Ampumavälikohtaus koulussa Tuusulassa...

Saku-foorumi » Vapaa sana » Viestit 2007 » Ampumavälikohtaus koulussa Tuusulassa « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

TSK
Keskiviikkona, 7. marraskuuta, 2007 - klo 19.38:   
Ne jotka ovat seuranneet uutisia tänään tietävät mitä Tuusulassa on tapahtunut tänään. Erittäin surullinen päivä.

 

Jakodemus
Keskiviikkona, 7. marraskuuta, 2007 - klo 20.12:   
Todella ikävä tapahtuma. Toivottavasti tästä ei vain ala taas se sama vanha keskustelu internetistä ja sen sensuroinnista. Hullut eivät ikävä kyllä taida loppua, vaikka netti ja aseet kiellettäisiin.

 

PR
Keskiviikkona, 7. marraskuuta, 2007 - klo 22.03:   
Todella surullista. Nyt jos koskaan kannatan
tätä Amy harrastusta ja suosittelen muillekkin
ettei napsahda päässä- liikaa GTA tai San Andreas pelejä ei kannata pennuille antaa.

Warbladeä hakattiin äsken 5x läpi töiden
jälkeen mikä ei nyt
kuulu tähän mutta Deluxe Galagaa ei voittanu...

Nyt Amigatytöt ja pojat, Kiitos kaikesta kestävyydestä Teille. Itellä napsahti vähän ja
ei kerinny kun Tallinna-Berliini-Riika kun tuli
tyttöystäviä ikävä: Oikeeta ja tietty myös näitä A500,1200 ja varsinkin A1-konetta. Ollaanhan ihmisiksi.

Siunausta kaikille (ihan oikeasti!).
Nyt jos luet tätä niin puolestasi on vähän
rukoiltu. May the Amiga (and God) be with You.

Mulla oli ainakin mukana reisussa joku suojelusenkeli ja hengissä selvis.

Nyt kun tulis vielä uus Amiga niin olis ihmeellistä. Go on Hyperion & uus Eyetech?

Omaisille ja kavereille nyt kaikki ajatukset
on Teille ja kynttilät sytytetään- muuta ei osata
tehdä. Pitäkää huolta. -PR-

 

Matti Kuuva
Keskiviikkona, 7. marraskuuta, 2007 - klo 23.50:   
Maailman sivun ihmisiä on tapettu "luvallisesti" sodissa.

2. maailmansota yksinään jo teki kymmeniä miljoonia uhreja.

Onko tämä jotenkin nyt poikkeuksellista? Todella surullista kaikesta huolimatta. Sekin, että joka kolmas sekunti kuolee lapsi.

 

tomazkid
Torstaina, 8. marraskuuta, 2007 - klo 2.51:   
..........
En todella tiedä mitä sanoo... :-(
Surullisia uutisia tosiaan :-(

 

Satunnainen kävijä
Torstaina, 8. marraskuuta, 2007 - klo 3.37:   
Uutisten mukaan vuonna 1989 oli myös jonkinlainen koulusurmatapaus jossain päin suomea vaikka silloin ei www-internetiä vielä ollutkaan. En nyt muista syyteltiinkö silloin sitten tietokonepelejä, videoita tms. Niihin aikoihinhan oli Amigat ja ST:t vielä uusia koneita ja kasibittiset olleet jo kauan yleisiä mm. pelikäytössä, samoin vhs-video oli jo yleinen.

Tyyppi oli postannut videoita jne. materiaalia etukäteen nettiin, käyttäytynyt yhä oudommin/hullummin ja silti noin pääsi käymään, ei taida olla kovin valppaana mikään taho estämään tuollaisia. Mitenkähän itseasiassa kukaan voisi estää tuollaista tai ottaa todesta ns. varoitus-signaaleja, varmaan tekijän pitäisi itse käydä esittelemässä suunnitelmansa kirjallisesti poliisilaitoksella ennen kuin otettaisiin todesta?

Shokeeraava päivä aina tämmöinen kun ihmisiä kuolee väkivaltaisuuksien takia tässä meidän muutoin rauhanomaisessa yhteiskunnassa.

 

PR
Torstaina, 8. marraskuuta, 2007 - klo 8.56:   
Matille: Uus päivä ja uudet kujeet.
Nyt on jo positiivisemmät(vaikee sana) ajatukset;) Joka minuutti myös syntyy lisää lapsia.

Satunnainen kävijä: Ite näin painajaisia kun
pentuna pelasin It Came From The Deserttiä mutta siinä tapettiin hirmu muurahaisia. Nyt aikuisena kokeilin San Andreasta muutaman tunnin kun se "zombie" oli ohjattavana yms... ja näin painajaista jossa tapettiin ihmisiä. Deletoin pois koko paskan. Ei siitä tullu yhtään hyvä olo.

En mikään moraalihirmu/sekopää mutta selitin oman pointtini. Ennemmin pelaan vaikka muita rallipelejä;)

Kaikki: Puretaan kiukkua johonkin peliin, ihan mihin vaan. Oli se sit tietokone tai vaikka "oikee" peli. "Älä tuu mua ampumaan" -periaate on ihan huono koska "turpaan tulee takaisin" periaate on yhtä huono koska sitä ei kukaan itelle varmaan toivoisi. Hups nyt loppuu. Hyvää tätä päivää!

 

Ville
Torstaina, 8. marraskuuta, 2007 - klo 11.31:   
GTA San Andreasta pelanneena näin myös itse pelistä unta :-). Ihmisiä ammuttiin ja oli jännittävä tunnelma. Jännittävät unet ovat yleensä mukavia. Mutta pelit on pelejä ja unet unia. Harmittava tapaus tämä kouluammuskelu...

 

JPQ
Torstaina, 8. marraskuuta, 2007 - klo 12.21:   
Tapaus on kyllä todella järkyttävä.
Matti Kuuva: sotia en hyväksy enkä aseita ainoa keino maailman rauhaan olis aseiden hävitys mutta kukapa ne hävittää varmasti ja lopullisesti? ei enään varmaan kukaan.ja joka kolmas sekuntti kuolevat ei sentään kuole toisen käden kautta tietääkseni yleensä?

 

Jarmo Piippo
Torstaina, 8. marraskuuta, 2007 - klo 14.49:   
Karmea tapaus, jonka syistä tulee mieleen ikäviä asioita kilpailutalouden antamasta esimerkistä heikompien polkemiseen, mutten kirjoita niistä enempää nyt, tarpeeksi rankka viikko jo muutenkin. :-(

 

Ibe U
Torstaina, 8. marraskuuta, 2007 - klo 18.59:   
Juu maailma alkaa olla ongelmissa, kaikki hakevat vain omaa etuaan ja tosiasahan on että siinä kilpailussa kilttiä ei palkita.

Ranskalainen maailviljeliä saa tupalan sen minkä suomalainen, meneekö läpi järjellä.

 

TSK
Torstaina, 8. marraskuuta, 2007 - klo 20.32:   
Arvon Matti Kuuva ihmisiä kuolee esim. autokolareissa paljon enemmän joka vuosi, Irakissa kuolee varmaan joka päivä enemmän, Juhannuksena ihmisiä hukkuu sama määrä ja esim. Yhdysvalloissa koulumurhia sattuu useammin. Niin vaikka meillä aikuisilla on virtsaa päässä aiheuttaa tämmöisiä murheita niin lasten ja nuorten ei sentään tarvitse alkaa tappaa toinen toisiaan. Eikä siksi tahi myöskään sen takia että kuolemantapauksista kerrotaan päivittäin uutisissa turruttaen meitä niin silti ei tarvitse ruveta noin kyyniseksi !!!

Ja Suomen valtio k*s*e terveydenhuoltoa kaiken aikaa. Kouluterveydenhoitajan pitäisi huomata tuollaiset tapaukset ja järjestää asiaankuuluvaa hoitoa. Ja vanhempien VELVOLLISUUS on tietää paremmin lastensa tekemisistä ja tarvittaessa puuttua siihen. Vaikka tämä hemmo oli juuri kesällä tullut täysi-ikäiseksi.

 

JPQ
Perjantaina, 9. marraskuuta, 2007 - klo 17.24:   
TSK: sanon tylyisti mun nuoruuden terveydenhoitaja määräs samaa ratkaisua kaikkeen lastenkin päänsärkyjen syy olis esimerkiksi hyvä tietää miksi eikä ajatella mitä väliä sillä on joka tuntui olevan suhtautuminen kaikkeen.
PS. päänsärky ja "sekopäisyys" (sitaateissa siksi koska en tiedä miksi ammuskelijan vaivaa voisi lääketieteellisesti sanoa) on eri asia (tiedän) mutta jos kaikkeen on sama simppeli "ratkaisu" se on jo paha.

 

Tohtori AivoTurmio
Perjantaina, 9. marraskuuta, 2007 - klo 18.29:   
Sen kummemmin vielä ampujan taustoihin perehtymättä, mutta sillä perusteella mitä siitä sen jättämästä irc-galleria viestistä sain irti(hyvällä lykyllä löytyy vielä googlen cachesta kun etsii hakusanoilla "Irc-galleria sturmgeist")
niin vaikuttaa jopa siltä ettei kyse aivan välttämättä edes olisi niin toivottoman sekopäisestä tapauksesta vaikka todennäköisesti jonkinasteista mielenvikaisuutta onkin.

mutta oli sekopäinen tai ei, niin eihän tällaisen syitä tarvitse hirveästi kummastella ja olihan tämä muutoinkin ihan odotettavaa ja tuskin on viimeinen tapaus edes lähivuosina. Olihan se myyrmannin pommi-isku ja pari muuta, kuten ala-astelaisen tarkoitus puhkoa toiselta välitunnila silmät päästä muiden vieressä kannustaessa jne. ihan selkeätä merkkiä että tähän mennään.

Ja kun sitten päälle heitetään vapaa informaatio joka on mitä milloinkin, ja informaatio aina vaikuttaa, niin selvähän tämä on että jotain tällaista tapahtuu.

Lasketaan nyt ihan yksinkertaisesti vaikka tällainen pienehkö yhtälö. "Evoluutio teoria" - olet pelkkä sattuma, sinulla ei ole mitään merkitystä, kun kuolet, niin se on siinä, millään ei siis mitään väliä (tekijän ajatukset olivat selkeästi kyseisen teorian vaikuttamia, teorian josta itse olen sitä mieltä että se ei ole pelkästään virheellinen vaan myös vaarallinen) + Nykyfilosofia - joka on taas evoluutioteorian vaikuttamaa, sinulla ei ole mitään merkitystä, ainoa asia josta voit päättää, on milloin kuolet, ei siis ole ollenkaan yllättävää että useampi 1800 - 1900 lukujen filosofeista jotka tähän tulokseen ovat päätyneet ovat oppinsa mukaisesti itsensä tappaneet. Tämä on seurausta siitä että filosofiasta on suljettu Jumala ulos. Jo sokratekset jne. aikanaan omasivat filosofiassaan jumalan tai jumalat, ja tästä syystä myös heidän päätelmänsä poikkesivat huomattavasti nykyisistä. + Hitler, Stalin jne. ja vallan erityisesti Hitler - Hitlerin Natsismi vetoaa useimpiin ihmisiin vähintäänkin vähän tai enemmän, on niin mukavaa kun on selkeätä että itse on parempi kuin muut (jälleen ajatus joka nousee evoluutiosta, vaikkakin tällainen ajatus toki voi nousta myös vaikka uskonnosta, kuten vaikka muslimeilla) ja vihollinen on selkeä, kaikki muut, ne alistettavat rodut.

Kun tällaista informaatiota sitten vain tulee yhtäkkiä käsiteltäväksi ja näitä samoja informaatio hiukkasia sitten menee siellä täällä pieninä palasina, mainittakoon nyt vaikka tällaisena yksinkertaisena helppona esimerkkinä ja kun nyt muutenkin tuoli tuota evoluutiota jo morkattua, niin ei tarvitse paljoa katsella kun aina jossakin artikkelissa evoluutio tavalla tai toisella mainitaan esim. kun katsotaan jotain parisuhde kirjaa niin esimerkit saattavat olla tyyliin "Luolamies aikoina mies tottui..." jne. joten kun tällaista piiloviitettä on joka puolella niin se summaantuu hyvin nopeasti päässä tuhoisaksi kokonaisuudeksi jos siihen suuntaan on viehtymystä kun ajatuksilleen kerta saa selkeätä loogista tukea.

En nyt tarkoita etteikö näin tapahtuisi toisenlaisessakin yhteiskunnassa, mutta totean vain että saipahan hyvän ja järjellisen syyn toimia tavalla jolla toimi. Sehän oli täysin loogista toimintaa kun otetaan lähtökohdat huomioon. Hulluutta oli lähinnä fanaattisuus toimimiseen järkeilynsä perusteella. Sillä onhan monikin ihminen yhtä jos toista mieltä, mutta asia erikseen on kuinka fanaattisesti omien ajatustensa puolesta toimitaan.

 

TSK
Perjantaina, 9. marraskuuta, 2007 - klo 18.49:   
JPQ: Näinhän se nykyään menee. Pillereitä joka vaivaan kyllä ne potilaat sekä vanhukset siitä hiljenee niin voidaan vähentää hoitohenkilökuntaa ja siirtää nekin rahat jonnekin muualle.

Tohtori AivoTurmio: Aika mielenkiintoista järkeilyä.

Eikös se näin ole että millään ei ole yhtään mitään väliä kunhan telkasta tulee Kauniit ja rohkeat ja alla on Bemari.

 

JPQ
Lauantaina, 10. marraskuuta, 2007 - klo 0.13:   
TSK: edes pillereitä tuo määräs mobilat rasvaa kaikkeen.
PS. no mulla ei ole mitään autoa ei edes polkupyörää kengätkin melko vanhoja jo toisekseen en katso em sarjaa.

 

Boogie
Lauantaina, 10. marraskuuta, 2007 - klo 1.36:   
Ampujan ns. "vahvemman manifesti" sopii kouluyhteisössä pistoolin kanssa heilumiseen yhtä hyvin kuin simpanssille Ferrari F40 ja 240km/t.
Allekirjoittanut ainakin keksii 101 parempaa tapaa tehdä kunnon indigeistit tätä yhteiskuntaa ja ihmiskuntaa vastaan.
Hmmmm.. Jumalakaan ei aina vaikuta hyvällä tavalla immoistensa elämään, nuo lähi-idän muslimimenot on sitä luokkaa että joo.

Meidän ikäisten on aika vaikea todentaa itsellemme sitä vaikutusta, joka tällä traagisella ampumistapahtumalla on koululaisiin.
Vaikea kuvitella ennalta, mutta toivon totisesti, että jotain positiivista tapahtuu tämän takia !

 

Sanoma
Lauantaina, 10. marraskuuta, 2007 - klo 8.52:   
Ihmisille tekisi usein oikeasti hyvää pysähtyä ja lukea Raamattua ja miettiä, miksi moinen opus on kirjoitettu. Jeesus oli Raamatun mukaan hyvin diplomaattinen kertoessaan sanomaa, vihollisuuksista ja epäuskosta riippumatta. Hänet muistetaankin vielä vuosituhansia tapahtumien jälkeen hyvällä.

 

hooligan/dcs
Lauantaina, 10. marraskuuta, 2007 - klo 21.07:   
Uskonnon takia soditaan ja ihmisiä kuolee kymmeniä tuhansia joka vuosi. Enpä suosittelisi raamatun lukemista.

 

Sanoma
Sunnuntaina, 11. marraskuuta, 2007 - klo 13.45:   
hooligan/dcs: Tuo erottaakin Raamatun mukaan väärän uskonnon oikeasta. Jos uskonto sotii ja tappaa ihmisiä se ei toimi kuten Jeesus esitti asioita, vaan sellainen uskonto toteuttaa ihmisten omia haluja, ei Raamatun.

 

risti
Sunnuntaina, 11. marraskuuta, 2007 - klo 16.31:   
Ristinuskossa haluamme kutsua ihmisiä terveeseen Raamattuun pitäytyvään uskoon. Meissä itsessämme ei ole valoa, eikä voimaa. Jumalan sana on jalkain lamppu ja siinä on Henki ja elämä. Sanan varassa emme eksy. Jumala sanansa kautta avaa sydämemme uskomaan Jeesukseen vapahtajanaan. Hänen kautta saavutamme pelastuksen ja iankaikkisen autuuden.

Perisynti synnyttää sodata ja muut julmuudet.

 

Ibe U
Sunnuntaina, 11. marraskuuta, 2007 - klo 23.48:   
hooligan/dcs: en nyt haluaisi puollustella tähän ketjuun, mutta onhan se sanottava että, annappas ihmiselle jotain mitä ei pysty käyttämään tappamiseen ja sotimiseen???

En usko että uskonto kristin usko itsessään on ollut syy sodille, tietysti pois lukien jotkut mielenvikaiset / muuten vain tärähtäneet, esimerkkinä olikohan se Ugandassa toimiva liike??

Syitä voi olla valta, oppimattomuus, kansallisen identiteeetin suojelu, raha yms.

Ihminen kaivaa syyn sodalle jos kokee sellaista tarvitsevansa. Uudella testamenttilla tai Jeesuksen opetuksilla on varsin vaikea perustella sotaa.

Tämän tyyliset viestit muuten koe varsin tuputtaviksi ja naiveiksi.

 

Ibe U
Maanantaina, 12. marraskuuta, 2007 - klo 0.00:   
Fraasien heittely on tietysti paras keino tukahduttaa keskustelu ja aliarvioda ihmisten kykyä käsitellä asioita,

 

Jarmo Piippo
Maanantaina, 12. marraskuuta, 2007 - klo 9.37:   
Suomessa on onneksi vapaus valita uskonsa tai uskomattomuutensa, joten yritetään välttää menemistä oman katsomuksen tuputtamiseen, vai mitä? Oikeastaanhan yksi pahin riitojen ja konfliktien aiheuttaja maailmassa onkin ihmisluonteen vimmattu halu saada määrätä, miten muiden pitää elää. (Mutta jotten itse sortuisi samaan, niin todettakoon, että tämä on vain toivomus, ei määräys. :-)

 

R2D2
Maanantaina, 12. marraskuuta, 2007 - klo 12.58:   
Kun noista uskon asioista tuli puhe, niin kysytäänpä nyt sitten SAKU:n foorumilla pyörivien ihmisten suuntausta. Eli mitä uskoa tunnustat, vai tunnustatko mitään?

Itse olen ollut ateisti jo yläasteen ajoista lähtien, mutta vasta neljä vuotta sitten sain aikaiseksi erota kirkosta, kun se onnistui netin kautta. :)

 

JPQ
Maanantaina, 12. marraskuuta, 2007 - klo 19.15:   
R2D2: kuulun kirkkoon vaikka osasta jutuista uskallan sanoa olen eri mieltä.

 

Jarmo Piippo
Tiistaina, 13. marraskuuta, 2007 - klo 16.48:   
Oho, olenpa taas yllä onnistunut kirjoittamaan kireän kommentin, oikea ämpärillinen kylmää vettä niskaan. Älkää ottako itseenne, tai masentuko tuosta, purin vain hieman paineita, mikä tällaisella viikolla sallittakoon. :)

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: