Mielenkiintoista

Saku-foorumi » Vapaa sana » Viestit 2003 » Viestit 12/2003 asti » Mielenkiintoista « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Fabio
Torstaina, 23. lokakuuta, 2003 - klo 8.37:   
Kuulin tänä aamuna radiosta, että väestöliitto aikoo ostaa spermaa tanskasta koska kotimaista ei ole saatavilla riittävästi. Kuulosta hiukan rodunjalostukselta koko touhu, sen ymmärtää kyllä tuotanto eläimien kohdalla mutta, että ihmisenkin on kauppatavaraa. Mihkä maailma on oikein menossa.

Jalostus on hyvä asia maataloudessa, esim saadaan kasvitaudeille vastustus kykyisempiä viljoja, sekä terveempiä lehmiä. Lemmikki eläinten jalostus on kanssa hyvä asia kun ei mennä liiallisuuksiin, samoinkuin lihantuotanto eläinten. Mutta miten on etiikka ihmisen kohdalla.

 

hooligan/dcs
Torstaina, 23. lokakuuta, 2003 - klo 9.02:   
Miten niin kuulostaa jalostukselta? Suomalaismiesten spermahan on tunnetusti maailman parasta, tässä ilmiselvästi yritetään downgradeta suomalaispopulaatiota tuomalla maahan huonompilaatuista tanskalais-spermaa :)

 

Jon
Torstaina, 23. lokakuuta, 2003 - klo 9.16:   
Höh, varmaan olisi kannattanut väestöliitonkin pyytää suomalaismiehiltä uhrausta ennenkuin menevät ostamaan ulkomailta mitään :)

 

JPQ
Torstaina, 23. lokakuuta, 2003 - klo 10.53:   
Minusta tämä on kyseen alaista. Rtotuejn normaali sekoitus riittää.
PS. En ole rasisti. Enkä pode tanskalais vihaakaan.

 

hooligan/dcs
Torstaina, 23. lokakuuta, 2003 - klo 11.26:   
@Jon

Oishan tuota lohjennut pari tippaa.. isänmaan puolesta.

 

Fabio
Torstaina, 23. lokakuuta, 2003 - klo 11.31:   
Tietysti se kuulostaa jalostukselta silloin kun pariskunta haluaa lapselleen tiettyjä ominaisuuksia kuten silmien väri, eivätkä vain tyydy siihen että luovuttaja voi minkä näköinen tahansa ja tyhmä tai älykäs, toisaalta kumppanin valinnassa aina etsitään mahdollisimman hyvää kumppania ihan luonnostaan. Eli naiset etsivät älykästä ja kaikin puolin parasta mahdollista, eivätkä tyydy kehen tahansa, samoin miehet.

 

JPQ
Torstaina, 23. lokakuuta, 2003 - klo 11.46:   
fabio: lisäksi ihanne kumppani kuulemma saman näköinenkin eli vaikeaksi menee sopivan löytö ja ns. rotujalostus idea ei täksi toimi jos ajatellaan että ihanne kumppaninin kanssa tehtäisiin lapsi. Ja miksi juuri tanskasta ?

 

hooligan/dcs
Torstaina, 23. lokakuuta, 2003 - klo 12.17:   
@JPQ

Tanskassa on kato kaikki halpaa.

 

miksuh
Perjantaina, 24. lokakuuta, 2003 - klo 13.20:   
Fabio: Maailmassa ja suomessakin on paljon ihmisiä, joilla ei ole muuten mahdollisuutta saada lapsia. Eli en minä näe tuossa mitään arveluttavaa kuten toi rodunjalostus jne.

 

miksuh
Perjantaina, 24. lokakuuta, 2003 - klo 13.23:   
Fabio: Ja tossahan on nimenomaan kyse siitä, että ostavat ulkomailta siksi, että suomalaisia luovuttajia ei ole ilmestynyt tarpeeksi. Eli ei siitä väestöliittoa voi syyttää, jos suomalaiset ei luovuta tarpeksi.

 

miksuh
Perjantaina, 24. lokakuuta, 2003 - klo 13.25:   
Fabio: Mun mielestäni tommonen valikoiminen, esim että pitää olla siniset silmät jne, on se mitä pitäs pitää arveluttavana. Jos ei ole valmis hankkimaan lasta välittämättä siitä minkä värinen tai muotonen se on, minkä väriset silmät sillä on jne. Niin sillon on parempi unohtaa koko juttu, varsinkin sen lapsen takia.

 

Jon
Perjantaina, 24. lokakuuta, 2003 - klo 14.14:   
miksuh: itse en ole ainakaan nähnyt/kuullut että Väestöliitolla olisi pulaa aineesta. Varmaan innokaita olisi riittänyt, jos asiasta olisi oltu äänekkäämmin huolissaan. Todennäköisesti Tanskasta saa sitten halvalla :)

 

JPQ
Perjantaina, 24. lokakuuta, 2003 - klo 14.16:   
miksuh: olet oikeassa minäkään tuota valinta metodia hyväksy. Eihän otta lastakaan ulkonäön peursteella saane valita.

 

Teemu I. Yliselä
Perjantaina, 24. lokakuuta, 2003 - klo 15.19:   
Mielenkiintoista, että juuri Tanskasta. Eihän siitä ole kauaakaan, kun uutisoitiin, että juuri tanskalaismiesten sperman laadun oli todettu heikentyneen hälyttävästi. Ehkä sieltä saa sitten tosiaankin halvalla. :)

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: