Arveluni

Saku-foorumi » Vapaa sana » Viestit 2006 » Viestit 06/2006 asti » Arveluni « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Esa Haapaniemi
Torstaina, 18. toukokuuta, 2006 - klo 8.51:   
Tämä saattaa vaikuttaa (ja onkin) pelkältä toiveajattelulta, mutta asioita sivusta seurattuani ja hetken (alle sekunnin) pohdittuani olen päätynyt seuraavanlaiseen tulevaisuuteen seuraavin perustein.

Hyperion on saanut lisenssoitua Radeon ajurit firmalle, joka on (?) mukana Airbus koneiden rakentamisessa. Jos mukana olisi jotakin muutakin vispilänkauppaa (esim. Airbusin suunnitelmissa on esitetty ajatus jokaiseen istuimeen asennettavasta viihdeasemasta, jolla voisi pitkien lentojen aikana pelata pelejä ja katsella elokuvia ja.... PPC on vähävirtasempi kuin Intel, joten siitä tulisi helpommin rakennettua tuollainen terminaali rajallisten resurssien matkalle.) voisi AmigaOS4 nousta kymmenin tuhansin lisenssein uudelle tasolle.

Mutta vielä mullistavampaa saattaa olla odotettavissa ensi syksynä. Tämän päättelen siitä, miten Hyperion on ollut hiljaa aina kun ollaan keskusteltu PS3:sesta. Eli montako miljoonaa uutta Amigayhteensopivaa valmistuukaan yksinomaan euroopan markkinoille syksyksi? En väitä, että jokaisen niistä mukana tulisi AmigaOS, mutta jonkinlaista salaista neuvottelua on voitu käydä esim. erikseen myytävästä hyötykäyttöjärjestelmästä.

Keksittekö te yhtä villejä tulevaisuusnäkyjä näin kesän kynnyksellä, kun muu keskustelu laimenee?

 

Esa Haapaniemi
Torstaina, 18. toukokuuta, 2006 - klo 8.53:   
Pannaanko kilpailu siitä, kuka keksii villeimmän perustellun positiivisen tulevaisuuden? Palkkioksi vaikka seuraava Saku lehden numero ensimmäisenä luettavaksi...

 

rrebel
Torstaina, 18. toukokuuta, 2006 - klo 9.30:   
It has been confirmed that Linux will be pre-installed on the PS3 hard drive. Sony hope this will encourage homebrew development.

"Because we have plans for having Linux on board [the PS3], we also recognise Linux programming activities. "Other than game studios tied to official developer licenses, we'd like to see various individuals participate in content creation for the PS3."

Ai niin, mutta viestissä mainittiinkin HYÖTYkäyttöjärjestelmä.

 

Boogie-baby
Torstaina, 18. toukokuuta, 2006 - klo 14.55:   
Amiga Inc on myynyt Amigan mukaan PS3:lle, jokaisen koneen sisällä on ROM jossa lähes kaikki Amigaan ikinä julkaissut pelit, helminä Dungeon Master CSB ja Mr. Nutz (all AOS-systems totALLy visible through reconstructed UAE - jargon). Eikä tässä vielä kaikki, vaan mukaan on ympätty Andy Warhol Wb1.3 snapshot. API-shadowly -tekniikalla ovat kaikki legendaariset softat heti käytettävissä, myös Andyn ohjelmoima Factory Design. Muista ohjelmista mainittakoon eSpirt (non-destruktiivinen sprite-editori), MaxiPlan ja Andyn RT-datoilla höystetty Scala MainActor Pro.
Tämän kaiken koostaminen integroiduksi (ja PS3:n pelitoiminnallisuudelle näkymättömäksi) paketiksi on pitänyt firman täystyöllistettynä jo vuosia. NPDA-sopimusten takia Amiga Inc onkin ollut melkoisen smoke-screenin takana viime aikoina.
Jihaa - :)

 

TSK
Perjantaina, 19. toukokuuta, 2006 - klo 1.19:   
No tässä olis tämmöinen fantasia. IBM kun oli mukana viime vuonna Ruotsin Amiga-tapahtumassa. Niin IBM:n tuella ja rahoituksella yhdessä Eyetechin kanssa tuovat markkinoille ensi syksynä kovan ja varmatoimisen G5-emon OS4:sta varten. Prossuja ja ytimiä prossuissa saa ottaa siihen emolle niin paljon kuin sielu sietää ilman rajoituksia. Tällävälin Hyperion ja OS4-tiimi on väsännyt täyden moniprossutuen OS4:een ja kaiken mahdollisen muun mitä porukka on viime vuosina väittänyt kuuluvan tämänpäiväisiin käyttöjärjestelmiin. Ton jälkeen huudetaan sitten kaikki porukalla JIIHAA:ta oikein urakalla ja Amiga lopulta valloittaa koko maailman !!! Ja sitten tosta masiinasta tehdään vielä uusi Cell-versio jossa ne Cellin apuytimet korvaa ja voittaa nopeudessa kaikkien nopeimpien graffakorttien graffapiirit. Amiga tuo ensimmäisenä reaali(/video-)tasoisen animaatiografiikan tietokoneisiin.

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: