AmigaInc vs Hyperion

Saku-foorumi » Vapaa sana » Viestit 2009 » AmigaInc vs Hyperion « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

KimmoK
Keskiviikkona, 7. tammikuuta, 2009 - klo 19.09:   
Tilanne on nyt:
"plaintiff Amiga, Inc. and defendant Hyperion VOF and report that they
have been actively engaged in settlement negotiations in this matter with the assistance of the Honorable Judge Kelley Arnold since November 20, 2008."

Jospa saippuaooppera saatais joskus päätökseen...

 

Niko
Keskiviikkona, 7. tammikuuta, 2009 - klo 23.39:   
En ole kauhean tarkkaan tätä oikeusjuttua seurannut. Voisiko joku
vähän selittää mistä loppujen lopuksi on kyse. Käsittääkseni Amiga
inc. väittää, että Hyperion on ollut liian hidas AmigaOs4.0:n teossa,
vai mitä? Ja vaatii kaiken työn itselleen. Ilmeisesti Amiga Inc ei ole
enää sama Amiga Inc kuin sopimuksen aikoihin, vaan Kmos joka
osti Amiga Incin ja muutti nimensä Amiga Inciksi?

Niin kauhean tarkkaan tietämättä, mulla on ainakin käsitys että
Amiga Inc. on tässä se konna kuitenkin.. Ehkä Hyperionin
kannattaisi ostaa Amiga Inciltä, kaikki amigaan liittyvä, jos joku
neuvotteluratkaisu nyt on tulossa..

 

KimmoK
Torstaina, 8. tammikuuta, 2009 - klo 7.11:   
Minun nähdäkseni molemmat ovat ryssineet asioitaan omalla tahollaan.

Amiga Inc on ainakin omien puheidensa mukaan rahoittanut AmigaOS kehitystä ja muutoinkin noudattanut sopimusta.

Hyperion vetoaa siihen että AmigaInc:n omistajan vaihdokset tms. mahdollistaa sen että he saisivat AmigaOS4 lisenssit haltuunsa.

Amiga Inc haluaisi omistaa AmigaOS:n.
Hyperion on jakanut AmigaOS työt kolmansille osapuolille ja siten hyödyntänyt sopimuksen porsaanreikiä ja tuumailee nyt että AmigaOS4 ei ole edes heidän omistuksessaankaan vaan esim. kernelin omistaa Friedenin veljekset.

Hyperionin näkökulmasta on ollut tärkeää ettei Amiga Inc veisi konkurssissa AmigaOS:ää mennessään jne...

Mielestäni Hyperion on ollut enemmän yhteisön/käyttäjien/AmigaOS fänien asialla.


En tiedä mitä Amiga Inc oikeasti haluaa AmigaOS4:lta, joten Hyperion AmigaOS:n johdossa on tuntunut aavistuksen verran luotettavammalta.


hmmm... pitäisi ehkä perustaa AmigaCommunity OY jossa jokainen saisi ostaa palan ja siten omistaa ja kehittää käyttistä jne... ja päättäksi elimeksi käyttäjien parlamentti.
(en ole suuri opensource fäni)

 

Tohtori AivoTurmio
Torstaina, 8. tammikuuta, 2009 - klo 17.08:   
Jos pikaisella pintapuolisella oikeuspaperien aikanaan katsomisella asian nyt oikein ymmärsin, niin ensiksikin bvääntökohtia on useampia, mutta siis pahin kohta vaikutti olevan että on yhtiö nimeltä alkuperäinen oy ja sitten on firma pulju tmi ja lisäksi yksityishenkilöt pekka ja matti.

Alkuperäinen Oy sitten sopii pulju tmin kanssa että Pulju tmi sekä tekee heille afrikan eläimet kuva-albumin jota voivat julkasita itse ja näin aluksi ainakin sitten pulju tmi julkaisee sitä.

No nyt sitten pulju tmi kun pohtii mistä saa kuvia kirjaan löytää niiltä Pekalta ja Matilta.

Pulju tmi tekee sopimuksen Matin ja Pekan kanssa että Pulju tmi saa julkaista heidän kuviaan omassa kirjassaan.

No nyt sitten kun Alkuperäinen Oy ottaisi kuvakirjaansa itsellensä takaisin julkaistaakseen sitä, niin Alkuperäinen Oy huomaakin, että Pulju tmi:n Matin ja Pekan kanssa tekemät sopimukset eivät oikeuttakaan Alkuperäinen Oy:tä käyttämään näitä kuvia.

Koska Alkuperäinen Oy kuitenkin teki Pulju Tmi:n kanssa nimenomaisesti sopimuksen siitä että Pulju Tmi tuottaa heille kuvakirjan jonka Alkuperäinen Oy voi sitten joskus kanssa julkaista, niin Alkuperäinen Oy vaatii Pulju Tmi:tä tekemään uudet sopimukset Matin ja Pekan kanssa.

Ja tämän lisäksi Amiga Inc. on tietysti kärsivällisesti niin odottanut kuin maksanut rahaakin jne.

Että noin niinkuin papereiden mukaan jos tilannetta katsotaan niin näyttäisi kyllä siltä että Hyperion on tässä se kaikin puolin roistofirma, valitettavasti.

Mutta noin inhimillisellä tasollahan tilanne on kuitenkin hieman toisin.

Sillä aikataulujen venytys, lisärahoitus jne. kuitenkin tehtiin sinänsä kai ihan sulassa sovussa jne.

Että homma meni kaikin puolin muakavasti ja sopuisasti vaikkei kaikki ihan niin mennytkään kuin piti, kunnes tultiin siihen tilanteeseen että kumpikin osapuoli huomasi että uuden OS:n odotukset (siis myynnillisesti - oletettiin että koneita tulee markkinoille, lisää käyttäjiä ja lisää OS:n myyntiä, ja vähempi rahaongelmia, eikä IT buumi lopu vielä; eli rahoitusta piisaa) eivät menneetkään kohilleen, jonka jälkeen sitten alettiinkin penäämään että mitenkäs tämä juttu nyt sopimuksen mukaan menikään.

Eli kyse siis inhimillisesti pitkälti siitä että Hyperion kyllä tössi kieltämättä, ilmeisesti huomattavasti enempi kuin Amiga Inc., Mutta Hyperion ei ymmärtänyt uusia sopimusta tai nähdä tulevaisuuteen sopimuksen teko hetkellä jolloin olisi kyennyt varautumaan myöhempiin tällaisiin käänteisiin ja suojaamaan itsensä.

Nyt kun Hyperion ei ole näin tehnyt, niin kyllä se paperilla se roisto ilmeisestikin on.

Kun Hyperion siis nyt on käsittääkseni sopimuksellisesti hyvin heikoilla jäillä monien sinänsä varmasti pahaa tarkoittamatta tehtyjen sopimusrikkomusten takia, niin nyt sitten Hyperionin paras puolustus on pyrkiä mitätöimään sopimusta tai saada tiettyjen sopimuskohtien voimaan tulo joita sovittiin siltä varalta että Amiga Inc. tavalla tai toisella kaatuisi, jotta AmigaOS saataisiin pidettyä elossa.


Eli vielä varmuudeksi tämä inhimillinen puol itähän esiin että kyllä minun käsitys on se että ei tässä suoranaisesti kumpikaan mikään roisto ole, vaan että Hyperion nyt vähän tahattomasti möhli ja kun nyt sitten Amiga Inc. alkaa ihan oikein sinänsä pyytämään sitä tuotetta jota alunperin tilattiin ja josta maksettiin enempi kuin alunperin sovittiinkaan niin on kai siinä Amiga Incillä jo oikeus pyytääkin että Hyperion nyt sitten hoitaa homman kuntoon tavalla tai toisella.

Mutta siis käytännössähän koko Amiga markkinoiden tilanne kaiken kaikkiaan ottaenhan tässä nyt pitäisi Amiga Inc.in varmaankin tehdä sellainen pitkähkö käden ojennus Hyperionin suuntaan koska Amiga Inc. nyt kuitenkin sinänsä "omistaa" Amiga markkinat, joten ei se Hyperionin tiukoille ajamisen sitä oikein luulisi mitään hyödyttävän, päinvastoin.

tietysti Amiga Incin puolelta tämä oikeusjuttu on myös jossain määrin varmasti myös näytön paikkaa kun Amiga Incin oikeuksia on kai aika monikin polkenut, niin näytetään että ollaan tosissaan siinä ettei mitä vaan sovi tehdä, vaan haaste tulee perässä kun jos Hyperionillekin kerta tuli.
Ja yksi asiaa avittava tekijähän tietysti olisi jos nämä kolmannet osapuolet, eli yksityishenkilöt antaisivat oikeuksiaan AmigaOS:ssä käytettyihin ohjelmiin, mutta on täysin ymmärrettävää jos eivät ole siihen halukkaita ottaen huomioon että se saattaa olla heidän ainoa/arvokkain ohjelmansa, niin ei siitä nyt ilmatteeksi halua luopua, etenkään jos sitten joku päivä huomaa että oma ilmaiseksi pois antamansa ohjelmapätkä on nyt sitten siinä maailman ainoassa käytössä olevassa käyttöjärjestelmässä (ja näinhän luotamme että tapahtuu).

Hieman teksti venähti, mutta onpahan selostettu.

Ja lopuksi vielä, että tämä vain pintapuolisella paperien katsonnalla joskus silloin kun haastepaperit tulivat julkisuuteen milloin lie monta kuukautta sitten, joten saatoin puhua ihan vain läpiä päähäni.

 

KimmoK
Torstaina, 8. tammikuuta, 2009 - klo 20.42:   
Mahtava rautalanka asiasta!!

Kiitos.

(ja artikkeli Sakuun)


Surullista on se että Amiga teki kakkatemppuja esim Amithlonin kanssa kun sillä ei ollut rahaa haastaa H&P:tä oikeuteen ja Genesi:llekin se vain isotteli. Nyt kun Amiga Inc:llä ilmeisesti on hieman rahaa (xx*0.99$ tjsp) niin sehän perhana haastoi AmigaOS porukan oikeuteen. Vaikka se ois vaan kohtalon oikku, niin pistää moinen pientä Amigistia harmittamaan.

Mutta ei harmita kauaa kunhan posti saa mun SAMmyn suomeen & Ylik* eiku Ouluun.

 

TSK
Torstaina, 8. tammikuuta, 2009 - klo 23.36:   
Ei kannata uskoa noita A.inc:in juttuja. Nehän valehtelee minkä kerkiää. Itse laskeskelin tuossa että Hyperion ei ole rikkonut sopimusta kertaakaan ja McBill+co on rikkonut sen 4-5 kertaa tai enemmän. Tosin itte väittävät vastaan mutta senhän sitten ratkaisee loppukädessä oikeus ja valamiehistö. Ja sitten tulee kuponkihuijaukset, velkojen pakoilu, hämärät omaisuudensiirrot, Kent-diili... jne jne jne Ja jokaisen pitäis jo tietää Kourin tausta ja mitä kys. hemmo on "saanut aikaan" tähän mennessä elämässään...

 

Ibe U
Perjantaina, 9. tammikuuta, 2009 - klo 2.30:   
Hyperionin pointit ovat ilmeisesti että Amiga Inc
ei ole sama yritys kenen kanssa ovat tehneet
sopimuksen ja että vaikka olisikin niin
sopimuksessa on kohta joka turvaa hyperionin edun
jos amiga inc todetaan varattomaksi, mikä
ilmeisesti on jo tapahtunut, siinä vaiheessa kun
alkuperäinen amiga inc lopetti toimintansa.

JA kyseessähän on aivan naurettava sopimus
olikohan se 25 000$ käyttöjärjestelmästä ja
muutama kuukausi :)

Ilmeisesti tuohon rahasummaan liittyy vielä jokin
ongelma

 

Joanna
Perjantaina, 9. tammikuuta, 2009 - klo 2.58:   
Yleisesti ottaen syytöntä osapuolta (paitsi ihan ulkopuoliset) on tuosta sotkusta mahdoton löytää Ainc kumppaneineen (Kmos Itec, mitä niitä olikaan) on luonut semmoisen vyyhdin että vaikka se firmojen välinen kauppa olisikin lain kirjaimen mukainen (jota epäilen) ei se tasan ole hyvin tapojen mukaista.

Ibe: Naurettavan siitä summasta tekee se että Hyperion (tai siis Hermans) itse oli sopimusta laatimiassa ja allekirjoittamassa. Eli tässä vaiheessa on aika heikkoa mennä sanomaan että ei tiedetty miten mitätön summa se on..

Mitä Hyperion on tehnyt väärin, ulkomuistista luettelisin leuraavia:
- Suostuneet koko sopimukseen. (ei sinällään laitonta, mutta hiton tyhmää)
- Sisällyttänyt lausekkeet jolla he saavat (tai luulivat saaavansa) oikeudet asioihin (OS4 lähdekoodit, nimi yms.) *oletuksella* että Ainc menee *virallisesti* konkurssiin. (ja tietoisesti edistäneet tätä lykkäämällä tuotteen myyntiä ja rojalttien tilitystä)
- Estäneet Aicin tulevien AOS versioiden kehittämisen (?) tahallaan hajoittamalla AmigaInc omistaman IP:n levittämällä käyttiksen kehityksen n+1 alihankkijalle joilta ei koskaan ole saatu koodeja takaisin.
- He eivät ole koskaan maksaneet alihankkijoilleen lupaamiaan korvauksia. (liittyy edelliseen)
- He ovat myyneet/antaneet jakeluun tuotetta (=nykyiset OS4 variantit) joihin heillä ei (enää) ole nimi/lähedekoodin oikeuksia.

Noista viimeinen on ainakin käsittääkseni tuon oikeusjutun pääaiheena.. Siis Ainc haastoi vuosi sitten Hyperionin oikeuteen juuri Tavaramerkin väärinkäytöstä.. Tämä siksi että Hyperion jatkoi AOS4 markkinointia sen jälkeen kun sopua ei löytynyt (2007?) ja Ainc purki sopimuksen.

Mutta.. voin olla väärässä. Saa täydentää.

 

Joanna
Perjantaina, 9. tammikuuta, 2009 - klo 2.59:   
Äh.. tässä foorumissa saisi olla korjausoptio, saisi muutaman kirjoitusvirheen pois. No, kai siitä selvän ottaa.

 

Ibe U
Perjantaina, 9. tammikuuta, 2009 - klo 12.04:   
Kyseessä ei ollut konkurssi vaan maksukyvyttömyys.

Insolvency

Amiga businekseen liittyy niin paljon idealismiä ja harrastelijamaista toimintaa, joiden seurauksena tilanne on se mikä on, tehdään typeriä sopimuksia ja sitä kautta rikoksia kun haavekuvat eivät toteudukkaan ja kun niiden kulut pitäisi maksaa perheen autolla/talolla/säästöillä/yms.

 

Joanna
Perjantaina, 9. tammikuuta, 2009 - klo 14.51:   
Ibe: Tuo "Insolvency" taisi olla se tarkka sana joka tesktissä on mainittu.. Pitäisi kai joskus uudelleen lukea se alkuperäisen sopparin teksti, sehän on mukana jossain kohtaa niitä oikeudelle toimitettuja pöytkirjoja. Tosin en tiedä mitä tuo sana sitten 100% varmuudella tarkoittaa kun oikeudessa viimeisen päälle hiuksia aletaan halkomaan?

Jokatapauksessa, mielestäni se mitä KimmoK tämän ketjun aloittaneessa viestissään mainitsi mahdollisen neuvotteluratkaisun etsimisestä olisi hyvä asia. Tuo riita on hiertänyt noiden firmojen välilä niin kauan (5v?) että jonkinlainen sopu olisi jo aika saada aikaan. Kovin rikasta tai rakasta yhteiseloa lienee turha odottaa, mutta useampien vuosien oikeusjuttu tuskin palvelee kummankaan etua.

 

Jakodemus
Perjantaina, 9. tammikuuta, 2009 - klo 16.28:   
Eikös yritysoikeudenkäynnit, ainakin Yhdysvalloissa, yleensä pääty neuvotteluratkaisuihin? Tiedä sitten onko se näiden osapuolten välillä todennäköistä.

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: