AmigaOne SE G3 -Pahimmat bugit & onge...

Saku-foorumi » Uusi sukupolvi: AmigaOS 4 » Yleinen keskustelu » AmigaOne SE G3 -Pahimmat bugit & ongelmat « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

macce2
Käyttäjätunnus: macce2

Rekisteröity: 9-2010
Lauantaina, 7. marraskuuta, 2015 - klo 20.03:   
Aihetta on varmasti käsitelty ennenkin,
mutta tarvitsen jotain infoa ennen
mahd. ostopäätöstä.
-Onko noissa kaikissa tuo ns. DMA-vika/bugi ?
Entä, mitä se käytännössä merkitsee, valaiskaa tietämätöntä.
Mitä muita vakavia bugeja/ongelmia noissa on ?

 

Ibe U
Käyttäjätunnus: ibe_u

Rekisteröity: 10-2009
Sunnuntaina, 8. marraskuuta, 2015 - klo 0.38:   
Noo älä nyt liikaa mieti. :-)

Ilmeisesti uusimmat käyttis versiot osaavat aika hyvin kiertää noita bugeja?

Aikaisemmin noita käytettiin niin että kaikki oli erillisillä korteilla, eli PCI väylässä oli usb ohjain, äänikortti tms.? Jolloin ide toimi luotettavasti??? Emon äänet ja usb poistettiin käytöstä siis.?

Tämä sillä mitä muistelen lukeneeni. Ilmeisesti äänet eivät jossain vaiheessa toimineet ollenkaan? ennen kuin joku sai toimivan ajurin aikaiseksi? Ilmeisesti myös usb toimii nykyään? Laitteen ongelmat tiedetään niin hyvin, että niistä tuskin tulee ongelmaa käyttiksen puolelta?

 

jPV
Käyttäjätunnus: jpv

Rekisteröity: 6-2009
Sunnuntaina, 8. marraskuuta, 2015 - klo 12.52:   
Eikös sitä IDEäkin varten ollut useimmilla erillinen ohjainkortti? Muistuis mieleen joku SIL tms merkkinen ATA-ohjain...

Jos ei iiihan halavalla tai ilmaiseksi saa, niin itse kyllä katselisin ehjempää rautaa.

Pikaheitolla googleen tuli esim. tuollainen suht tuore ketju, jossa ehkä ois jotain?

 

Ibe U
Käyttäjätunnus: ibe_u

Rekisteröity: 10-2009
Sunnuntaina, 8. marraskuuta, 2015 - klo 19.48:   
Noo tuo SE on myynnissä tällä foorumilla. Hinta on päätähuimaavat 200€ koko paketti. :-)

Laitteen tilaaminen ulkomailta ja alle 200€ lisensseineen, koteloineen tms. tuskin onnistuu.

Onhan tuo myös osa Amiga historiaa. Mikä se kuvio tuon äänikortin kanssa oli? Sen piti olla rikki, mutta ei ollutkaan, kun joku olisi saanut ratkottua siihen liittyvät ongelmat?

 

macce2
Käyttäjätunnus: macce2

Rekisteröity: 9-2010
Tiistaina, 17. marraskuuta, 2015 - klo 20.31:   
Sain koneen eilen. kiitokset myyjälle huolellisesta paketoinnista, sekä runsaahkoista "kylkiäisistä "! :-)
Olo ja yleisvaikutelma systeemistä on hieman sekava, pää on täynnä kysymyksiä. Tässä yksi tärkeä, eli onko mitään toivoa saada tuossa usb netti-mokkulaa toimimaan ? Entä ntfs- tai fat 32 formaattiset muistitikut? Muistitikkua kokeilin ja näkyi esim työpöydällä ok, mutta tiedostojen kopiointi tikulta koneelle ei onnistunut. Muistaakseni jumitti koko höskän :-o

@Ibe U

Äänikorttina on Soundblaster(?) ja tuntuu äkkiseltään toimivan.

 

Ibe U
Käyttäjätunnus: ibe_u

Rekisteröity: 10-2009
Keskiviikkona, 18. marraskuuta, 2015 - klo 0.09:   
OS4.1fe:ssä ei pitäisi olla ongelmia noiden tiedostojärjestelmien kanssa. Onko siinä erillinen usb kortti, vai käytäkö emolla olevia?

http://amigax1000.blogspot.fi/2014/02/filesysbox-ntfs-with-sata-hd-on-x1000.html

 

TSK
Käyttäjätunnus: tsk

Rekisteröity: 4-2010
Torstaina, 19. marraskuuta, 2015 - klo 2.47:   
Ensinnäkin nyt vasta huomasin tämän viestiketjun. Foorumin koneisto ei aina näytä viestiketjuja oikein. Ja just kommentoin samanlaista kysymystä www.amigans.net:issä.

Itse käytän Sii0680 IDE-ohjainkorttia SE:ssä. Emon IDE:ä ei luultavasti kannata käyttää. Tosin uudemmat laiteajurit tuolle kortille ei toimi SE:ssä. Itse käytän vanhempaa 53.3-versiota. SiliconImage-ohjainkorteilla DMA toimii.

Jotkut ovat sanoneet että NEC:in chipillä varustetut USB-kortit toimii. Emon USB kannattaa poistaa kokonaan käytöstä ! Itse teen aina muokatun AOS-asennuslevyn josta on poistettu kaikki vähänkin USB:n liittyvä.

Soundblaster toimii omassakin koneessa.

Ne oli XE-emoja joista jätettiin äänipiiri myöhemmin pois koska eivät osanneet käyttää sitä kunnes joku keksi mikä bitti pitää laittaa mihinkäkin rekisteriin että se lähti päälle.

Netti-tikuista/mokkuloista en osaa sanoa kuinka toimivat AmigaOS:ssa vai vaativatko jotkin Windows-only ajurit tai jotain !? Olikohan olemassa USB-Ethernet-adaptereita joilla tuommosen tikun saa verkkokorttiin kiinni ?

 

macce2
Käyttäjätunnus: macce2

Rekisteröity: 9-2010
Keskiviikkona, 2. joulukuuta, 2015 - klo 20.57:   
USB muistitikut tunnistuu mulla (=yleensä),
mutta tiedonsiirto ei tahdo onnistua..
varsinkin vähänkin isompia tiedostoja tikulta kovolle siirrellessäni yleensä jumittui..
käytin kahta tikkua, toinen oli fat32 ja toinen ntfs muodosssa.
Kytkin kovon sekä cd aseman emon ide-liitäntöihin ja valitsin ubootista moodiksi(?) udma 0.
-Mikä noista udma asetuksista olisi paras valita ?! Käytin ensin mukana tullutta sil ide (vai mikä se oli) korttia, mutta luulen, että siinä oli jotain ongelmia.. Ja ongelmiahan tuossa muutenkin tuntuu riittävän.. Monet ohjelmat ja useimmat ohjelmat kaatuilee. AOS 4.1 FE -asennuskin jäi jostain syystä osin englanninkieliseksi, vaikka valitsin suomen.
Hmm mitä päivityksiä minun kannattaisi tuohon ajaa ? Mikä on u-bootin uusin (tai suositeltava) versio ? tuossa taitaa nyt olla 1.1

 

TSK
Käyttäjätunnus: tsk

Rekisteröity: 4-2010
Sunnuntaina, 6. joulukuuta, 2015 - klo 17.15:   
U-Boot 1.1.1 (Mar 3 2005) on viimeisin tietääkseni. (Mulla on juuri kyseinen versio.)

Vahinko jos mukana ollut sii IDE-kortti on hajonnut mutta noi lisäkortit on luotettavampia kuin emon IDE. En muista ihan tarkkaan mutta emon IDE:llä kannattaa kokeilla ihan PIO-moodeja DMA:n sijasta. Toi ongelma että käyttöjärjestelmän kaikki osat eivät ole kopioituneet kunnolla kiintolevylle kuulostaa juurikin IDE-ongelmilta. Mulla FE on toiminut hyvin kun tietää mitä SE-emon kanssa pitää vältellä.

Sanoin jo tuolla ylempänä viestiketjussa että Sii IDE-kortin kanssa pitää käyttää vanhempaa ajuriversiota kuin mikä tulee FE:n mukana, jos päätät kokeilla sitä korttia uudelleen.

 

macce2
Käyttäjätunnus: macce2

Rekisteröity: 9-2010
Tiistaina, 8. joulukuuta, 2015 - klo 18.34:   
Miten käytännössä ajuri vaihdetaan ?
itellä tällä hetkellä päällä muistaakseni udma -modi 1 tai 2. mistä tuon tietää, mikä on turvallisin maksimi..? Vaikuttaako osioiden maxtransfer jne asetukset tuohon minkä verran. Ite laitoin blocksizeksi 512 ohjeen mukaan.
-Minusta on alkanut tuntua, että tuo laitteisto
saattaa toimia paremmin (?) tuolla vanhemmalla os 4 versiolla; mene ja tiedä.
Esim. partitionwizard tuntuisi toimivan kunnola vaan tuossa os 4fe.ssä.. lisäksi esim muistin määrä wb:n yläpalkissa ei näy oikein os 4.1fe.ssä (0aina maksimi), kun taas os .ssä se tuntuisi muutn näkyvän oikein, paitsi että muinaiset chipit ja fastit lukee siellä lisänä. .-)

-miden kokemuksia ?

nyt vielä ilmestyi uusi ongelma, eli ensinnäkin ubootin boot-asetukset ei pysy aina kauaa muistissa. Lisäksi käynnistäessä konetta/bootatessa ilmoittaa aina löytävänsä yhden usb-laitteen, vaika mitään ei olisi kytkettynä ja usb lisäksi kokonan kytketty pois käytöstä. -Miten vakava tuo mahtaa olla/miten tuon saisi pois..
En muista ihan varmaksi, oliko tuollainen jo lksi. Tein mutamia kokeiluja muistitikuilla laihoin tuloksin, ja olin huomaavinani, että takapaneelin usb-paikoista toinen eli emoa "lähempänä" oleva ei ehkä anna jännitettä riittävästi/tasaisesti.
kellään tietoa7kokemuksia ? eikö noita mitenkään saisi toimiman kunnolla ? :-o

 

TSK
Käyttäjätunnus: tsk

Rekisteröity: 4-2010
Keskiviikkona, 9. joulukuuta, 2015 - klo 2.52:   
Jos asetukset ei pysy kannattaa vaihtaa patteri emolevylle ! (Noi Eyetechin emot "syö" niitä pattereita vauhdikkaasti.)

Tärkeimmät OS:n komponentit on sys:Kickstart-hakemistossa. Siellä mm. sii0680ide.device.kmod. Ihan nimeät tiedoston toiseksi kaiken varalta ja kopioit vanhasta asennuksesta sen tiedoston uuteen asennukseen.

>"mistä tuon tietää, mikä on turvallisin maksimi"
Kokeilemalla. En muista yksityiskohtia.

maxtransfer:ia ei käytetä nykymaailmassa mihinkään.

Muistin näyttö Workbenchin palkissa näyttää olevan oletuksena niin että näyttää *asennetun* muistin määrän eikä esim. käytetyn määrän. Voit vaihtaa sinne palkkiin mitä sielu sietää Workbench prefsillä (Prefs-hakemistossa).

 

Janne Peräaho
Käyttäjätunnus: jakp

Rekisteröity: 10-2009
Keskiviikkona, 9. joulukuuta, 2015 - klo 15.18:   
macce2: AOS 4.1 FE -asennuskin jäi jostain syystä osin englanninkieliseksi, vaikka valitsin suomen.

Tämä menee minun piikkiin. Hyperionilla tuli FE:n julkaisun kanssa niin hoppu, että en ehtinyt päivittää suomennoksia. Pitäisi jossain välissä laittaa suomennokset ajantasalle kun kysyntää näyttää olevan :-) Nyt vapaa-aika on mennyt AmigaOS Documentation Wikin päivittämiseen.

Eli jotkut ohjelmat näkyvät suomeksi FE:ssä ja toiset eivät. Ne jotka eivät näy suomeksi, niin niistä puuttuu ajantasainen suomennos.

 

TSK
Käyttäjätunnus: tsk

Rekisteröity: 4-2010
Maanantaina, 14. joulukuuta, 2015 - klo 1.27:   
Löytyihän selitys noihin kieliongelmiin.

 

macce2
Käyttäjätunnus: macce2

Rekisteröity: 9-2010
Maanantaina, 14. joulukuuta, 2015 - klo 19.20:   
Kiitoksia. Tuo täydellisempi suomennos olisi kiva asia :-).
Hmm mahtaisiko edellä kertomani usb-ongelma(bootatessa siis löytää aina yhden usb-laitteen, vaikka mitään ei ole kytkettynä) korjaantua firmwaren uudelleenkirjoituksella..?! Miten riskialtis operaatio on..?! :-o
Mistä tietää, onko tuo vastaava piiri kirjoitussuojattu vai ei..?

Muuten, ostin usb-liitäntäisen Competition Pro-retro joystickin. En ajatellut, että ajureita tuskin on AOnelle olemassa.. -Mitään toiveita saada toimimaan ..? (usb hiiri tuntuu toimivan)
Entä joystick CatWeaselin kanssa ? Miten Tuo uudempi CatWeasel mahtaisi pelittää AOnessa (SE),
saisiko siinä ainakin perinteiset joikkarit toimimaan ? Kokemuksia CatWeaselista AOne SE:ssä ? :-)

 

TSK
Käyttäjätunnus: tsk

Rekisteröity: 4-2010
Lauantaina, 19. joulukuuta, 2015 - klo 3.06:   
>"korjaantua firmwaren uudelleenkirjoituksella"
Jos sulla on tuo 1.1.1 March versio niin se on uusin.Eikä tuolla ole tekemistä USB:n kanssa. Jos päivitys epäonnistuu niin sitten koko Firmware pitää lähettää ulkomaille korjattavaksi.

Ainakin X1000:ssa usb-joykkari toimii ilman mitään sen kummempia.

Catweaselistä ei ole mitään kokemusta.

 

jPV
Käyttäjätunnus: jpv

Rekisteröity: 6-2009
Lauantaina, 19. joulukuuta, 2015 - klo 10.49:   
Competition Pro USB -joikkarit on ihan standardeja HID-laitteita, joten ei pitäisi vaatia mitään kummempia ajureita millään amigamaisella USB-pinolla.

 

macce2
Käyttäjätunnus: macce2

Rekisteröity: 9-2010
Torstaina, 24. joulukuuta, 2015 - klo 18.22:   
AmigaOS ei tunnu lainkaan tunnistavan joystickiani.
Pitäisikö hankkia jostain vaikka vanha pci-paikkaan tuleva usb-ohjainkortti tms ..?!
Tosin alan epäillä, kannattaako tuohon koneeseen hankkia yhtään mitään; esim. tuo ääniongelma tuntuu aina vain olevan. Eli koneesa on kiinni Soundblaster 128 ja äkkiseltään se tuntuu toimivan, mutta ääneen tulee jostain kumman syystä aina hetken kuluttuakummaa häitriötä ja särinää. En tiedä, mutta tuntuisi, että se ottaa häiriötä jostain koneen sisältä, tai sitten on tuo paljon puhuttu dma vika tms. Btw, voiko mahdollinen dma-vika haitata esim. pci-korttien käyttöä ? :-o
onko kukaan saanut ääniä toimimaan kunnolla AOne SE:ssä ..?! :-o
Entä, saisiko tuohon AMR-slottiin(?) kiinni jonkinlaisen äänikortin ? :-o

 

Ibe U
Käyttäjätunnus: ibe_u

Rekisteröity: 10-2009
Torstaina, 24. joulukuuta, 2015 - klo 19.13:   
Eikös tuota ole käytelty niin että kaikki on erillisillä PCI korteilla? Muistelen lukeneeni, että kiintolevy emon IDE liittimessä tekee häiriöitä ääniin?

Eli kaikki vain erillisille PCI korteille. Kiintolevy ohjainkin sulla oli? ja tuolla ylempänä ohje miten sen saa toimimaan? Noitahan saa tyyliin 5-10€

 

macce2
Käyttäjätunnus: macce2

Rekisteröity: 9-2010
Torstaina, 24. joulukuuta, 2015 - klo 19.59:   
Tuossa on sellainen joku Raid-Ide-kortti (Sii tms). käyttää deviceä sii0680ide.device.
Saisiko tuohon scsi-ohjaimen kiinni ja toimimaan . Kokemuksia kellään ?

 

Ibe U
Käyttäjätunnus: ibe_u

Rekisteröity: 10-2009
Torstaina, 24. joulukuuta, 2015 - klo 22.00:   
Miksi haluaisit scsi ohjaimen toimimaan? Siitä tuskin saa mitään nopeus hyötyä ja scsi levyt on x kertaa harvinaisempia. Epäilen että siltä ei pysty ainakaan boottaamaan.

 

macce2
Käyttäjätunnus: macce2

Rekisteröity: 9-2010
Perjantaina, 25. joulukuuta, 2015 - klo 22.44:   
Pitäisikö CatWeasel mk4:n (pci) toimia SE:ssä ?
Sillä varmaan saisi ainakin vanhat Atari-liitäntäiset joystickit toimimaan ? Ja Amigan dd - levykeaseman ? :-o
Entä A1200:n kelloportti-laajennukset ? :-o

 

TSK
Käyttäjätunnus: tsk

Rekisteröity: 4-2010
Maanantaina, 28. joulukuuta, 2015 - klo 1.43:   
@macce2
Osaatko englantia ? Muilta foorumeilta voi saada enemmän vastauksia, kuten viralliselta foorumilta: http://forum.hyperion-entertainment.biz/viewforum.php?f=16.

 

macce2
Käyttäjätunnus: macce2

Rekisteröity: 9-2010
Sunnuntaina, 24. tammikuuta, 2016 - klo 16.59:   
@TSK

Kyllä, osaan englantia. Kiitos linkistä!
Oletin kyllä, että täällä Saku foorumilla voi saada tosiaan vastauksia ihan suomeksikin, jos asiallisesti kysyy.. ?! :-o
Ymmärrän toki pointtisi; osa näistä on jo varmasti kysytty muodossa tai toisessa ennenkin, ainakin englanniksi jossain muussa foorumissa.
ja eikö se ole toisaalta hyvä, että tämä Saku foorumi pysyy vilkkaana ja aktiivisena! ;-)


No niin, viimeinkin äänet toimii kunnolla! Kannatti siis hankkia tuo SB live 5.1 -kortti, vaikka meinasin jo heittää pyyhkeen kehään.. ;-)
Tuon SB 128 -kortin kanssa voi sanoa, että ei ollut käyttökelpoinen. Tai en ole varma, oliko aivan pikku riikkisen jotain napsunaa jossain välissä. Pääpiirteittäin nyt kuitenkin ihan eri luokkaa toimivuus. Sellainen tuossa kyllä on, että soitto katkeaa turhan helposti esim. romputtimen käyttöön , jos soittaa esim. AAmpilla tai Tunenetilla tiedostoja kiintolevyltä..
Mahtaisiko tuo ongelma poistua hankkimalla parempi (S)Ata-ohjain tai mahd. SCSI-ohjain..?! Nyt käytössä tuo Sii PAta Raid ohjain ..

 

TSK
Käyttäjätunnus: tsk

Rekisteröity: 4-2010
Maanantaina, 22. helmikuuta, 2016 - klo 12.44:   
Äh, inhoan tämän foorumin koneistoa kun se ei näytä viimeisimpiä viestejä oikein.

>"eikö se ole toisaalta hyvä, että tämä Saku foorumi pysyy vilkkaana ja aktiivisena"
Joo se on hyvä että foorumi pysyisi vilkkaana. Ajattelin vain että kansainvälisillä foorumeilla on enemmän käyttäjiä niin on todennäköisempää että jollain toisella on sama laitekokoonpano kuin sulla. Ja AmigaOS-kehittäjät seuraa aktiivisesti ainoastaan virallista Hyperionin foorumia useimmiten. Tuntuu että meitä AmigaOne-käyttäjiä ei ole montaa Suomessa tai sitten muut eivät ole aktiivisia tässä foorumissa. Itselläni on X1000 pääkoneena niin ei muista enää mitä kaikkea SE:n kanssa piti värkätä aikanaan.

>"soitto katkeaa turhan helposti esim. romputtimen käyttöön"
Tuo on ihan normaalia AmigaOS:lla.

 

macce2
Käyttäjätunnus: macce2

Rekisteröity: 9-2010
Lauantaina, 29. joulukuuta, 2018 - klo 3.48:   
Nyt olisi SE-koneeseen haussa tuettu Usb- kortti ( Pci- ) . Laitan varmuudeksi tähänkin !

 

TSK
Käyttäjätunnus: tsk

Rekisteröity: 4-2010
Lauantaina, 29. joulukuuta, 2018 - klo 17.31:   
Muistaakseni ainoa USB-kortti joka toimii käyttää NEC:in (?) piiriä. Vai muistanko väärin. Viimeksi kun etsin sellaista niin en löytänyt. (Myös RTL8139/8169-verkkokortteja ei löydy enää.)

 

jPV
Käyttäjätunnus: jpv

Rekisteröity: 6-2009
Lauantaina, 29. joulukuuta, 2018 - klo 19.20:   

quote:

Äh, inhoan tämän foorumin koneistoa kun se ei näytä viimeisimpiä viestejä oikein.



Ai? Kerropa tarkemmin missä tilanteissa, niin voisi yrittää korjatakin.

Edit: heh, katsoinpa vasta nyt päivämäärää. Varmaankin kyse oli siitä bugista, joka heitti viimeisimmät viestit vanhoihin ketjuihin, ja joka on nyt jo korjattu.

Mulla pitäisi olla muistaakseni kolme USB2-korttia Pegasos1:tä varten, yksi koneessa ja kaksi jossain... mutta pitäisi etsiä missä ja mitä ne oli. Muistaakseni Peg1:ssä toimi sekä NEC:n että Via:n kortit... oiskohan mulla yks NEC ja kaks Viaa, jos yhtään oikein muistan...

 

macce2
Käyttäjätunnus: macce2

Rekisteröity: 9-2010
Lauantaina, 29. joulukuuta, 2018 - klo 19.46:   
@jPV

Ilmoitathan, löysitkö

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: