NG-koneiden buuttaus netin kautta (bo...

Saku-foorumi » Uusi sukupolvi: AmigaOS 4 » Yleinen keskustelu » Viestit 2017 » NG-koneiden buuttaus netin kautta (bootfile) « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Reksa
Käyttäjätunnus: reksa

Rekisteröity: 8-2011
Lauantaina, 20. toukokuuta, 2017 - klo 19.02:   
Olen ymmärtänyt että NG-Amigat pystyy käynnistämään myös eternetin välityksellä, lataamalla U-Bootin komentotulkissa ns. bootfile TFTP tai BootP/DHCP -komennoilla. Mutta MISSÄ MUODOSSA tuo bootfile pitää olla ja miten se luodaan??? En onnistunut löytämään netistä tätä tietoa, vaikka kolusin äsken U-bootin omaa sivustoa... Vähintään Kickstart siihen pitäisi tietysti saada sisällytettyä.

 

Joni Valtanen
Käyttäjätunnus: jvaltane

Rekisteröity: 7-2010
Maanantaina, 22. toukokuuta, 2017 - klo 17.54:   
Onko jossain ollut juttua että AmigaOS:n pystyisi? Koneet toki pystyvät, jos U-bootissa on käännetty ajuri verkkokortille jne.

Linuxin kanssa se menee jokseenkin niin että annat U-Bootille TFTP-serverillä sijaitsevan kernel-imagen, jossa on tarvittavat kilkkeet esimerkiksi NFS-mounttauksen suorittamiseen. Parametriksiksi kernelille annetaan root NFS-nettijako, josta sitten voi bootata. Tämä on siis yksi tapa tehdä asia. Applen koneiden kanssa pystyi asennus-dvd-imagen mounttaamaan verkon yli, joka on mielestäni hieno ominaisuus.

Mikäli sen kickstartin saisikin ladattua netin yli. Tämä ei tarkoita sitä että AmigaOS pystyisi lataamaan/käynnistämään muita kuin paikallisia medioita. Pitäisi siis olla kickstartissa jonkin asteinen nettituki, jonka avulla saisi siirrettyä jonkun pienen filesysteemi-imagen tai mountattua jonkun sopivan nettiosion boottaamista varten. TFTP:lläkin toki onnistuu tiedostojen siirto. Esim,. tuossa Applen tapauksessa joku pieni bootti-osio tms. taidettiin ladata TFTP:n yli.

 

Reksa
Käyttäjätunnus: reksa

Rekisteröity: 8-2011
Maanantaina, 22. toukokuuta, 2017 - klo 21.08:   
En ole varma AmigaOS:n suhteen, enkä ole saanut vielä vastauksia niiltä joiden pitäisi tietää... (Tonyw etc.) Mutta mikäli Kickstart on mahdollista ladata muistiin joltain paikalliselta levyltä imagena ja käynnistää sitten esim. mboot-käskyllä, silloin tuon vaiheen pitäisi onnistua yhtälailla netin kautta.

 

Janne Peräaho
Käyttäjätunnus: jakp

Rekisteröity: 10-2009
Tiistaina, 23. toukokuuta, 2017 - klo 10.19:   
Käsittääkseni U-Bootin kehityspaketissa olevalla mkimage-työkalulla voi tehdä kyseisen imagen. Kehityspaketti on GitHubissa: u-boot

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: