Langaton netti ropleema

Saku-foorumi » Vapaa sana » Viestit 2010 » Langaton netti ropleema « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

kitaramies94
Käyttäjätunnus: kitaramies94

Rekisteröity: 10-2009
Keskiviikkona, 14. heinäkuuta, 2010 - klo 14.39:   
Eli tällänen ku REALTEK 11n USB Wireless Lan adapteri temppuilee.

meni kovalevy rikki jossa oli win xp. tää adapteri pelitti sillä ihan hyvin. sen mukana on tullut asennus levy.

nyt asensin win 2000 ja asensin adapterin asennuslevyn ohjelmiston. Pistin ohjelmaan tarpeelliset tiedot eli ssid ja wpa...

sitte toi ohjelma tunnistaa ton modeemin mutta ei yhdistä. se vaa tekee sillee että tulee ilmoitus että cable unplugged ja kahen sekuntin päästä taas että on yhdistetty ja taas sama ja sama ja sama.

sitte ku pistää kiinni suoraan kaapelilla eikä wlanilla niin toimii hyvin.

win xp ja 7 sentään tukivat jo windowsin puolesta paremmin noita langattomia nettejä ku win 2000 ei tajua mistään mitään

 

Hanzu
Käyttäjätunnus: hanzu

Rekisteröity: 3-2010
Keskiviikkona, 14. heinäkuuta, 2010 - klo 16.36:   
En löytänyt tästä viestistä varsinaista kysymystä joten vastaan vain mielipiteilläni:

1) Formatoi Win2000
2) Asenna WinXP SP3
3) Asenna suora kaapeli ja unohda WLAN

USB Wireless LAN adapterit ovat karmeita härpäkkeitä. Minulla on ollut niitä kolme erilaista Buffalo, Telewell ja joku kolmas jonka nimeä en enää edes muista. Kaikki maksoivat noin 30e-50e ja kaikki myin pois tappiolla, koska yksikään ei toiminut niin hyvin kuin olisi tuon hintaiselta tuotteelta voinut odottaa.

Jotta päätelaitteen toimivuutta ei epäiltäisi mainittakoon että päätelaitteena käytin noin 120 euron Telewellin TW-EA514 mallia jossa on oma RISC prosessori 300 Mbps WLAN puolella ja ADSL puolella oman MIPS prosessori.

Tässä muutamia ongelmia:

USB kotelot on liian suljettuja WLAN adapterille ja monet adaptereista kuumenevat kovassa käytössä ihan kouriintuntuvasti, koska niiden sisällä oleva radiopiiri tuottaa niin paljon lämpötehoa, että joskus hyvinkin toiminut tikku voi alkaa temppuilla. Lisäksi usein vielä ne on törkkäisty USB porttiin jonka vieressä on joku koneen lämpöä ulos puhaltava tuuletin vieressä, mikä vielä lisää adapterin lämpenemistä.

Buffalon adapteri ei toiminut muutakuin ilman salausta Telewell päätelaitteen kanssa. Lopulta selvisi että Buffalo oli tehnyt adapterinsa niin että ne eivät salauksien kanssa toimineet kuin Buffalo päätelaitteiden kanssa.

Telewell adapteri ei toiminut kunnolla edes saman valmistajan päätelaitteen kanssa. Päätelaitteessa olisin halunnut tietoturvaa lisätäkseni käyttää niin suurta kanavaa että sitä ei USB adapterista ei löytynyt ollenkaan.

Sitten vielä joku noista adaptereista oli sellainen että jos välittömästi koneen käynnistymisen jälkeen avasi web-selaimen, niin USB WLAN adapterin ajuri/softa ei ollut vielä ehtinyt käynnistyä kokonaan ja selain ruikutti että ei päässyt halutulle sivulle.

Buffalo ja Telewell olivat kumpikin 300Mbps nopeuksisia ja no joo, parhaimmillaan Telewellillä pääsi noin 8Mt/sec nopeuteen kun salaus oli päällä ja Buffalo ei salauksen kanssa suostunut toimimaan eri merkkisen pääte aseman kanssa ollenkaan.

Ulkoisella antennilla varustetuilla WLAN korteilla saa varmasti parempia tuloksia kuin USB adaptereilla, mutta yleensä esim. kannettavissa tietokoneissa niille ei paikkaa löydy. Silti mielestäni on ihan typerää miten etenkin palveluntarjoajat ovat mainoksillaan tehneet langattomasta tekniikasta WLANin ja mokkulat niin mukamas hienoksi asiaksi vaikka ne tuovat epävarmuutta toimintaan sekä tietoturvaan ja häviävät nopeudessa ja vasteajoissa langallisille systeemeille. Saati sitten kuinka paljon terveyshaittoja tekee tuo WLANin suuri lähetysteho kun se liikkuu ihmisten elmimistöön läpi joka päiväisessä elämässä.

 

Juha-Pekka Kuusela
Käyttäjätunnus: jpq

Rekisteröity: 10-2009
Keskiviikkona, 14. heinäkuuta, 2010 - klo 19.05:   
Hanzu: niinpä kehitys ei oo aina kehitystä. tykkään että hiiri on langallinen. näppis kyllä mukava lanagttomana.

 

Ibe U
Käyttäjätunnus: ibe_u

Rekisteröity: 10-2009
Keskiviikkona, 14. heinäkuuta, 2010 - klo 22.20:   
Usein joutuu noi salaus asetukset määrittelemään käsin win xp/win 7

Oma kokemus on että vain web "salaus" toimii moitteetta.

Usbi härpäkkeet ovat pepusta, kortti pci paikkaan ja ero on huomattava.

Usbilla on kuiten 1 kpl hyvä puoli, jatkojohdolla sen saa vaikka seinän toiselle pulelle/korkeammalle jos muuten verkkoa ei saa yhdistettyä.

 

Hanzu
Käyttäjätunnus: hanzu

Rekisteröity: 3-2010
Keskiviikkona, 14. heinäkuuta, 2010 - klo 22.39:   
jpq: Heh, itse tykkään just toisin päin. Langallinen näppis kun siinä on integroitu sormenjälkitunnistin ja hyvin harvoin tarvetta sitä siirtä minnekään sekä sitten langaton laser hiiri akuilla ettei johto takerru pöydällä minne sattuu. Kaikilla on omat tarpeet ja maut. :-)

Ibe: Aivan, mutta täytyy myös muistaa USB WLAN adapterissa on silti oma ulkoista paljon heikompi antennikuvionsa vaikka sitä suuntaisi missä tahansa kepinnokassa ja jatkojohto on etu juu, mutta joskus myös kompastuskivi, kun siitä kuten muistakin USB johdoista pitäisi varmistua että johto sisältää EMC häiriöiden poistoon tarkoitettua metalliverkkoa USB standardin määrittelemän prosentti määrän, muuten laite voi tehdä mitä sattuu. Kerran töissä kuorittiin yksi kiinalainen USB johto ja todettiin että siellä oli vain muutama haituva metallia johtimien ympäri vaikka pitäisi olla melkein aukoton peitto metalliverkkoa ja näin ongelmien syy löytyi.

Myös laatulaitteiden mukana tulee joskus sekunda laatuisia johtoja, kannattaa koitaa jonkun hyvin toimivan USB laitteen johdolla aina jos on ongelmia. Mieluiten vielä ferriitti renkaat molemmissa päissä.

 

Juha-Pekka Kuusela
Käyttäjätunnus: jpq

Rekisteröity: 10-2009
Keskiviikkona, 14. heinäkuuta, 2010 - klo 23.38:   
Hiiren helpompi tippuminen on syynä mulle ja sitten se että näppiksiä on pöydällä kaksi (Amiga ja Mac Mini) ja näppistasolla vielä Pegasos2.

 

kitaramies94
Käyttäjätunnus: kitaramies94

Rekisteröity: 10-2009
Torstaina, 15. heinäkuuta, 2010 - klo 9.30:   
juttuhan on niin että kokeilin ensin win 2000 asennusta 4 gb kovalevylle ihan siis testimielessä että kuinka saan kaikki toimimaan. kesti hetki että löysin win 2000 sopivan atin ajurin ja sain myös langallisen netin toimimaan.

sitten asensin win 2000 isommalle levylle mutta en saanut nettiä toimimaan.

Ja ku Hanzu kovasti on sen kaapelin kannalla niin totta helvetissä laittaisin sen kaapelin kautta mutta se vain ei ole mahdollista.

Tietokone on huoneessa jossa ei ole puhelinpistoketta (vai mikä lie onkaan oikealta nimeltään) ja jos haluaa silti kaapelilla laittaa niin pitäisi ostaa todella pitkä sellainen (alakerrasta yläkertaan ja parin lattian läpi) niin ei kiitos. Voishan sen piilottaa katon listojen alle mutta ei kiitos

 

kitaramies94
Käyttäjätunnus: kitaramies94

Rekisteröity: 10-2009
Torstaina, 15. heinäkuuta, 2010 - klo 9.31:   
niin ja luovuin sitten siitä win 2000 projektista ja sensin jo eilen taas win xp:n

 

Hanzu
Käyttäjätunnus: hanzu

Rekisteröity: 3-2010
Torstaina, 15. heinäkuuta, 2010 - klo 10.48:   
Ymmärrettävä syy.

Niin jos ei vieläkään WLAN toimi etkä halua PCI korttipaikkaan laitettavaa ulkoisella antennityngällä olevaa WLAN adapteria hankkia, niin yksi mitä voit koittaa on että saako WLAN päätelaitteestasi nostettua WLAN lähetystehoa. Ainakin joissakin Telewell tuotteissa näin saa tehtyä ja joskus se auttaa koko ajan yhdistyy &ei yhdisty temppuilua tekevään yhteytteen.

Jos mahdollista niin ainakin kesän ajaksi voisi kierrättää pitkää kaapelia vaikka yläkerran ikkunasta alakerran ikkunaan. Hyvä RJ45 kaapeli kyllä kestää ulko-olosuhteitakin.

 

kitaramies94
Käyttäjätunnus: kitaramies94

Rekisteröity: 10-2009
Torstaina, 15. heinäkuuta, 2010 - klo 22.30:   
siis kyllä nyt pelittää xp:llä ja muuten hyvä idea tuo ikkuna-juttukin mutta tietokone on aika lailla keskellä taloa ja modeemi myös...

Kyllä toi taas ihan hyvin tosiaan toimii mutta ihmettelen että vaikka tein kaikki asennukset samanlailla (mielestäni) kuin sillä testi windowsilla niin ei toiminut...

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: