Voi George Lucas minkä teit....

Saku-foorumi » Vapaa sana » Viestit 2004 » Viestit 03/2004 » Voi George Lucas minkä teit.... « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Seppo
Tiistaina, 23. maaliskuuta, 2004 - klo 14.31:   
Jaaha, jos teillä on kotonanne näitä alkuperäisiä Star Wars-leffoja VHS-formaatissa, pitäkää niistä hyvää huolta. Näyttääpi nimittäin siltä että niiden arvo kasvaa koska George Lucas on päättänyt, että ko filmien DVD-versiot (jotka ilmeisesti pian on tulossa julkaisuun) eivät ole alkuperäisiä teatteriversioita vaan uusia 'poliittisesti korrektimpia'.

Tämä tarkoittaa sitä että niihin on lisätty mm. lapsia miellyttäviä suloisia pörröolioita ja muutamia kohtauksia on muutettu 'moraalisesti oikeampaan' suuntaan (esim Han Solo ei enää ammu ensin vaan kunnon sankarin tavoin vastaa aina tuleen).

Herra Lucas perustelee muutoksia sillä että näin vanhat elokuvat sopivat paremmin yhteen uusien kanssa. Kaninpapanat, sanon minä. Joko George on tullut vanhaksi tai tässä halutaan myötäillä Hollywoodin moraalinvartijoita.

Ei minulla mitään ole sitä vastaan jos herra Lucas haluaa julkaista ohjaajan versioita omista leffoistaan, se minua jurppii ettei noita alkuperäisiä versioita sitten saa mistään DVD-formaatissa. Tämä harmitti jo Blade Runnerin yhteydessä (siitäkään elokuvasta ei sitä loistavaa teatteriversiota ole saatavilla), ja nyt se harmittaa vielä enemmän :(

 

Jope
Tiistaina, 23. maaliskuuta, 2004 - klo 15.17:   
Heh, Blade Runnerin tapauksessa ainakin suuri osa on kanssasi ihan päinvastaista mieltä, mutta yhdyn kyllä ihmettelemään tuota Lucasin idioottimaista retusointia..

ET:henkin taisi ukko vaihtaa radiopuhelimet pyssyjen sijaan kyttien käsiin. Mitähhh..

 

JPQ
Tiistaina, 23. maaliskuuta, 2004 - klo 15.40:   
Voi vermutti,häränsappi ja ties mikä muu eli kyllä ohjaajan oikeuksia pitäisi hieman rajoittaa tosin olenhan selkeä tekijän velvollisuus lainkannataja.:)

 

Seppo
Tiistaina, 23. maaliskuuta, 2004 - klo 16.03:   
Jope: "Heh, Blade Runnerin tapauksessa ainakin suuri osa on kanssasi ihan päinvastaista mieltä"

Ja saa rauhassa ollakin - makunsa kullakin :)

Minulle se alkuperäinen Blade Runner on niitä elämää suurempia elokuvakokemuksia, eli tuo kolahti aikanaan todella kovaa ja korkealta. Mitenkään vähättelemättä Ridley Scottin taitoja taikka tuota Director's Cutia niin ainakin minulle jäi DC:stä hieman pliisu maku. Esimerkiksi kertojanäänen poistaminen oli minusta moka - se pilasi minusta alkuperäisen 'film noir'-tyyppisen olemassaolon oikeutusta pohdiskelevan tunnelman.

Seuraavaksi varmaan intetään siitä että onko Deckard replikantti vai ei. Alkuperäisen elokuvan perusteella väitän että ei. Philip K. Dickin kirjassa (jonka luin joku vuosi alkuperäisen elokuvan jälkeen) Deckard testattiin ja todettiin ihmiseksi. Ridley Scott halusi tehdä Deckardista replikantin - se on hänen taiteellinen näkemyksensä ja kunnioitan sitä, mutten ole samaa mieltä... :)

BTW Bläade Runnerista on ilmeisesti olemassa myös Special Edition versio - onko kukaan täällä nähnyt sitä?

"ET:henkin taisi ukko vaihtaa radiopuhelimet pyssyjen sijaan kyttien käsiin. Mitähhh.."

ET taitaa muuten olla toisen entisen 'Hollywood-ihmelapsen" Steven Spielbergin teos - ja hän tosiaan meni myös tärvelemään alkuperäisen mestaristeoksensa. Mikähän näihin kahteen äijään on mennyt, molemmat oli tosi kovia luita aikoinaan...?

Jottei menisi ihan negatiiviseksi tämäkin mölinäni, niin kehuttakoon DC-versioita Aliensista ja Abyssistä - varsinkin jälkimmäisen DC-versio on rutkasti parempi kuin se huomattavasti lyhyempi teatteriversio... :)

 

Mikkihii
Tiistaina, 23. maaliskuuta, 2004 - klo 16.21:   
Itse kans pidin Aliens:in DC-versiosta. Sain vähän aikaa sitten sen 9 levyn alien-dvd-boksin ja voi että olin tyytyväinen kuinka paljon enemmän elokuvaan tuli juttua. :)

Alien3 sen sijaan oli vähän outo: koira oli kadonnut ja tilalle tullut härkä.

 

Seppo
Tiistaina, 23. maaliskuuta, 2004 - klo 16.58:   
Mikkuhii: "Itse kans pidin Aliens:in DC-versiosta. Sain vähän aikaa sitten sen 9 levyn alien-dvd-boksin ja voi että olin tyytyväinen kuinka paljon enemmän elokuvaan tuli juttua. :) "

Jep - ja mikä hienointa, ne on liitetty saumattomasti tuohon alkuperäiseen elokuvaan - täydentäen tarinaa ja lisäten tunnelmaa :)

"Alien3 sen sijaan oli vähän outo: koira oli kadonnut ja tilalle tullut härkä."

Niimpä. Se kolmosen DC oli muuten ihmeellisen epätasainen efekteiltään ja kuvanlaadultaan - ihan kuin tekijöillä olisi ollut kiire saada DC ulos tuota boksia varten.

 

Ibe U
Tiistaina, 23. maaliskuuta, 2004 - klo 18.26:   
Seppo: Kertoja ääni lisättiin kun jenkkien koe yleisö ei pysynyt juonesta kärryillä.

Eli ei siis alkuperäinen.

 

Jupp3
Tiistaina, 23. maaliskuuta, 2004 - klo 19.13:   
>se minua jurppii ettei noita alkuperäisiä versioita sitten saa mistään DVD-formaatissa.

Sen kummemmin piratismiin rohkaisematta totean, että kyseisten leffojen alkuperäisversioista tehdään aivan varmasti "epäviralliset" (lue: piraatti) DVD-versiot... (varmaan on jo tehtykin)

Ja olisi kai se aivan laillista tallentaa kyseiset leffat TV:stä ja tallentaa DVD:lle/DivX:ksi?

 

JPQ
Tiistaina, 23. maaliskuuta, 2004 - klo 20.54:   
Jupp3: no jos teet itsellesi niin ymmärtääkseni siinä ei mitään laitonta ole TV:stähän saa nauhhoittaa itselleen vapaasti mitä vain tietääkseni.
Ibe U: on jo nyt on.:)

 

Thoriel
Tiistaina, 23. maaliskuuta, 2004 - klo 21.41:   
Wanhoja surette, maito on jo maassa. TV-maailmakin surffaa laantuneilla laineilla. :/ Tosifanit ovat arkistoineet nauhansa kassaholveihin jo aikoja sitten ja käyneet suorittamassa uhrimenoja originaltrilogy.comissa. Kauhuskenaarioita voi lueskella mm. IMDb:n foorumissa.

Pelottavinta tuossa miehimyksessä on kyllä se, että hänen mielestään mikään elokuva ei ole koskaan valmis, vaan se kehittyy ja muuttuu ajan myötä. Mitä jos väritettäisiin ja kuvattaisiin uusia kohtauksia Casablancaan ja Citizen Kaneen, kirjoitetaan Ruusun nimi uusiksi ja korjaillaan vähän Mona Lisaa parempaan suuntaan. Prle.

Bring back Sebastian Shaw!

 

JPQ
Tiistaina, 23. maaliskuuta, 2004 - klo 22.43:   
Thoriel: pidäkös sinä ruusun nimi elokuvasta minä pidän todella paljon. Ja jälkivärjäystä en hyväksy enkä remasterointia ja restaurointiakaan automaattisesti niilläkin on musiikkia ja elokuvia pilattu eräätkin cd levyt ovat menettäneet lämpönsä tuon toimesta.:)
Idea miten ruusun nimen voisi kirjoittaa uusiksi luostariin tulee munkki joka ei tiedä jonkun ruusu kasvin nimeä ja se joutuu kysymään viisammilta munkeilta apua mitäs sanot onkos hyvä uudelleen käsikirjoitus ? :) (siis säilytetään nimi ehkä se oliko sean connery mutta kaikki muu uusiksi)
PS. Minusta elokuva sen jälkeen valmis kun se on purkitettu eli sitä ei saisi edes sensuroida.:) koskee myös kirjoja ja muita tämä ajatus.

 

Seppo
Tiistaina, 23. maaliskuuta, 2004 - klo 23.37:   
Ibe_U: "Seppo: Kertoja ääni lisättiin kun jenkkien koe yleisö ei pysynyt juonesta kärryillä.

Eli ei siis alkuperäinen."

Tiedän sen - mutta silti siitä tykkään. Kuten aiemmin tuossa totesin se sopii minusta elokuvaan kuin nenä päähän - se tekee Deckardista jotenkin inhimillisemmän, vähän niinkuin näissä vanhoissa Bogart-dekkareissa joissa yksinäinen sankari kommentoi ironiseen tapaan asioita :)

Sen verran otin selvää tuosta SE-versiosta että sen pitäisi olla vihdoin juuri sellainen kuin Ridley Scott sen alunperin tarkoitti. Silti olisi mukava jos se teatteriversiokin saisi DVD-julkaisun...

 

Seppo
Tiistaina, 23. maaliskuuta, 2004 - klo 23.43:   
Thoriel: "Wanhoja surette, maito on jo maassa. TV-maailmakin surffaa laantuneilla laineilla. :/ Tosifanit ovat arkistoineet nauhansa kassaholveihin jo aikoja sitten ja käyneet suorittamassa uhrimenoja originaltrilogy.comissa. Kauhuskenaarioita voi lueskella mm. IMDb:n foorumissa. "

Kävimpä allekirjoittamassa tuon addressin tuolla originaltrilogy.comissa eli olen nyt oman uhrini suorittanut :)

Totta on että TV:stä tuli ainakin viimeksi jo nämä Special Edition-versiot. Pitäis varmaan kysyä TV2:n katsojapalvelusta onko heillä mahdollisuutta näyttää näitä alkuperäisiä enää.

 

JPQ
Keskiviikkona, 24. maaliskuuta, 2004 - klo 0.02:   
Seppo: ehdottomasti pitää.:)

 

Jupp3
Keskiviikkona, 24. maaliskuuta, 2004 - klo 9.44:   
Toisaalta, eikös artistilla ole oikeus muuttaa teostaan niin halutessaan?

Tietenkin yleisöllä on myös oikeus olla pitämättä tehdyistä muutoksista :)

 

Seppo
Keskiviikkona, 24. maaliskuuta, 2004 - klo 10.22:   
Semmoinen pieni lisäys tuohon Blade Runnerin kertojan ääneen - alkuperäisessä skriptissä tuo feature ilmeisesti oli ehdolla muttei läheskään niin laajasti kuin tuossa lopullisessa teatteriversiossa, eli ei se niin päälle liimattu lisäys ollut kuin tämä lopun 'Happy End"-kohtaus. Scott kuitenkin hylkäsi idean mutta joutui sitten silti lopulta toteuttamaan sen tuottajien vaatimuksesta.

Eli kyllä se Harrisonin jupina tavallaan kuului originaaliin Blade Runneriin :)

 

Seppo
Keskiviikkona, 24. maaliskuuta, 2004 - klo 10.29:   
Jupp3: " Toisaalta, eikös artistilla ole oikeus muuttaa teostaan niin halutessaan?"

On toki, sitä ei kukaan Georgelta ole kieltämässä. Kyse on lähinnä siitä että ne alkuperäisetkin tulisi säilyttää ja siirtää sellaisinaan DVD:lle, koska niistä koko Star Wars-legenda alkoi elämään
ja monille faneille ne on ne ainoat oikeat :)

" Tietenkin yleisöllä on myös oikeus olla pitämättä tehdyistä muutoksista :) "

Totta kai on (viit. aiempaan Blade Runner-keskusteluun). Siksipä kissa nostettiin täälläkin foorumissa pöydälle :)

 

Esa Haapaniemi
Keskiviikkona, 24. maaliskuuta, 2004 - klo 10.40:   
SEPPO: Kyselit josko jollakin olisi BladeRunnerista eri versioita. Minulla on kumpikin televisiosta nauhoitettuna VHS kasettina, ja pidän kyllä kummastakin;)

 

Seppo
Keskiviikkona, 24. maaliskuuta, 2004 - klo 12.22:   
Esa: Löytyy ne molemmat (OV ja DC) minultakin VHS:inä. Loistavia molemmat, mutta tuo OV on lähempänä sydäntä :)

Tämä Special Edition on sitten kolmas, sen pitäisi olla lähimpänä sitä mitä Scott alunperin halusi (DC on kuulemma hieman kiireellä kasattu). Sen lisäksi on ilmeisesti olemassa kolme muuta versiota jotka eivär koskaan ole päässeet teatterilevitykseen.

Saisivat tehdä samanlaisen boxin kuin tuosta Alien-sarjasta, eli kaikki Blade Runner - versiot samaan pakettiin ja kunnon dokut päälle :)

 

JPQ
Keskiviikkona, 24. maaliskuuta, 2004 - klo 12.54:   
Jupp3: öhöm. artistilla kuten muusikolla on minusta lupa tehdä sovituksia mutta se ei tarkoita että alkuperäis versiota ei saisi ja toiseksi elokuvan teko on vähän erilaista taidetta kuten koodauskin.:)
PS. Koodaus muuttuu taiteeksi silloin vaikkapa kun on käytössä edes Commodore64 ja pitäisi tehdä hyvän kuuloinen,näköinen,ja hyvin pelattava peli.:)

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: