P. A. Semi:ltä uusia prosessoreita

Saku-foorumi » Vapaa sana » Viestit 2005 » Viestit 12/2005 asti » P. A. Semi:ltä uusia prosessoreita « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

TSK
Tiistaina, 25. lokakuuta, 2005 - klo 19.49:   
P. A. Semi aikoo tuoda markkinoille uusia PWRficient-prosessoreita, jotka perustuvat IBM:n Power-arkkitehtuuriin (TM). Lehdistötiedoite täällä, The Inquirer:in artikkeli täällä ja AW.net:in tarina tässä osoitteessa. Tavoitteena on mahdollisimman paljon tehoa mahdollisimman pienellä virrankulutuksella. Prosessoriin integroidaan myös emolevyn toiminnot. Tarjolla on mm. 10 giganen Ethernet ja PCI-Express. Ensimmäisten näytemallien on tarkoitus ilmestyä ensi vuoden kolmannella neljänneksellä. Firmaa ja kehitystyötä johtaa Dan Dobberpuhl joka on vastannut aiemmin mm. DEC Alpha-prosessoreiden suunnittelusta. Mukana on suunnittelijoita jotka ovat olleet aiemmin tekemässä mm. Opteron:ia, Itanium:ia, UltraSPARC:ia ja StrongARM:ia.

 

Joanna
Tiistaina, 25. lokakuuta, 2005 - klo 20.14:   
Jep.. lupaavia ideoita, pätevän kuuloista porukkaa ja ilmeisesti jopa rahoitusta löytyy.. Kassotaan aikanaan kuinka toteutus toimii..

Tuommoset markkinoille tullessaan voisi hyvinkin pistää jopa Applen ajattelemaan uudelleen läppäreidensä prosessorityypiä

 

JPQ
Tiistaina, 25. lokakuuta, 2005 - klo 20.41:   
Joanna: ehkä jopa pöytäkoneiden siistiähän olisi max tehokas,max pieni
ja max laajennettava pöytäkone eikö?

 

Joanna
Tiistaina, 25. lokakuuta, 2005 - klo 22.43:   
Siinä ainakin ennakkotietojen mukaan riittä tehot ja liitynnät helposti pöytäkoneeksikin.. Mutta tiedä sittan haluaako kukaan enää tehdä PPC-pöytäkonetta.

 

KimmoK
Keskiviikkona, 26. lokakuuta, 2005 - klo 9.40:   
Joku 2.5Ghz 8 coren sulautettu prossu ois varmaan kyllin "tuju" Amigakoneeseenkin :) , jos vaikka "desktop" prossuja ei enään saisikaan.


Tekijäkaarti on mielenkiintoinen, pidellään peukkuja.

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: