Ipx... ...tcp/ip

Saku-foorumi » Vapaa sana » Viestit 2010 » Ipx... ...tcp/ip « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

kitaramies94
Käyttäjätunnus: kitaramies94

Rekisteröity: 10-2009
Sunnuntaina, 13. kesäkuuta, 2010 - klo 23.01:   
Kävi mietityttää että ku jotkut pelit kuten Doom I, II ja lisäosat ja Duke Nukem 3D käyttävät ipx:ää niin onko mahdollista ns. huijata systeemiä siten että se "luulee" tcp/ip:n olevan ipx?

 

Hanzu
Käyttäjätunnus: hanzu

Rekisteröity: 3-2010
Maanantaina, 14. kesäkuuta, 2010 - klo 10.27:   
Kyllä onnistuu.

Ennen (DOS, Win 3.1x ja Win95 aikaan) oli tosiaan multiplayer valinnat nimillä TCP/IP tai IPX. Nykyään peleissä on multiplayer valinnat nimillä INTERNET tai LAN.

Itse ainakin olen useita vain lähiverkkoon tarkoitettuja pelejä onnistunut pelaamaan internetin kautta Hamachi ohjelmalla. Kokeile sitä. Tässä lisää aiheesta suomeksi:
http://fi.wikipedia.org/wiki/Hamachi

Englanninkielinen artikkeli...
http://en.wikipedia.org/wiki/Hamachi
...lupaa yhteensopivuutta myös IPX protokollan kanssa:
"The Windows version also recognizes and tunnels IPX traffic"

Virallinen sivu:
https://secure.logmein.com/products/hamachi2/

Suora latauslinkki:
https://secure.logmein.com/products/hamachi2/download.aspx

 

kitaramies94
Käyttäjätunnus: kitaramies94

Rekisteröity: 10-2009
Lauantaina, 26. kesäkuuta, 2010 - klo 14.43:   
eli jos kaverillaki on hamachi ja se liittyy netin kautta mun "lähiverkkoon" niin voidaan pelata vanhoja pelejä "lanissa"?

Ymmärsinkö oikein?

 

Piru
Käyttäjätunnus: piru

Rekisteröity: 10-2009
Lauantaina, 26. kesäkuuta, 2010 - klo 17.16:   
Eikös olisi helpompaa vain ottaa noista peleistä (nuo kaikki on julkaistu GPL:änä ja niistä on useita moderneja käännöksiä) versiot jotka tukevat TCP/IP verkkopeliä suoraan?

 

kitaramies94
Käyttäjätunnus: kitaramies94

Rekisteröity: 10-2009
Sunnuntaina, 27. kesäkuuta, 2010 - klo 12.04:   
katohan ku tämmöinen retroilu on hieman kivempaa..

 

Hanzu
Käyttäjätunnus: hanzu

Rekisteröity: 3-2010
Keskiviikkona, 30. kesäkuuta, 2010 - klo 18.46:   
kitaramies94: Ymmärsit oikein. Hamachi muodostaa virtuaalisen tunnelin sinun ja hyväksymäsi kaverin koneen välille. Tunneli on voimassa vain silloin kun molemmilla on Hamachi päällä. Myös verkkosovittimien joukkoon ilmaantuu Hamachi niminen virtuaalilaite, jonka voi varmuuden vuoksi disabloida aina siksi aikaa kun Hamachia ei tarvitse.

Hamachi sisältää myös chat ja friends list toiminnot.

On myös joitakin pelejä jotka vaativat CD-keyn internet verkkopelaamiseen, mutta eivät LAN verkkopelaamiseen. Näin ollen henkilöt jotka ovat CD-keynsä onnistuneet hukkaamaan (tai joilla ei koskaan sellaista ole ollutkaan) voivat pelata LAN verkkopelin ja Hamachin kautta yhdessä. Esimerkkinä tulee mileen ainakin joitakin vuosia vanha Alien Vs. Predator 2 peli.

Niin meille retroilu intoilijoille kelpaa vain se alkuperäinen, mutta ovathan nuo käännöksetkin aina mukavia olla sitten kun alkuperäisestä saa taas tarpeekseen.

 

Juha-Pekka Kuusela
Käyttäjätunnus: jpq

Rekisteröity: 10-2009
Sunnuntaina, 4. heinäkuuta, 2010 - klo 18.31:   
Outoja ovat retroilu intoilijat jolle ei paremmin toimiva kelpaa.:-) no totta kai ymmärtäisin jos olisi amigan pleistä kyse ja voisi sitä pelata tai sitten pc versiota ihan eri juttu.

 

Hanzu
Käyttäjätunnus: hanzu

Rekisteröity: 3-2010
Sunnuntaina, 4. heinäkuuta, 2010 - klo 22.35:   
Jos pelikäännökset olisivat enemmän yksi yhteen käännöksiä siten että alkuperäisiin kenttiin/tehtäviin ei olisi tehty muutoksia niin silloin jo kauan sitten opitut pelirutiinit voitaisiin niitä pelatessa hyödyntää ja nostalginen fiilis syntyisi jo ilman retro versiota ja jopa vanhan ja uuden version highscoret olisivat lähellä vertailukelpoisia.

Mutta otetaanpa vaikka esimerkkinä The Great Giana Sisters, josta on uusi epävirallinen Giana's Return (http://www.gianas-return.de/) versio tehty ja kysynpä retorisesti sitä pelanneilta korvaako se mielestänne alkuperäisen muuta kuin idealla.

Retropelikäännöksissä pitäisi noudattaa vanhan auton tai huonekalun entisöinnissä usein noudatettavia periaatteita, liian paljon vanhaa ei saa korvata uudella. Mutta ohjelmoijan tai pelintekijän mielenmaailmaa vähän tuntevana sanoisin että aina halutaan tehdä uutta ja parempaa, eikä täysin samanlaisen luominen tuo heille vastaavaa tyydytystä saati sitten kaupallista menestystä, jos aletaan puhumaan myyntiin tarkoitetuista versioista, mikä onkin sitten jo ihan eri juttu.

Eli jos "paremmin toimiva ei kelpaa" se johtuu siitä että halutaan pelata sitä missä oli hyvä ja missä rutiinit on opittu, eikä aloittaa opettelua aivan alusta, saman tien sitten pelaa mielummin jotain ihan muuta uutta peliä.

Miten sitten retrokäännöstyö tulisi hoitaa. Bugit saa korjata värejä tai ulkonäköä saa lisätä, mutta ei pitäisi puuttua pelin fysiikkaan vaikuttaviin asioihin. Jos siinä yhdessä kohdassa oli se 'secret' ja sieltä pois pompattaessa putosi kahden vihulaisen väliin joista toisen hoiti aina näin ja toisen noin, niin eihän sitä saa mennä muuttamaan, se on mun mielipide. Jos nyt jotain lisäkenttiä halutaan tehdä, pistettäköön ne sitten alkuvalikoiden taakse, että ne voidaan pelata erikseen tai sitten tehdään kokonaan uusi peli sitä varten.

 

JMA
Käyttäjätunnus: jma

Rekisteröity: 6-2010
Maanantaina, 5. heinäkuuta, 2010 - klo 8.28:   
Onkos mitään systeemiä, jolla voisi pelata vanhoja Amigan nollamodeemikaapeli(?) yhteydellä pelattavia pelejä verkon yli. Esim Xtremeracing. Tarkoitan WinUAE + joku softa viritystä.

 

Juha-Pekka Kuusela
Käyttäjätunnus: jpq

Rekisteröity: 10-2009
Maanantaina, 5. heinäkuuta, 2010 - klo 11.53:   
Minä puhuinkin näistä jossa uusitaan vain rajapinta/bugi jutut ei näitä uusia gianasisters väännöksistä ja vastaavista jotka on saman tyyppisiä pelejä kuin alkuperäiset muttei samoja pelejä.

 

Juha-Pekka Kuusela
Käyttäjätunnus: jpq

Rekisteröity: 10-2009
Maanantaina, 5. heinäkuuta, 2010 - klo 12.03:   
Tuo Gianasisters "klooni" on helpompi ainakin minusta kuin aito joka oli taas aika vaikea no amiga versio ainakin c64 versiota en muista.

 

JMA
Käyttäjätunnus: jma

Rekisteröity: 6-2010
Torstaina, 8. heinäkuuta, 2010 - klo 19.16:   
"Onkos mitään systeemiä, jolla voisi pelata vanhoja Amigan nollamodeemikaapeli(?) yhteydellä pelattavia pelejä verkon yli. Esim Xtremeracing."

Vastaanpa itselleni.. Serial to Ethernet Connector 5. http://www.softwarelogr.com/download/13361/serial-to-ethernet-connector-5.0.6.331.html

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: