Nettiriippuvuus

Saku-foorumi » Vapaa sana » Viestit 2008 » Nettiriippuvuus « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Amigaheppu
Keskiviikkona, 10. syyskuuta, 2008 - klo 2.19:   
Miten pärjäisitte ilman nettiä tänä päivänä? Voin sanoa kunnian ja omantunnon kautta, että tulisin toimeen mainiosti ilman sitä. Käytän nytkin pääkoneenani vain Amigaa.
Mitä nyt yleensä tietokoneella tehtiin 80-luvulla.. Miten sitä kukin pääkoneenaan käytti? Sama asia se on minulle nyt 2000 luvullakin. Jos tuntuu siltä, että internet on vain täynnä keskustelufoorumeita, lööppejä jne. ja tulee toimeen ilmankin, eli teksti-tv:llä pärjää... niin miksi nettiä Amigassa sitten tarvitsisi ollakaan. Eikä siinä tarvitsekaan sellaista. Tultiinhan ilman nettiä toimeen 80 luvullakin ja hyvin pärjättiin.

Ei varmaan ole helppoa jättää nettiä tuosta vaan, koska sehän aiheuttaa riippuvuutta. Monet istuvat liikaa siellä ja unohtavat ajan kulun kokonaan. Se on se tottuminen uuteen maailmaan ympäristöön, sen takia kaikki vanha tuntuu kuin olisi liian yksin... Amigansa kanssa.

Miltä muista tuntuu? Varmaan täällä suuri osa on kelpuuttanut PC:n pääkoneekseen. Vaimoni käyttää PC:tä pääkoneenaan, minä Amigaa. En näe mitään eroa sillä, mitä järkeä olisi käyttää PC:tä pääkoneenaan, kun ei harrasta nettiä. SIinä on ilman sitä vain Windows. Amigalla tulee toimeen kun on tulostin ja hyvät ohjelmat jne.

 

jes
Keskiviikkona, 10. syyskuuta, 2008 - klo 20.28:   
Kyllähän sitä tietenkin pärjää aivan hyvin ilmankin, kun on tottunut olemaan ilman. Tottuu sitä kyllä netin käyttöönkin, vaikkei siitä nyt niin suurta hyötyä olisikaan. Tietenkin monet asiat helpottuvat ja nopeutuvat netin myötä, vaikka toisaalta uppoaahan nettikoneeseenkin rahaa, aikaa ja vaivaa tms. Ilmankin siis pärjää ja jollei ole minkään sortin ATK, IT, tietok. A-ajokorttia tai muutakaan vastaavaa kurssia/koulutusta niin helpommalla ja vähemmillä menoilla selviää ilman nettiä. Nykyinen kokoonpanosi siis riittää aivan hyvin edelleen ja päivityksillä ja uudemmilla ohjelmilla (jos tarpeen) pitkälle tulevaisuuteen.:)

 

jPV
Keskiviikkona, 10. syyskuuta, 2008 - klo 22.49:   
Netti, mikroaaltouuni, pölynimuri. Ilman ois paljon vaikeampaa, en luopuisi.

Itsellä pahin addiktio on mennyt ohi. 10 vuotta sitten sitä jumitti irkkaamaan ja treidaamaan totaalisesti, mutta nykyään koen netin enemmänkin yleishyödylliseksi. Tietolähteenä äärimmäisen monipuolinen ja saatavillaoleva. Vähentää huomattavasti kaikenmaailman paperikasoja, soitteluita ja arvailuja.

Eikä nettikoneeseen tarvi kyllä oikeesti rahaa laittaa, jos ei halua. Riittäviä PC:eitä saa ilmaiseksi nykymaailman päivityspyörässä. Käyttiksiä ja softiakin löytyy ilmaisena.

Ai niin, itsellä ei ole ollut koskaan PC:tä tai mäkkiä nettikoneena. Kyllä sitä on voinut Amigallakin aina käyttää.

 

Frn
Keskiviikkona, 10. syyskuuta, 2008 - klo 23.27:   
Niin, no kai ihmisillä on kaikenlaisia riippuvuuksia, kännykkä, TV jne. Ei nettiriippuvuus sen kummempi ole. Riippuvuuksista alkaa olla todellista haittaa vasta, kun ne alkavat hallita elämää. Ketjun aloittajaa voisi joku varmaankin pitää Amigariippuvaisena. :)

 

GliderRider
Sunnuntaina, 14. syyskuuta, 2008 - klo 0.44:   
Tulisin kyllä hyvin toimeen ilman nettiäkin. Tuli hankittua nettiyhteys kun on niin edulliset hinnat nykyään näissä mobiililaajakaistoissa.

 

GliderRider
Sunnuntaina, 14. syyskuuta, 2008 - klo 1.02:   
Niin ja netin käyttämistä varten ei nykyään välttämättä tarvitse tietokonetta. Tätäkin juttua näpsyttelen kännykällä joka on yhdistetty telkkariin. Tunnustan olevani jonkun verran kännykkäriippuvainen ;)

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: