Elintarvikeaiheinen vetoomus

Saku-foorumi » Vapaa sana » Viestit 2004 » Viestit 03/2004 » Elintarvikeaiheinen vetoomus « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

JPQ
Tiistaina, 30. maaliskuuta, 2004 - klo 15.17:   
Tuolta löytyy tarkemmin

http://www.selry.fi

PS. anteeksi mutta asia ainakin itselle tärkeä. Etten osta vahingossa kotimaista jos ulkolainen on parempaa.:)

[Edit: Linkki korjattu. --Moderaattori]

 

miksuh
Tiistaina, 30. maaliskuuta, 2004 - klo 15.33:   
No voishan ton harkita allekirjottavansa, toisaalta mulla kyllä ostoksia tehdessä painaa paljon enemmän se hinta kuin valmistusmaa. Sitä ostan mikä vaikuttaa tarpeeksi hyvältä ja on lompsaystävällistä. Eli opiskelijalle valinta osuu yleensä halvimpiin, ei siis välttämättä suomalaisiin tuotteisiin jne.

 

JPQ
Tiistaina, 30. maaliskuuta, 2004 - klo 17.17:   
miksuh: joo varmasti tottakai enkä tarkoita että sinun tarvitsee ostaa kotimaista vaan sitä että tiedät mitä ostat. Ja pakkohan tuohon tosiaankaan ei ole nimeänsä panna. Ymmärän opiskelija pointin hyvinkin.
Nimimerkki suosi tuotteita joista pidät ja joihin sinulla varaa.

 

Thoriel
Tiistaina, 30. maaliskuuta, 2004 - klo 20.06:   
En minäkään rahassa uiskentele, mutta varsinkin elintarvikkeissa vertaan kyllä hinnan ohella valmistuspaikkaa. Kallistun tässä sille kannalle, että merkinnät olisi hyvä saada, vaikka itse niitä ei tarvitsisikaan, koska ei niistä varsinaisesti haittaakaan olisi.

Ulkomaisia vihanneksia ostan todella harvoin. Espanjalainen kurkku tai kesäkurpitsa ei kelpaa edes akvaarioni partamonneille, mutta kotimainen vetäistään napaan niin että viuhuna käy. :O Harmi vain, että talvella kotimaiset vihannekset tuppaavat olemaan kalliita. Kurkut, salaatit jne. tosin ovat melko edullisia, mutta mm. tomaatit maksavat aika paljon.

 

JPQ
Keskiviikkona, 31. maaliskuuta, 2004 - klo 14.23:   
Thoriel: oletko todellakin partamonnien kanssa tuota kurkkua ja kesäkurpitsaa oikeasti kokeillut ? (siksi kysyn kun kielii jo jostain jos niillekkään ei kelpaa) ja ainakin täällä talvella kotimaiset tomaatit ei ole nekään kummoisia muistelisin onneksi on paprikat.:)

 

Thoriel
Keskiviikkona, 31. maaliskuuta, 2004 - klo 17.56:   
JPQ: Kyllä olen. Partamonnit, plekot ja monet muutkin monnilajit ovat kasvissyöjiä, joten niille tulee annettua sitten kasvisravintoa pohjatablettien lisäksi. Jännä juttu että nuo espanjalaiset eivät kelvanneet, vai johtuneeko siitä että olen totuttanut "liian hyvälle" eli syöttänyt kotimaista laatutavaraa.

Kurkkua, kesäkurpitsaa, tomaattia, salaattia, herneitä yms. noille menee ihan kiitettäviä määriä. Ovat kyllä sitten vastaavasti melkoisia "kakkakoneita" eli jätettäkin syntyy. Kurkusta ja kesäkurpitsasta lohkon parin sentin viipaleita ja upotan lusikan tai kiven avulla pohjaan. Niihin pitää muistaa tehdä kuoreen viilto, ettei käy niin kuin muutamalle partikselle, että kun keskusta on syöty, kuorirengas jää kaverin kaulaan kuin myllynkivikaulus. :)

 

JPQ
Keskiviikkona, 31. maaliskuuta, 2004 - klo 19.24:   
Thoriel: en minä kasvisten syöntiä ihmetellyt vaan sitä että nekin havaitsee kurkussa noinkin suuren eron.

 

JPQ
Keskiviikkona, 31. maaliskuuta, 2004 - klo 19.33:   
Eikä tuo komenttini tarkoita että kanoille tai yleensä eläimille pitäisi huonoa syöttää. Sekin riitti että koulussa ruoka oli huonoa.:( (eli kurkku ilmeisesti just espanjasta,ja liha/kala tuotteet närästävää yms.)

 

Thematic
Keskiviikkona, 31. maaliskuuta, 2004 - klo 19.57:   
Tuskin kouluissa kuitenkaan on teurasjätteitä, kanankakkaa ym.

 

JPQ
Keskiviikkona, 31. maaliskuuta, 2004 - klo 20.16:   
Thematic: ei todellakaan ole olet kyllä oikeassa mutta silti sekin että jotkut elintarvikeet tuntui pilantuneilta on liikaa jo sekin. plus älyttömät peruna määrät (haluat vähän silti pistetään isokasa) ja vihreän makuiset perunat. yööh en viitsi enempää ajatella ja huom. jossain päin suomea voi olla hyvääkin kouluruokaa niinkuin kuulemma nykyään täälläkin.:) Tai muuten mausteeton ruoka mutta yksi kastike on kieltä polttavaa tulisuuden takia.:)

 

Nougatgirl
Torstaina, 1. huhtikuuta, 2004 - klo 13.14:   
EU:ssa on valmisteilla uusia säännöksiä, jotka vaikuttavat siihen, että elintarvikkeiden valmistusmaaksi voidaan laittaa pelkästään EU.

Meillä puolestaan on mahdollista jäljittää valmistaja ja raaka-aineen tuottaja yksittäiseen maatilaan saakka, joten on aikamoinen hukkaus ja sääli, jos kaikki tämä tieto katoaa kuluttajan saatavilta.

Ne meistä, jotka haluaisivat ostaa lähellä tuotettuja tuotteita, eivät voi sitä enää tehdä muuten kuin marssimalla suoraan maatiloille tai tehtaisiin. Maatilat puolestaan eivät voi myydä tuotteitaan suoraan asiakkaille ilman erillisiä lupia.

Suomen Elintarviketyöläisten liitto ja Kunta-alan ammattiliitto ovat tehneet aloitteen nimikeräyksen käynnistämiseksi valmistusmaamerkintöjen puolesta. Lista löytyy kätevästi netistä osoitteesta:

http://www.selry.fi/

Eikun nimet listaan! Eiköhän asia liene aika tärkeä!

[Edit: Viesti siirretty Yleinen keskustelu -alueelta tämän ketjun jatkeeksi. --Moderaattori]

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: