Microsoft känny firmat haastaa micros...

Saku-foorumi » Vapaa sana » Viestit 2006 » Viestit 06/2006 » Microsoft känny firmat haastaa microsoftin « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

KimmoK
Maanantaina, 19. kesäkuuta, 2006 - klo 10.24:   
http://www.digitoday.fi/showPage.php?page_id=12&news_id=57171

"Matkapuhelinyhtiöt Motorola, Samsung, NEC ja Panasonic Mobile Communications sekä teleoperaattorit NTT Docomo ja Vodafone alkavat kehittää yhdessä avointa Linux-käyttöjärjestelmään perustuvaa ohjelmistoalustaa matkapuhelimiin."


Ja jääpalakauppiaat McEven ja Fleecy ovat pihalla kuin lumiukot ... mutta niinhän se pitää ollakin. :(

 

toffelisankari
Maanantaina, 19. kesäkuuta, 2006 - klo 11.53:   
Motorola hyppäsi aikoinaan Symbian-pulkasta pois ja siirtyi Micro$oft-leiriin kehittämään Windows Mobilea. Nähtävästi yhteistyö ei ole ollut kovin hedelmällistä kun ollaan hyppäämässä Mobile OS:sta Linuxiin.

Samsung taas on tyypillinen aasialainen rusinat pullasta firma, joka on passiivisena jäsenenä lähes jokaisessa mobiili-alan virityksessä.

Linux voi olla kova sana Kiinan markkinoita ajatellen. Kiina suhtautuu kielteisesti kaikkiin kaupallisiin käyttöjärjestelmiin ja varsinkaan M$:n tuotteita ei katsota hyvällä. Avoimeen Linuxiin perustuvien kännyköiden tuonti saisi hyväksynnän myös Kiinan viranomaisilta.

 

Joanna
Maanantaina, 19. kesäkuuta, 2006 - klo 12.13:   
Kyllä se linux yleistyy muuallakin kuin kiinassa, tällähetellä on enää kyse siitä milloin se ohittaa myyntimäärissä Symbianin ja WinCE:n ... En muista linkkiä tietoon, mutta tänä vuonna olen lukenut tutkimuksen jossa ennustettiin että vuonna 2010 (eli 4 vuoden päästä) se olisi jo yleisin kännykkä/älypuhelinkäyttis. Ja sen vähän mitä itse olen symbiania nähnyt (onneksi vähän) on aika selvää ettei sen puuteiden kanssa haluta elää ikuisesti.

Kassoo nyt, kauanko Nokialla on varaa jatkaa symbianin kanssa touhuamista. Pitäisin kohtuullisen suurena ihmeenä ellei heiltäkin olisi linuxia tulossa puhelimiin ihan piakkoin. (siis se viimevuotinen 770 on selvästi jonkinlainen tech-proto)

 

KimmoK
Maanantaina, 19. kesäkuuta, 2006 - klo 13.40:   
@Joanna

770:llahan puhuu jo Skypen kautta sillä missä on WLAN ;-)

 

rrebel
Maanantaina, 19. kesäkuuta, 2006 - klo 13.47:   
770 oli ihan loistava vekotin viikonlopun messukeikalla. Ja OS 2006-edikassa on

"The Internet Tablet OS 2006 edition introduces rich Internet communications, featuring built-in Internet calling and Instant messaging clients compatible with GoogleTalk or other Jabber based systems. The OS 2006 edition can also support SIP based VoIP solutions, like the popular Gizmo Project by SIPPhone Inc, planned to be available for the Nokia 770 Internet Tablet."

Pitäisi varmaan hankkia omaksikin tuo lelu.

 

The Real J.
Maanantaina, 19. kesäkuuta, 2006 - klo 14.20:   
Eikös Symbbarin tavoitteena ollut alunperin olla kompakti ja tehokas käyttis mobiililaitteisiin joissa on rajalliset resurssit ? Nyt kun kännyköissäkin alkaa olla kohtalaisesti muistia ja prossutehoa ei ole kai niin tarkkaa jos resursseja kuluu vähän enempi.

 

KimmoK
Maanantaina, 19. kesäkuuta, 2006 - klo 15.27:   
@TheReal J.

Niinpä.

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: