Kotimainen mikroprosessoritekniikan o...

Saku-foorumi » Vapaa sana » Viestit 2014 » Kotimainen mikroprosessoritekniikan oppikirja 80-luvulta « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Matti Järvinen
Käyttäjätunnus: varaktori

Rekisteröity: 4-2014
Perjantaina, 9. toukokuuta, 2014 - klo 22.49:   
Muistaakos kukaan kotimaista mikroprosessoreja käsittelevää oppikirjaa jostain 80-luvulta. Se oli muistaakseni kovakantinen, ei kovin paksu ja kirjan mukana tuli piirilevy johon pystyi kasaamaan 6803 pohjaisen yksinkertaisen tietokoneen. Siinä oli muistaakseni näyttönä kuuden numeron 7-segmenttinäyttö ja jonkinlainen hexa näppäimistö. Kirjan kirjoittajan nimeäkään en muista, mutta sen muistan, että hän oli ollut mukana jonkin sortin mikroprosessoripohjaisen järjestelmän suunnittelussa metsäkoneeseen. Mahtaako kukaan muistaa kirjaa?

 

Juha-Pekka Kuusela
Käyttäjätunnus: jpq

Rekisteröity: 10-2009
Lauantaina, 10. toukokuuta, 2014 - klo 1.34:   
Nimeä en saa päähäni kun sen että kirjan muistan hämärästi jossa oli tietokoneen kytkis just jostain 65xx tai 68xx prossusta. ja 4 segmentin näytgttö muistelen saattoi olla kyllä isompikin 6 kuulostaa järkevältä kun 8bit prossun rekisteri avaruus mahtuu heksana neljään elementtiin ja kahteen taas tavun sisältö. ja kirja sarja minusta kyseessä jossa neljä osaa. Luin 90luvun alun kirjastomme kokoelmista. sisäksi nimessä minusta oli sana Mikro fontilla joka toi mieleen muistini mukaan vähän Courierin mutta viivojen kulmissa olisi ollut pampulat jotenkin tämmöinen mielikuva. ja siniset kannet ja oli pehmeäkantinen aika varma olen. Valitetttavasti en muista enempää kiinnostaa lievästi itseänikin.

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: