Datan siirto classic-koneesta

Saku-foorumi » Uusi sukupolvi: AmigaOS 4 » Yleinen keskustelu » Datan siirto classic-koneesta « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Reksa
Käyttäjätunnus: reksa

Rekisteröity: 8-2011
Keskiviikkona, 14. marraskuuta, 2018 - klo 13.45:   
Millähän keinolla pystyisi siirtämään kovalevypartition sisällön täysin muuttumattomana classic-koneelta NG-koneelle? Muutumaton tarkoittaa tässä tapauksessa että kaikki päivämäärät säilyvät, siis MYÖS HAKEMISTOJEN!!

Datan siirto pitäisi tehdä 10M nettiyhteyden kautta, joten partition sisältö pitäisi ensin saada pakattua classic-puolella ja sitten purettua NG-puolella. Kokeilemistani ohjemista yksikään ei ole säilyttänyt päiväyksiä. Esim. Amiback 2 toimii kyllä molemmissa päissä, mutta hukkaa hakemistojen päiväykset.

Lähde- ja kohdelevyn geometria on erilainen, joten diskcopy-tyyppisistä ohjelmistakaan ei ole löytynyt apua... Mikä siis neuvoksi?

 

Janne Peräaho
Käyttäjätunnus: jakp

Rekisteröity: 10-2009
Keskiviikkona, 14. marraskuuta, 2018 - klo 17.53:   
Eikö LhA säilytä päiväyksiä? Muistaakseni komentorivillä piti erikseen laittaa tiedostolippujen säilyttäminen päälle, että kirjoitussuojaliput yms. säilyi pakatuissa tiedostoissa. En tiedä vaikuttaako se myös päiväysten säilyttämiseen.

 

jPV
Käyttäjätunnus: jpv

Rekisteröity: 6-2009
Keskiviikkona, 14. marraskuuta, 2018 - klo 17.59:   
Pitkälti riippuu tietysti siitä, että paljonko dataa on siirrettävänä ja paljonko on tyhjää tilaa kovalevyllä backuppia varten.

Jotkuthan vääntävät lha:lla paketiksi ja siinä on myös vipu, ettei pakkaa vaan säilöö vaan tiedostot, mutta itse en ole sillä jaksanut kyllä koskaan mitään isompaa backupia yrittääkään tehdä.

Jos vaan tiedostojen määrä ja tyhjä tila on sopivasti ISO-imagelle, niin se voisi olla sujuvin ratkaisu. Esim. MakeCD:llä tekisi imagen Amiga attribuuteilla, niin pitäisi säilyä kaikki kohdallaan. Siirtoa varten ei tarvitse miettiä CD-levyn kokorajoitusta, vaan voi huoletta tehdä isommankin, kunhan vaan muistaa, että ei ylity tiedostojärjestelmän enimmmäiskoko tiedostoille (esim. 2GB monilla Amigan tiedostojärjestelmillä). Tehdyn imagen voi sitten vaikka mountata kohdejärjestelmässä ja vetää vanhalla kunnon "Copy ALL CLONE" -menetelmällä kohdelevylle, tai vaan mountata tarvittaessa, jos ei koko aikaa tarvi käytössä olla ne.

Sitten jos ei halua tehdä mitään pakettia tai imagea, tai niille ei ole tilaa lähdelevyllä, niin voisi kokeilla mountata classicin kovalevy verkon yli Amiga-yhteensopivalla nettitiedostojärjestelmällä, kuten esim. NetFS Revisedillä. Siitä vaan sitten mountatulta asemalta Copy ALL CLONE:lla shellistä. Hieman voi tosin kestää pikkusilpun siirtäminen sellaisenaan netin yli, mutta tulisipa kerralla valmiiksi ilman pakkailuja/purkamisia.

Perinteisistä backup-softista ei mulla ole kokemusta tältä vuosituhannelta, mutta jos jotain pitäisi veikata parhaaksi, niin Diavolo 2000 saisi ääneni.

Itselläni on pää-A1200:ssa USB-ohjain, niin oma backup tuli hyvin kätevästi SFS-formatoidulle muistitikulle, jota voin sitten käyttää sellaisenaan missä tahansa NG-koneessa. Vetäisin sen myös imageksi, jonka voi mountata, jos tikulle käy jotain.

 

Reksa
Käyttäjätunnus: reksa

Rekisteröity: 8-2011
Keskiviikkona, 14. marraskuuta, 2018 - klo 22.12:   
@jakp
Ainakin minulla LHA (2.15) muuttaa kaikki päiväkset vuoteen -80, vaikka käyttäisi '-a' parametria.

@jpv
Kiitos vinkeistä! Täytyypä kokeilla ISO-imagen tekemistä... En ole tainnut juuri koskaan MakeCD:tä käyttää kun ei ole polttavaa asemaa - toivottavasti saan parametrit paikoilleen.

 

Jani Kuituniemi
Käyttäjätunnus: janik

Rekisteröity: 10-2009
Torstaina, 15. marraskuuta, 2018 - klo 10.43:   
Itse otin backupit pakkamalla lzx:llä partitio kerrallaan paketteihin. Se ainakin säilytti tiedostojen päivämäärät yms attribuutit.

 

Reksa
Käyttäjätunnus: reksa

Rekisteröity: 8-2011
Torstaina, 15. marraskuuta, 2018 - klo 18.47:   
@janik

Kokeilin lzx:ää, mutta se muuttaa hakemistojen päivämäärät nykyhetkeen. Eli ilmeisesti luo uudet hakemistot purkaessaan.

 

jPV
Käyttäjätunnus: jpv

Rekisteröity: 6-2009
Torstaina, 15. marraskuuta, 2018 - klo 19.14:   
MakeCD voi tosiaan olla vähän kryptinen tottumattomalle, mutta esim. näin:

1) Klikkaa "Add" pääikkunassa
2) Tarkasta, että Sourcen tyyppi on "File system" ja klikkaa alla olevaa nuolta
3) Kirjoita "Volume name" -kohtaan jotain (isoilla kirjaimilla)
4) Klikkaa "ISO/Rock Ridge"
5) Valitse "Rock Ridge", "Save Amiga file attributes" ja "ISO 9660 Amiga", muut voisi ottaa jopa pois
6) Klikkaa "Save" tai "Use"
7) Klikkaa "ISO image prefs" -ikkunasta vasemmasta laidasta "Add" ja varmista että type on "File system"
8) Klikkaa isoa nuolta
9) Valitse polku, jonka sisällöstä haluat tehdä imagen, esim. SYS: (kannattaa tehdä joka osiosta oma imagensa)
10) Klikkaa "OK"
11) Vaihda Targetiksi "Use image file"
12) Valitse mieleisesi polku imagelle, MakeCD ehdottaa nimeksi .raw-loppuista, mutta voit nimetä vaikka .iso:ksi
13) Klikkaa "OK"
14) Klikkaa "Create image file"
15) Valitse "Empty CD-R"
16) Odota imagen valmistumista

Kokeilin juuri tehdä tuolla tavalla 1.7 gigaisen imagen MakeCD:llä MorphOS:n alla ja näyttää tulevan ihan identtinen kopio kaiken suhteen.. MirrorCheck ei löydä mitään eroa ja päivämäärät on oikein hakemistoissa, protection bitit ja tiedostokommentit yms säilyy. Tälleen muuten kun tekee imagen MorphOS:n systeemiosiosta, niin sen voi buutata sitten vaikka USB-tikulta omassa tai muiden koneessa... ehkä OS4:lläkin jos siinä on mahdollista imageista buuttaaminen.. näin nyt off-topicina aihetta sivuten :-)

 

Reksa
Käyttäjätunnus: reksa

Rekisteröity: 8-2011
Lauantaina, 17. marraskuuta, 2018 - klo 21.44:   
@jpv
Kiitos ohjeista! Onnistui täälläkin päässä. Sen sijaan tuli yllättävä probleemi siirrossa. WTC jota käytän classic-puolella ftp-softana tulkitse ISO-tiedostot hakemistona, ja koettaa siirtää niiden sisällön tiedosto kerrallaan!

Ainoa keino on kai pakata ISO:t, mutta ainakin Gzip ja LHA on tuhottoman hitaita jo gigan suuruisen partitiokuvan kanssa, vaikka prossuna on 060...

 

jPV
Käyttäjätunnus: jpv

Rekisteröity: 6-2009
Sunnuntaina, 18. marraskuuta, 2018 - klo 10.22:   
Onpa outo ominaisuus, luulisi kai siihen olevan optio jossain, että saisi pois päältä? Tai sitten jollain toisella softalla...

Auttaako nimeäminen joksikin muuksi? Tai sitten jos pakkaamaan lähtee, niin tar olisi varmaan nopein ja kätevin, kun ei tarvi pakata pienemmäksi välttämättä.

 

Reksa
Käyttäjätunnus: reksa

Rekisteröity: 8-2011
Tiistaina, 20. marraskuuta, 2018 - klo 0.16:   
@ En ainakaan löytänyt ATC:stä (ei siis WTC kuten ensin muistin) optiota tuohon liittyen, mutta siinä on kyllä hirveästi asetuksia... Uudelleennimeäminen ei vaikuttanut. Pakkasin sen sitten vaan Amibackillä, se on melko nopea. Tuolla tavalla sai gigaiset partitiot siirrettyä, isompien kanssa voi tulla eteen ongelmia kun ei riitä tyhjä levytila...

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: