LMDE ja nvidia legacy

Saku-foorumi » Vapaa sana » Viestit 2014 » LMDE ja nvidia legacy « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

kimmok
Käyttäjätunnus: kimmok

Rekisteröity: 10-2009
Perjantaina, 30. toukokuuta, 2014 - klo 9.56:   
Kerta vielä mutta sitten alkaa riittämään.

Olen aikain saatossa puolenkymmentä kertaa koettanut saada nvidian (ja ATI) legacy ajureita toimimaan eri Linux versioissa.
Viimeksi eilen koetin seurata ohjeita Linux Mint Debian Edition 32bittiselle ja lopputulemana metsään meni (kaikki ok kunnes reboottaa eikä sen jälkeen X enään lähde käyntiin)

Onko jollain onnistunutta kokeilua moiseen?
(läppärissä 5200GO näyttis ja 173... ajurin tarttis, CPU kun ei yksi paljoa jaksa)

Ihme homma ettei asennusvaiheesta voi tehdä valintaa. x86 maailma on mitä on...

(nykyisistä linux distroista vain harva tuntuu suostuvan edes käynnistymään ellei GPU ole melkoisen tuore, esim. bodhi on mennyt sen verran takapakkia että joutaa romukoppaan. Samoin esim 3G/4G puhelimien ja wifi sovittimien tuki on "häilyvä", sellaista linukkaa ei ole jolla kaikki toimis.)

 

Joni Valtanen
Käyttäjätunnus: jvaltane

Rekisteröity: 7-2010
Perjantaina, 30. toukokuuta, 2014 - klo 10.39:   
Ootko nouveauta testannut? Jostain olin lukevinani että tuo nvidian 173 versio ei toimi uudemman X:n kanssa.

Kiitä NVidiaa asiasta. Mun mielipide on että jos aikoo käyttää Linuxia ei kannata hommata mitään rautaa mihin ei ole avoimia ajureita.

 

virgo
Käyttäjätunnus: virgo

Rekisteröity: 10-2009
Perjantaina, 30. toukokuuta, 2014 - klo 14.47:   
NVidia taisi olla se jota koko Linux yhteisö kiroaa juurikin siksi kun eivät avaa tietoja korteistaan. siksi sellaisia ei täältäkään löydy
ja tuskin kannattaa ihan tuliterää rautaa muutenkaan yrittää linukalle tyrkyttää !

 

Hanzu
Käyttäjätunnus: hanzu

Rekisteröity: 3-2010
Perjantaina, 30. toukokuuta, 2014 - klo 15.27:   
Näihän se ja myöskään MorpOS ei tue nVidiaa.

ATI/AMD näytönohjaimia taas en PC koneeseen hyväksy enää ikinä vaan ostan nVidia niin kauan kuin se on olemassa hinnasta viis. Karmaisevia kokemuksia ATI:n bugisista virallisista PC ajureista, hajoavista tai ylikuumenevista korteista ja korvaavista ominaisuuksista joita ovat yrittäneet tehdä koska isommalla nVidialla on joku patentti jota eivät voi käyttää. Myös PhysX (http://en.wikipedia.org/wiki/PhysX) on ollut minulle tärkeä ja sitä ei ATI/AMD rintamalla ole ollenkaan.

Tämä kertoo aika karua kieltä:
http://en.wikipedia.org/wiki/Nvidia
http://en.wikipedia.org/wiki/Amd

Nvidian oma pääoma (2012) oli miljardeissa kun AMD vastaava (2013) sadoissa miljoonissa silti sillä on tuhansia työntekijöitä enemmän ja ensimmäinen on viime vuonna tehnyt miljoona voitot ja suunnilleen saman kokoiset tappiot.

Kyllä tämä valitettavasti näyttää siltä, että kohta ei ole AMD:lläkään varaa open-sourcemaisuuksiin ja ei mainstream käyttisten tukeen sillä ellei tuo firma vahvistu niin joku isompi ostaa sen pois. Mikä on huonoa myös tavalliselle PC kuluttajille koska nVidiankin hinnat nousevat sen päästyä melkein monopoli asemaan.

 

Teemu Kärkkäinen
Käyttäjätunnus: wizor

Rekisteröity: 12-2009
Perjantaina, 30. toukokuuta, 2014 - klo 23.14:   
Yksi yhtä kinkkinen näytönohjain oli eräässä läppärissä myös minkä kanssa tappelin. Liekkö olisi ollut juuri sama malli. Muistelisin että nouveau olisi sen kanssa toiminut suht ok. Jos ei muu auta niin xvesa kehiin.

ATI:n kortteja itsekin kartan kuin ruttoa. Poikkeuksena Pegasos 2 jossa tuo Radeon 9250 tuntuu toimivan ok vaikkakin vain puolet muistista näkyy käyttöön.

Linuxilla NVidian ajurit kyllä onneksi toimivat pääasiassa todella hyvin ja ajuri asentuu mukisematta.

Tuosta läppäristä jos saat tuon /var/log/Xorg.0.log tiedoston näkyviin niin siitä näkisi mihin tuo kipsahtaa.

 

kimmok
Käyttäjätunnus: kimmok

Rekisteröity: 10-2009
Maanantaina, 2. kesäkuuta, 2014 - klo 10.31:   
miniharrasteniche porukalle saattaisi olla toimivanpaa värkätä oma (esim) FPGA pohjainen GPU, mikäli täyttä kehitystukea ei mainstream piirille saada. Ei mini-nichen pelitkään vaadi samaa kuin valtavirran pelit. Ja olisihan se sitten hassua jos jokunen miljoona Linux hihhulia innostuisi myös asiasta...

Ihan tyytyväinen pitänee olla jo siihen että löytyy linux joka edes asentuu 2004 nurkilla valmistettuun läppäriin. Jos ei 3D tykitä, niin eipähän tule kiusausta pilata kampetta pelejä sinne tunkemalla. Mutta pitää katsoa jos joskus virtaantuisi vielä kokeilemaan.

Uusimmassa x86 raudassamme (2013 ostettu) oli emolle integroitu ATI HD3000 eikä sille ollut toimivaa Linux ahjuria eikä enään tukea. Kone teki kaikkea typerää ja ongelmista katosi 50%, kun laitoin nvidia kortin sisään (edelleen ongelmia jäi, ubuntu lähtee "haneen").
(jotenkin älytöntä että myydään "uusia" emolevyjä joiden GPU:n tuki on jo edesmennyt ... toivon että aina säilyisi vaihtoehto joka poikkeaa mainstream epästandardista, mutta pirun vaikeaahan se on)

 

itix
Käyttäjätunnus: itix

Rekisteröity: 6-2009
Maanantaina, 2. kesäkuuta, 2014 - klo 22.58:   
No ennenhän se oli niin että Linux asennettiin että saatiin irti täydet tehot vanhasta raudasta. Nykyään se on toisinpäin että asennetaan Linux jotta saadaan täydet tehot uudesta raudasta... :-)

Muuten kyllähän noita videomoottoreita ja grafiikkasuorittimia löytyy monenmoisia. Ovat vain aika tehottomia ja... kehitystuki on onneton. Jos vaikka joku 5 miljardin liikevaihtoa tekevä pikkupulju yrittää kysyä tukea niin aika hiljaista on.

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: