Nokia Siemens

Saku-foorumi » Vapaa sana » Viestit 2007 » Nokia Siemens « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Joanna
Perjantaina, 4. toukokuuta, 2007 - klo 16.09:   
Vähentää väkeä odotetusti suomesta.. Tälle vuodelle ilmoitettu 700 vähennys ja kaikkiaan (vuoteen 2010 mennessä) yhteensä noin 1600.
http://www.yle.fi/uutiset/talous/id59399.html

Asiaa ajattelin ottaa esille kysyäkseni että tietääkö joku millä kaikilla paikkakunnilla Networksillä on väkeä? Siis uutisessa mainitut luvut eivät kata koko määrää ja ainakin aiemmin muistenlin että myös keskisuomessa olisi tuon puolen väkeä ollut?

 

KimmoK
Perjantaina, 4. toukokuuta, 2007 - klo 21.46:   
Pienempiä tuotekehityspisteitä on hävitetty / myyty alihankkijoille vuosien varrella.

Mutta ainakin Esim Raahessa on ylen mainitsemien lisäksi about 50 henkilön tuotekehitysyksikkö.

(aika surkuhupaisaa on tapella esim kiinalaisia vastaan jotka eivät esim. tunne käsitettä "työaika" tai "loma", onneksi siellä edes on palkat nousussa ja laihana lohtuna tässä on sekin että saksalainen on 2x kalliimpi työntekijä kuin suomalainen ja kalliimpi irtisanoakin)

Ans kattoo ny....

 

Joanna
Lauantaina, 5. toukokuuta, 2007 - klo 0.08:   
Onhan se.. Mutta eiköhän kiinassa riitä halukkaita osaajia ainakin jonkin aikaa.

Tosin ilmeisesti nettihuhujen mukaan (mm /.) IBM olisi pistämässä *paljon* väkeä pellolle. Ei tuhansista tai edes kymmenestä.
http://www.pbs.org/cringely/pulpit/2007/pulpit_20070504_002027.html

 

itix
Lauantaina, 5. toukokuuta, 2007 - klo 17.08:   
Ainakin Jyväskylässä Nokia on palkannut lisää väkeä ja näyttäisi että juuri nyt ohjelmistopuolella on työvoimapula.

 

Patte
Lauantaina, 5. toukokuuta, 2007 - klo 23.16:   
Sen voin tässä (en nyt ihan selvin päin) sanoa että kyllä suomessa koodata osataan ja palkkamme olemme ansainneet. Kun toimintaa siirretään ulkomaille, tiedätte minne, niin laatu tulee aluksi heikkenemään aivan pirusti, ihan sama mitä diplomi-insejjä tms koulutustasoa siellä on...
Harmi kun tuotanto katoa suomeasta niin ei se tietotaitokaan kauan täällä säily, eli tuotantoa olisi saatava takaisin tänne koti suomeen melkein hinnalla millä hyvänsä!

 

JPQ
Sunnuntaina, 6. toukokuuta, 2007 - klo 6.29:   
Patte: sanotaan että ei se ammattinimike tosiaankaan vaan taidot. ps. eli se ihan sama mitä papereissa minusta lukee kunhan homma hoituu.

 

KimmoK
Sunnuntaina, 6. toukokuuta, 2007 - klo 22.18:   
@Patte

se taitaa nykyisin tuo Kiina alkaa jo tuosta suomenlahden takaa ... ja itämeren rannalla useampikin halvan insinöörityön maa...

 

Tohtori AivoTurmio
Maanantaina, 7. toukokuuta, 2007 - klo 7.53:   
Se on sillä tavalla että tupossa pitäisi neuvotella palkanlaskuista eikä nousuista tätä nykyä kun tuo Kiina nousee. Etenkin kun niiden inlfaatiokin oli kakkosen revolverin mukaan vain 0,5 prosenttia viime vuonna. Aika lailla hämmästyin ettei tuon isompaa.

Lisäksi on ihan hölmöä tehdä mitään järjetöntä toimintaa Suomessa. Siis ajan takaa sitä kun esim. tuo oliko nimeltään Luhta tämä Suomalainen vaatetehdas lopetti toimintansa, niin työntekijä puoli totesi olevansa tyytymätön ratkaisuun ja periaatteella että yritystä rangaistaan kun irtisanoo sakkia.

Hommanhan pitäisi olla pikemmin niin päin että sitä yritystä pitäisi rangasta siitä ettei se lopettanut toimintaansa jo aiemmin. Mitä itua on harrastaa täysin järjetöntä toimintaa?

Kiinalainen maksaa 100 Eur/kk virolainen 600 Eur / kk suomalainen 1 700 Eur / kk.

Eli Kiinalainen takki huomioimatta lähetys ynnä muita kuluja maksaa 10 Eur. Virolainen 70 Eur ja Suomalainen Luhta 170 Eur. Ja sitten te menette kauppaan ostatte 10 Eurin takin ja tuumaatte "tulipa fiksusti tehtyä, jäi rahaa vielä housuihinkin." Ja sitten heti perään manataan kun työpaikat lähtee? Miten olisi katsella omaankin napaan?

Suomessa pitäisi nyt panostaa sellaisiin aloihin joissa palkka ei ole kustannuksena se oleellinen tekijä. Siis sellaisiin missä vermeet maksaa niin tolkuttomasti että vaikka sille työntekijälle maksaa 5 000 Eur kuussa, niin sillä ei ole mitään väliä, koska se on niin pieni kuluerä.

Ja tätä on jossain määrin onneksi ymmärrettykin jo tehdä.

Ja mitä Kiinalaisten osaamiseen tulee, niin kyllä ne kumman päteviä alkavat olla jo joka alalla ja kokoajan vaan tulevat paremmiksi. Lisäksi kun lähdetään katselemaan esim. jotain uutta keksintöä. No suomessa sitä uutta keksintöä isoa tai pientä pohtii 10 tutkijaa, kun kiinassa siellä vahtaa niitä hyvin nopeasti 1 000 tutkijaa pohtimassa sen osiin purkamista ja hyötykäyttämistä, niin kumpikohan nopeampaa mahtaa kyetä soveltamaan uusia tieteen oivalluksia?

Ja lisäksi kun on miljardi kiinalaista, eli jokaista suomalaista kohti sellainen 200, niin kai siellä nyt yhtä suomalaista professoria kohti löytyy jo yksi itseoppinut yhtä pätevä, ja sen päälle koulutetut. Älkää aliarvioiko Kiinalaisia, ne tulee ja lujaa. Eikä ne ole enää tyhmiä ja oppimattomiakaan, vaan siellä on ihan oikeita kaupunkeja isompia kuin Helsinki ja uudet sukupolvet ovat kaikki jopa oppineita sensuureita lukuunottamatta.

 

KimmoK
Maanantaina, 7. toukokuuta, 2007 - klo 8.41:   
@*Turmio

Muutama esimerkki:
Edelliset talvikenkäni olivat suomalaiset. Luulin ostavani laatua ja ne oli elämäni kalleimmat kengät (about70€).
Ne oli hiostavat ja siksi kylmät loppuviimein ne myös rispaantuivat noin vuodessa.
Viime syksynä ostin halpahallista kaksi paria italialaisia kenkiä 30€:lla. Nyt on jalassani niistä 9€ versiot eivätkä hiosta yhtään. Jos hajoavat ensitalvena niin ei harmita. Eli kenkä-asioissa en enään suosi suomalaista.

Mutta sellaisissa asioissa joissa suomalaisen ostamalla saa vähintään samaa laatua kuin ulkolaisen ostamalla, suosin suomalaista. Ja niin tulisi mielestäni tehdä jokaisen.

ja sitten järjellisyysjutuista .... Jostain Norjan vesialueilta pyydettyä kalaa pakastetaan ja laivataan kiinaan käsiteltäväksi, pakastetaan ja rahdataan suomeen syötäväksi. Tuo siksi kun se käsittely on niin halpaa kiinassa. Mutta mielestäni tuossa ei ole mitään itua. Meridieselit saastuttaa merta ja ruoan terveysriskit kasvaa tuhatkertaisiksi verrattuna siihen että ruoka käsiteltäisiin täällä.


Insinöörityö ... tavallaan olen kyllä siinä samaa mieltä että jos kiinalaiset osaavat tehdä saman insinöörityön kuin me, niin TEHKÖÖN PERHANA! Aletaan me tehdä jotain muuta. Viime vuodet on ollut töissä aivan sairasta kun on ollut vuosikausia kestänyt ylityö"lupa". Ja siinäpä on ollut varomattomattomille työkavereille hyvä tsäänssi vetää itsensä piippuun tekemällä töitä 150% aivokapasiteetillaan. kaksi heistä on tappanut itsensä uupumuksensa/masennuksensa vuoksi viimeisen vuoden aikana.
Siitäpä sitä miettimään näiden hommien järjellisyyttä....

 

KimmoK
Maanantaina, 7. toukokuuta, 2007 - klo 8.44:   
Ärsytys kiinalaisissa:

Ne ei oikeasti osaa tehdä vielä mitään itse vaan kopioivat kaiken länsimaista. Edelleen.

Ja sitten tulevat sillä kopiotuotteella länsimaiden markkinoille. Eli suomalainen suunnittelee, kiinalainen kopioi ja myy, suomalainen jää ilman palkkaa.

-> Tankataan hornetit ja hyökätään!

 

larrylotter
Maanantaina, 7. toukokuuta, 2007 - klo 12.14:   
KimmoK: CIA:n tietokannan mukaan Kiinalla on reservissä 300 miljoonaa miestä ja suomella on...? :D

En lähtisi ihan soitellen sotaan, vaikka kyllä se niin on että jos voi valita niin suomalaista kannattaa ostaa, jos ei muuten niin elintarvikkeissa, ovathan edes lähiruokaa!

 

KimmoK
Maanantaina, 7. toukokuuta, 2007 - klo 13.04:   
ärsytys töissä:

1) 10:30 YT neuvotteluinfo & satoja potkitaan pois
2) 12:00 Kutsu ylitöihin
3) työmotivaatio? ROTFLMAO !!!!

 

Joanna
Maanantaina, 7. toukokuuta, 2007 - klo 13.47:   
Eiköhän se idea noissa yt-neuvottelujen aikaisissa ylitöissä ole se että nyt katsotaan ketkä eivät viitsi tehdä ylitöitä ilmatteiseksi ja laitetaan sitten ne pihalle. Näiden potkittujen työpanos korvataan sitten taloon jääneiden jatkuvilla ilmaisilla ylitöillä ...

 

Ibe U
Maanantaina, 7. toukokuuta, 2007 - klo 14.51:   
Aika hassua luettavaa, työn tekijän hinnan vertailu on älytöntä, kyllä kotimarkkinoita pitää suojella.

Kysymyksenä, miksi pitää olla vapaat markkinat, tuntuu vähän että markkinatalous ei palvele ketään paitsi itseään.

hyvä renki jne.. :)

Perustelut kaiken kilpailun vapauttamiselle ovat vallan älyttömiä.

Markkina talouden ja vapaan kilpailun vstakohta EI siis ole kommunismi.

Suomen etuna on kuitenkin turvallisuus ja toimiva logistiikka.

Jos kiinalainen työn tekijä maksaa 100€ kuussa niin puolueen uusrikkaille johtohahmoille lahjoiksi ostetut mersut maksavat 1 000 000 €

Monella alalla on aivan sama maksaako työntekijä 1€ vai 10 000€ /kk tärkeintä on toimiva kokonaisuus, katkoksille tulee helposti hintaa ihan eri summia kuin jonkun rupuskan kuukausi palkka.

Tai puhumattakaan lahjuksista, tai jos paikallinen vapautus / muhamed liike räjäyttää kaiken tuotannon ja tehtaan paskaksi, tai jos rekat vain odottavat tehtaalla kun paikallinen tulli ei pysty hoitamaan hommiaan.

 

Joanna
Maanantaina, 7. toukokuuta, 2007 - klo 15.09:   
No, kun katsoo miten paikallinen (tai siis ainakin suomessa toimiva ja suurelta osien suomalaisia työntekijöitä käyttävä) mikrotuki ryssii siten ettei firmoissa voida tehdä töitä kuukausiin niin ei paljon ole kehumista asioiden hoitumisessa. (enkä puhu täällä kuulluista jutuista Wintoosien ongelmista työpaikoilla).

Mutta eihän sitä koskaan kehdata tunnustaa että taustatyöt on tehtävä kunnolla että itse homma etenee. Nuo kaikki on vaan tappiollista, kun ei nähdä laskelmisssa pintaa syvemmälle vaan pitää tehdä laskutusta ja pärjätä kwarttaalitaloudessa.

 

itix
Maanantaina, 7. toukokuuta, 2007 - klo 19.05:   
"Kiinalainen maksaa 100 Eur/kk virolainen 600 Eur / kk suomalainen 1 700 Eur / kk."

Taitaa tuo 1700e/kk olla hiukan alakanttiin tietotekniikka-alasta puhuttaessa... mutta onhan se järjetöntä maksaa suomalaiselle isoa palkkaa kun saman tuotteen saa tehtyä Virossa samalla laadulla, mutta halvemmalla. Eipä palkkoja voi Suomessa oikein laskeakaan, kun kaikki kuitenkin on suhteessa kalliimpaa.

 

mkl
Maanantaina, 7. toukokuuta, 2007 - klo 20.05:   
Ammattiyhdyn^h^histysliike joutaa saada sapiskaa, kun ei ole kyennyt globaaliin toimintaan. Kyllä nyt pitäisi maailman työläisten tuntea solidaarisuutta riisipalkalla elävään Ping Pong Tshung Leetä kohtaan. Kaikkien maiden työläiset yhtykää. Kiinalaisten pitäisi saada aikaan vaikka joku sosialistinen vallankumous, että riistäjät saataisiin pataan.

 

Ibe U
Maanantaina, 7. toukokuuta, 2007 - klo 20.31:   
mkl: heheheh juu ammatti yhdistyshän on siitä vastuussa että elintaso on erillainen ympäri maailmaa, vai tarkoitatko että esim kiinalaisen pitäisi tyytyä 100€ kk ja ammatti yhdistyksen pitäisi sopia se ?

Kotimarkkinoita pitää suojella.

Suomalaiset on innostavan ihastuneita kaikkeen mitä EU haluaa, ensimmäisenä aina näyttämässä esimerkkiä ja kiltisti toteuttavat kaikki säädökset.

Saksalaiset ja ranskalaiset, briteistä puhumattakaan vetävät kotiin päin niin paljon kuin pystyvät ja tuolla tarkoitan sekä päättäjiä että kuluttajia.

Taitaa Osborne olla viimeinen tietotekniikka alan dinosaurus suomessa.

Wingsiä en suostu laskemaan merkiksi.

 

mkl
Tiistaina, 8. toukokuuta, 2007 - klo 18.46:   
Suomen infrastruktuuria esim. liikenteen ja tietoliikenteen alalla on jalkautettu ulkomaiseen tai muuten epäselvään omistukseen, on digitaa, teliaa, itellaa ja mitänytsun. Ranskalaiset kielsivät ureaanin kaivamisen maassaan, niin tulevat Suomeen kaivamaan ja rakentavat voimalan, tänne pohjoisnavalle, turvallisen matkan päähän asutusta maailmasta.

 

Patte
Tiistaina, 8. toukokuuta, 2007 - klo 21.25:   
Kyllä EU on valitettavasti saanut aikaiseksi kalliit paikalliset tuotteet myös maihin joissa ne ennen euroa olivat halpoja.
EU on täysin köyhät kyykkyyn järjestelmä, jos vain joku olisi osannut ennustaa.

 

itiix
Tiistaina, 8. toukokuuta, 2007 - klo 21.54:   
mkl: Jos se ydinvoimala Suomessa posahtaa oikein kunnolla niin eiköhän koko Eurooppa ole asumiskelvoton :)

 

Jarmo Piippo
Keskiviikkona, 9. toukokuuta, 2007 - klo 3.39:   
Niin no eikös se EU:n esiaste aikoinaan perustettu nimenomaan eurooppalaisten suuryritysten kilpailukyvyn parantamista varten, ja sitähän toteutetaan usein köyhiltä ja puolustuskyvyttömiltä ottamalla, koska se on helpointa.

 

rrebel
Keskiviikkona, 9. toukokuuta, 2007 - klo 7.52:   
Ai, tuokos EHTY:n syy olikin. Kätevää.

 

mkl
Keskiviikkona, 9. toukokuuta, 2007 - klo 9.09:   
Ranskasta Pariisista, eli Le Monden keskipisteestä käsin katsottuna joku Suomi on nyt niin periferiaa, että ei sitä Eurooppaan voi ymmärtää kuuluvaksi. Siksi halpa ydinsähkö tuotettakoon siellä ja tuotakoon tänne Das Mitteleuropaan johtoja pitkin.

 

KimmoK
Keskiviikkona, 9. toukokuuta, 2007 - klo 9.21:   
@mkl

Ihan hyvää pisnistä ois. Kunhan saatais se uraani jalostettuakin suomessa. Kyllä sitä tukiasemasäteilystä vois ihan mieluusti siirtyä hiukkassäteilyyn töihin. Vaihtelu virkistää vaikka tukka lähtee.

Vety vois myös olla hyvä vientituote. Ja suomessa tehdyt vetyajoneuvot joita vietäs niin ikään mitteljuurooppaan.

 

rrebel
Keskiviikkona, 9. toukokuuta, 2007 - klo 16.47:   
Lainataas tähän nyt vielä joutessaan kaikkien nettofoorumilainaajien suosikkia: WIKIPEDIAA \o/ JEEE! http://fi.wikipedia.org/wiki/EHTY

Elis:

..
Euroopan hiili- ja teräsyhteisön (lyh. EHTY, engl. European Coal and Steel Community eli ECSC) on kuuden Länsi-Euroopan maan vuonna 1951 muodostama yhteenliittymä. Perusajatuksena oli, että jos valtio ei pysty vapaasti saamaan hiiltä ja terästä, se ei myöskään pysty käynnistämään sotaa. Euroopan unionin alkuna pidetyn yhteisön pyrkimys oli näin ollen rauhaan. EHTY:n toimielimet yhdistettiin vuonna 1967 Euroopan yhteisöjen yhteisiin toimielimiin. EHTY:n perustamissopimuksen voimassaoloaika on 50 vuotta, ja se päättyi vuonna 2002.
..

Ne perkeleet.

 

Jarmo Piippo
Keskiviikkona, 9. toukokuuta, 2007 - klo 18.37:   
rrebel: Tarkoitin Euroopan talousyhteisöä (ETY).

 

rrebel
Keskiviikkona, 9. toukokuuta, 2007 - klo 20.05:   
No aiemmin maininta oli esiaste. ETY ja EHTY ovat samassa veneessä jonkun vuoden aiakerolla jälkimmäisen hyvöksi:

"Euroopan hiili- ja teräsyhteisön (EHTY) perustaminen vuonna 1951 aloitti Euroopan yhdentymiskehityksen. Vuonna 1957 samat kuusi maata, Alankomaat, Belgia, Italia, Luxemburg, Ranska ja Saksa tekivät kaksi muuta sopimusta Euroopan talousyhteisöstä (ETY) ja Euroopan atomienergiayhteisöstä (Euratom). Ne molemmat allekirjoitettiin Roomassa ja tästä syystä niistä puhutaan usein Rooman sopimuksina.

Vuonna 1957 kuusi Länsi-Euroopan maata liittyi yhteen ja muodosti Euroopan talousyhteisön. Näiden valtioiden tarkoituksena oli kehittää talouselämäänsä ja luoda taloudellisten etujen yhteisö, mutta jo alusta alkaen taustalla oli ajatus poliittisesta yhteistyöstä ja Euroopan laaja-alaisemmasta yhdentymisestä.

Heinäkuun 1. päivänä 1967 tuli voimaan sulautumissopimus, jolla näiden kolmen yhteisön toimeenpanevat elimet yhdistettiin. Tästä ajankohdasta lähtien lyhennettä termiä EY, Euroopan yhteisö (tai tarkemmin yhteisöt) on usein käytetty viitattaessa yhteisesti näihin kolmeen Euroopan yhteisöön."

Ja tuo edelleen jippajeelainailun paratiisista: http://fi.wikipedia.org/wiki/ETY

 

Jarmo Piippo
Keskiviikkona, 9. toukokuuta, 2007 - klo 21.39:   
No hyvä sitten, ja epäilemättä tuo on moisessa ajassa ehtinyt jo toteuttaakin noissa jutuissa väitetyt tavoitteensa, ja esim. köyhyys ja epäoikeudenmukaisuus on poistunut. ;-)

 

rrebel
Keskiviikkona, 9. toukokuuta, 2007 - klo 22.45:   
Nuohan ne onkin onneksi epäonnistuneesti poistettu aika monessa paikassa maailmassa.

 

Jarmo Piippo
Torstaina, 10. toukokuuta, 2007 - klo 7.41:   
Jeh, ei kai se auta kuin odotella, hieman samoin tunnelmin kuin Amigan paluuta. :)

 

rrebel
Torstaina, 10. toukokuuta, 2007 - klo 7.43:   
Ja micropoppareiden myyjät kiittävät :I

Myynnin triplaa vielä läppärin announssaamisen odottelu.

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: