C64 powerin korjaus

Saku-foorumi » Vapaa sana » Viestit 2011 » C64 powerin korjaus « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

flux
Käyttäjätunnus: flux

Rekisteröity: 2-2010
Lauantaina, 17. joulukuuta, 2011 - klo 19.39:   
http://koti.mbnet.fi/flux/saku/c64laatikot.jpg
http://koti.mbnet.fi/flux/saku/c64power1.jpg
http://koti.mbnet.fi/flux/saku/c64power2.jpg
http://koti.mbnet.fi/flux/saku/c64power3.jpg
http://koti.mbnet.fi/flux/saku/c64power4.jpg

Oli aika kaivaa hyllystä pöydälle vaihteeksi C64. Virtaa ei tullut päälle ja syy löytyi sulakkeesta. Laitoin 160 mA tilalle 315 mA ja powerista tuli savua pihalle, vaikka muuntajaa ei ollut kytketty kuusnepaan.

Powerin pohja vääntämällä auki ja savun lähde oli diodisetti. Yksi jalka oli irronnut, koska kuumuus irroittanut tinauksen. Mittailun perusteella vika oli oikosulkuun mennyt elko. Onneksi regulaattori vaikutti ehjältä, sillä se on hankala vaihtaa, koska liiman sisältä tulevat näkyviin vain jalat.

Laatikossa ei ollut sopivaa vaakaelkoa, eikä pystymalliakaan ollut kuin 3300 uF hakkurimalli. Se piisaa jumiutuneen 4700 uF tilalle, commodoren pojat ovat mitoittaneet reilusti yläkanttiin. Vuosikymmenien saatossa ei olisi muutenkaan hyvässä hapessa ja silti useat nepat toimivat edelleen ilman huoltoa.

Laitoin elkon ennen pohjan liimausta paremmin paikalleen poraamalla uuden reiän. Suoraan kuumassa diodissa kiinni oleva elkon jalka lämpiäisi turhaan. Elko on kiinnitetty tärinän estämiksi kuumaliimalla, joka oli myös passeli muuntajan pohjalevyn kiinnitykseen. Sulake on vaihdettu takaisin 160 mA malliseksi.

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: