Mullistuuko maailmankuvamme taas tota...

Saku-foorumi » Vapaa sana » Viestit 2005 » Viestit 09/2005 » Mullistuuko maailmankuvamme taas totaalisesti? « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Energia
Sunnuntaina, 18. syyskuuta, 2005 - klo 19.18:   
Painovoima ja moni muukin asia on vielä nykyfysiikalla hakusessa.

Tarvitaanko asioiden oikeaan selittämiseen yhtä mullistava maailmankuvan muutos kuin mitä aurinkokeskisyys toi tullessaan?

http://www.tiede.fi/keskustelut/viewtopic.php?t=2602

 

C=
Maanantaina, 19. syyskuuta, 2005 - klo 1.17:   
Toi heppu sano että esim punasiirtymäkin selittyisi tolla teorialla. Mutta kun punasiirtymä johtuu doplerin ilmiöstä. Kyse on samasta asiasta kuin jos kuuntelee ambulanssin sireenin ääntä sen ensin lähestyessä, ollessa kohdallasi ja mentyään ohi. Se että ääni tuntuu muuttuvan johtuu doplerin ilmiöstä ja punasiirtymä johtuu siitä myöskin.

Toi teoria on kyllä kokonaisuudessaan ihan älytön. Kuten muutkin tuolla sanoi se vaatisi jonkinlaisen ikiliikkujan joka syöttäisi sitä energiaa niihin energiaaltoihin. Toi ei myöskään selitä valoa, sähköä eikä sähkömagneettisia ilmiöitä.

 

allu
Maanantaina, 19. syyskuuta, 2005 - klo 10.49:   
Jos ei mietitä mistä tähän laajenemiseen tarvittava energia tulee, niin periaatteessa on aika mielenkiintoinen ajatus että ihminen pysyy maapallon pinnalla siksi että pinta nousee koko ajan ylemmäksi. Mutta toisaalta, miksi jotkin kappaleet avaruudessa kasvaa nopeammin(=suurempi vetovoima) kuin toiset? Ja miksei niiden kasvunopeuseroja pysty havainnoimaan?

C=: "Toi teoria on kyllä kokonaisuudessaan ihan älytön. Kuten muutkin tuolla sanoi se vaatisi jonkinlaisen ikiliikkujan joka syöttäisi sitä energiaa niihin energiaaltoihin. Toi ei myöskään selitä valoa, sähköä eikä sähkömagneettisia ilmiöitä."

Pikkupuutteita ;)

Tosta kaverista(E=tila??) jäi sellainen kuva että hän luulee ensimmäisenä keksineensä teorian joka selittää kuinka maailmankaikkeus toimii. Puheet shamppanjasta ja muutenkin. Luulenpa että teoria on jo hyvinkin vanha koska ei ollut ensimmäinen kerta kun itse törmäsin sen julistajaan.

 

Sami T
Maanantaina, 19. syyskuuta, 2005 - klo 13.07:   
C= ja Allu

Energia ei häviä muuttaa vain muotoaan, eikös se käytännössä tarkoita ikiliikkujaa?

Elikkäs mistä eneriga tulee?

 

allu
Maanantaina, 19. syyskuuta, 2005 - klo 15.57:   
Sami T: näinhän se on. Aine on energiaa

 

mkl
Maanantaina, 19. syyskuuta, 2005 - klo 17.57:   
"Energia ei häviä muuttaa vain muotoaan, eikös se käytännössä tarkoita ikiliikkujaa?"

Entropian kasvu...

 

Boogie
Maanantaina, 19. syyskuuta, 2005 - klo 18.52:   
Mites se oli... Otetaan rautatanko, suunnataan se pohjoiseen ja mäjäytetään (hivenen voimallisesti) vasaralla etelänpuoleiseen päähän, nyt tanko on magneettinen. Eikös tuon airballoon-teorian mukaan pitäisi tankoa kääntää 90 astetta eri suuntaan tuon saman ilmiön mahdollistamiseksi ?
Mutta yhtä kaikki, jos yrittää pakuttaa kaareutumiset yhteen ilmapalloon on vinkkeli valmista torakauraa :)

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: