WiuWiu nyyh snyyh

Saku-foorumi » Vapaa sana » Viestit 2007 » WiuWiu nyyh snyyh « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

KimmoK
Perjantaina, 27. huhtikuuta, 2007 - klo 12.43:   
Ärsytykset.

Aina kun Windowsin tiedostohallinnan aukaisee (klikkaa mycomputerin) käynnistää filesysteemi romppuaseman uudestaan eikä tiedostohallinta toimi kunnolla ennen kuin kaksi viikkoa romppuasemassa oelva romppu on tsekattu sadannentuhannennen kerran josko se vieläkin ois sama romppu. karmeaa M$ idiotismia siis. 12Ghz laskentatehoa odottelelee kun Gates kökköilee.

Eikä filesysteemi muutenkaan skulaa XP:ssä yhtään sen paremmin kuin aiemmsissakaan wintouseissa. Eli kun esim rompunpolttosoftalla nykäisee backupin jättää filesysteemi osan tiedostoista kopioimatta siitä mietnkään ilmoittamatta.

Samoin jos winzipillä pakkaa jonkin hakemiston niin tiedostonnimistä voi puolet korruptoitua ilman virheilmoitusta, purkamisen jälkeen huomaa mitä on tapahtunut.

Tai paketti tulee ok mutta sitä ei voi purkaa koska tiedostonnimet on liian pitkiä.

Tai pakettiin ei tule kuin osa kyseisen hakemiston tiedostoista.

Myöskään windows backup työkalut ei ole kehittyneet lainkaan vuoden 95 jälkeen. tein kovalevysn henk.koht tiedostoista varmuuskopion CD:lle. Backup softa poltti rompun, alkoi tehdä tarkistusta ja ilmoitti että backup on rikki.

Onneksi tulee vappu ja viikko vapaata.

 

KimmoK
Perjantaina, 27. huhtikuuta, 2007 - klo 14.02:   
Kokeilin siirtää zipattavat filet labran koneilta omalle koneelle ja pakata ne talteen siinä...

"Cannot copy file: File system error (1148):"

Saavat alkaa pikkuhiljaa joko hommaamaan uudet työkalut tai työntekijän. *tana!

 

KimmoK
Perjantaina, 27. huhtikuuta, 2007 - klo 14.06:   
Työkaveri riensi hätiin ja koetti zipata omalla koneella.

Lopputulos: Bluescreen!

 

KimmoK
Perjantaina, 27. huhtikuuta, 2007 - klo 14.07:   
Saapa nähdä onko kotona Acerin Sony akku posahtanut ja talo palanut.

 

ML
Perjantaina, 27. huhtikuuta, 2007 - klo 15.05:   
Aika synkkä yksinpuhelu.

 

Jarmo Piippo
Perjantaina, 27. huhtikuuta, 2007 - klo 15.15:   
Minä olenkin ihmetellyt, kun oma Win-pönttöni on toiminut lähes ongelmitta, mutta nythän tuo selvisi, että kaikki bugit ovatkin lähteneet huviretkelle Kimmon koneisiin. ;-)

 

KimmoK
Perjantaina, 27. huhtikuuta, 2007 - klo 16.41:   
"The folder 'ymparisto_temp' contains items whose name is too long for Recycle Bin."

Riemu repes!


Hauskaa vappua kaikille!

 

JPQ
Perjantaina, 27. huhtikuuta, 2007 - klo 17.00:   
KimmoK: Naurettavuuden huippu.

 

Boogie
Perjantaina, 27. huhtikuuta, 2007 - klo 17.06:   
Kimmo: Komppaan, isolla koolla. En tiedä mitä tehdään winukalla joka toimii, mutta eipähän ole minun asianikaan. Vinuttaa vaan se TV-mainos jossa "autetaan", keksit vaan idean itse ja Ms laittaa tapahtuun. Jotenkin se XBoxin kohdusta hautaan -lento oli enemmän RL:ää.

 

JPQ
Perjantaina, 27. huhtikuuta, 2007 - klo 17.12:   
Boogie: RL?
ps. tosiaan aika kumma juttu aika karullakin koneella voi paljon tehdä.

 

KimmoK
Perjantaina, 27. huhtikuuta, 2007 - klo 17.16:   
Jaa. Sovellsalihankkijaltamme tuli heidän M$:lta saamansa vastaus että polussa ei kaiken kaikkiaan saa olla yli 259 merkkiä, mukaanlukien levyn kirjain.

Ei sitä rajoitusta vielä eilen ollut kun winzip vielä toimi.

Pidänpä tässä viikon lomaa ja katson josko rajoitus olisi sinä aikana vaihteeksi lähtenyt pois.


(PS. XP:ssä ensimmäinen järkevä temppu on poistaa XP:n sisäinen pakkausten hallinta (sehän tukee vakiona zip paketteja ilman WinZip asennusta), ainakin mikäli joutuu käsittelemään isoja .zip tiedostoja, muuten koko kone jumittelee ja kaatuilee kun käytät file-exploreria, valitettavasti winzip ei voi korjata kaikkia Windows vikoja
PPS. en ole vielä havainnut ainoatakaan M$ dokumenttia, esitystä tai excel taulukkoa joka ei olisi toiminut LinuxUbuntu6.10:ssa ihan vaan hiirellä klikkaamalla
PPPS. Ubuntu on kait tulossa tai saatavan myös PS3 rautaan)

 

Ibe U
Perjantaina, 27. huhtikuuta, 2007 - klo 21.43:   
JArmo Piippo heh tuo oli hyvä sama täällä ei mitään ongelmia melkein kolmeen vuoteen.

 

Boogie
Lauantaina, 28. huhtikuuta, 2007 - klo 4.30:   
JPQ: RL_RealLife (tm.TosiElämä).
Ibe U: The most Stable, the Great NonUnLogical and Yes, the WinBlows your 'ead Off. Kertokaa versiot ja päästään käyttään tätä (ei siis tule nitään bluescreenejä, vaikka installoi jonkun softankin TuCows:sta ja käyttää printteriä) ?
Vai onko "ongelmat" sellaisia mitä ei pysty hoitaan? :) Nimim. Sama työkone-oma-Amiga vuodesta 1993 ei mitään ongelmia, siis melkein viisitoista vuotta. Yksi 2.5" kiintolevy kurahti joskus 2002, siinä kaikki. Taitaa olla kuitenkin aika vertailukelvoton.
Kävin muuten tiistaina vartavasten tsekkaamassa muutaman YouTube.com -videon. Olin kuvitellut näistä jotain muuta kuin sitä kuraa, mitä kasvoilleni sain. Ja tämän takia olin miettinyt - oikein tosissani - konepäivitystä. Dervish st.Damien, eli hallelujaa paska.

 

Jarmo Piippo
Lauantaina, 28. huhtikuuta, 2007 - klo 12.20:   
Boogie: Luulenpa, että molemmista platformeista löytyy sekä "vähän ongelmia" että "paljon ongelmia" -kokoonpanoja. :) Itselläni on klassikko-Amigoita ja Win-PC, ja käytän niitä eri asioihin. Vähän samoin kuin autopuolella on henkilöautoja ja kuorma-autoja, eikä kaiken tekeminen väkisin pelkästään jommalla kummalla ole kovin houkuttava ajatus.

YouTuben idea ei ole tarjota huippua kuvanlaatua tai mahtavia ammattielokuvia, vaan mahdollistaa videoiden julkaisu kaikille, ilman ärsyttäviä "Hit Music Only" -rajoituksia. Eli ideana on, että haet hakutoiminnolla itseäsi kiinnostavia aiheita, ja niitä myös löytyy, koska määrärajoituksia ei ole.

 

ML
Lauantaina, 28. huhtikuuta, 2007 - klo 12.23:   
Lisätään nyt vielä, että en käytä itse (enää) windowsia. XP korvattu ubuntulla. Mutta ei sen xp:n kanssa niin paljon ongelmia ollut kuin kimmoKoolla.

 

JPQ
Lauantaina, 28. huhtikuuta, 2007 - klo 18.22:   
Jarmo Piippo: saako kysyä koneiden työnajosta ?
ML: hienoa että pääsit eroon pahasta.:)
PS: mäkin käytin tässä jonkin aikaa yhdessä paikassa XPeetä toimi ihan ok ainoa ongelma oli paintshop pro 8 kanssa muistin loppuminen mutta sen tekemät ongelmat oli tuon softan kanssa syntyneitä ei windowsin omia juttua koska saman tapaisissa kyllä amigakin ongelmoi. Tosin käytin sitä vain 3 sovelluksella ja yhtä sovellusta vain noin 2 kertaa joten. Eikä ennenkään muistio ole ollut kovin buginen... no jähemys jäi mieleen.

 

Jarmo Piippo
Lauantaina, 28. huhtikuuta, 2007 - klo 23.36:   
JPQ: PC on AV-työasemana ja peli/nettipääte, Amigalla taas kirjoittelut, tietovarasto, musamodit, ohjelmointikokeilut (Fortran), jne.

 

Boogie
Sunnuntaina, 29. huhtikuuta, 2007 - klo 17.07:   
Jarmo: Juu, YouTube:n sisällöstä varmaan löytyy ihan ok matskua. Tarkoitin sitä mitä reaalisti silmilleen saa, laadullisesti että teknisesti. Se miten tuo systeemi testatuilla win-koneilla toimi ei vastannut lainkaan sitä mistä olin "haaveillut".
Ja tottakai on Ok, jos winiä on käytettävä, koska vaihtoehtoja käytännössä on vähän. Mutta se että ymmärtäisin sen takia käyttiksen "järkeväksi ja käyttökelpoiseksi autoksi" on kaukana. Vierastan järjestelmää jonka logiikkapuoli pettää totaalisesti monessa kohtaa ja tämä tietenkin on henkilökohtainen mielipiteeni. En koe mitään halua lähteä kehumaan Amigaa minnekkään winukka-palstoille (vaikka syitä olisi kuinka, monet pikkuohjelmat ovat Amigalla paljon näppärämpiä ja nopeampia, et cetera..) ja jotenkin arvailen että kyllä winukkaan tottuu siinä kuin mihin tahansa asiaan - Tulemaan ulos kattopeltisuojasta ja juomaan vähän vettä lätäköstä, miettien samalla ettei tämä elämä sentään ihan huonoa ole.
Tarkoitatko oikeasti, ettei systeemissä ole ollut ongelmia, vai sitä että ongelmat on pystynyt aina itse ratkaisemaan, tavalla tai toisella?
Jos ongelmat ms:n puolesta on nyt profiloituneet käyttäjäongelmiksi, niin tosi hieno saavutus since win2born ~ 24v. Kokeneille käyttäjille winukka on tietenkin vähemmän "mitä sinä teit?", aloittelijoille sitäkin enemmän. Suursurku niitä, joiden täytyy käyttiksestä jostain syystä valittaa, koska ainoastaan äärimmäisen tyhmällä, osaamattomalla tai tumpelolla voi vaikeuksia olla. Tämähän on normaali-suhtautuminen kauppojen jälkeenkin. Että näin taas tänään.

 

Jarmo Piippo
Sunnuntaina, 29. huhtikuuta, 2007 - klo 17.24:   
Boogie: Tjoo, en siis missään nimessä tarkoittanut kehua Windowsia täydelliseksi (tai edes lähellä sitä) järjestelmäksi, vaikka se joillakin kokoonpanoilla /käyttäjillä kohtuullisesti toimiikin. Yltä voi lukea rivien välistä, että hankin sen olosuhteiden pakosta, kun videoeditointi on sellainen harrastus jota en halunnut "jäädä odottamaan" milloin se onnistuisi Amigalla.

Suoraan sanoen pikemminkin oli hyötyä Amigankin suhteen, kun nettiselailun ja modernit pelit sai PC:llä kaupan päälle. Amigan käyttö tuontuu suorastaan ihanalta, kun sillä saa tehdä vain niitä asioita joissa se on parhaimmillaan, eikä tarvitse yrittää tuskallisesti kilpailla PC:n kanssa PC-selaimille suunniteltujen nettisivujen näytössä jne.

 

jPV
Sunnuntaina, 29. huhtikuuta, 2007 - klo 17.41:   
Kyllähän ne youtubet saa Amigallakin ladattua ja ainakin uudemman sukupolven koneilla katsottuakin :). Mutta sellasta kuraa on se laatu teknisesti ja useimmiten myös sisällöllisesti, joten ei kyllä enää jaksa mitään sinne viittaavia linkkejä kliksutella. Ennemmin hommaa kiinnostavat pätkät parempilaatuisena muualta. Ihan hirvittää esim. demojen raiskaaminen siellä...

 

JPQ
Sunnuntaina, 29. huhtikuuta, 2007 - klo 19.05:   
jPV: mitens ne ladataan amigalla? olis kiva nauttia MOSin puolella itse niistä ettei tarvtisisi käytellä toisten koneita katseluun....

 

jPV
Sunnuntaina, 29. huhtikuuta, 2007 - klo 19.19:   
JPQ: ainakin tolla arexx-scriptillä: http://fabportnawak.free.fr/youtube_downloader.lha
Lisäks os4depotissa tais olla enemmän eri ohjelmien kans integroituja scriptejä, jotka toimii muillakin kuin os4:llä (vähintäänkin pienellä muokkauksella).

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: