Tietokoneen uudelleenasennusintervalli.

Saku-foorumi » Vapaa sana » Viestit 2009 » Tietokoneen uudelleenasennusintervalli. « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

kimmok
Käyttäjätunnus: kimmok

Rekisteröity: 10-2009
Maanantaina, 26. lokakuuta, 2009 - klo 10.53:   
Tietokoneen uudelleenasennusintervalli.

Töissä on uusilla koneilla XP:n uudelleenasennusaikaväli 6kk. Siinä ajassa kovalevy täyttyy joillain roskatiedostoilla joita edes ylläpito ei osaa poistaa.
(kymmeniä tuhansia tietokoneita menee uudelleenasennukseen ja käyttäjät joutuvat yksitellen palauttamaan kaikki työsovelluksensa + tiedostot)

Kotona näkyy Ubuntu menevän sekaisin kerran 12…24 kuukaudessa. Sen jälkeen esim. 3D näytönohjainajurit lakkaavat toimimasta.

Melkoisen ärsyttävää henkilölle joka on kokenut senkin että käyttöjärjestelmää (AmigaOS) ei koskaan tarvitse asentaa uudestaan.
Jos kovalevy rikkoutuu niin koko järjestelmän palauttaminen ei ole copy+paste toimintoa hankalampi.

KISS ja silleen, mut ku ei.

 

Piru
Käyttäjätunnus: piru

Rekisteröity: 10-2009
Maanantaina, 26. lokakuuta, 2009 - klo 16.39:   
0.

En ole asentanut kertaakaan Windowsia tai Linuksia uudelleen.

Kyse on lähinnä siitä ettei osata korjata mahdollisesti ilmeneviä ongelmia vaan korjataan tilanne "uudelleenasennuksella".

 

jansa
Käyttäjätunnus: jansa

Rekisteröity: 10-2009
Maanantaina, 26. lokakuuta, 2009 - klo 17.28:   
Jaa-a, meillä on kanssa töissä XP:t eikä niitä kyllä ole tarvinnut asennella uudelleen. Koneitten vaihtoväli on suunnilleen 3 vuotta ja kyllä ne sen aikaa ihan ok on toiminut. Kotona on wanha windows 2000 enkä muista, että olisin sitäkään ikinä tarvinnut asennella uusiksi.

 

Juha-Pekka Kuusela
Käyttäjätunnus: jpq

Rekisteröity: 10-2009
Maanantaina, 26. lokakuuta, 2009 - klo 18.15:   
Täälläkin yli vuoden päivät xp pro toiminut hyvin ongelmitta oikeastaan vaikka sakufoorumilla ollaankin enempi ihnottavia kaatumisia ollut muissa koneissani.
ps. sanoisin komponenttien valinta on myös kriittistä itsellä intelin core duo tms prossu ja emolevy jossa piirisarja jota muisakoneisiin eräs niihin erikoistunut firma käyttää ja piirisarja oli kait Intel ip35. ja edesmenneellä ystävälläkin Windows toimi todella hyvin. Vaikka hänellä oli jopa erikois softaa käytössä pakon sanelemana.

 

kimmok
Käyttäjätunnus: kimmok

Rekisteröity: 10-2009
Maanantaina, 26. lokakuuta, 2009 - klo 21.55:   
@Piru
Tommonen ei ole realistista muille kuin sulle ja muille OS kehittäjille, joilla on kompetenssia, mielenkiintoa ja aikaakin korjailuun.

muuta aiheesta:
Tänään käytettiin töissä omassa tiimissä noin 5 tuntia windowsin tonkimiseen (noin 10x 30 min) kun ei uskottu ettei tilannetta voi korjata. Uskottava se oli ettei se onnistunut omin voimin. No saatiin hieman lisää tilaa C:lle jolla uudelleen asennus siirtyi taas viikolla tai parilla.
(hassua että ovat onnistuneet lukitsemaan esim. swapin C:lle. sitä ei saa pois vaikka pitäs olla adminit kunnossa, D:lle voin kyllä tehdä lisäswapin mutta C:n swappi tulee aina bootissa kaveriksi)

Kuulemma intelin piireillä kasatut koneet ois stabiileimmat. Semmoset ne töissä on (tommonen http://www1.euro.dell.com/fi/fi/yritykset/Kannettavat/workstation_precision_m4400/pd.aspx?refid=workstation_precision_m4400&s=pad&cs=RC1077977 melkein jokaisella)
Eikä koneissa kait vikaa ole (jos ei naputa näytön valintapainiketta liian nopeaan). Vaan XP asennuspaketissa tietoturva-share-cryptaus hommineen. Saatiin sentäs pari kuukautta sitten virustappaja joka ei kaatuile ja starttaa joka bootissa eikä mitensattuu.

ubuntukone kotona jossa tuo näytönohjainajuri lahoaa on vanha 1Ghz compag, jollain GF2 graffapiirillä ... jotain muutakin mätöä siinä on kun se on hitaampi kuin mitä se 600Mhz romuduron oli ... mun AMD64x2 koneessa ei nyt ajurit sekoile (niiden asetukset näkyy vaan vaihtavan paikkaa joka ubuntun versiolla) se vaan muuten jumahtelee esim. firefoxia tai operaa käytettäessä, joskus pääse yrittään komentoriviltä reboottia (joka jää jumiin) ja joskus koko i/o menee jumiin. Saapa nähdä vieläkö yhden x86:n laittaisi about 100% intel komponenteilla (Core2 yms) AROS+Haiku+Ubuntu -käyttöön... Ihan tautista kuinka paljon esim 6M L2 muistein varustetuissa Core2 prossuissa on vääntöä. Harmi että käyttikset on purkkapaketteja.
(yksi Ubuntu harmieni syy on toki päivitykset ja korjauspaketit, joita annoin systeemin asentaa ennen kuin huomasin että se sekoaa omaan näppäryyteensä, ehjää ei kannata korjata, taisi Itix tuumata tuossa taannoin)

ja lopuksi pieni ärsytys:
Kaikissa monitoreissa joita aikoo linux istunnon aikana käyttää pitää olla virta päällä kun koneen starttaa, muutoin resoluutio on about perus VGA. Sekin toteutettu siis peba eellä. Kait ois hienoa jos kone ei arpois monitoria uusiksi jokabootilla.
(työpaikan läppärit + videotykkikäyttö on omanlaisensa kärsimys, luultavastikin sekin siksi että työpaikan asennuspaketit on skeidaa)

 

Hooligan/DCS
Käyttäjätunnus: hooligan

Rekisteröity: 10-2009
Maanantaina, 26. lokakuuta, 2009 - klo 22.53:   
Jos koneet on jojossa puolen vuoden välein niin se johtuu kyllä käyttäjistä. Olisiko aika rajoittaa netin käyttöä tai katkaista se niiltä ketkä sitä ei oikeasti tarvitse kokonaan?

 

Juha-Pekka Kuusela
Käyttäjätunnus: jpq

Rekisteröity: 10-2009
Maanantaina, 26. lokakuuta, 2009 - klo 22.55:   
Tuo ehjää ei kannata korjata munkin asenteeni. ps. pceenkin ostin ns ei vapaaehtoisesti eli ei vaan riittänyt softat Amigalla ja MorphOsilla eikä jaksoa vääntää itse eikä halua oeptella ainakaan vielä Linukkaa.(jolla Open Office ja Gimp ratkaisee eräät osa alueet).

 

Ibe U
Käyttäjätunnus: ibe_u

Rekisteröity: 10-2009
Tiistaina, 27. lokakuuta, 2009 - klo 0.34:   
Kyllä XP kestää vähintään sen 2 vuotta ilman uudelleen asennusta.

Joko tuki on osaamaton tai käyttäjät on propelli hattuja jotka sotkevat koneen.

Intel vs. Amd tilanne vaihtelee piiri kohtaisesti.

Mutta ei niissäkään mitään mahti eroa ole.

 

kimmok
Käyttäjätunnus: kimmok

Rekisteröity: 10-2009
Tiistaina, 27. lokakuuta, 2009 - klo 10.00:   
@Hooli

Jos konetta ei käytä niin silloin se kyllä pysyykin kunnossa.
Nykyiset XP asennuspaketit tässä kumpparifirman sukulaisessa ei tarvinne muuta kuin että koneessa on virta päällä, niin C levy täyttyy itsekseen.

 

Ibe U
Käyttäjätunnus: ibe_u

Rekisteröity: 10-2009
Tiistaina, 27. lokakuuta, 2009 - klo 14.20:   
.... ei tuo ihan näinkään ole asiakkailla satoja koneita ja vanhimmat xp asennukset ovat 4 vuotta vanhoja, silloin siirryttiin 2000sta xphen.

XP lokittaa, totta mutta aina ne saa poistettua ja näillä kiintolevyn koilla ei sillä ole seksuaalista merkitystä

 

Jani Kuituniemi
Käyttäjätunnus: janik

Rekisteröity: 10-2009
Tiistaina, 27. lokakuuta, 2009 - klo 16.03:   
Windows ehkä parin vuoden välein alkaa olla meillä niin tukossa, että uudelleen asennus on melkein pakollinen kun ei enään hermot kestä käyttää sitä. Varmasti osa syy on juuri se, että tulee asenneltua ja poisteltua kaikenlaista, mutta toisaalta kun on kotikone niin ei sillä ole niin merkitystä. Datat verkkolevylle hetkeksi ja uusi image sisään ja datat takaisin koneelle ja taas kestää pari vuotta. Ei ole paha rasti tehdä.

Linuxia en ole tainnut joutua asentamaan uudelleen ikinä muuten kuin raudan vaihtuessa. Tosin, sanottakoon, että se on minulla palvelimena, joten siihen pätee aikapaljon se "if it ain't broken, don't fix it" mentaliteetti.

Amigan asennus taisi olla 10+ vuotta vanha. Ei sitä tarvinnut asentaa uudelleen varsinaisesti, mutta ajattelin tehdä sen ihan vaan putsatakseni kaikki vanhat patchit, hackit ja muun rojun pois.

 

kimmok
Käyttäjätunnus: kimmok

Rekisteröity: 10-2009
Keskiviikkona, 28. lokakuuta, 2009 - klo 9.44:   
Työkaveri sai koneensa takaisin, yksi vuorokausi meni ilman konetta.
Kun koneen tökkää verkkoon, se imaisee lopullisen asennuspaketin sieltä.
Ja muutama päivä mennee kun se kaikki patchit yms. Hakee yksitellen ja resetoi konetta.
Koneeseen pitää itse asentaa kaikki sovellukset uudestaan, onneksi niille ei tarvitse kirjallisesti ja erikseen lisenssejä anoa uudestaan.
Mutta jotta pääsee asentamaan pitää kone laittaa uudestaan huoltoon jotta ne ajaa jonkin cleaner työkalun ja asentaa sinne pohjalle joitain perusjuttuja uudestaan… jne…

Eli ylläpito on täysin hanurista. Ja kehitys on ollut siihen suuntaan koko ajan kun sitä on ulkoistettu.
Ja nyt se mennee kait vieläkin huonompaan suuntaan kun se tullee 100% alihankituksi.
Ehkä ylläpidon lasku pienenee joo, mutta 20 000 käyttäjää joutuu itse tekemään ylläpidon, entistäkin suuremmalta osin.
Halpaa on, kun (d)insinöörit tekee itse ylläpidon…

*********
muuta taas...
ärsyttää kun windos ei osaa edelleenkään muuta kuin co-operatiivisen moniajon. Etenkin jos ajaa M$ sovelluksia.
********
ärsyttää kun kopioin pikakuvakkeita koneelta toiselle, windows rikkoo ne "lennossa" toimimattomiksi.
********
WX:ssä näkyy olevan 1.2Gigatavua pelkästään ajureita. Huh! Onkohan ne kaikki ihan tolkullisia...

 

kimmok
Käyttäjätunnus: kimmok

Rekisteröity: 10-2009
Keskiviikkona, 28. lokakuuta, 2009 - klo 9.51:   
lisuke äskeiseen...
kovalevyn täyttymisongelmaa ei ole osattu edelleenkään ratkaista...
väliaikainen korjaus on kasvattaa C partitio 30 Gigasta 50Gigaan.
Kasvattamiseen ei meillä voi käyttää partitionmagic:n kaltaisia työkaluja, johtuen asennetusta XP paketista tietoturvasotkuineen ja sharetuksineen...

No, jospa XP asennuspaketti saadaan toimivaksi ennen kuin tulee pakotettu siirtyminen Vistaan tms. Ja saadaan sen bugit seuraavaksi 5 vuodeksi...

 

Ibe U
Käyttäjätunnus: ibe_u

Rekisteröity: 10-2009
Keskiviikkona, 28. lokakuuta, 2009 - klo 10.04:   
Asennus paketissa on kyllä jotain häikkää :/

Miradore? kuullostaako tutulle?

 

jes
Käyttäjätunnus: jes

Rekisteröity: 10-2009
Keskiviikkona, 28. lokakuuta, 2009 - klo 16.41:   
@Ibe U
.... ei tuo ihan näinkään ole asiakkailla satoja koneita ja vanhimmat xp asennukset ovat 4 vuotta vanhoja, silloin siirryttiin 2000sta xphen.

Itse ostin XP:llä varustetun koneen jo 5 vuotta sitten ja on pelannut ihan hyvin. Alkuun tahtoi mm. päivityksissä olla ongelmaa ja silloin xp:n peruutus toiminnosta on ollut hyötyä. Nyt nekin vaivat ovat poistuneet, joten amdin prossuakin on siitä osaksi kiittäminen.:-)

 

Juha-Pekka Kuusela
Käyttäjätunnus: jpq

Rekisteröity: 10-2009
Keskiviikkona, 28. lokakuuta, 2009 - klo 17.42:   
Intel kyllä ollut niillä jota tiedän ongelmattomampi windowsissa muistelen.

 

jes
Käyttäjätunnus: jes

Rekisteröity: 10-2009
Keskiviikkona, 28. lokakuuta, 2009 - klo 23.06:   
@jpq

On ja ei, jossain läppärissä joku intelin celeroni tai vastaava aiheutti lähinnä ongelmia. Mitään laajempaa tietoa ei prosessorien toimivuuseroista minulla ole. Kyllähän nykyprosessorit sinällään varmaankin toimivat luotettavasti jos vain softa ei töki.

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: