Cell vs G5

Saku-foorumi » Vapaa sana » Viestit 2006 » Viestit 12/2006 » Cell vs G5 « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

KimmoK
Torstaina, 7. joulukuuta, 2006 - klo 15.00:   
http://www.geekpatrol.ca/2006/11/playstation-3-performance/

 

itix
Lauantaina, 9. joulukuuta, 2006 - klo 19.09:   
Jaa-a, tätä vauhtia PS3:sta tulee Sonyn suurin fiasco.

 

Joanna
Lauantaina, 9. joulukuuta, 2006 - klo 19.37:   
Se että Cellin PPC-core on hitaampi kuin saman kellotaajuuden G5 satunnaisella koodilla ei ole kauhea yllätys jos niitä tuntee.. Siis sen core on paljon yksinkertaisempi, ja piitä on käytetty sinne missä sen on arveltu enemmän hyödyttävän piirille suunniteltuja käyttöalueita.


Se mitä tuo testi osoittaa on ettei testaaja juurikaan nähnyt vaivaa testin vuoksi, vaan meni komeasti siitä mistä aita on matalin. Pari lyhyttä kommnettia.
1) Fedoracoren ajaminen vain 256MB muistilla (etenkin kun Sonyn linux-alusta tunkee kaikki graffat yms päämuistiin käyttäen tyhmiä framebuffereita) ei ole hyvä idea. Ja jos sillä muistisyöpöllä distrolla pitäisi testata niin molemmissa laitteissa pitäisi olla edes tasapuolisuuden nimissä sama määrä muistia. (+ samantapainen kiintolevy koska swapin käyttö vaikuttaa tuossa jo ratkaisevasti nopeuteen).
2) Vaikka Celin pää-cpu onkin käskykannaltaan laajennos normaalista PPC:stä ei se ole sisäisesti samanlainen (erilaiset suoritinyksiköt, välimuistit ja In-order suorituus).. Eli se ei suorita G4/G5 optimoitua koodia lähekään yhtä tehokkaasti kuin sille itselleen käännettyä koodia.
3) Cellin vahvuus on nimenomaan niissä rinnakkaisprosessoreissa, valitettavasti vain sellaisen koodin tekeminen jossa niistä olisi hyötyä edellyttää vaivannäköä, eikä tässä oltu edes yritetty.

 

Boogie
Sunnuntaina, 10. joulukuuta, 2006 - klo 1.23:   
Kiitos Joanna! Mietin tuossa niitä PS3/Cell-demoiluita, kuinka monta video-streamia ajetaan, jne.. en ole kuullut MAC:stä vastaavaa. Ja luulisi vähän ps-maineenkin velvoittavan :)

 

IbeU
Sunnuntaina, 10. joulukuuta, 2006 - klo 5.05:   
jeps kiitos itseltäni tuo olisi vaatinu x määrää riviä ja ymmärrettämyys olisi ollut y x eli ?

 

itix
Sunnuntaina, 10. joulukuuta, 2006 - klo 13.31:   
@Joanna:

No ainakin yksi on varmaan: PS3 on kelvoton desktop-koneeksi. Mikäli joku on nyt sellaisesta unelmoinut.

Mutta vielä mielenkiintoisempaa olisi tietää miten tuo Cell pärjää XBox 360:n XCPU:lle. Jos XBox 360 on nopeampi niin taidan dumpata haaveet PS3:sta ja mennä Microsoftin leiriin. Microsoftilla on paremmat softatkin.

 

itix
Sunnuntaina, 10. joulukuuta, 2006 - klo 13.46:   
Mutta ehkä paras syy välttää PS3:sta on Bouma: Bouman XBox 360 vs PS3

Haluatko sinä olla samassa leirissä Bouman kanssa? :)

 

Joanna
Sunnuntaina, 10. joulukuuta, 2006 - klo 15.34:   
itix: Paras perustelu viimeisenä... Tietenkin voisi sanoa myös että koska RS:llä on Xbox niin pitäähän semmoinen hankkia :)

Vakavammin. Ainakaan minä en ole aikeissa kumpaakaan hankkia kohtuuliseen aikaan. On vieläkin paljon hyviä PS2:n pelejä pelaamatta, ja lisää julkaistaan ainakin muutaman vuoden vielä.

PS2:n ostossa painoi aikoinaan paljon se että siitä saa helpolla (+kohtuuhalvalla) aluekoodivapaan DVD soittimen.. Nuo uudemmat levyformaatit (hd/blueray) eivät ole ainakaan vielä innostaneet ketään tuttavaani joten niitä osaavan soittimen hankkimiselle ei ole mitään järjellistä tarvetta ennenkuin tutuilla on edes kohtuullinen kasa niihin sopivia levyjä.

256M keskusmuisti ei ole nykymittapuulla hirmuisesti desktopppikäyttöön, mutta kyllä sillä Linuxia ja X:ää ajaa kunhan (joku) rakentaa järkevän paketin jossa on joku asiallisen kevyt ikkunamanageri ja pitää taustalla pyörivät serverit kohtuullisen vähissä. Vähemmälläkin on tuollaista tehty ja vuosia toimeen tultu.

 

itix
Sunnuntaina, 10. joulukuuta, 2006 - klo 18.26:   
PS2:n aikaan ei vielä ollut paljon vaihtoehtoja. Dreamcast tuntui floppaavan heti alkuunsa, GameCubella ei voinut katsoa DVD:tä (mikä tosiaan oli siihen aikaan mukava bonus) ja XBox tuli vasta joskus myöhemmin. Ja se XBox oli vain tavallinen PC-klooni.

Nyt XBox 360 ehti ensin nopsalla XCPU:lla (PowerPC-pohjainen jossa 3 corea ja näistä kaikissa FPU ja SIMD, 512MB muistia) ja XBox 360:n softat näyttäisivät toimivan paremmin. PS3 on toivottoman myöhässä, blue-ray on hyödytön, kallis ja Cellissä on vain yksi yleiskäyttöinen ydin. Ohjelmointi muille ytimille voi olla aika mielenkiintoista - ne kun eivät pysty käyttämään keskusmuistia muutoin kuin DMA:n avulla. Jokaista ydintä kohti on tosin 256kB paikallista muistia.

Ja se 256MB ei tosiaan ole paljon Linuxille. Johan se Firefox vie siitä varmaan puolet ;)

 

Piru
Sunnuntaina, 10. joulukuuta, 2006 - klo 19.56:   
Juuh. Cellin soodaaminen on vaikeaa, mutta kieltämättä tuommoisten yleisbenchmarkkien ajaminen ei kyllä ole sinänsä reilua platformia ajatellen. Tietenkin jos tarkoitus on ajaa jotain yleissoftaa eikä erikoisesti Cell:lle säädettyä softaa niin silloinhan tuo on ihan pätevä benchmark. PS3 ei tosiaan ole mikään desktop-plattis.

Esimerkkinä mainittakoon että optimaalista algoritmia (työ on jaettavissa SPE-prosessoreille) käytettäessä Cell on kymmeniä kertoja nopeampi kuin mikään nykyinen Intel Core Duo.

 

Boogie
Sunnuntaina, 10. joulukuuta, 2006 - klo 22.55:   
>XBox 360:n softat näyttäisivät toimivan paremmin. - Kun minkä (ei kai vaan - minipehmon vanhaan stailiin - XBox:n) ?
Onhan noita vaihtoehtoja aina ja on Ollut. Mutta jos on pakko saada sama kuin joka Hallella, niin sitten voi asian Jälkeenpäin nähdä noin.
Olisiko se oikeasti niin supa-ihkua että meillä kaikilla olisi täsmälleen samat laitteet ?
Siis höpsis, ja oikeasti on makeeta mennä kaverin Viperin kyytiin vaikka itse Mersulla ajeliskin!!
Eikö näin ?
Paitsi tietty, jos haluaa kaverilla olevan Mersun vain siksi, että saa siltä ilmaiseksi käytetyt kesä-/talvirenkaat, penkit, makeen ratin, ym.. eikä tarvitse itse hankkia hevon satulaakaan.
Nämä autovertaukset on sitten niin kivoja :)

 

itix
Sunnuntaina, 10. joulukuuta, 2006 - klo 23.54:   
@Piru: Noh, Cell@3.2GHz vastaan G5@1.6GHz, ja G5 voittaa suurimman osan selvin numeroin. Joissain kohdin Cell oli nopeampi mutta lukunopeus muistista on todella huono:


Memory Performance
Read Sequential (single-threaded scalar)

PlayStation 3
51.9
Power Mac G5
116.7


Noilla luvuilla voisi jo epäillä että Peg2/G4 on nopsempi kuin PS3 :)

Testit eivät paljasta Cellin todellista potentiaalia, mutta sen valjastaminen vaatii tietotaitoa jota peliohjelmoijilla ei välttämättä ole... (vrt kuinka moni osaa tehdä Altivec-koodia G4:lle)

 

KimmoK
Maanantaina, 11. joulukuuta, 2006 - klo 11.21:   
Tuumasinkin tuossa työkaverilleni että vaikka Cell ottaisi turpiin G5:lta, se olisi amigamaisien koneiden keskuudessa kuitenkin melkoinen mylly.

Eiköhän tuo PS3 piekse desktoptehoissa (ainakin) A1 koneet aika suvereenisti... ?

 

itix
Maanantaina, 11. joulukuuta, 2006 - klo 13.13:   
Ei?

 

Boogie
Tiistaina, 12. joulukuuta, 2006 - klo 4.15:   
Aika - pian - näyttää.

 

itix
Tiistaina, 12. joulukuuta, 2006 - klo 14.24:   
No on PS3 yhdelläkin ytimellä nopeampi kuin A1 mutta jos nopsaa Amiga-tietokonetta halajaa niin miksi tyytyä Ladaan kun voi saada Mersun, eli G5:n?

 

Jupp3
Tiistaina, 12. joulukuuta, 2006 - klo 15.35:   
itix:
>mutta jos nopsaa Amiga-tietokonetta halajaa niin miksi tyytyä Ladaan kun voi saada Mersun, eli G5:n?

Viime aikoina on kyllä pahasti vaikuttanut siltä, ettei kumpaakaan voi saada...

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: