Ylen kanavat Tunenetin kautta?

Saku-foorumi » Uusi sukupolvi: AmigaOS 4 » Yleinen keskustelu » Ylen kanavat Tunenetin kautta? « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Reksa
Käyttäjätunnus: reksa

Rekisteröity: 8-2011
Lauantaina, 8. elokuuta, 2020 - klo 23.29:   
Saako jollain keinolla Ylen radiokanavat kuulumaan Tunenet-softalla? Jos syötän esim. Radio1:n osoitteen
(https://yleuni-f.akamaihd.net/i/yleliveradiohd_1@113878/master.m3u8) URL-kenttään, ei tapahdu mitään... Tai onko joku muu OS4.1:llä toimiva nettitradiosofta jolla Ylen kuuntelu onnistuu?

 

jPV
Käyttäjätunnus: jpv

Rekisteröity: 6-2009
Sunnuntaina, 9. elokuuta, 2020 - klo 11.34:   
Taitaa olla vähän hankalaa nykyään... ennen löytyi mukavasti linkkejä mp3-streameihin, jotka toimivat softalla kuin toisellakin.

Nyt jos katsoo tuosta linkkiäsi, niin m3u8 paljastaa, että kyseessä on playlist eikä suora linkki striimiin. Jos ohjelma ei tue kyseistä playlist-formaattia, niin sen voi ladata koneelle ja lueskella sitä tekstinä. Jännästi tuosta master.m3u8-tiedostosta paljastuu linkkejä muihin playlisteihin eikä striimeihin, tähän voi tökätä joillakin softilla, jotka eivät älyä kaivella playlisteja rekursiivisesti.

Noh, jos lataa edelleen syvemmältä löytyiviä playlistejä, niin sieltä paljastuu tämän kaltaisia linkkejä itse striimeihin:
https://yleuni-f.akamaihd.net/i/yleliveradiohd_1@113878/segment159695967_128_a-p.ts?sd=10&rebase=on

Tästä paljastuu pari ongelmaa... ensinnäkin striimit ovat salatun yhteyden takana (https), mitä eivät useimmat Amigan ohjelmat tue ja mikä on sinällään ihan turhaa resurssien tuhlausta salata tällaisia yleisiä alaspäin valuvia virtoja. Epäilen, että TuneNetin kanssa tökkää tähän.

Toisekseen nuo ovat jotain lyhyitä pätkiä eli segmenttejä... ja ohjelman pitäisi tukea sellaisia jotenkin saadakseen jatkuvasti uusia osoitteita. En usko, että Amigalla mikään softa tukee muuta kuin suoria jatkuvia striimejä... lisäksi nuo on kapseloitu johonkin mpegts-formaattiin eikä "puhtaana" mp3:na, jota TuneNet vaatisi.

Joten monen mutkan takana nuo viralliset lähteet ainakin. Ennen löytyi vaihtoehtojakin ihan virallisilta tahoilta, mutta ei kevyellä etsimisellä enää. Ehkä jostain löytyisi jotain epävirallisia proxyjä tms, jotka konvertoisivat striimejä perinteisempiin muotoihin...

MPlayer on yleensä vahvin veikkaus kokeilla jotain tällaisia uudemmanaikaisia virityksiä ja MorphOS:lla sain kuunneltua hetken aikaa tuota linkkiäsi.. se kaivelee kolme kymmenen sekunnin mittaista segmenttiä, mutta sitten tyssää ja homma pitäisi tehdä taas uudestaan... ehkä jollain skriptauksella saisi soimaan jatkuvasti, mutta tuskin ilman lyhyitä pätkimisiä. OS4:n MPlayerissä ei ehkä ole tukea HTTPS:lle, joten ei ehkä onnistu sillä senkään vertaa?

 

Reksa
Käyttäjätunnus: reksa

Rekisteröity: 8-2011
Sunnuntaina, 9. elokuuta, 2020 - klo 12.40:   
Toimii tuo linkki ihan suoraan OS4:n MickJt-Mplayerillä... Onnistuin jopa lisäämään Odysseyhin mime-tyypin jolla m3u8:n ohjaus sille tapahtuu automaattisesti. Mplayer avaa ikkunan johon tulee kyllä aluksi jotain virheilmoituksia mutta saa se sen kuulumaan silti. Äänenvoimakkuuden säätömahdollisuutta vain kaipaisin, siksi ajattelin jos jonkun radiosoftankin saisi toimimaan...

MPlayer-GUI:sta en ole keksinyt tapaa jolla saisi talletettua radiokanavia. Pystyykö niitä jollain keinolla laittamaan Playlist-kohtaan? Ainakaan tekstitiedosto johon vain lätkäisee tuon em. linkin ei toimi suoraan. Ehkä tuo on tarkoitettu vain levyllä oleville tiedostoille?

 

Thematic
Käyttäjätunnus: thematic

Rekisteröity: 11-2010
Perjantaina, 11. syyskuuta, 2020 - klo 9.28:   
Mplayerissä pitäisi äänenvoimakkuus laskea 9:llä ja nousta 0:lla, ja saa ne vaihdettuakin.
conf/input.conf -tiedostossa nuo olisivat tämännäköiset
9 volume -1
0 volume 1

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: