Win8 ja helppokäyttöisyys

Saku-foorumi » Vapaa sana » Viestit 2014 » Win8 ja helppokäyttöisyys « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

kimmok
Käyttäjätunnus: kimmok

Rekisteröity: 10-2009
Maanantaina, 2. kesäkuuta, 2014 - klo 11.02:   
Hauskaa luettavaa ja hyödyllistäkin:
http://www.howtohaven.com/system/how-to-shutdown-windows-8.shtml
"In other words, your difficulty in shutting down Windows 8 is not a reflection of your competence. You are just not the target demographic for Windows 8, at least from the looks of things."

On se niin jännää miten insinööri voi keksiä asioita uusilla tavoilla toteutettavaksi...

btw. pähkäilen miten automaatiolla toteutan sammutuksen siten että se mahdollisimman paljon muistuttaa tilannetta jossa käyttäjä komentaa shutdown toiminnon... eipä ole niin yksinkertaista, vaihtoehtoja nimittäin on.

((shutdown /s /t 0 taitaa olla lähinnä käypä ... kunnes saa jonku robotin hipelöimään kosketusnäyttöltä vehkeen sammuksiin))

 

itix
Käyttäjätunnus: itix

Rekisteröity: 6-2009
Maanantaina, 2. kesäkuuta, 2014 - klo 22.48:   
Olen myös joutunut ihmettelemään miten rakkineen (Windows 8) suljettua. En ole pitkään aikaan ollut kauhean Windows-negatiivinen mutta kyllä vähän tuntuu että Windows-kehittäjillä on liian paljon aikaa mutta liian vähän ideoita.

Sekin vielä että Windowsia ei saa aina edes suljettua. Töissä on nykyään Windows 7 (päivitettiin XP:n tilalle viime vuonna) ja joissain harvoissa tilanteissa shutdown kestää ikuisuuksia. Oikeastaan en jaksa edes enää välittää sulkea Windowsia oikein. Virrat vaan pois ja se on siinä. Jos ei enää boottaa niin mikrotuki saa korjata.

 

Jarmo Piippo
Käyttäjätunnus: japiippo

Rekisteröity: 8-2011
Tiistaina, 3. kesäkuuta, 2014 - klo 3.06:   
ATX-virtalähteiden alkuajoista asti on Win-koneen saanut sammutettua lyhyellä etupaneelin virtapainikkeen painautuksella, joka lähettää Windowsille sammutuskäskyn. Sen pitkään pohjassa pitäminen puolestaan käskee virtalähteen itsensä tekemään virran pakkokatkaisun, jos sellaista tarvitsee esim. "töpseliresetin" korvaajaksi. Tosin jos virtapainiketta ei nykyään enää edes ole, eikä näppäimistöäkään Alt-F4:n painamiseen, niin se on sitten voi voi. :-)

 

kimmok
Käyttäjätunnus: kimmok

Rekisteröity: 10-2009
Tiistaina, 3. kesäkuuta, 2014 - klo 13.02:   
@Jarmo
Näyttäisi siltä että win8:ssa defaulttina virtanapin painallus ei sammuta mitään. Mutta ehkä on eroja millä BIOS asetuksella on laite satuttu toimittamaan.
Ja tosiaan kun valitsee shutdown niin win8 ei tee perinteistä shutdownia vaan hybrid shutdownin.
Hybridin saa pois kun poistaa "fast startup" toiminteen power optioneista.
Ja sitten esim wintoosan valikosta reboot tekee oikean alasajon ja bootin.
Gurut sanoo että jos koneella käytetään useita käyttiksiä niin "fast startup" ehdottomasti pois päältä.

 

Jarmo Piippo
Käyttäjätunnus: japiippo

Rekisteröity: 8-2011
Keskiviikkona, 4. kesäkuuta, 2014 - klo 8.10:   
Kaipa siinä on sitten eroja, oman halpisläppärini win8 sammuu kuitenkin onneksi kiltisti virtanapin näpäyttämisellä. Biosista tosiaan pöytäkoneissakin saanee tuon toimimaan.

 

ShK
Käyttäjätunnus: shk

Rekisteröity: 10-2012
Keskiviikkona, 4. kesäkuuta, 2014 - klo 8.36:   
Meillä töissä on Win7 kongfattu menemään virtanapin pohjassa pidosta hibernateen. Kun kone jäätyy, eikä enää vastaa mutten, niin viiden sekunnin virtanapin pohjassa pidon jälkeen kone menee silti hibernateen. Vasta kun siitä koneen herättää uudelleen painalluksella ja heti sen perään uudelleen pitämällä viiden sekunnin ajan virtanappia pohjassa saa tehtyä täydellisen restartin sammuttamisen kautta.

 

kimmok
Käyttäjätunnus: kimmok

Rekisteröity: 10-2009
Torstaina, 5. kesäkuuta, 2014 - klo 14.35:   
Minua on aina ärsyttänyt jos sovellukset avaavat ikkunoita aikaisempien ikkunoiden alle.
Jos vaikka avaan visual studion se menee aina muiden akkunoiden taakse.
Tuo toiminto on sama kaikissa winukoissa joita olen käyttänyt.
Onko tuohon olemassa helppoja apuja?

Toines superärsyke on kun jollain softalla on popup auki, sen "äiti-ikkunaa" ei voi siirtää.
Uskomatonta että M$ rakastaa moista toimintatapaa niin paljon ettei sitä voi muuttaa vuosituhansien saatossakaan(amigamaisemmaksi, köhm).

 

itix
Käyttäjätunnus: itix

Rekisteröity: 6-2009
Sunnuntaina, 8. kesäkuuta, 2014 - klo 13.23:   
No sekin on ärsyttävää jos on kirjoittamassa koodia Visual Studiossa ja joku toinen ohjelma työntää ikkunansa siihen eteen. Minulla VS kyllä avaa ikkunansa aina etummaiseksi. Parashan olisi jos ikkuna avautuisi heti eikä vuoden päästä.

Tuo modaali-ikkunoiden aiheuttama emoikkunan blokkaus on todellakin ärsyttävä. Aina ei edes tiedä että joku dialogi on auki ja kun yrittää pienentää emoikkunaa se tunkeekin sen emoikkunan dialogeineen etummaiseksi. Mutta ymmärtääkseni Windowsin ikkunointi on rakennettu niin ettei tuota voi enää muuttaakaan.

 

kimmok
Käyttäjätunnus: kimmok

Rekisteröity: 10-2009
Perjantaina, 13. kesäkuuta, 2014 - klo 14.24:   
Vierivä kivi ei sammaloidu?
Hitsi kun teettää taas... "eilen se toimi tänään ei" M$tm
http://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_8-winapps/the-program-cant-start-because-msvcr110dll-is/f052d325-3af9-4ae5-990b-b080799724db
No, jumpataan lisää.

 

kimmok
Käyttäjätunnus: kimmok

Rekisteröity: 10-2009
Perjantaina, 13. kesäkuuta, 2014 - klo 14.25:   
On se jännä tuo 8+3 merkkiä. Microsoft ei ikinä pääse sen yli.

 

kimmok
Käyttäjätunnus: kimmok

Rekisteröity: 10-2009
Keskiviikkona, 16. heinäkuuta, 2014 - klo 16.15:   
Semmoinenkin hauska tuli mieleen win vs android laitteissa. Kun android kaatuu, se starttaa uudestaan koruttomasti, käyttäjä ei ehkä edes älyä mitä tapahtui. Win8.1 kun kippailee niin se stoppailee bluescreeniin. Siinäpä sitten myyt "bluescreen" ominaisuutta.

Ja simmoinen hoxio... entisessä elämässä huomasin että kun windows huomaa joitain hämyjä filejä (esim. amigan filejä) jollain partitiolla, se voi tehdä ihan mitä vaan ja hajota boottaamattomaksi. Ja jos filesysteemi meni solmuun, ei vehjettä voi millään win boottimedialla edes käynnistää (kernel jumittaa) ennen kuin massamuisti on alustettu BIOS:sta (tai otettu irti).

Ja FAT32 ... huoh ... taas yksi M$ lahja maailmalle.

 

Jarmo Piippo
Käyttäjätunnus: japiippo

Rekisteröity: 8-2011
Torstaina, 17. heinäkuuta, 2014 - klo 0.44:   
Juuh, Windows yrittää automaattisesti tehdä esikatselua tiedostoille, mutta jos se tunnistaa pakkausformaatin väärin tai ei tue sitä vaikka niin luulee, voi jäädä ikuiseen looppiin yrittämään avata sitä ja sitten muistin loppuessa jumittuu tai kaatuu. XP:ssä oli helppo poistaa ongelma päiväjärjestyksestä komentorivikäskyllä, joka poisti esikatselun kokonaan käytöstä, uudemmissa tuohon joutuu rokottamaan rekisteriä.

Windowsissakin on muuten XP:stä lähtien yritetty piilottaa suurin osa kaatuiluista käyttäjältä siten, että käyttöliittymä (Explorer) vain tekee pikauudelleenkäynnistyksen blue screenin näyttämisen sijaan. Tuon huomaa siitä, kun kiintolevy rullaa hetken hikisen kuuloisesti ja työpöytä tyhjenee ja kuvakkeet piirretään uudelleen.

(Ja nämä eivät sitten olleet Windowsin kehumista, vaan osa jatkuvaa kiertokonstien pähkäilyä sen ongelmiin. :-) )

 

kimmok
Käyttäjätunnus: kimmok

Rekisteröity: 10-2009
Torstaina, 17. heinäkuuta, 2014 - klo 23.45:   
@jarmo

Aika hyvin ktikoneen ubuntu myös osaa jo hoitaa akkunamanagrin kaatumisia. Manageri kaatuu monesti per päivä, mutta enään ei tarvitse bootata konetta sen vuoksi. (popparit vaan ärsyttää, tekisivät mieluummin pystyssä pysyvää softaa)

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: