Windows visva

Saku-foorumi » Vapaa sana » Viestit 2007 » Windows visva « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

KimmoK
Perjantaina, 26. tammikuuta, 2007 - klo 12.32:   
FYI...
http://www.cs.auckland.ac.nz/~pgut001/pubs/vista_cost.html

 

Jorma
Torstaina, 1. helmikuuta, 2007 - klo 15.15:   
stana sinne hukku direct 3d:stä äänien kolmiulotteisuus, ja half life 2 tekstuurit sekoo ja framerate tippu xp:hen verrattuna 30%.

 

Joanna
Torstaina, 1. helmikuuta, 2007 - klo 19.58:   
Jorma.. Joidenkin arvioiden mukaan 90% peleistä ei toimisi ollenkaan.. Tiedä sitten.. EN ollut aikeissa ostaa sen enempää PC pelejä kuin vistaakaan..

Se mikä häiritsisi (jos olisi tuollainen pakko ottaa käyttöön) on ettei laiteajureita ole läheskään kaikille vermeille.. Ja on hyvin luultavaa ettei kaikille koskaan tulekkaan, joten osa kelvollisista oheislaitteista menee vaihtoon vain sen vuoksi että ihmisillä ei ole vaihtoehtoa (tai siis eivät tiedä että on).

 

Joanna
Torstaina, 1. helmikuuta, 2007 - klo 20.11:   
Toisaalta.. on lohduttavaa että M$ yrittää sentään saada osan vanhoista ohjelmista toimimaan..

http://support.microsoft.com/kb/929427/en-us
"The Windows Vista Application Compatibility Update is a package of software updates that address common application compatibility issues in Windows Vista. When you try to install and run certain legacy games or applications in Windows Vista, you may experience one or more of the following symptoms:
• The game or application may not be installed correctly.
• The game or application may cause system instability.
• The primary functions of the game or application may not work correctly.
"

Jonka jälkeen tulee sekalainen lista ohjelmia joiden pitäisi toimia hieman paremmin..


Tosin sitten kun lukee tuota juttua tarkemmin niin ei oikein innostaisi kokeilemaan ainakaan tärkeällä koneella..
"After you install this update, a CD device or a DVD device may not work correctly."

 

Ibe U
Torstaina, 1. helmikuuta, 2007 - klo 22.27:   
näköjään AMD ja ATI yhdistelmä on paras vistalle.

 

Jupp3
Perjantaina, 2. helmikuuta, 2007 - klo 9.45:   
ja ei kun ostamaan...

 

Piru
Perjantaina, 2. helmikuuta, 2007 - klo 9.51:   
http://www.iki.fi/sintonen/pics/vista_ultimate2.jpg
http://www.iki.fi/sintonen/pics/vista_suoojaaminen.png

 

The Real J.
Perjantaina, 2. helmikuuta, 2007 - klo 11.49:   
Eipä tuolla ole juuri merkitystä meikälle. Nykyinen XP+SuSE 10.0 dual-boot (jossa SuSE käytössä vahintään 99 % ajasta) riittää meikälle toistaiseksi. Joskus loppuvuodesta mahdollisesti päivitän koneen tehokkaammaksi ja siihen en Visvaa halua. Jos liikkeessä välttämättä halutaan se laittaa koneeseen niin eipä haittaa, Linukan asennusvaiheessa mokomasta p***asta pääsee kätevästi eroon.

 

Jarmo Piippo
Perjantaina, 2. helmikuuta, 2007 - klo 12.14:   
KimmoK: Ei liene vieläkän kukaan laskenut, paljonko tuo Vistassa (turhaan) dataliikenteen kryptaukseen käytetty cpu-teho lisää maailman energiankulutusta? Siis sitten kun kaikki sadat miljoonat PC:t alkavat olla Vista-pävitettyjä. Juuri kun suuryhtiöt alkavat itsekin (ainakin väittävät) huolestua energiankulutuksesta ja ilmastonmuutoksesta, tulee niiltä suoranainen softapohjainen sähköntuhlaus-järjestelmä?! Huh hellettä.

 

Joanna
Perjantaina, 2. helmikuuta, 2007 - klo 15.33:   
Jupp3: Limited Signature Edition??? Annammun kaikki kestää.. Seuraavaksi varmaan tulee BillGates director's cut jossa on lisamateriaalina DRM:ttyä videomatskua vistan teosta.

Onneksi on Perheversio.. Se on suojattu asennukselta, joten sentään osa ihmisistä on turvassa. http://www.neowin.net/index.php?act=view&id=37734

 

Joanna
Lauantaina, 3. helmikuuta, 2007 - klo 3.41:   
Hubaisa.. 7.5 syytä siihen miksi Vista olisi parempi.. Maksettu blogimainos firman omilla sivuilla:
http://windowshelp.microsoft.com/Windows/en-US/help/639a0593-b990-4f53-82be-857fcea5a5061033.mspx

Jätän kohteliaasti kirosanat väliin ja viittaan arvioinissa vain Inquirerin artikkeliin josta linkin löysin.. Se sanoo oleellisimmat.
http://www.theinquirer.net/default.aspx?article=37394

 

jPV
Lauantaina, 3. helmikuuta, 2007 - klo 10.30:   
Joanna: ... ei tuo kyllä edes naurata. Mistä muuten löytyisi kunnollinen lista asioista, joita siinä on oikeasti parannettu?

 

Jarmo Piippo
Lauantaina, 3. helmikuuta, 2007 - klo 15.54:   
Hyvin menee mutta menköön. :-) Ne taannoin puhutut "tyhmät internet-päätteet" tulevat näköjään sittenkin, siihen suuntaanhan tuo vaikuttaisi olevan (tietoinen) askel. Eli Win-PC taitaa olla kohta kuin markettien nurkalla oleva multimediakioski, joka toimii maksukortilla tai jotain... Huomasitteko muuten, että mainosjakelussa lähes kaikki uudet PC:t ja Windows-paketit ovat nyt pelkkää Vistaa, XP hävisi näkymättömiin kuin taikasanalla Potter-leffoissa? Tuo on kai tarkoitus saada nopeasti yleistymään.

 

Joanna
Lauantaina, 3. helmikuuta, 2007 - klo 18.47:   
Jpv: siinä se ongelma onkin, ettei mitään kehumisen arvoista juurikaan löydy edes kaivamalla.. Hypetystä on kyllä ollut (etenkin valmistajan taholta), mutta sitten kun olisi pitänyt laittaa asioita pinoon ja näytille on tilanne ollut aika heikko etenkin kun suhteuttaa tulokset käytettyyn aikaan ja rahaan.

Jonkinlainen lapsilukko (ja lasten sähköpostin+instannviestien grabberi) ilmeisesti on keksitty ja Microsoftin kuvankäsittelyohjelma (Picasa säikytti?) mutta rehellisesti sanoen hyvin harvoin on missään arvostelussa on näkynyt mitään muuta 'uutta' kuin se Gui.systeemi.. ja kun ottaa huomioon että samantasoista karkkia saa Linuxille tai MacOsX:lle niin ei innosta.

Plus sitten ettei se Guikaan ole kaikilta osiltaan niin hirmuisen hieno... jotain uusia hakutoimintoja + työpöytäpalkkeja joiden arvo on lähinnä siinä että ne vievät rutosti CPU-aikaa ja ovat tiellä.

 

heville
Sunnuntaina, 25. helmikuuta, 2007 - klo 20.29:   
apuva.tuli sitten valittua väärä kieli windows vistaan asennus vaiheessa.onko kellään tietoa kuinka
saan windowsin suomen kielelle vai onko mitään tehtävissä ?

 

itix
Sunnuntaina, 25. helmikuuta, 2007 - klo 20.41:   
@Joanna: Noh, jokaista Windows-versiota ysivitosen jälkeen on haukuttu ja mikään niistä ei tainnut myydä alkuun kovin hyvin, mutta ajan kuluessa suurin osa on saanut kuluttajien hyväksynnän. Joten veikkaanpa että Vistastakin tulee ennen pitkää menestys.

Tosin näkyvät erot ovat aika vähäisia ja muutokset konservatiivisia. Windows 95 näyttää ja tuntuu samalta kuin XP... mitä nyt erilainen latauskuva :)

 

Apache
Maanantaina, 26. helmikuuta, 2007 - klo 11.00:   
Minua häiritsee visvan DRM-tyyli jokapuolella. Ensiksi pitää ostaa HDCP (High Definition Content Protection) yhteensopiva näytönohjain, siis sallainen jossa on rautana sellainen toiminto.

Onko sellaisia myytävänä? Ja AGP:lle vielä? Siksi AGP, koska video-palvelimessani on kyseinen välylä. Onhan siinä tottakai PCI-X 133MHz, mutta Suomessa sellaisen näytönohjaimet ovatkin jo niin joka hyllyllä. Sen lisäksi pitää ostaa samainen näyttölaite, joka omaa saman HDCP-rautana. Muussa tapauksessa et katso BLU-ray tai HD-DVD-pätkiä kun pienellä resoluutiolla. Hianoo....

Sairaaloissa kuvan shrink-ominaisuuden voi jopa huomata, vai pystyykö sen disabloimaan jotenkin?

Visvasyylä on todellakin vain syylä koneessa, joka haittaa jokapäiväistä käyttöä.

Esim pelien musiikit ovat yleisesti MP3-muodossa. Ovat huomanneet, että tämä DRM kierrättää kaikki muistiin tungetut MP3-kappaleet (pelin alta) suojamekanismin läpi ja.... lopun voitte kuvitella ja jos ei mielikuvitusta löydy niin arvata.

OpenGL:n puute on kova isku vyön alle. Monet rendausohjelmat kun käyttävät OpenGL:ää. Esim oma editointipakettini käyttää AvaaGL:ää jos en halua valita muuta rendaustapaa.

No Thanks for me

 

itix
Maanantaina, 26. helmikuuta, 2007 - klo 14.27:   
No ei kai Vistaa kannata asentaa vanhaan koneeseen. Jos haluaa käyttää uusintaa uutta suosittelen rehellisesti Linuxia.

Olen kyllä sitä mieltä että Microsoft teki oikean ratkaisun tiputtaessaan OpenGL:n Vistasta. DirectX on nopeampi eikä OpenGL:ää oikeastaan käytä kovin moni softa. Nyt kun OpenGL on jätetty pois koodarit toivottavasti päivittävät softansa toimimaan paremmin Vistassa.

 

JPQ
Maanantaina, 26. helmikuuta, 2007 - klo 15.02:   
Apache: mitens niin sairaaloissa ?
ps. opengl olisi pitänyt jättää lähinnä win32 tuki on obsolote ollut jo 10v.

 

Apache
Maanantaina, 26. helmikuuta, 2007 - klo 21.38:   
Kyllä vain..... Puhe käy, että kuvaa "pienennetään" joten eiköhän tämä ole jo vaarallista. Erikseen tuo täytyy sitten disabloida. Kun Kaikki nuo laitteet eivät ole DRM-yhteensopivia :)

Tiedä sitten mitä versiota sairaaloille tungetaan.

 

JPQ
Tiistaina, 27. helmikuuta, 2007 - klo 1.01:   
Apache: missä siellä ?

 

Jupp3
Tiistaina, 27. helmikuuta, 2007 - klo 11.12:   
Ei kai sitä OpenGL:ää pois jätetty? Käsittääkseni Vistassa on jonkinlainen OpenGL -> Direct3D -wrapperi (mikä tietenkin on varmaan jonkin verran hitaampi)

Toisaalta taas OpenGL-tuki saatiin viimein vastaamaan uudempaa OpenGL-versiota, mutta varmaan samalla jämähdettiin siihen versioon pidemmäksi aikaa.

...tai sitten olen vain väärässä

 

Jani Kuituniemi
Tiistaina, 27. helmikuuta, 2007 - klo 12.05:   
Eipä tarvitse vielä Vistaa paljon edes harkita. En ole päivittänyt edes XP:hen vielä. XP:hen saisi tulla vielä *ainakin* yksi ServicePack lisää ennenkuin vaihtoa voisi harkita nykyisestä Win2K Pro:sta. Vistaa koskee sama vaatimus, min. 2-3 Service Packia ennenkuin siihen viitsii edes koskea plus että ei meikäläisen PC:ssä riitä koneteho edes sen pyörittämiseen, joten se siitä etenkin jos Vista ei tue OpenGL:ää. Sitä käytetään nimittäin "aika" monessa ammatti-softassa rendaamiseen. Ei siellä millään DirectX:llä pelleillä.

 

Jarmo Piippo
Tiistaina, 27. helmikuuta, 2007 - klo 13.10:   
Ehkäpä tuon OpenGL:n nimen alkuosassa on selitys siihen, miksi MS:llä saattaa olla haluja vaivihkaa haudata se. Pitäähän määräysvallan olla MS:llä eikä millään ihme OpenGL Architecture Review Boardilla. :)

 

Jupp3
Tiistaina, 27. helmikuuta, 2007 - klo 13.33:   
Lisäksi mikäli tuo OpenGL toimii wrapperin kautta Direct3D:n päällä, tarkoittanee se myös sitä, että Vista on ensimmäinen windows, jossa on 3D-kiihdytetty OpenGL-tuki out-of-the-box (kunhan hardis sitä tukee, mutta taitaapa vistakin jo sen vaatia)

 

Apache
Tiistaina, 27. helmikuuta, 2007 - klo 13.54:   
Kuvan pienennyksellä tarkoitan sitä, että kaikkia
kuvia pienennetään ellei ole DRM copyrightattu... oi ihanuutta.

Lisäksi jos kuuntelet musaa, katselet elokuvia jne niin kaikki outputit monitoria ja äänenulostuloa mukaanottamatta pimennetään jottei dataa valu piraattina pihalle missään muodossa. Esim Musiikin kuuntelun aikana S/Pdif liitin hiljenee.....

 

Apache
Tiistaina, 27. helmikuuta, 2007 - klo 13.57:   
Itis:Minä en vistaa asenna sitten millään. Linu ja Win2k Server saa kelvata, läppärissä on XP Homo, mutta olkoot. Vanha kone ei aina ole vanha. Oma videoedittini on 604:n socket Dual Xeon-höystetty, joten tehosta se ei kyllä kiinni jää.

OpenGL on kyllä ammattilaissoftissa paremmin tuettu (videoeditointi, rendaus jne) että en DirectX:n kautta uskalla edes editointia haaveilla.

 

itix
Tiistaina, 27. helmikuuta, 2007 - klo 17.35:   
Jupp3: Millä tavoin OpenGL on avoin?

OpenGL Licensing Programs

 

itix
Tiistaina, 27. helmikuuta, 2007 - klo 17.35:   
Tarkoitin siis Jarmoa, en Jupp3a :P

 

JPQ
Tiistaina, 27. helmikuuta, 2007 - klo 19.50:   
Apache: jaaha koskeeko tuo myös esimerkiksi nettisivun kuvia ? jos niin terve taidamme nykyisin elää vuotta 1984. Muutenkin kyllä
puisttaa tämä vakava vaiva josta puhumme.
ps. mistä vuosi luku ? netistä löytynee vastaus.

 

Jarmo Piippo
Tiistaina, 27. helmikuuta, 2007 - klo 19.58:   
itix: En minä sitä avoimeksi tarkoittanutkaan väittää, vaan että "OpenGL Architecture Review Board" saa tehdä päätöksiä, eikä pelkkä MS yksinoikeudella kuten DirectX:n tapauksessa. Ja että nimen "open" -alkuosa myös lienee MS:lle punainen vaate, vaikkei se avointa systeemiä tarkoittaisikaan. (Pitäisi kai yrittää kirjoittaa selvemmin.)

 

Jupp3
Tiistaina, 27. helmikuuta, 2007 - klo 21.02:   
>Kuvan pienennyksellä tarkoitan sitä, että kaikkia kuvia pienennetään ellei ole DRM copyrightattu... oi ihanuutta.

Minä käsitin että tuo koskee vain sitä "premium contentia" (vaimikäsenimioli) eli jotain tyyliin "Tiedostossa tietty flagi päällä => rajoitukset"

Nyt kun HDTV-avaimet on löydetty, niin ehkä Vistallekin tulee epävirallinen playeri, jolla leffat saa näkyviin ilman rajoituksia? Ellei sitten Microsoft päätä, että kyseessä on "Potentially unwanted software", jonka saa poistaa koneelta ilman käyttäjän lupaa :)

 

itix
Keskiviikkona, 28. helmikuuta, 2007 - klo 0.45:   
Jarmo: Noh, veikkaisin punaisen vaatteen olevan lisenssointimaksut. Se ei enää tuo lisäarvoa Windowsille joten se sai mennä. Mutta eiköhän tilalle tule korvaavia OpenGL-toteutuksia, onhan noita ilmaisina mielin määrin.

 

Jupp3
Keskiviikkona, 28. helmikuuta, 2007 - klo 11.07:   
Ehkä punainen vaate on enemmänkin se, että OpenGL:llä on helpompi tukea muita alustoja. Mikäli windowsissa ei ole / on huono OpenGL-tuki ja softa täytyy saada toimimaan windowsilla, täytyy se tehdä ilman OpenGL:ää. Tällöin useimmissa tapauksissa softa sitoutuu tiiviisti windowsin, ja siitä tulee hankalasti portattava muille alustoille (vrt. tilanne, jossa softa käyttää OpenGL:ää) - tämä tietenkin on huono muille, hyvä microsoftille.

Kannattaa myös muistaa katsella muuallekin kuin tietokonepuolelle. 3D-kiihdytystä löytyy myös esim. pelikonsoleista ja mobiililaitteista. Varsinkin mobiilipuolella OpenGL ES taitaa olla aika reippaasti suosituin.

Mutta onko se nyt todellakin niin, että Vistassa ei aiemmista tiedoista poiketen ole minkäänlaista OpenGL-tukea?

 

Jupp3
Sunnuntaina, 29. huhtikuuta, 2007 - klo 14.42:   
http://www.opengl.org/pipeline/article/vol003_9/

>1. Windows Vista fully supports hardware accelerated OpenGL;
>2. OpenGL applications can benefit from Window Vista·s improved graphics resource management;
>3. OpenGL performance on Windows Vista is extremely competitive with the performance on Windows XP.

Mutta te kai sitten tiedätte paremmin. Pakko kai se on uskoa, ettei Vistassa ole lainkaan OpenGL-tukea...

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: