Euroviisut

Saku-foorumi » Vapaa sana » Viestit 2007 » Euroviisut « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Ibe U
Lauantaina, 12. toukokuuta, 2007 - klo 1.20:   
Ajattelin äänestää Georgiaa ihan vain poliittisena kannanottona.

1 abhaasi vastaa 1000 georgialaista, mahtaako olla totta vai onko veli venäliäisellä sormensa pelissä ;)

Georgia on tarujen kreikan illyyria, toinen valtio / tai ensimmäinen armenian jälkeen joka otti kristin uskon valtion uskonnoksi.

Historian mahtavin hallitsija on nainen joka tuki trebizonin keisarikuntaa (itä-rooman viimeinen laillinen keisari) kukistui 10v myöhemmin kuin byzantti.

Heh historia sikseen. Oishan se hausaa kun viisut olisivat sellaisessa paikassa seuraavan kerran.

 

JPQ
Sunnuntaina, 13. toukokuuta, 2007 - klo 1.13:   
Ibe U: en äänestänyt itte mitään mutta georgia tais olla kelvollisteni listalla. PS. ruotsi olis suomea enempi pisteitä tarvinnu.

 

itix
Sunnuntaina, 13. toukokuuta, 2007 - klo 12.37:   
Näköjään tänä vuonna palattiin normaaliin käytäntöön eli osallistujamaat lähettivät viisuihin huonoimmat kappaleensa ja laulajansa.

 

JPQ
Sunnuntaina, 13. toukokuuta, 2007 - klo 14.10:   
itix: no suomi ainakin nekin niin eli suomi palas normaalin sijoituksen suunnalle ja brittien juttu se vasta luokaton olikin.

 

Jarmo Piippo
Sunnuntaina, 13. toukokuuta, 2007 - klo 21.05:   
Oli kai noissa nyt sentään vaihtelua enemmän kuin ennen? Kommenttien mukaan ilmeisesti Lordin ansiosta. Eiväthän nuo kovin omankaan makuni mukaisia kappaleita yleensä ole, mutta pitäähän sitä edes kerran vuodessa kuunnella muutakin kuin lemppareitaan. Sitäpaitsi jos kerran kaikkien Euroviisujen kappaleiden pitäisi muka olla jokaisen katsojan musiikkimaun mukaisia, niin millaisiahan niiden sitten pitäisi olla? ;-)

 

TSK
Maanantaina, 14. toukokuuta, 2007 - klo 0.04:   
Lainaus: "huonoimmat kappaleensa ja laulajansa"

No useimpien maiden laulajathan olivat teknisesti erittäinkin taitavia.

Kyllä noissa nykyviisuissa näitä itä-Euroopan maita on paljon ja ne kaikki äänestävät naapureitaan. Itä-Eurooppa jyrää ja länsi-Eurooppa pysyy hännillä. No jotkut Ranska ja Britit oli kyllä aika syvältä. Ilmeisesti niitä ei kiinnosta koko kekkerit.

Viisuista sen verran että mitä olis suomalainen televisio ja viisukisat ilman lahtelaisnaisia (Jaana, Krisse ja Laura). Ilmeisesti ei yhtään mitään ;-)

 

Joanna
Maanantaina, 14. toukokuuta, 2007 - klo 1.04:   
Eiköhän se ole niin että kun sen on useamman kerran voittanut niin siihen menee kiinnostus.. Eihän esim Italia ole vuosiin ollut mukana ollenkaan ja Englanninkin kapapleet ovat menneet heikon huumorin puolella jo jonkin aikaa.

Se mikä ihmetyttää on ettei ruotsalaisten biisistä tullut mitään kopiointijuttua.. siis se kuulostaa ainakin minusta ihan liikaa joltain vanhemmalta kappaleelta. En nyt ulkoa muista miltä, tosin.

 

itix
Maanantaina, 14. toukokuuta, 2007 - klo 1.04:   
Naapurimaiden äänestäminen taitaa olla pohjoismaalaisten aloittama perinne :)

 

tomazkid
Maanantaina, 14. toukokuuta, 2007 - klo 3.12:   
@Joanna

""siis se kuulostaa ainakin minusta ihan liikaa joltain vanhemmalta kappaleelta. En nyt ulkoa muista miltä, tosin.""


Love grows where my rosemary goes ?

 

JPQ
Maanantaina, 14. toukokuuta, 2007 - klo 6.15:   
Joanna: nyt vasta tajusin italian.
PS. moni viisu tekee silä mitä sanoit ei näissä kisoissa niinkään mutta näitä edeltäneissä.

 

KimmoK
Maanantaina, 14. toukokuuta, 2007 - klo 9.57:   
Plääh.

Viisut kyllä vedettiin upeasti, siitä voi olla ylpeä.

Mutta aika pateettista on itäeuroopan maiden kotiinpäin vetäminen sekä se että viisujen idiootein biisi pääsee kakkoseksi.

Omia suosikkeja olivat: Georgia, Serbia, Suomi, Venäjä, Saksa

Oikeastaan yllättävän paljon oli mielestäni kivoja biisejä ja ilahduttavan vähän oli pimpan myynnillä musiikkiaan kauppaavia.

Georgian artistin iloisuus ja aurinkoisuus oli mukavaa seurattavaa läpi kisojen. Ja biisikin oli hyvä. (tulee soimaan mun koneella)

Venäjän biisi oli mukavaa diskoa. Sanoitus jäi mieleen ja tuli uniinkin, erityiskiitos siitä. Hehee. ;-) (tulee soimaan mun koneella)

Saksalla oli biisi jossa saksa ei kuulostanut pahalta ja siksi ten poääng. Ei kuitenkaan tuu soimaan mun koneella.

Moldovallakin oli hyvä biisi ja kaunis laulaja. Harmi vaan että kledjut oli ihan hanurista. Nippa nappa oli hanuri kuiteski piilossa. (Soinee mun koneella.)

Bulgarialla oli vissiin se rumpumeininki. Ihan kiva sekin.

Ranskakin oli hauskasti ok. Samoin romania.

Hanna veti biisinsä komeasti. Biisi itsessään ei mielestäni ollut niin kamalan häävi tai ehkä mua vaan ärsyttää kun hanna ei osaa biiseissään vissiin muuta märistä kuin että se pitäis jättää yksin yms.


Ruotsilla oli kamala kliseebiisi. jne...

Ensi vuonna en seuraa enään äänestystä. Ei sillä ole mitään merkitystä.

 

hooligan/dcs
Maanantaina, 14. toukokuuta, 2007 - klo 11.13:   
"Mutta aika pateettista on itäeuroopan maiden kotiinpäin vetäminen"

Suomelta pitäisi myös poistaa Ruotsin antamat 12 pinnaa

 

KimmoK
Maanantaina, 14. toukokuuta, 2007 - klo 12.54:   
@hooligan

Mutta jos ne tykkäs oikeasti?

Ruotsalaisethan oli jo etukäteen kehuneet Hannan biisiä.

Ei tullut noteerattua: anoitko skandit toisilleen huippupisteitä?

 

itix
Maanantaina, 14. toukokuuta, 2007 - klo 18.14:   
Tanska taisi antaa huippupisteet Ruotsille, ehkä Norjakin. Luulen kuitenkin että kyse ei ole naapurien suosimisesta vaan samanlaisesta musiikkikulttuurista. Itä-eurooppalaiset biisit olivat aivan erilaisia länsi-eurooppalaisiin verrattuna.

Mutta olen edelleenkin sitä mieltä että Euroviisuihin lähetetään aina kamalimmat laulajat ja kappaleet ja katsotaan kuka on vähiten huonoin. IMO :)

 

JPQ
Maanantaina, 14. toukokuuta, 2007 - klo 18.31:   
itix: kyllä se naapurien suosimista on.

 

rrebel
Maanantaina, 14. toukokuuta, 2007 - klo 20.04:   
Naapurien suosimista, kappas, euroviisut taisivat siis tulla ja mennä.

Olisikohan mitenkään mahdollista, kuten itix varovaisesti ehdotteli, että toisiaan lähellä olevilla mailla olisi samanlainen kulttuuritausta jonka avulla kaskaskummaa: pitävät toistensa musiikista :o?!

Mitäs FYR Macedonia, Serbia, yms. olivatkaan vielä hetki sitten... :o! eivät ainakaan yksi ja sama valtio, eiväthän? Eihän muutenkaan naapurimaissa asu lähimaiden siirtolaisia? Esim. ruotsissa se palttiarallaa piljardi suomesta tulleiden elintasopakolaisten jälkeläistä?

Älkää itkekö rumat lapset.. olkaa onnellisia vaikka siitä että Suomi voitti Ruotsin molemmissa kisoissa. Tosin siinä häviäjien sarjassa mutta kuitenkin.

Lopettakaa todellisuuspako.

Keletappi.

 

Joanna
Maanantaina, 14. toukokuuta, 2007 - klo 22.54:   
Aika osuva kuva...

http://rocr.xepher.net/weblog/eurovotes2.jpg
En tiedä kauanko kuva säilyy suoraan linkitettävänä..

Linkki blogiartikkelliin, joka luultavammin näkyy myöhemminkin. http://rocr.xepher.net/weblog/archives/002045.html
(Huomautuksena.. en ole kyseistä blogia koskaan lukenut joten en tiedä mitä muuta se sitältää, eli ei ole tarkoitettu suositukseksi tms. )

 

TSK
Maanantaina, 14. toukokuuta, 2007 - klo 23.23:   
Enpäs kiinnittänyt huomiota Italian puuttumiseen. Höh. Mitäs se jos kaksi naapuria antaa täydet niin ei merkitse mitään mutta kun näiden hajonneiden valtioiden jäljiltä on kymmeniä maita niin esim. 12 p x 10 naapuria = 120 pojoa merkitsee jo enemmän. Minkäpäs sille voi. Mutta vaikuttaa siltä että aina se selkeä voittaja kuitenkin löytyy joka saa niitä isoja pisteitä muiltakin kuin naapureiltaan. Ukrainan saama suosio oli varmaankin protestia. Saksa nyt on vetänyt perinteistä jenkkikamaa viime vuodet. Nyt oli perinteistä show-musaa. Eikös vuosi sitten niillä ollut country-bändi jos oikein muistan ja Saksan juontaja istui satulassa antaessaan pisteitä jne. Se yksi punk-bändi oli hauska. Punkkia viisuihin ! Eivät vaan päässeet finaaliin. Eikä päässyt finaaliin dj. Bobokaan. Ja ruåttalaiset on surkeita häviäjiä ! Heh heh !

Mitäs piditte Lordin uudesta musavideosta ? Musta se oli todella hyvä !

 

TSK
Maanantaina, 14. toukokuuta, 2007 - klo 23.54:   
Sitäpaitsi viime vuosina voitto on tainnut aina mennä uudelle tulokkaalle tai ainakin jollekin joka ei ole voittanut koskaan aiemmin. Senkin takia ajattelin vuosi sitten että olisikohan nyt Suomen vuoro. Lordi sai riittävästi huomiota jo etukäteen niin että ihmiset kiinnittivät heihin huomiota ja muistivat heidät. Itse piti tänävuonna katsoa se pikauusinta finaalin lopussa kaikista maista kahteen kertaan eikä senkään jälkeen oikein tiennyt omaa suosikkia. Vaikea päättää 24:n esiintyjän massasta silloin kun kukaan ei oikein erikoisesti (itseä miellyttävästi) erotu porukasta. Ja jos alkupäässä oli joku miellyttävä esitys niin välttämättä ei jäänyt se äänestysnumero mieleen. Myös 15 min. äänestysaikaa pistää kiirehtimään jos ei ole omaa etukäteissuosikkia. Lordi sai riittävästi ennakkokohua viime vuonna niin että ihmiset muistivat ja kiinnittivät helpommin huomiota heihin (ja tietenkin kunnon lavashow). Minä en ole samaa mieltä siitä kun jotkut ajattelevat että Lordi otettiin vitsinä. Esim. muutama britti tuolla AW.net:issä kehuivat että Lordi on vetänyt aina hyvän lavashown käydessään Briteissä esiintymässä.

Ainakin näiden kisojen järjestelyjä on kehuttu kovasti. Ja juontajat onnistuivat hyvin.

Joltain foorumilta luin kun joku kertoi saaneensa tekstareita ulkomaisilta ystäviltään esim. belgialaiset olivat ihmetelleet Hannasta että: "Vaikka Lordi voitti viime vuonna niin miksi lähetitte sen pikkusiskon tänä vuonna."

 

JPQ
Tiistaina, 15. toukokuuta, 2007 - klo 0.40:   
rrebel: on joo toki mutta maissa asuu muualtakin tulleita lisäksi mä äänestäisin ainakin kuten moni muukin (tiedän että näin on tästä mielestäni tullut joskus juteltua enempikin netissä) sitä josta pitää oli naapuri maa tai ei. ja joskus kappaleet samaa tyyliä vaikka ihan eri maailman kolkasta. ja miksi saksa äänestää turkkia ei naapuri maa suosiota vaan pakolaiset.
ps. aina maa ei takaa musan tyyliä.

 

rrebel
Tiistaina, 15. toukokuuta, 2007 - klo 7.48:   
No en nyt jokaista siirtolais/pakolaismaata jaksanut euroopasta listata. Ja enhän sanonut etteikö voisi äänestää kuka vain ketä haluaa, vaan että naapureilla nyt vaan usein on niitä samanlaisia makuja ja tapoja.

IttuTappiako tästä inttämään. Selkeä salaliitto ettei Suomi teh parsaus pärjäis. Sama oli jääkiekossa, yleisö katsoi pahasti. Huomasitteko? Ihan tahallaan ettei Suomi pärjäis.

Ja formuloissa, eivät halua että suomalaiset pärjäävät joten hajottivat kimikimin auton ovelalla sabotaasilla.

 

JPQ
Tiistaina, 15. toukokuuta, 2007 - klo 8.34:   
rrebel: no toi formula juttu on uskottavin ja ei jokaista pakolais maata tarvikkaan listata mutta suomalaisia tai ruotsalaisia ei pahemmin liene serbiassa pakolaisina? :) tämä esimerkkinä.

 

KimmoK
Tiistaina, 15. toukokuuta, 2007 - klo 9.15:   
@rrebel

"Älkää itkekö rumat lapset.. olkaa onnellisia vaikka siitä että Suomi voitti Ruotsin molemmissa kisoissa."

Naulan kantaan!

"Ja formuloissa, eivät halua että suomalaiset pärjäävät joten hajottivat kimikimin auton ovelalla sabotaasilla."

Jep jep. Asiassa vois vaikka olla pieni perä sen vuoksi että suomalaisen markkina-arvo on mitätön verrattuna esim brassiin.

Niin tai näin. (todellisuudessa on mielestäni niin että nopeanpi kuski yleensä ottaa autostaan enemmän irti ja autot siksi hajoo, toinen pointi on se että melkein kaikilla talleilla käy niin että jompi kumpi autoista saa suuremman huomioin ja suunniteltu auto toimii jommalle kummalle kuskille paremmin, melko selvää on että tän vuoden ferrari on tehty Massalle joka on tallin vanha kuski)

 

hooligan/dcs
Tiistaina, 15. toukokuuta, 2007 - klo 11.24:   
Usein kuulee sellaisen lentävän lauseen että ehjää Formulaa ei saa "liian lujaa" ajamalla rikki.. tiedä häntä sitten miten pitää paikkansa.

 

KimmoK
Tiistaina, 15. toukokuuta, 2007 - klo 15.24:   
Serbian voittobiisi suomeksi yms:
http://ww1.rts.co.yu/euro/molitva.asp

NOSTAN HATTUA!

Palkataan serbiasta laulaja ensivuoden euroviisuihin.

Alkaiskohan sitten tulla menestystä suomenkielelläkin?

 

itix
Tiistaina, 15. toukokuuta, 2007 - klo 15.53:   
Ei?-)

 

Joanna
Tiistaina, 15. toukokuuta, 2007 - klo 16.08:   
Ihan hyvä... pikkuisen häiritsevä korostus, mutta ei se este ole, voisi hyvinkin myydä kultaa jos tuollaista julkaistaisiin kokonainen levy. Onhan suomessa tehty ihan laulajanuriakin ulkomaalaisella Aksentilla (kuten ärkettäin kuollut Eeki Mantere, lavanimeltään Viktor Kalborek).

Tosin.. Kun katsoo sitä Ukrainan kohtuullisen tietoisen tyylittömästi kakkoseksi tullutta kappaletta, niin tulee mieleen kaksi asia..
Sleepy Sleepersin lavashout ja Modo:n Ein Zwei Polizei..

Joista väksinkin tulee mieleen.. Olisiko suomi voittanut jo pari vuosikymmentä sitten jos sinne olisi lähetetty vaikkapa Sleepparit tai Kake Singers (oletan etteivät nuoremmat muista jälkimmäistä). Vai olisiko juttu lipsunut samalla tasolle kuin Briteillä?

 

Bud
Tiistaina, 15. toukokuuta, 2007 - klo 19.44:   
No minä näin sunnuntaipäivänä pienen pätkän georgian kappaleesta uusinta lähetyksestä.
Ja samalla sekunnilla? Miksi sleepparit voisi olla mukana. Laulamassa uudelleen lämmitettynä
jotain entistä suomi euroviisu veisua.
Niiden uusimman levyn nimi on minusta aika osuva.

 

JPQ
Keskiviikkona, 16. toukokuuta, 2007 - klo 2.45:   
Joanna: laulaahan kraftwerkkin saksalaisittain korostaen englantia.

 

Jarmo Piippo
Keskiviikkona, 16. toukokuuta, 2007 - klo 12.41:   
M.A. Numminen ensi viisuihin!-)

 

arsipaani
Keskiviikkona, 16. toukokuuta, 2007 - klo 17.49:   
Raptori euroviisuihin!

 

TSK
Keskiviikkona, 16. toukokuuta, 2007 - klo 19.07:   
M. A. Numminen olis kova veto ! ;) :D

Muistu mieleen jostain lukeneeni tai kuulleeni että joku porukka Turkissa aina jännitti joka vuosi että mitä älyvapaata Suomi on keksinyt taas tällä kertaa.

Legendaarisin moka YLE:ltä on tämä "Nuku pommiin" englannistaminen "Sleep to the bomb":ksi kun kisat oli sinä vuonna Briteissä ja IRA räjäytteli samaan aikaan pommejaan ympäri Britanniaa. Hupsista julistauduimme terroristeiksi.

 

JPQ
Keskiviikkona, 16. toukokuuta, 2007 - klo 22.10:   
TSK: joo jotain kraftwerk henkistä.
PS. euroviisuihin ari koivunen euroviisuihin ja taustalle apocalyptica...

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: