Myydään-ilmoituksista

Saku-foorumi » Vapaa sana » Viestit 2004 » Viestit 06/2004 asti » Myydään-ilmoituksista « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Jari
Keskiviikkona, 21. huhtikuuta, 2004 - klo 16.15:   
Itselleni pistää varsin pahasti silmään (enemmän kuin HUUTAMISET ;) ) useissa (eli melkein kaikissa) myynti-ilmoituksissa se, että myyjä ei viitsi laittaa myyntihintaa vaan heittää loppuun tekstin tyyliin "Tarjotkaa." tai "Myyn tarjousten perusteella.".

Eikö tuo nyt olisi fiksua myyjän sen verran nähdä vaivaa, että määrää tuotteelleen hinnan. Esimerkiksi Keltaisessa pörssissä on pakko laittaa myyntihinta, mikä on todella hyvä juttu.

Jos haluaa huudattaa tuotettaan niin sitä varten on esimerkiksi noita nettihuutokauppoja.

Se vaan tuntuu niin turhauttavalta kun tarjoat jotain jostain myytävästä tavarasta ja vastaukseksi tulee jotain tyyliin "Älä nyt unta näe!" tai "En todellakaan myy tuohon hintaan!". Pitäisikö ostajan osata lukea myyjän ajatukset - ja vielä netin yli?

Mitä muut ovat mieltä tästä asiasta? Pientä keskustelunaihetta näin kesän alkuun. :)

 

JPQ
Keskiviikkona, 21. huhtikuuta, 2004 - klo 18.37:   
Jari: Myyjä voi jos ei osaa hinnoitella pyytää tavarastaan liikaakin eli siksi idea ei toimi. Mutta toki mielellään hinta jos osaat hinnoitella tai jos haluat vain eroon silloin voi hyvin laittaa että tarjoa.(Maksaisin itse käyttöarvon enkä mitään Amiga tms. lisiä tuolloin eli just nyt on toivessa että eräät kiintolevyt toimii eli niiden käyttöarvo juuri nyt suuri)
Eli ongelmasi jotka löydät tästä menettelystä löydän minäkin kyllä mutta nykyinen malli eli ei hinta pakkoa toimii paremmin.

 

TSK
Keskiviikkona, 21. huhtikuuta, 2004 - klo 18.49:   
Hinnat näkyville. Hankalaa ostajan on selvittää käypää hintaa ettei maksa liikaa. Kyllä myyjän pitää tietää tavaransa arvo.

 

Jope
Keskiviikkona, 21. huhtikuuta, 2004 - klo 19.01:   
Ok, rupean jatkossa määrittämään hinnat itse, mutta se voi olla, että ne jää silti myymättä, koska haluan noista niin paljon. :-)

 

jansa
Keskiviikkona, 21. huhtikuuta, 2004 - klo 21.40:   
Ainahan sitä voi pistää hp:n eli hintapyynnön, jolloin mahdolliset ostajaehdokkaat tietävät, mitä myyjä kohteestaan suurinpiirtein haluaisi.

 

Trip
Torstaina, 22. huhtikuuta, 2004 - klo 4.42:   
Ja ainahan voi jättää tinkimisvaraa...

 

Jope
Torstaina, 22. huhtikuuta, 2004 - klo 7.49:   
Ei se toimi. Käytännössä joko annetaan hinta tai sitten ei anneta..

Ihmiset eivät nykyään ymmärrä HP:n merkitystä, vaan tulkitsevat sen lopulliseksi myyntihinnaksi.. Ja taas saa kuunnella narinaa meilissä ja selittää.

 

Fabio
Torstaina, 22. huhtikuuta, 2004 - klo 11.16:   
Niin kun suomessa ei olla totuttu tinkimään. Esim. jossain turkin basaareissa voi varmaan saada tavaran puolen hintaan siitä mitä on aluksi sanottu hinnaksi, mutta koska suomalaiset ei osaa tinkiä niin heti maksetaan se mitä pyydetään.

 

Jari
Torstaina, 22. huhtikuuta, 2004 - klo 14.44:   
Fabio, erittäin totta. Suomessa tinkiminen on verrattavissa lähes kunnianloukkaukseen. Esim. Turkissa se on toisin päin: eli jos et tingi niin sulle ei välttämättä edes myydä. :) Tingipä sitten Suomessa niin hapanta naamaa näytetään. No kukin joutuu elämään oman kulttuurinsa mukaan.

Muistutuksena vielä sekin, että käytetyllä tavaralla on turha yrittää saada voittoa tai alkuperäistä hintaa. Tosin antiikki yms. on poikkeus, mutta kannattaa muistaa tuo kun niitä hintojaan miettii.

 

miksuh
Torstaina, 22. huhtikuuta, 2004 - klo 15.06:   
Fabio: Esim marmariksen basaarissa, toreilla jne Turkkilaiset saattaa jopa loukkaantua, jos ei tingi vaan yrittää maksaa suosiolla sen mitä ne pyytää :), tinkiminen kun on niille suurta hupia :) Mutta kauppakeskuksissa tinkiminen ei toimi.

 

JPQ
Torstaina, 22. huhtikuuta, 2004 - klo 15.48:   
miksuh: kauppakesukset on länsimaalaisia ajatus mallitaan plus tinkimsen sallivat kauppiaat varmaan pitää isompaa katetta??

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: