Super Nintendo

Saku-foorumi » Vapaa sana » Viestit 2009 » Super Nintendo « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Janne
Lauantaina, 20. kesäkuuta, 2009 - klo 4.18:   
Onko hyvä konsoli? 8 bittisellä tuli pelailtua ekaa kertaa joskus 13 vuotiaana. Nyt aikuisena päätin hankkia tämän 16 bittisen version, kun minua on aina innostuttaneet nämä 2D tasoloikka ja toimintahyppelypelit. Näitä lätkin edelleen myös C64:lla, sekä Amigalla. Nyt on SNES huuma päällä.
Vastikään tuli hankittua Super Adventure Island, joka on itseasiassa samaan tyyliin tehty kuten C64;n Wonderboy. Tässä otetaan pisteistä mittaa ja loppupisteissähän se taito näkyy. Se on joka saa aina inspiroimaan aloittamaan pelin uudelleen alusta.

Onkos muilla Amigisteilla tätä konsolia nurkissa vielä ja pelaatteko sillä mitään?

 

Janne
Lauantaina, 20. kesäkuuta, 2009 - klo 4.21:   
Erinomaisen raisu tasohyppely Super Mario World on myös ollut kovassa käytössä viime aikoina. Sen verran on haastava peli, että tämänkin äijän hermot välillä kireälle kun ei meinaa päästä eteenpäin :-)
Monien mielestä taitanee olla Snesin parasta antia, mutta makuja on moneksi.

 

Tohtori AivoTurmio
Lauantaina, 20. kesäkuuta, 2009 - klo 8.35:   
Snesin pelithän ovat jääneet yllättävän tuntemattmaksi huolimatta siitä että sille tehtiin kutienkin monia klassikkopelejä.

Itsekään en oikein ole noista perillä mitä siellä on mutta ainakin Zelda III - Links Awakening sillä on joka on mielestäni ehkä paras zeldoista. On vaikea sanoa kumpi on aikaansa nähden parempi Zelda III vai N64:n Zelda - Ocarina of Time.

Zelda III jokatapauksessa mielestäni edustaa 2D zeldojen huipennusta.

 

Jani Kuituniemi
Lauantaina, 20. kesäkuuta, 2009 - klo 13.36:   
Löytyy SNES nurkista täälläkin. Yhtäkään peliä sille ei kyllä ole kun en ole raaskinut vielä ostaa. Sen verran huimia hintoja pitävät niille moduleille :-(

 

Janne
Lauantaina, 20. kesäkuuta, 2009 - klo 19.42:   
Joo nuo NES pelit tuntuu olevan porukalle tutumpia. Nintendohan olisi tehnyt 16 bittisen konsolin jo ekaksi, mutta komponentit olivat siihen aikaan vielä liian kalliita.

Sitten noista SNES pelien hinnoista puheenollen, niin aivan uskomattoman kovia hintoja näkyy esim. huutonetissä olevan. Aina toki löytyy sieltä välistä edullisiakin esim. itse löysin Cool Spotin 6euroon, jota aiemmin tullut Amigalla lätkittyä pirusti. Itselläni oli vain piraattiversio, niin diskien kanssa tuli joskus ongelmia.

Loppujen lopuksi taisi se Amigan versio olla hitusen paremmin tehty kuin Snesin :-)

 

make
Maanantaina, 22. kesäkuuta, 2009 - klo 20.11:   
Olen jo pitkään ajatellut ostaa SNESin ja pelejä Englannin tai Saksan Ebaystä, koska hinnat ovat huomattavasti siedettävämmät kuin täällä. Saksalaisen SNESin kanssa on vain semmoinen ongelma että suurin osa peleistäkin taitaa olla saksan kielellä!

Osaatteko muuten sanoa, onko brittiläisessä ja suomalaisessa/eurooppalaisessa SNESissä muuta eroa kuin virtajohdon pää? Voinko siis ostaa Englannista konsolin ja käyttää siinä vain eurooppalaista muuntajaa, vai pitääkö kikkailla jotain muutakin? Entä toimiiko "suomalaiset" pelit suoraan UK-SNESissä?

 

Tohtori AivoTurmio
Tiistaina, 23. kesäkuuta, 2009 - klo 21.10:   
Ihan vain arviolla veikkaisin että UK pelien kanssa ei olisi ongelmia suomalaisessa koneessa ja toisinpäin koska yleisesti ottaenhan nuo taitaa olla samaa aluetta ainakin mielestäni NESin kohdalla oli ja samoin esim. DVDeiden kohdalla taitaa olla.

Mutta siis itse laitteen virran kanssa voi olla eroa.

NES ainakin harrasti tätä alueellistamista että USA, Eurooppa ja Aasia pelit ei keskenään toimineet samassa laitteessa ilman lisävirityksiä.

En tiedä miten sitten SNESin ja muiden kohdalla. GameCuben kohdalla ei kai ole aluerajoituksia samoin kuin ei NDS:än kohdallakaan (uusinta NDSää lukuunottamatta) joten sillä perusteella voisi olla mahkut ettei SNESissäkään olisi.

Mutta enempi veikkaisin että on.

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: