Puheentunnistus ja AI

Saku-foorumi » Vapaa sana » Viestit 2005 » Viestit 06/2005 asti » Puheentunnistus ja AI « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Boogie
Torstaina, 21. huhtikuuta, 2005 - klo 22.55:   
Pysäkkimies juttelee tarvittaessa kanssasi, Tampereen kaupunginbussien aikatauluista. Kauhean syvälliseltä kaveri ei tunnu, mutta pesee kyllä monen kapakkakaverin aamuyön jutut. Palvelua voi testata numerossa 03-215 8560
Pysäkkejä mm. GE:n Nekalan siirtolapuutarha, Hervantaa kannattaa kokeilla, Jäähalli ja Pirkkahalli ovat varmaan kaikille tuttuja. Lisätietoa kaverin taustasta:
www.cs.uta.fi/hci/spi
Enjoy =) ..but Rem. Amiga do It far Better!

 

C64
Perjantaina, 22. huhtikuuta, 2005 - klo 15.06:   
juu kyllä säästäjänkadunpysäkki löyty... tulee tosta äänestä mieleen se ärsyttävä MC puhuvapää :(

 

Boogie
Perjantaina, 22. huhtikuuta, 2005 - klo 17.18:   
C64:n SAM puhui yhtä hyvin kuin tuo ja Amigalla toteutetut puhuvat systeemit ovat olleet 'muutaman kerran parempia'. Eli joillain kauas on pitkä matka :)
Voin lainata artikkelia asiasta:
"Vuonna 1998 nykyisten kaltaista puheen tunnistustulosta olisi joutunut odottamaan yön yli..." Heh.
Kannattaa ukko kuitenkin talveksi kännykkään asentaa, helpottaa pakkasessa seisontaa kun katsoo pysäkin nimen tolpasta ja soittaa tuolle, saa specifikaattisen aikaikkunan. Nyt palvelu on vasta kokeilussa, mutta tullee aikanaan maksulliseksi.

 

rrebel
Perjantaina, 22. huhtikuuta, 2005 - klo 20.47:   
Ihan pakko kysyä..

Tunnistetaanko mitä ero on seuraavissa lainauksissa: "puhuvat systeemit" ja "puheen tunnistustulosta"

Taitaa se TUOTETTU PUHE olla tuossa vain bonus ja käytännön pakko kun käyttöliittymä on puhelin. Puheen TUNNISTUS lienee tuossa se "kova" juttu.

 

Frn
Perjantaina, 22. huhtikuuta, 2005 - klo 21.47:   
Tuo Speech-Based & Pervasive Interaction Group tutkii nimenomaan interaktiivisia puhekäyttöliittymiä. Puheentunnistus on tuossa se pääasia.

Puheen tuottaminen ei ole ollut ongelma yli kymmeneen vuoteen, mutta puheen tunnistus on edistynyt varsin vaatimatonta vauhtia. Jos aihe kiinnostaa, niin perushaasteisiin voi tutustua Speech Interface Design-kurssilla.:
http://www.cs.uta.fi/opiskelu/kurssit.php?cid=sid

...ainakin mikäli on opinto-oikeudet johonkin suomalaiseen tiedeyliopistoon.

 

Frn
Perjantaina, 22. huhtikuuta, 2005 - klo 22.23:   
Boogie: tuossa lainauksessahan nimenomaan puhutaan äänisyötteestä tietokoneelle, joka sitten tekee jotain. Olihan Amigallekin ainakin sampleriin perustuva voiceShell tjsp. mutta se toimi aivan kuun ja planeettojen asentojen mukaan. Olihan sekin silti hauska viritys, vaikka tunnistikin komennot vähän miten halusi.

Olihan Amigan puhesyna tosi hieno aikoinaan, mutta puheentunnistus toimi sillä yhtä heikosti kuin muillakin. Tässä tapauksessa puhe kuulostaa C64:lta siksi, että puheen tuottaminen ei ole mielenkiintoinen tutkimuskohde.

 

Boogie
Perjantaina, 22. huhtikuuta, 2005 - klo 23.24:   
Ajattelin että otsikko kantaa, sisältö seuraa. Olen joskus miettinyt puheentunnistusta kieltä syvemmälle ja lainaukseni mukaan tuo tehdään vielä sanaverrannoilla, joten kauhean otettu en ole, mutta mukavaa on että tuota voi testiä. Ja toki saisi puhe jo nykyresursseilla olla vähemmän pc:stä, onhan tämä käsittääkseni Kaupungille tuotettava palvelu, eikö ?

Fm: VoiceShell, jep. 8bit sampler in action :) Voisi toteuttaa nykyään paremmin, mutta ei tuokaan huonosti, tai hitaasti toiminut. Tietenkin oli kiinni käytetystä sampleristä ja sen säätötasosta.

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: