tulevin väyläkortti/emolevyviritelmiin saa slot1 ja zif -pohjaisia PowerPC kortteja.

jne,jne,jne...

Mutta aika näyttää mitkä nuista toteutuu, ei kannata innostua liikaa tulevasta vaan elää nykypäivässä, ostaa nykyisiä tuotteita jne. (seuraavan parin viikon aikana lähtee taas 1000-2000mk:n tilaus GE:lle...).
Arvaan että noin kolmannes Amigalle tekeillä olevista projekteista toteutuu, sekin jo riittää räjäyttämään hidastuneeseen kehitykseen tottuneen Amigistin tajunnan...

Nuistahan saisi melkoisen "silly season" / huhumyllyartikkelin väännettyä... jos jollain on aikaa, sorry mulla ei mahda olla...

 

Jari Ihalainen
Keskiviikkona, 31. lokakuuta, 2001 - klo 12.49:   
Mukava että saatiin Eyetechiltä lopultakin jonkunlainen kommentti. Vaikkakaan omalla kohdallani viivästyminen aiheuttaa sen että putoan opintotuen (lue opintolainan takauksen) piiristä ennen A1:sen ilmestymistä.


Selvennykseksi vielä kun en itse paremmin tiedä:

Eyetech toimittaa AmigaOnen kanssa prosessorikortin mihin voi kiinnittää G3/G4 prosessorin. G5?

Onko kyseessä pelkkä prosessorikortti minkä ominaisuuksiin ei kuulu minkäänlainen kiihdyttäminen kuten XLR8:n tuotteissa ja muissa zif-module korteissa. Miten tulisi suhtautua prosessorien teho-eroihin, jos nyt hankkii edullisemman, mikä toimii joka tapauksessa huomattavasti nopeammin kuin nykyinen 030 pohjainen systeemini.

Tottuneena moniajajana, kun Windows tahmoo jo siinä vaiheessa kun avaa selaimen lisäksi Wordin, ja tietäen että kun siirrytään huomattavasti raskaampiin sovelluksiin mihin 030 ikinä on kyennyt, tehoa tarvitaan. Täytyy luottaa OS4.0:n kykyyn ottaa kaikki irti prosessorista.
(Yksi hyvä puoli siinä että käyttöjärjestelmän tekee Hyperion eikä esim. Microsoft, on se että Windowsin massiivisuuden syynä on ihan selvästi se että tekijöitäkin on niin järjetön määrä, käyttöjärjestlelmän koko on pieni siitäkin syystä ettei pieni porukka ehdi lisätä siihen kaikkea mahdollista tarpeellisesta tarpeettomaan, vaan homma toimii niinkuin pitää eikä tuhlata resursseja.?)

 

Ibe U
Keskiviikkona, 31. lokakuuta, 2001 - klo 13.27:   
Tietääkö kukaan tästä mitään

Based on the original format of the Amiga 1.200, but with a brand new design and surprinsing features like the "EASY OPEN" case, automatic power-up, 24x cd-rom with double audio output, fast SCSI II controller, 3D accelerated graphics for applications, games and digital video, risc processor at 300mHz, Powerlan ethernet pcmcia card for local network or Internet trhought ADSL, 3d glasses output and a modular system, upgradeable to its next generation.

http://www.geocities.com/amigavision_2000/index.html

 

cAHVA
Torstaina, 1. marraskuuta, 2001 - klo 9.55:   
No toihan oli feikki. Siinä on semmosia pikku mahdottomuuksia, että jos kone on tosiaan tuon mallinen niin mihin ängetään CD-romit, kovalevyt ynnämuut tilpehöörit. Eilen katsoin ton saitin ja muistaakseni takapaneelikuvassa ei edes ollut ulostuloja Bvisionista. Hmm... mistähän se kuva tulee :-)
Ja noi 3d-glasit... Tulee varmaan sinipunalasit koneen mukana :-)

 

Kimmo Kannala
Torstaina, 1. marraskuuta, 2001 - klo 12.35:   
Tuota... siis kai siihen prossukorttiin käy zif kantaiset PowerMac -kortit.

Olettaisin että esimerkiksi 350Mhz G3 -kortti (joita saa alkaen 500mk:lla kuulemma) antaa suunnilleen 68060 tehot OS4.0:ssa ja OS4.2:ssa paaaljon enemmän. PPC pelit ottaa hyödyn jo OS4.0:ssa.

Aika näyttää kuinka Amiga tulee hyödyntämään G4:n Altivec yksikön. Juttelin juuri yhden työkaverin kanssa joka on jo useita vuosia koodannut G4:n vektoriyksikölle. Sillä kuulemma pystyy hoitaan samat tehtävät mihin tarvitaan kourallinen nykyaikaisia DSP prosessoreja + ASIC:a tai säkillinen delfina -kortteja. ;)
En tiiä minkäverran mukana oli liioittelua, mutta alkoi kummasti tehdä mieli päästä leikkimään moisella...

---------------A1.2000-----------------

Kovalevyt mahtuu reilusti A1200 kotelon sisälle, kannettavasta pöllitty CD-ROM mahtunee korppuaseman tilalle, ollen toki leveämpi. (kuten niissä kuvissa)

Mielestänui siinä takapaneelissa oli Blizzardvisionin standardi SVGA että 3D ulostulo.

Onko kukaan muuten kokeillut mitään 3D -laseja BVisionin kanssa?

Höpöä niillä sivuilla oli 300Mhz 603e, tai siis voi kai BPPC:n saada noin reippaasti ylikellotettua, mutta alkaa kyllä pikkuhiljaa näppäimet sulaa.

Muutoin se vehje on kaikkien itse rakennettavissa A1200:n ympärille kaupasta saatavilla komponenteilla.

Jotkut on tutkineet että kuvissa näkynyt romppuasema + CD-levy eivät olleet oikeassa mittasuhteessa A1200 -kotelon kanssa. Itse en ole moisia analyysejä tehnyt, ei kiinnosta kylliksi.

Nätti se kyllä on kuin karamelli, mutta ajatelkaas mikä karsee johtohärdelli syntyy kun kaikki takapaneelin liitinpaikat käytetään, huh, hyvästi pöytätila.

 

Jani Kuituniemi
Torstaina, 1. marraskuuta, 2001 - klo 14.12:   
Totta, nätti kuin mikä. Mahtaa kyllä käydä kuumana
kaiken sen tavaran kanssa mikä siinä on. En kyllä
silti ole oikein koskaan pitänyt noista koneista
joissa on näppäimistö samassa. Huono näppäin-
tuntuma ja ei voi siirrellä näppäimistöä taikka
tehdä hirveästi mitään.

 

Ibe U
Torstaina, 1. marraskuuta, 2001 - klo 15.04:   
A1200 on kuningas ;-) Mutta itse pidän kyllä a1200:n konseptista. Vie vähän tilaa, tms luulisi olevan aivan mahdollista, periaatteessahahna se olisi (tavallaan) iso kannettava ilman näyttöä.

Mutta tilanhan pitäisi kyllä riittää ja kannettavissakin näyttö on kallen komponentti joten hinnankaan ei siis pitäisi kasvaa hirveesti.

Itse atk alalla pc:den kanssa puuhailemassa joten on huomattu kuinka harvoin koneita oikeastaan auotaan.

Jaa, mikä tossa on liittymäkohta A1200:een ;-)

No se että kaikkialla pauhataan laajennettavuudesta, oikeastaan sitä ei tarvita!!! / ei käytetä hyväksi.

Kuinkakohan suurta osaa kotikoneista on koskaan avattu????? Veikkais että 95%

yksi ylimääräinen PCI paikka tms ja se on siinä.

Amiga on poikkeus mutta sen johtunee siitä että ajan mukaista rautaa ei ole tarjolla kuin virittely sarjoina.

 

cAHVA
Torstaina, 1. marraskuuta, 2001 - klo 15.41:   
Tarkoitin mahdottomuudella sitä, että JOS tuommoinen härveli pystyttäisiin rakentamaan, se ei kauan päällä pysyisi. Jos sisällä olisi BPPC ja BVision, niin kyllä sinne tarvisisi tilaa myös ilmanvaihtoon. Ja mistä virta? Amiga vie pikkuisen enemmän hönkää kuin kannettavat. No, en ole kyllä mikään asiantuntija näissä sähköhommissa mutta tuntuu vaan aika mahdottomalta ratkaisulta koko höskä. Ja tosiaan tohon tilaan ei mielestäni pysty rakentamaan konetta graffakortilla ja ppc-turbolla. Kaveri joskus pisti A1200+060 tavalliseen minitorniin ja siinäkin oli jo aika paljon kikkailua että sen sinne sai mahtumaan.

 

Ibe U
Torstaina, 1. marraskuuta, 2001 - klo 15.58:   
Joo ei tommoista konetta valmiina olevilla komponenteilla pystyisi rakentamaan, kaikki tarvitsi rakentaa uusiksi.

Eli olisi aika kallis projekti, valmistajan kannalta.

BoXeria tulee ikävä, se ois pitännyt julkaista heti kolme vuotta sitten.

Mutta tais kaveri lähteä tavoittelemaan taivaita (teknisesti / rahallisesti) ja sitten tais realismi iskeä päälle.

 

Kimmo Kannala
Torstaina, 1. marraskuuta, 2001 - klo 17.58:   
>Itse atk alalla pc:den kanssa puuhailemassa joten
>on huomattu kuinka harvoin koneita oikeastaan
>auotaan.

jååå, mut se johtuu siitä että PC rauta on kertakäyttökamaa, sen joutuu vaihtamaan siinä missä sukkansakin, ellei jopa useammin.

Hitsi, yksi kaveri v93 keuhkosi siitä kuinka modulaarinen PC on, **rkele, vieläki ärsyttää, se ei ollenkaan tajunnut Amigaa (enään), sillä ei ollut koskaan ollut A500:sta isompaa vehjettä. Jo A2000:sta viritellessäni ihastuin siihen autuuteen että koneen resurssit senkun venyy ja paukkuu, siihen saattoi päivittää ihan kaiken, ilman että vanhat romut menee hukkaan tai että joutuisi käyttistä päivittään tms... Amigaa olisi siis pitänyt älytä markkinoida myös eko-koneena.

Summa summaarum, arvaan että 5% Amigoista on sellaisia joita ei ole koskaan avattu. ;)

"Olisin otettu" jos myöskin seuraava Amigani olisi ylläpidettävissä "modernilla" tasolla noin 5 vuotta. 10 vuotta alkaa jo mennä älyttömyyksiin. (nimim. been there, done that)

----A1.2000--------------
Semmonen tuli mieleen että sehän on eräänlainen negatiivi iMac:stä... Molemmat konseptit on muuten sikäli typeriä että ne sitoo käyttäjän käyttämään "ikuisesti" samaa näppistä tai monitoria...
Koskahan joku rakentaa koneensa HIIREN sisälle...

Lämpenemisestä tuli mieleen että onkohan sen koneen kuoret jättimäinen peltier -elementti. 8)

Koneen jäähdyttämiseen tarvittava ilmavirta aiheuttanee jonkinmoisen metelin tuommoisessa kotelossa.

-----------
>Joo ei tommoista konetta valmiina olevilla komponenteilla pystyisi rakentamaan, kaikki tarvitsi rakentaa uusiksi.

Juu, siis kyllä niitä virittää täytyy, mutta homma ei ole mahdoton. (nimim. tornittanut Amigaa sormet verillä)

----Boxerista tuli mieleen------
Oottako hokannut että myös AmigaOne tarvii custom piirejä, joskaan ei AGA piirejä kuten BoXeR.
Toivotaan että AmigaOne ei päädy samaan kierteeseen kuin BoXeR.

 

Ibe U
Perjantaina, 2. marraskuuta, 2001 - klo 15.36:   
Mulla amiga on harrastus ja jos mä ostan uuden Amigan sen täytyy olla "virallinen"

Mä en oikeastaan välitä siitä että se olisi viimeisintä rautaa ja tykittäisi muut kumoon.

Eli tostahan BoXerin kehitys rumbassa oli kyse,,,, mun mielestä. Suunniteltiin Amiga todettiin että pitäis saada kone ajan mukaisemmaks ja loppujen lopuks kaikki olis pitännyt rakentaa uusiksi. (niin taidettiin tehdäja moneen kertaan?)

Musta ois hyvin riittänyt jos siinä ois ollu muutama zorro paikka ja "UUSI kohuttu AAA" piiri

Eipähän kellekkään oo tullu mieleen rakentaa AGA:a koravaavaa piiriä?? A4000 olisi ilmeisesti sellaiselle paikkakin??? Ois aika kova juttu jos ois näytön ohjain joka pelittäis ilman "softa" ajureita, pystyis bootista alkaen 30mzh singnaaliin ja omais enemmän muistia kuin 2mb

 

Kimmo Kannala
Perjantaina, 2. marraskuuta, 2001 - klo 17.37:   
>Eipähän kellekkään oo tullu mieleen rakentaa
>AGA:a koravaavaa piiriä??

Keskeinen osa BoXeR:a oli päivitetyt AGA (AA) piirit (AA+).
Ei oo A4k:ssa mitään AGA korvikkeen paikkaa, ellei videoslotia siihen jotenkin käytettäisi, esim. yhdistettynä z3 -slotin kanssa...
Tuo "ilman softia" pelittävä näytönohjainkorttihärdelli on mahdollista kunhan vain kickstart ROM päivitetään (esim. AmigaONE:ssa).

 

Janne Sirén
Keskiviikkona, 9. tammikuuta, 2002 - klo 0.18:   
Kovasti Amiga vihjaili G5:stä jotain uudessa executive updatessaan. Itse olen taipuvainen uskomaan että se on taas pelkkä markkinointihöpöä, mutta saa spekuloida. :-)

 

ml
Keskiviikkona, 9. tammikuuta, 2002 - klo 4.06:   
Koneissa pitäisi olla robusti 68000-68060 emulaatio ja yhteensopivuus klassiseen Amigaan. Tehon lisäämiseksi se voisi olla "JIT-compiler" tyyppinen, jos se ei haittaa yhteensopivuutta. Chipsetti emulaatio olisi mukavaa olla, mutta se voi viedä jo tehoa koneelta. Joka tapauksessa koneessa voisi ajaa UAE:ta, jos yhteensopivuutta ei muuten saada.

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: