Swen

Saku-foorumi » Vapaa sana » Viestit 2003 » Viestit 09/2003 » Swen « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

zipper
Sunnuntaina, 28. syyskuuta, 2003 - klo 11.15:   
Ihmeen hiljaa ollaan oltu viimeisestä virusaallosta; oma boksini Soneralla (5MB) täyttyy muutamassa tunnissa 150 kB viruspostituksista ja näyttää tapahtuvan muillekin ympäri maailmaa. Aikaisemmin tuli vain muutama hassu sobig päivittäin tai harvemmin. Täytynee vaihtaa suojattuun laatikkoon kunhan vain löydän sen hemmetin salasanan jostain...

 

Joanna
Sunnuntaina, 28. syyskuuta, 2003 - klo 11.30:   
Tuo on siitä outo virus että joillekkin sitä paukkuu sata päivässä ja
toisille ei olleenkaan. Eli se ei ole levinnyt tasaisesti vaika sillä
onkin saatu monien postilaatikoita täyteen.

 

JPQ
Sunnuntaina, 28. syyskuuta, 2003 - klo 15.41:   
Onneksi mbnetin viirus torjunta tuhoaa virukset mutta jättää viestit juuri poistin noin 60 virus viestiä jossa kaikissa ilmeisesti Swen. Jotain pitäisi Micro$oftille (sanotaanko jako vaikka 100 eri pikkufirmaan jotka ei saa olla keskenään tekemisissä) tehdä että se saataisiin vastuuseen optimaalisen virus ympäristön tarjoamisesta.

 

mkl
Sunnuntaina, 28. syyskuuta, 2003 - klo 16.46:   
Swen kuulemma käyttää newS:seistä saatuja osoitteita. Omakohtaisesti huonoa onnea oli, että
rukkasin nyyssireplyosoitteekseni päämailiosoitteeni vähän ennenkuin alkoi tulla viirusmailia. Mailiosoite on tosin SpamAssassinoitu, mutta se ei noihin viirusmaileihin näyttäisi vielä tehoavan.
Unix-koneella on lisäksi .procmailrc, jonka avulla spamassassinin merkkaamat mailit lähetetään /dev/null:iin. Lisäksi siinä on resepti näille virusmaileille, mutta jostain syystä aina joku kappale niitä tulee perille.

 

zipper
Sunnuntaina, 28. syyskuuta, 2003 - klo 19.33:   
Kävin katselemassa F-Securen sivuilta Swenin "speksejä" ja näyttää tosi v-maiselta etenkin sen moninaisten osoitehankintataitojen takia.

 

zipper
Sunnuntaina, 28. syyskuuta, 2003 - klo 19.33:   
Edellisen viestin kirjoittamisen aikanakin tuli kaksi lisää...

 

Piru
Sunnuntaina, 28. syyskuuta, 2003 - klo 22.04:   
Yhtäkään Sweniä tai muuta s-postivirusta en ole nähnyt.

Ainut mistä huomaan tälläiset epidemiat on nikotteleva SMTP-palvelin.

 

Seppo
Sunnuntaina, 28. syyskuuta, 2003 - klo 22.36:   
Piru: Nauti tilanteestasi, kun vielä voit.

Itselläkin postilaatikko (Sonera) on ollut spämmi/viruspommituksen kohteena jo toista viikkoa. Eihän noistä viruksista näin Amiga käyttäjälle harmia ole tosin muuta kuin se että saa tuota postilaatikkoa tyhjennellä pari kertaa päivässä näistä 'security updateista' ettei quota ylity...

 

Piru
Sunnuntaina, 28. syyskuuta, 2003 - klo 22.48:   
Seppo: fetchmail hakee postit minsan välein ja procmail + spamassassin käsittelee ne. Elikkä ISP:n loota ei tuu täyteen vaikka kuin tulis roskaa.

Eli ei tuosta minulle niin suurta ongelmaa olis vaikka noita viruksia tulisikin. Spämmi menee jo automaattisesti spamboxiin, pari satunnaista spämmiä tulee läpi.

 

Seppo
Sunnuntaina, 28. syyskuuta, 2003 - klo 22.54:   
Piru: sinulla ilmeisesti on laajakaista käytössä? Meinaan tuo metodi on omalla kohdalla turhan hidas kun pitää modeemin yli imuttaa mailit. Siksi käyn mieluummin IBrowsella nitistämässä mailit suoraan Soneran serveriltä...olisi tosin mukavampi jos pystyisi asentamaan spämmifiltterit sieltä käsin ja antaa Soneran itse karsia moskamailit. Mutta se ei liene tuolla meikäläisen halpis-liittymällä ole mahdollista...

 

Piru
Sunnuntaina, 28. syyskuuta, 2003 - klo 23.01:   
Seppo: Juu, 2mbps/256kbps kaapeli.

Tosiaan jos tulee paljon roskaa niin tuolla sinun metodillasi ne roskat saa tuhottua ilman että niitä turhaan imutellaan omalle koneelle.

 

zipper
Maanantaina, 29. syyskuuta, 2003 - klo 10.25:   
No näin Amiga+modeemikäyttäjällä suurin ongelma on tosiaan postilaatikon täyttyminen (taitaa sittenkin olla "jopa" 10MB). Kun ei automaattisesti lataa "ylisuuria" - käytän 5 kB rajaa - posteja, voin YAM:illa poistaa roskat palvelimelta ja kai voisi asentaa jonkin remote filtterin mutta olisi luultavasti aika hidasta modeemilla. Mutta miksi oikein maksan Soneran liittymäsä kun MB olisi maksutta käytössäni?
Sitä se laiskuus teettää...

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: