Windows *byääää*...

Saku-foorumi » Vapaa sana » Viestit 2003 » Viestit 12/2003 asti » Windows *byääää* « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Anu Seilonen
Perjantaina, 22. elokuuta, 2003 - klo 18.06:   
Windows-itkuja siirretty edellisestä ketjusta.

 

Thoriel
Tiistaina, 12. elokuuta, 2003 - klo 9.14:   
XP ei kuuna päivänä ole "stabiilimpi" kuin W2k. Hei sedät ja tädit, XP on niin täynnä turhaa sälää ettei se VOI olla ns. "stabiili". :) Boottailen oman W2k:ni yleensä vain pakosta (lue: joku mukamas übertärkeä update on saapunut), jos sittenkään (lue: ei koske mua). Edellinen bootti tässä myllyssä näyttää olleen heinäkuun alussa. Onpa lyhyesti.

 

Rebb
Tiistaina, 12. elokuuta, 2003 - klo 9.34:   
Thoriel: Lyhyesti, VOI :)

 

Zero
Tiistaina, 12. elokuuta, 2003 - klo 11.51:   
Oma XP:ni on pysynyt kyllä hyvin pystyssä sen jälkeen kun myin Hauppaugen murheenkryynin pois (WinTV Nicam). Hauppaugen ajuri nakkas sinistä ruutua vähän väliä, mutta talven jälkeen ei kone ole kaatunut/jämähtänyt kertaakaan. Ja kone on aina 24h vuorokaudessa päällä, pois lukien ne viikonloput jolloin en ole Oulussa.

Tämä työkoneeni puolestaan, jossa on W2k, on jo muutaman kuukauden sisällä nakannut ainakin kolme kertaa sinistä ruutuun, vaikka/koska rauta on neljä vuotta uudempaa kuin omassa koneessani. (Nopeus on kyllä varmaan kymmenkertainen)

Bootteja samoin kuin Thorielilla, eli vain silloin kun pitää asentaa päivityksiä.

 

KimmoK
Tiistaina, 12. elokuuta, 2003 - klo 12.28:   
Compaq:n koneissa työpaikalla W2000 kaatuilee, mutta vain harvoin. Sekoilua on suunnilleen saman verran kuin NT4:lla. Yleensä parin viikon uptimen jälkeen alkaa ilmetä ihmekuvioita ja esim sovellukset lakoaa kuin männikkö syysmyrskyssä.

Minun kotikoneen osaa tehdä ihan mitä tahansa... yleisintä on että kuuluu vain "naks" ja kone buuttaa mustalta ruudulta. Sehän W2000:ssa ja NT:ssä on über ihanaa että se ei aja scandiskiä crashin jälkeen.

amigaworld.netissä bongattua:
"You can put 3 Ghz into a machine running windows OS and still have to wait for the icons to draw onscreen."

 

Frn
Tiistaina, 12. elokuuta, 2003 - klo 13.40:   
Kyllä ainakin mun työkoneessa XP on huomattavasti epävakaampi kuin W2k. Pahimmillaan kaatumista esiintyi useita kertoja päivässä, MS Crash Analysis ei osannut määrittää vikaa. Tilanne parantui kyllä paljon kun päivitti DX9:aan, nyt ei välttämättä tarvitse enää downgradea...

 

Joanna
Tiistaina, 12. elokuuta, 2003 - klo 13.50:   
KimmoK. Tarkista että kotirautasi on kunnossa.. On hyvin mahdollista että esim virtalähde on hieman rikki eli pätkii jonkin jännitteen tms. (+ mahdolliset muut sähköhäiriöt. Ups.n kokeilu voisi auttaa)

Toinen joka aiheuttaa tuollaista on Sudet ajurit. Eli jos sinulla on HP:n kirjoittimia/skannereita tai pahimmassa tapauksessa heidän 'monitoimilaite' niin tuo ei ole mikään ihme. Samaten Nvidian näytönohjainajurit tekee tuollaista tosin yleensä silloin sen tunnistaa siitä että kone kaatuu siirryttäessä esim peleihin tms jotka käyttää omaa näyttötilaa tahi directX ominaisuuksia.

 

KimmoK
Tiistaina, 12. elokuuta, 2003 - klo 14.27:   
@Joanna

"naks" ja musta ruutu tulee jos ajaa 3Dmarkia tai jos painaa kaksi kertaa peräjälkeen polttavan romppuaseman (samsung) eject namiskaa. 3Dmarkilla saapi mustaa ruutua myös ilman "naks" ääntä ja autobuuttia.

Voodoo3 on vielä liian tuore kortti luulen ma. :)
(juu, pitais vaihtaa, ei siksi että ois hidas vaan nuiden ongelmien takia, vatuttaa vain vaihtaa ehjää korttia siksi että käyttis-ajuri rintamalla mättää, kortti toimi nonstoppina bugitta vuosikaudet, uusimmat ajurit hain tuossa
pari kuukautta sitten)

Samaten vatuttaisi vaihtaa vuoden vanha polttisasema. Ja HP:n tulostin. Ja canonin skanneri. Ja canonin 2kk vanha kamera.

Kaikki nuo nimittäin toimii päin p:tä.

(siihen olen tyyvyväinen että W2000 sentäs korjasi w98 verkkokortiajurien/TCP-IP pinkan muistinvuoto-ongelman ja 100% varman koneen crashin ann-lu:ssa IE:llä seikkaillessa ja tarjoaa taskmanagerin helpottamaan pahinta tuskaa)

Jos yrittäisi vielä kerran niin luultavimmin ydinongelma eli VIAlliset emolevyt pitäis heittää menemään.


Mikä olisi maailman stabiilein emolevy tällä hetkellä? Semmoinen joka ei olisi myös maailman kallein. Ja samalla semmoinen johon saisi heitettyä kaikki softat kerta asennuksella sisään ilman ihme BIOSkikkailua. Myös Linuxin pitäis siinä toimia. Mieluusti se ois saatava myös vähäwattiseksi ja hiljaiseksikin.

VIA:n EPIA ois kompakti paketti, (ja hiljainenkin) päivittyisi näytönohjainkin samalla, mutta kun siinä on se VIA...´

Jos laitan P4 emon niin silloinhan mulla menee myös poweri, kotelo, verkot ja veneet niin ikään uusiksi.... pertskle


Ooostakkee ooostakkee halapa ja hyä Duron kone.

 

KimmoK
Tiistaina, 12. elokuuta, 2003 - klo 14.28:   
Tää "kortti toimi nonstoppina bugitta vuosikaudet, " tarkoitti siis että Linuxissa toimi, kaverilla.

 

KimmoK
Tiistaina, 12. elokuuta, 2003 - klo 14.40:   
Mutta hei... mullahan on ihan selvästi semmoiset kriteerit x86/tietokone raudalle että x86 PC maailma on minulta pois suljettu.

Olipa helpottava havainto. :)

Katse PPC rautoihin PÄIN, lepoo.

 

JPQ
Tiistaina, 12. elokuuta, 2003 - klo 14.48:   
KimmoK: Mulla se on pakko pullaa jos ei sopivaa mäkkiä yritä metsästää jolloin tarttis tietää miten on vanha PowerMac + Polttava romppu yhdistelmän laita. No täytyy selvitellä. Ja linux kelpaisi joo muuten mutta en jaksa ruveta säätämään löytyisi sillekin varmasti hommaani kelpaava softa.

 

Markus
Tiistaina, 12. elokuuta, 2003 - klo 21.21:   
Tänään kaatui XP eka kerran... :( Kaatuminen sai alkunsa niinkin yksinkertaisesta asiasta, kuin data CD:n laittamisesta CD-asemaan. Siinäpähän "automaattikäynnisti" ja homma luisui mahdottomaksi...

 

Rebb
Keskiviikkona, 13. elokuuta, 2003 - klo 2.42:   
KimmoK: Mitkä ajurit sinulla on Voodoo3:seen?
Itsellä oli pitkään XP:ssä tuo kortti ja sain sen pienen tappelun jälkeen toimimaankin ihan stabiilisti, jopa tv-outin kanssa :) Nuo Voodoon omat ajurit, myös Xp korjatut on aivan syvältä. Kannattaa tutustua muihin vaihtoehtoihin. Kun vielä muistaisi mitkä ajurit tuonne silloin laitoin. Ainakin 9x sarjalla AmigaMerlin ajurit toimivat kaikkein luotettavimmin. Voodoofiles.com osoitteesta kannattaa noita metsästää.

 

KimmoK
Keskiviikkona, 13. elokuuta, 2003 - klo 19.31:   
@Rebb
En muista mitkä on nyt käytössä. Niitä löytyi kourallinen, kokeilin uusimmasta päästä ja otin käyttöön ensimmäisen joka näytti pelittävän. Ehkä joskus kokeilen uudestaan mutta mun mielestä windowsin rappaaminen on niin v.mäistä touhua että...


Joitain apuohjelmiakin voisi kokeilla haalia. esimerkkitarina: "My trip to Windows hell...and back"

"a good friend offered this simple solution: Never install software on your computer."


Tänään olen kärsinyt kun DUT (testattava laite) on vittuillut samoin kuin W2000. Ärsyttävää kun laitteen tuotekehitykseen tehdyt työkalut on näin lapsen kengissään... äskenkin ihmettelin että menipäs DUT pahasti jumiin... mutta se olikin W2000 joka oli pistänyt pisteen kaikelle TCP/IP aktiviteeteille.... ja hidas se (1Ghz P3) on kuin täi tervassa. Noh... jospa se ois buutannut, takas labraan....

 

KimmoK
Maanantaina, 18. elokuuta, 2003 - klo 15.42:   
Työpaikan Compaq heittäytyi totaalisen vittumaiseksi.

Näyttö pertsiillään. Aikaisemmin resetti auttoi, nyt ei edes 10 resettiä. Heitin koneen huoltoon, heillä meni 6 tuntia ennenkuin vika alkoi toistua.

"vika on siinä että n-ohjain, verkkokortti ja usb-portti menevät päällekkäin"

Nyt on todistettu että ei se plug&play toimi tänäkään päivänä. (tai siis se toimii silloin tällöin, ihan miten sattuu mielenvikaisesti, laaturaudalla vähemmän, mutta silläkin)

 

KimmoK
Tiistaina, 19. elokuuta, 2003 - klo 12.26:   
Kuulemma Compaq raudoissa on tyyppivika joka resetoi asetuksia miten sattuu ja silloin syntyy tuo konflikti.

Kuitenkin tarvittiin Windows2000 ennenkuin tuo vika tuli esille.

Ylläpidosta sanovat että kyllä tuota konetta voi silti hyvin käyttää, joskus vain voi joutua pari, kolme, viis tai sata kertaa resetoimaan.

Laaturautaa on PC:t. Ja laatukäyttiksiä on wintoosat.

NT4:n ei ole paluuta koska sille on kunnon tuki jo loppu.

Pistän uuden paska-PC-raudan ostoon (Dell Precision jotain) ja odotan innolla uusia ongelmia vanhojen lisäksi.

 

JPQ
Tiistaina, 19. elokuuta, 2003 - klo 14.42:   
KimmoK: oliko NT4 sinusta sitten hyvä winturska ?
PS. Kerroppa meillekkin mitä kivaa uutta kummalista pulmaa löytyy.

 

Jon
Tiistaina, 19. elokuuta, 2003 - klo 14.45:   
Mikä olisi hyvä (ei shareware) rekisterin putsausohjelma?

Joskus XP miettii ja miettii ja miettii todella kauan ennenkuin sammuttaa itsensä. Mikähän siinäkin voi maksaa...

 

KimmoK
Tiistaina, 19. elokuuta, 2003 - klo 17.27:   
@JPQ

Ainakin johonkin SP:n asti NT4 oli stabiili pakkaus. Mutta hulluksihan se alkoi sekin mennä, piti alkaa viikoittain resetoimaan.
NT4:lla ei kuitenkaan ollut "rautavikoja" näissä compaq:ssa vaan kone käynnistyi kivuitta muutamassa minuutissa kun vaan räppäs virrat päälle.

@Jon
"Mikä olisi hyvä (ei shareware) rekisterin putsausohjelma? "
Käyttiksen asennusromppu. :)
Amithlonilla tai Linuxilla tulee registry kerralla kuntoon.

 

JPQ
Tiistaina, 19. elokuuta, 2003 - klo 21.12:   
KimmoK: toimiskohan myös QNX rekisterin putsauksessa ? :)

 

KimmoK
Perjantaina, 22. elokuuta, 2003 - klo 14.12:   
Pankkimaatilla paha olla
http://theinquirer.net/?article=11130

 

JPQ
Perjantaina, 22. elokuuta, 2003 - klo 15.02:   
KimmoK: sais joku kehittää noihin oman systeemin vaikka Pegasos/CommodoreOne/AmigaOne pohjaisena.:)

 

Jon
Perjantaina, 22. elokuuta, 2003 - klo 15.42:   
Jumankauta siellä on kamaa. Ensimmäistä kertaa eläissäni katsoin mitä sieltä löytyy. Kaatopaikka. Amigan ENVARC: on aika siisti röpöstys siihen verrattuna :)

Minun mielestäni tosin ohjelmat voisivat pitää kamansa omassa hakemistossaan, josta ne sitten lähtisivät pois kun ohjelma poistetaan. Tosin sinne hakemistoon voisi laittaa asennuksen yhteydessä tiedot esim. kopioiduista libraryistä, jotta ne voisi poistaa samalla (halutessaan).

 

KimmoK
Perjantaina, 22. elokuuta, 2003 - klo 17.06:   
Muistelisin että AmigaDE:ssä/intentissä oli jotain itua softien asentelussa ja käynnistelyssä. Ekös ne lähtenyt pelittään kun kamat kipattiin ihan vain johonkin sovellukselle tehtyyn hakemistoon? Softat ilmesty automaattisesti käynnistysvalikkoon. Vai kultaako aika jo tuonkin muiston...

 

Joanna
Lauantaina, 23. elokuuta, 2003 - klo 19.15:   
Wintoosasta puheenollen.. tänään aamulla jouduin ensimmäistä kertaa
yli viikkoon laittamaan sen päälle (oli yksi pakollinen homma johon
tarvitsi) ... Suurin ongelma oli että meinasin olla jo unohtanut
salasanani kun en ole sitä juurikaan Mos1.4 ilmeistymisen jälkeen
käyttänty. (nytkin se oli päällä vain pari tuntia..)

Jon: amigan envarcissa on sentään se etu että se on liki luettavissa
ja ymmärrettävissä. Vindowssin reghisty ei ole kumpaakaan niistä.
Sieltä löytyy ainakin pari/kolme paikkaa jonne kun tunkee sopivia
entryjä niiin ohjelmia käynnistyy bootissa (esim viruksia yms) ilman
että käyttäjä näkee mitään (ellei koneen hidastumista entisestään).

Seuraavana kannattaa ajaa erilaisten mainos-scriptien hävittäjä..
sieltä tullaa löytymään (vallankin jos käuttää m$ selainta tai
mailija) vaikka mitä mainos-elukaa. Olikohan sen ohjelman nimi
ad-aware tms..

 

Thoriel
Lauantaina, 23. elokuuta, 2003 - klo 22.15:   
Kun ahistaa, näytä se. Ostin näitä pari kun olivat tarjouksessa. (:

 

deeq/RNO
Sunnuntaina, 24. elokuuta, 2003 - klo 10.01:   
Noista paidoista tulikin mieleen että tämmöisiäkin löytyi:
http://www.errorwear.com/huge-amiga.html

 

JPQ
Sunnuntaina, 24. elokuuta, 2003 - klo 16.16:   
deeq/RNO: harmi kun gurut on kirkkaan punaisia.:(
Eli kun kirkkaan punaista väriä en voi sietää..

 

Jon
Sunnuntaina, 24. elokuuta, 2003 - klo 23.58:   
Joo, semmonen keltainen recoverable (tai mikä se oli) alertti vois olla lauantaikankkusessa vähän parempi kuin dead-end. Mac-pommit taitaa olla näinä päivinä hieman out.

 

KimmoK
Maanantaina, 25. elokuuta, 2003 - klo 15.37:   
ANN:
"John Block (80.225.13.233) on 25-Aug-2003 11:57:28
A friend came from austrailia with a lot of 400k pictures of her home on cd.

Using my '40 aga 34 meg 1200 and imagefx, we were zooming in, looking into display cabinets, at pictures on the wall and ornaments.

She said that no one else had been able to do that and had been worried as pcs were only showing a part of each picture.

I'm looking at pc's and someone at dell told me to do image processing i'd need a workstation!
"

- no comment -

 

JPQ
Maanantaina, 25. elokuuta, 2003 - klo 17.19:   
Jon: ööh en minä sitä vaan kun en kestä punaista kirkkaan väriä muutenkaan olen näet härkä johtuneetko siitä?. :)
vihreitäkin guruja pitäiis olla en ole nähnyt vaan koskaan. Värit on muuten kuin paprikoissa tai reagei väreissä eli jonkunlainen musta,punainen,vihreän,keltainen.
Vihreät gurut on minusta Amiga1200:sen ohje kirjassa mainittu.

 

Joanna
Keskiviikkona, 27. elokuuta, 2003 - klo 3.17:   
Täytyy tunnustaa että tänään (tai siis tiistaina) oli erittäin
mielenkiintoinen kokemus kun boottasin Win2k:n .. En tiedä onko tuo PC
tullut mustasukkaiseksi pegasokselle vai mitä mutta..

Joka tapauksessa.. sen jälkeen kun kone kysyi Salasanaa se ilmoitti
että käyttäjän asetustiedostot on rikki.. ja boottasi ilman niitä..
Eli kaikki mikä oli käyttäjäkohtaista (kuten taustakuvat työpöydän
ikonit yms olikin sitten hukassa.. Mukaanlukien noin puolet
starttemenussa olleista ohjelmista, Omat-tiedostot kansio yms
kivaa.

Siinä ihmettelin hetken aikaa.. Mitään näkyvää vikaa ei löytynyt
(virustarkistus yms meni ongelmitta läpi) eikä eventtilogeissakaan
ollut merkittäviä havaintoja. No, selvisi että oli olemassa kumminkin
Backuppi (systeemin tekemä) siitä omasta kansioista joten mitään
ihmeellistä ei ollut hukassa... Jossain siellä logikommenteissa oli
lohduttava lause (vapaa suomennos .. "systeemi on käynnistynyt
vajaasti koska tiedostoissa on virhe, seuraavalla kynnistyskerralla
yritetään automaattisesti käyttää backup:eja")..

Joten.. Rohkeasti päätin kokeilla uudelleen käynnistystä. uudelleen
salasanat yms.. ) Ja kas kummaa.. Nyt niissä asetustiedostoissa ei
ollutkaan vikaa vaan kaikki oli niinkuin pitikin.. Ellei lasketa sitä
että sotku oli aiheuttanut parin tunnin viiveen koneen käyttöön ja
jonkinmoisen luottamuksen menon (jos tuota nyt niin paljon on
ollutkaa, ehkä se on ollut vain mitääntapahtumattomuuden tuomaa
erheellistä turvallisuuden tunnetta).

 

Jupp3
Keskiviikkona, 27. elokuuta, 2003 - klo 3.35:   
Joanna:

Eikös tuon windowsin salasanan voi "kiertää" boottaamalla Windows 2000-asennusCD:llä? Vai oluko toi sitten WinXP-only feature... :)

 

miksuh
Maanantaina, 1. syyskuuta, 2003 - klo 13.01:   
Vaikka se wintööt ei mikään mun suosikki olekaan, niin vähän miettiny, että saattaa olla että pistän ekana rahaa läppäriin ja sit vasta AmigaOneen/Pegasokseen. Ennenkaikkea siinä on syynä se, että siitä olis oikeesti hyötyä koulun ja työn kannalta. Toisaalta on kyllä syynä sekin, että wintööti nyt kuitenkin on suht vakaalla pohjalla verrattuna nykysen sekoilun repimään Amigaan. Välillä tuntuu että kärsivällisyys meinaa loppua, mut ei kyl huvittas wintöötin orjaksi ryhtyä :P

 

miksuh
Maanantaina, 1. syyskuuta, 2003 - klo 13.03:   
Läppäri olis kyl ihan paikallaan tosiaan..

 

Joanna
Maanantaina, 1. syyskuuta, 2003 - klo 13.05:   
miksuh: vakaalla pohjalla siinä mielessä että on olemassa Yksi firma
ylitse muiden joka määrää kaikesta.. Totta... Valitettavasti se
sitten ei onnistu pitämään hommaa hanskassa vaan niillä on mitä
kummallisimpa kohelluksia.. Eniten niistä ärsyttää XP:n lisenssit ja
totaalinen kyvyttömyys korjata tunnettuja perusongelmia tietoturvassa.

 

miksuh
Maanantaina, 1. syyskuuta, 2003 - klo 13.47:   
Jep, ihan aiheesta nää windows byää threadit on :) Mut ei siitä pääse yli eikä ympäri et mitä pidemmälle koulullakin jo mennään ni sitä välttämättömämmäksi uusi wintööt-kone alkaa käydä.. Läppärissä töötti vielä menis, kun läppärissä on muuten niin paljon hyviä puolia. Ja kai mun on hiukka pistettävä koulua ja tulevaa uraa amiga harrastuksen edelle :|

 

KimmoK
Maanantaina, 1. syyskuuta, 2003 - klo 13.51:   
PowerBook/Ibook? :-)

Jos käy ihan sikahyväflaksi niin AOS4 ja/tai MOS pyörii semmosessa joskus.

(toisaalta x86 laptopissa vois pyöriä Amithlon tai ianakin AmigaForever...)

 

Joanna
Maanantaina, 1. syyskuuta, 2003 - klo 15.02:   
KimmoK: Aika paljon vieraan käyttiksen Ibookkin vaatii, tosin jos
niissä (kai?) toimii PPC linuxi niin ei MOS:in tekeminen pitäisi olla
mahdotonta. Se että onko hommalla esim taloudellisessa mielessä mitään
järkeä onkin sitten toinen juttu. Mukava semmoinen voisi olla toki.


Amithlonin kanssa suurin murhe lienee tuetun kannettavan löytäminen,
siis läheskään kaikki piirisarjat eivät toimi noin vain sen kanssa
joten se menee joko aika raskaaksi linuxin puukottamiseksi tai sitten
pitää kiertää monta paikaa bootti-CD:n kanssa ja kokeilla mikä olisi
toimiva. Ehkä minulla oli aikoiaan todella huono onni mukana, mutta en
onnistunut aikoinaan löytämän yhtään konetta jossa Amithlon-demo olisi
toiminut.

 

JPQ
Maanantaina, 1. syyskuuta, 2003 - klo 15.12:   
miksuh: ymmärän tunteesi jotenkin tämä amigan tilanne tuntuu tosi hattumaiselta kun PPC turbo maksaa hulluna ja AmigaOne/Pegasos maksaa hulluna.
Kaikkille jotka voi tietää: Mistäs Amithlonin saa kun kaupastahan (ainakaan eräästä) sitä ei enään saa ?

 

KimmoK
Tiistaina, 2. syyskuuta, 2003 - klo 9.41:   
http://support.microsoft.com/?kbid=102369

SUMMARY
In Microsoft Windows NT, Microsoft Golf may occasionally speed up or slow down erratically.

This problem occurs because Windows NT is a preemptive multitasking operating system.


(nauroin itseni ihan kipeäksi... moniajoa on monen laista ... joskus olisi suurta etua jos NT ei edes yrittäisi moniajaa)

@JPQ Amithlonia voisi kysyä suoraan tekijältä, mutta laillisuushärdellien takia joutunet tyytymään piraattiin... (itse voisin Amithlonia käyttää ilman tunnon tuskia, onhan minulla jo entuudestaan AO3.9 ja AOS3.5, ja Bernielle pistäisin jonkin kivan joululahjan menemään)

 

Joanna
Tiistaina, 2. syyskuuta, 2003 - klo 11.26:   
KimmoK: kannattanee huomata ettei Amithloninkaan kanssa tilanne ole
niin yksinkertainen kuin päältä näyttää.Bernia on julkaissut (tai
siis antanyt VMC:lle) updateja amithloniin ... Ihan mielenkiintoinen
luettava.

http://groups.yahoo.com/group/amithlon/message/13570


---

Nyt kun vielä joku saisi aikaan edes jonkinmoisen sovun H&P:ja
Amigaincin välille siitä hemmetin os-3.x sotkusta.

 

KimmoK
Tiistaina, 2. syyskuuta, 2003 - klo 14.19:   
amiga.com forumeilta bongattua

"Comparison..A4000T/040/30mhz/16meg vs PC win98se/1gig/256meg running pagestream (yes I have both versions)
Start to desktop Amiga 19secs, PC 2.47 mins ..."

Hassua.

 

JPQ
Tiistaina, 2. syyskuuta, 2003 - klo 16.50:   
KimmoK: eipäs tuossa ole mitäön haussua. Ei näet naurata yhtään. Ja onkos softat täysin identtiset ? kun aina AmigaOS ja Windows ei versio ei ole identtinen kuten Photogenicksen amiga versiosta puuttuu AutoContrast joka olisi kyllä kätevä. Jotkut kuvani (valokuvat) saa sillä hyvän näköisiksi tyylin napsautan sormia ja se on siinä.

 

KimmoK
Keskiviikkona, 3. syyskuuta, 2003 - klo 10.06:   
@JPQ

Tietääkseni ominaisuuksilata identtiset & yhtä tuoreet versiot on molemmille, mutta tietysti windowsissa GUI on varmasti tehty jollain M$:n skeidalla GUI builderilla.

Mutta kun siis megahertsejä on vain muutama prosentti PC:n hertseistä ja silti Amigassa softa käynnistyy 13 kertaa nopeammin, niin on se mun mielestä hassua kumminkin.

 

JPQ
Keskiviikkona, 3. syyskuuta, 2003 - klo 10.48:   
KimmoK: no siksi ei ole hassua kun tuollaiseen on tottunut. Muuten hymyilyttää itseänikin olisi kiva tietää miten suuri on exejen kokoero se olisi kiva kanssa tuossa kopensoida.

 

Frn
Keskiviikkona, 3. syyskuuta, 2003 - klo 12.43:   
No mulla kanssa työkone jähmii välillä ihan uskomattoman paljon. Parin
ohjelman takia on käytännössä pakko bootata winkkariin. On se kyllä
niin ihmeellistä, miten jo 50MHz 060 vastaa käyttäjän toimintoihin
paljon ripeämmin, Pegasoksesta nyt puhumattakaan... Voisi kai vinkua
uutta konetta, mutta kun ei nykyinenkään mikään etana pitäisi olla ja
muistiakin on "riittävästi", joten eipä taida maksaa vaivaa.
Koneessani asuu parasiitti nimeltä... no arvaatte kyllä.

 

JPQ
Keskiviikkona, 3. syyskuuta, 2003 - klo 13.03:   
FM: vingu uutta käyttistä ja/tai uusia sovelluskia.:(

 

KimmoK
Keskiviikkona, 3. syyskuuta, 2003 - klo 13.49:   
Tänään on paha päivä töissä. kaikki kusee. ja siihen päälle wielä windowsit. Läppäriin ei mennytkään virusturva-asennukset ok, 6 tunnin varmuuskopiointisession joutunen ottamaan uusiksi...

Testipaikan koneella (1ghz, W2000) kestää 15-20 sekuntia minimoida kaikki ikkunat (show desktop napilla, sovelluksia ajossa 4-5, ikkunoita näytöllä noin 10) ennen kuin pääsen työ-pöydänn ikoneihin käsiksi... 7mhz Amigalla samaan operaatioon menee 1.6 millisekuntia (tasan tarkalleen).

Saan uuden about 2.6 Ghz koneen kunhan vain kerkiän tarve-ilmoituksen kirjoittamaan... mutta ei nämä windows koneet ennenkään ole päivittämällä nopeammaksi tulleet. <- Mun vaatimaton mielipide, mutta aika laajalla kokemuksella, kuitenkin.

 

KimmoK
Keskiviikkona, 3. syyskuuta, 2003 - klo 13.50:   
"7mhz Amigalla samaan operaatioon menee 1.6 millisekuntia (tasan tarkalleen). "

Screenin vaihdolla siis.

 

allu
Keskiviikkona, 3. syyskuuta, 2003 - klo 16.18:   
>"7mhz Amigalla samaan operaatioon menee 1.6 >millisekuntia (tasan tarkalleen). "
>
>Screenin vaihdolla siis.

onkos siinä 7Mhz:n Amigassa joku 625Hz:n ruudunpäivitys taajuuteen yltävä näyttökortti? tavallisessa telkkarissa kuva vaihtuu 20ms:n välein. :)

 

Frn
Keskiviikkona, 3. syyskuuta, 2003 - klo 18.27:   
JPQ: Uutta käyttistä ei tarvitse varsinaisesti vinkua. Politiikkana
on, että winkkaria käytetään niin vähän kuin mahdollista, mieluiten
Linuxia, joka on ylläpidollekin mieluisampi vaihtoehto. Käytännössä
vaan vaihtoehtojen käyttö ei ole järkevää tai mahdollista,
valitettavasti.

 

Frn
Keskiviikkona, 3. syyskuuta, 2003 - klo 18.30:   
Jäi sana pois välistä, eli vaihtoehtojen käyttö ei ole *aina*
mahdollista jne.

 

JPQ
Keskiviikkona, 3. syyskuuta, 2003 - klo 23.47:   
Fm: mitäs muuten sitten teette ? siis pyöreästi edes. Tiedän tuon vaihtoehdottomuus pulman sama juttu kun joskus PC:lle ei ollut kait ruutukehä softia lainkaan.

 

KimmoK
Torstaina, 4. syyskuuta, 2003 - klo 8.54:   
@allu

:)

Televisio ei vaan pysy perässä mutta minkäs Amiga sille mahtaa. :)

Amigan screenin käsittelyn kykyjä kuvaa hyvin se että näytöllä voi lomittaa suuren määrän screenejä. Jokaisen screenin suikaleen alkaessa tapahtuu hyvin pitkälti screeninvaihtoa vastaavat toimenpiteet (poislukien mm. näyttötaajuuden vaihdos).

 

JPQ
Torstaina, 4. syyskuuta, 2003 - klo 9.13:   
KimmoK: olisihan se muutenkin mageeta jos tveen resoluutiio olisi vaikkapa 1440x566 eikä 768x576. Kun Super Hireskin menee yli TV:een kyvyistä ymmärtääkseni kun useimmat videomonitoritkaan ei sen kanssa tule toimeen.

 

miksuh
Torstaina, 4. syyskuuta, 2003 - klo 14.00:   
Hah kun yritin käynnistää IE:tä just täs koululla Win2k:ssa ni sano ensin: "ei oo tarpeeks resursseja vapaana ohjelman käynnistämiseksi" "käynnistä tietokone uudelleen" tjsp. Sit ku yritin restartata ni sano "sinulla ei ole tarpeeksi oikkia tietokoneen uudelleen käynnistämiseen tai sammuttamiseen" :D Raah...
Noh vedin sit kylmästi virtaset pois koneesta, käy se tietty noinki :)

 

JPQ
Torstaina, 4. syyskuuta, 2003 - klo 14.21:   
miksuh: En tiedä mitä tuohon pitäisi sanoa paitsi se joka tuli ekana mieleen sitä en viitsi tänne kirjoittaa kun täällä ei viitsi kiroilla.

 

Thoriel
Torstaina, 4. syyskuuta, 2003 - klo 16.39:   
"Voihan Windows"? Kirosana tuokin. (:

Viimeisimpiä tai ainakin sitkeimpiä IE:n kaappajia on muuten http://www.surferbar.com/ - näitä on töissä poisteltu jo tusinasta koneesta... Muiluttaa itsensä rekisterin ja kansioiden uumeniin, muuttelee kotisivut ja hakutoiminnot yms yms, eikä lähde kuin kirveellä irki. Onneksi kotona ei tarvitse IE:stä kärsiä.

 

KimmoK
Lauantaina, 6. syyskuuta, 2003 - klo 11.25:   
Nykii-nykii...

Kunnon käyttiksissä ei hiiren osoitin nyi vaikka kuormitus olisi kuinka paha.

Eikä äsken ollut edes kuormitusta, mutta osoitin oli horkkatautinen jos IE:n ikkuna oli aktiivinen...

 

Joanna
Lauantaina, 6. syyskuuta, 2003 - klo 12.15:   
Se mikä arsyttää on että esim joku levyIO:ta tekevä ohjelma
(virustarkastus tai vaikkapa P2P levynjako) onnistuu aiheuttamaan sen
että kaikki käyttöön tarvittava swappaantyy levylle. kun yrittää
vaikka valita menuja niin joka rivin välissä kiintolevyltä pitää hakea
takaisin dataa että voi näyttää näytöllä jotain. Tekee käyttämisestä
aika mahdotonta vaikkei kone olisi edes kaatumassa tms.

Noh .. toisaalta tuossa lohduttaa se että kunhan saadaan 64 bittiset
koneet niissä on niin paljon muistiavaruutta että on ehkä mahdollista
(rahojen salliesssa Ramien oston) omistaa niin paljon muistia ettei se
mene swapille tuommoisten takia. Ehkä joka mahdollista luopua
kintolevy-swapista kokonaan :)

 

KimmoK
Lauantaina, 6. syyskuuta, 2003 - klo 13.45:   
Ääähh. Jatkuvasti käy niin että Windows missaa hiiren painalluksen tai vapautuksen ja osoitin jää jumiin esimerkiksi pystyvierityspalkkiin...

Ja kämpillä on nykyisin w2000 itkee jokaisessa buutissa ettei se saa jotain serveriä käynnistettyä .... mitä ihmeen servereitä, en minä sinne sellaisia ole asennellut ... (ei oo virustappajan mukaan kyseessä virus)

 

JPQ
Lauantaina, 6. syyskuuta, 2003 - klo 17.30:   
KimmoK: tuosta tuli mieleen amiga pulmani kun painan joskus oikeaa tai vasen hiiren nappia niin se jää ns. softapohjaan tai rautapohjaan eli jotain mätää on jossain eikä nyky hiiri ole ainoa jolla on tuota ollut eli jossain muualle lienee vika. Resetin jälkeen kaikki on ok. Ja hiiren koneesta irroituskaan ei pulmaa ratkaise.
PS. Apua saa antaa ja toisaalta pitää antaa...
Konehan on: Amiga1200

 

KimmoK
Keskiviikkona, 10. syyskuuta, 2003 - klo 10.37:   
taas M$ on virusten apuna

 

tnt
Keskiviikkona, 10. syyskuuta, 2003 - klo 13.41:   
Onko muilla virusmurheita? Jouduin asentamaan XP:n uudestaan, kun mikkään ei toiminut, ja päivitin samantien M$:n sivuilta kaikki paketit. Sittenpä rupesi kone kaatuilemaan, joku fucking wöyhötyksen sisäinen osa tuuskahteli kyr... eiku kyyskähteli turvalleen ja pakotti koneen käynnistymään uudestaan jatkuvasti. Niinpä tietysti, palomuuri ja virusproggis asentamatta päivittämään, ja MS-blast koneessa. Olipa kiva asentaa virustorjunta 30 sekunnin pätkissä...
Nyt, 1 vrk asennuksen jälkeen MS-blast käynyt koputtelemassa 33 kertaa. Taidanpa siirtyä taas Linuxiin ja jättää vaimon kiukuttelemaan tuon porsaan kanssa.

 

Ibe U
Keskiviikkona, 10. syyskuuta, 2003 - klo 20.10:   
käynnistä valikko -> ohjaus paneeli -> valvonta työkalut -> palvelut -> etäproseduurikutsu kaksois napautus -> palauttaminen välilehti ja ensimmäinen epäonnistuminen muutetaan käynnistä uudelleen -> ei toimenpiteitä

Sama loppuihinkin jos haluaa olla rauhassa.


KimmoK: Mikä palvelu on kyseessä?

 

KimmoK
Perjantaina, 12. syyskuuta, 2003 - klo 11.05:   
Ibe U: pitääpä ottaa serveriprosessin nimi talteen kun se seuraavan kerran herjaa (ei ole muutamaan päivään herjannut mitään)

Pistin tilaukseen työpaikalle uuden koneen.
Processor: P4 2.66GHz 512k L2 cache
Chipset: Intel i845G 533MHz FSB
Memory: 512MB (1x512 Dimm) DDR (DDR266)
Memory slots: 2 slots 1 free. Max. 2GB
Graphics controller: Ati Radeon 7500
Video memory: 32MB DDR
Hard disk: 40GB ATA100 (7200rpm)
...

Saapa nähdä väheneekö windows itkuni. :)

(enpä usko, ei nää ennenkään ole vaihtamalla parantuneet ... tai ehkä ongelmat vaihtuu mutta niiden summa on sama)

 

KimmoK
Tiistaina, 16. syyskuuta, 2003 - klo 23.37:   
karseeta...

Tänään on kotikone ollut kuin mielenvikainen, jokaisen buutin yhteydessä joku tinyftp yrittää lähettää jotain inet.fi:n suuntaan ... näytön nappulat ei toteuta hiiren klikkailuja ja virustappaja feilaa virustietokannan päivityksessä.

Jotain skeidaa kolisee palomuuriin vähäns väliä (punainen nuoli vilahtelee sen ikonissa), mutta palomuurin logiin ei jää mitään jälkiä.


Positiivista tänään on ollut se että uutisissa toitotetaan että tietokoneongelmat hukkaa keskimäärin 3 tuntia per viikko per työntekijä, siis viimeinkin asiasta puhutaan julkisuudessakin.

Väitänpä että ongelmat on about 90% Gatesin poikain syytä. Vielä jos joku laskee kuinka paljon menee aikaa sellaiseen "tiimalasin seurantaan" jota ei eseim. Amigassa tapahdu koskaan. Sekin aika on varmaan tunneissa laskettavissa, viikossa, jos täysipäiväisesti windowsia joutuu käyttämään.

 

KimmoK
Keskiviikkona, 17. syyskuuta, 2003 - klo 10.50:   
Luulenpa että kaikissa laitteissa joissa on windows on ongelmia enemmän kuin missään kilpailevissa tuotteissa. Oli sitten kyseessä pelikonsoli ( XBOX & automaattipäivitykset ), tietokone tai kännykkä...

 

KimmoK
Keskiviikkona, 17. syyskuuta, 2003 - klo 13.17:   
Eilen kotiPC palautui taas toimivaksi muutaman buuttailun jälkeen.

muttah...

Pikkutunneilla naputtelin sängyllä työpaikan läppärillä muistiota... olin sen siirtänyt levykkeellä pöytäkoneestani läppäriin ja enpä hoksannut ottaa siitä kopiota sinne läppärin kovalevylle... no jossain vaiheessa yöllä oli läppäri päättänyt sammuttaa itsensä unitilasta ja kun aamulla aloin jatkamaan muistion editointia, läppäri vuoron perään tuummaa levykkeestä että se on unfformatted ja että haluanko formatoida sen nyt... tai sitten se ei huomaa levykettä ollenkaan.

 

JPQ
Keskiviikkona, 17. syyskuuta, 2003 - klo 13.18:   
KimmoK: sanoisin 99%. Ja toiseksi harmittaa tuo tuhlaus siksi kun vaihtoehtojakin olisi.

 

KimmoK
Keskiviikkona, 17. syyskuuta, 2003 - klo 13.25:   
edelliseen postaukseeni ... läppäri on raiskannut levykkeen tiedostojärjestelmän rikki (normaalisti olen nuo ns. rikkinäiset levykkeet saanut luettua Amigalla), sinne män muistiinpanot. (onneksi kattoristikkojaon CAD kuvat yms. olin muistanut kopioida talteen)


Ärsyttää kun töissä pusketaan vähän väliä verkon kautta joatin laastareita koneeseen M$ turvallisuusaukkojen tilkitsemiseksi. Hommasta on tullut nyt jokaviikkoinen. Ja näkyy esim läppärin virransäästösäädöt menevän munilleen siinä sivussa. ... ja mistähän löytyy "tapa levyke" -täppä....

 

Ibe U
Torstaina, 18. syyskuuta, 2003 - klo 1.45:   
Jaapa tavallaa ne turvallisuus ongelmat ei oo microsoftin vaan kxxxpäisten tyyppien jotka etsii niitä puhtaasti kiusanteko mielessä.

Ne ei oo ees perinteisiä rikollisia koska ne ei käytännössä voi tavoitella omaa hyötyä.

 

miksuh
Torstaina, 18. syyskuuta, 2003 - klo 11.51:   
Ibe U: No toisaallta niistä hyökkijöistä on hyötyä, kun ne löytää paljon enemmän bukeja ja turvareikiä kun mitä laiskat microsoftin työntekijät :) MS:n pitäs palkata noita kräkketreitä töihin ja antaa omille tyypeille kenkää.

 

Ibe U
Torstaina, 18. syyskuuta, 2003 - klo 13.56:   
Tule meille töihin, rikollinen mielen laatu eduksi.

Vai ????

 

Jon
Torstaina, 18. syyskuuta, 2003 - klo 15.45:   
Rikollisuus työllistää. Miettikää nyt virus- ja tietoturvafirmojakin. (ei, en ole rikollisten puolella)

 

Ibe U
Torstaina, 18. syyskuuta, 2003 - klo 17.11:   
Kaikkein helpointahan olisi kun ei tarviis palomuuria, virusturvia, tms. resursseja syömässä.

Menis kaverille kylään vois vetää net use komennolla omalta koneelta tavaraa, vois pitää sähköpostiohjelmassa esikatseluruudun päällä.

 

Jon
Torstaina, 18. syyskuuta, 2003 - klo 19.28:   
Ibe U: hei, tuo kuulostaa tutulta...ei mutta sellaista se onkin Amigalla :)

Ja olen kyllä toisaalta sitä mieltä, että turvaongelmat ovat Microsoftin, koska heidän softissaan ne reiät ovat. En nyt sano etteikö niitä olisi muualla, mutta ongelma on kyllä tiedostettu jo (???) MS-leirissäkin (Tietoviikko).

 

JPQ
Torstaina, 18. syyskuuta, 2003 - klo 23.34:   
Jon&Muut samaa mieltä olevat: kyllä ne microsoftin on siitä jos on eri mieltä niin on väärässä olen tätä mieltä enkä jousta mielipiteestäni.
Eri mieltä olevat: Ja te eri mieltä olevat käyttäkäähän järkeänne.

 

Ibe U
Perjantaina, 19. syyskuuta, 2003 - klo 0.53:   
Jon: Joo amigalla se on sellaista, 90% siksi että amiga ei kiinnosta virusten tekijöitä, mulla ei ole koskaan ollut virusta amigassa. Varmaan osaks siksi et amigassa ei oo integroituja verkkotoimintoja, sähköposti ohjelmia,,, jotka olisivat monille tuttuja.

JPQ: Microsoftin ne on mut pitäis nähdä se toinen puolikin miljardiin ihmiseen mahtuu monta hullua.

PC:kin olis ihan eri kone jos virustutkat vois jättää pois. Mut se edellyttäis makrojen tms poistamista Office tuotteista, yms muuta, eli en sano et kaikki virukset on makro viruksia.

 

miksuh
Perjantaina, 19. syyskuuta, 2003 - klo 12.55:   
Ibe U: Viruksia on muitakin kun sähköpostin tai muutenkin netin kautta leviäviä :) Ítseasiassa mua ihmetyttää se, että nykyään ei puhuta kun vaan noista netin kautta leviävistä, tosin ne on varmasti yleisimpiä nykyään. Mutta tuskin ne perinteiset virukset on mitenkään sukuppuuttoon kuollut.

Amigalle oli aikanaan ihan sairaasti viruksia, nykyään ne on pitkälti kadonnu, koska monet niistä toimi vain vanhemmilla AmigaOS versioilla ja/tai koneilla. Ihmiset myös oppi tarkistamaan ohjelmat virusten varalta. Ja eipä niitä viruskoodareitakaan varmasti Amigalle hirveästi ole, mut kyllä niitäkin vielä on muuten esim tota Amiga virus help tiimiä tuskin enää olis.

 

JPQ
Perjantaina, 19. syyskuuta, 2003 - klo 13.56:   
Ibe U: no niin mahtuu jo 1000 ihmiseen monta hullua ja muutama vaarallinen hullu. Plus parit idiootit ja parit älyköt. Ja pari tylsää tyyppiä.:(

 

KimmoK
Tiistaina, 23. syyskuuta, 2003 - klo 23.00:   
"ohjelma svchost.exe on aiheuttanut virheitä. Windows sulkee sen.
Ohjelma on käynnistettävä uudestaan."

Mikä ihmeen svchost kaatuu win2000 buutissa??

Ja tuon jälkeen esim IE ei suostu avaamaan ali-/tytärikkunoita...

Uuden resetin paikka. ... ja eikun hetkeksi jääkaapille.

 

jansa
Keskiviikkona, 24. syyskuuta, 2003 - klo 8.53:   
KimmoK: Kyseessä on viruksen aikaansaannos. Netistä löytyy lisää tietoa. Kannattaa ilman muuta ainakin asentaa Microsoftin patchi. (jos oikein muistan, niin virus ei välttämättä ole sinun koneellasi, vaan viruksen saastuttama kone yrittää ottaa yhteyttä sinun koneeseesi, joka aiheuttaa tuon errorin)

 

Jon
Keskiviikkona, 24. syyskuuta, 2003 - klo 9.29:   
Mistä saisi tietoa noista Windowsin prosesseista (nimet yms)? Ärsyttää kun ei tiedä mitä kaikkea sontaa tuolla muistissa pyörii.

 

Esa Haapaniemi
Keskiviikkona, 24. syyskuuta, 2003 - klo 11.35:   
Jon: Yksi hyvä apuohjelma PuuCeen sielunelämään on SpyBots, jolla voi tarkistaa koneessa olevien ohjelmien "nuuskimisominaisuuksia". Näyttäisi Securen paketeissa olevan varsin paljon tällaisia.

 

Jon
Keskiviikkona, 24. syyskuuta, 2003 - klo 13.38:   
Esa: mites se vertaantuu AdAwareen?

 

Ibe U
Keskiviikkona, 24. syyskuuta, 2003 - klo 15.03:   
Svchost on ongelmat ovat viruksen aikaan saannoksia.

Tee näin controll paneelista administrative tools ja sieltä services.

Sieltä remote procedure call kaksois klikkaus ja recovery välilehdeltä reststart service kaikkiin.

Näin saat pidettyä internet yhteyden huolimatta viruksesta ja pystyt päivittämään koneen ja poistmaan viruksen.

Prosesseista voit katso mikä versio msblatista on kyseessä.

On olemassa myös samalla tavalla leviävä "anti virus" joka poistaa msblastin mutta aiheuttaa ongelmia mikäli koneen kieli ei ole korea, kiina tai englanti.

;-O

 

KimmoK
Torstaina, 25. syyskuuta, 2003 - klo 9.28:   
Ei sen pitäisi olla virus koska uusimmat virustappajat eivät sitä havaitse.

Mutta se että joku kolkuttelee mun wintous laatikon tietoturva-aukkoa kuulostaa todennäköiseltä...

(olen hieman arkana hakemaan mikkisoftan päivityksiä ... toisaalta siksi että minulla ei ehkä ole ihan rekisteröityjä nuo wintööt softat ... ja toisaalta siksi että ei ole luottamusta siihen että ongelmat M$ korjuilla vähenisi, eli joten kuten toimivaa wintousromua ei paranis "korjailla".... mutta kaipa tuo yksi laastari pitää hakea...
Meillä on muuten töissä tähdennetty sitä että mitään ohjelmistopäivityksiä ei saa ladata M$:lta.)

 

KimmoK
Torstaina, 25. syyskuuta, 2003 - klo 9.37:   
Ennen oli "(only) Amiga makes it possible".
Nyt "only Microsoft makes it possible".
http://www.f-secure.fi/v-descs/swen.shtml

Voi käyttäjäparkoja....

 

jansa
Torstaina, 25. syyskuuta, 2003 - klo 9.42:   
KimmoK: Itselläni oli siis tuo sama ongelma tuossa muutama viikko takaperin, jolloin virukset riehuivat kuin viimeistä päivää. Ihan varmasti omassa koneessani ei ollut virusta ja silti tuota erroria ilmestyi. Netistä sitten löytyi tuosta tietoa ja siellä tosiaan seliteltiin siihen malliin, että saastuneet koneet yrittävät ottaa yhteyttä omaan koneeseeni (meni vielä jotenkin siihen malliin, että virus arvaa kohdekoneen käyttiksen, todari, että arvaus on xp oli luokkaa 80% ja win2000 luokkaa 20%. jos sulla on win2000 ja virus arvaa väärin eli xp:n, niin svchost pamahtaa).

Ongelma ratkesi kun haki mikkisoftalta tietoturvapäivityksen, jolla ton(kin) reiän sai windowsista paikattua.

 

KimmoK
Torstaina, 25. syyskuuta, 2003 - klo 14.21:   
mitenköhän on mahdollista että se svchost:n kaatava pommi pääsee käyttämäni palomuurin läpi... (Kerio personall firewall)

 

Jon
Torstaina, 25. syyskuuta, 2003 - klo 22.31:   
Jeps. Aamulla asensin ihan ikioman XP:n ensimmäiseen pc-koneeseeni(!). Nyt illalla tuli jo ensimmäinen kriisi eteen kun olin saanut ajurit ja pätsit asennettua, ja ajattelin alkaa ohjelmia laittamaan koneelle.

Asensin F-Securen virussoftan huonoista kokemuksistani huolimatta - ja entinen ongelma toistui taas. Konetta ei saa käyntiin vaan se jumiutuu totaalisesti ja saattaa valittaa jotain että "can't open backweb.dll".

Siinä vaiheessa halkesi otsasuoni ja vitutuksen lomassa aloin suosiolla kaivamaan XP-romppua esiin. Olen sen verran ummikko tuon Windowsin kanssa, etten muuta keinoa keksinyt. En löytänyt mitään boottausvaihtoehtojakaan (safe-boot yms).

Pääsin rompulta korjauskonsoliin, mutta sekään ei näyttänyt lupaavalta koska pääsy eri hakemistoihin oli estetty. Olin luopumassa jo toivosta korjauksen suhteen kun huomasin viattoman näköisen listsvc-komennon, joka iloisesti tulosteli mm. vajaa kymmenen kappaletta F-Securen servicejä. Annoin kaikille kenkää ja hoplaa - XP boottaa taas.

Siis onko a) F-Securen tuote täysi susi b) minä huonotuurinen tunari c) molempia?

PS. Nortoni pelaa työkoneessa hyvin.

 

Jon
Torstaina, 25. syyskuuta, 2003 - klo 22.35:   
Mitä nämä ovat:

LSA Shell
svchost
spoolsv
ctfmon
csrss
smss
realsched (Real Player?)
msmsgs
carpserv
SAgent2

...kiva jos joku osaa kertoa :)

 

Joanna
Perjantaina, 26. syyskuuta, 2003 - klo 1.53:   
Jon: Wintoosa-asennuksen parussaantö #1 .. Google apuun.

Eli jos PC:ssä on joku mystine exce, biffi tai joku muu niin katsomaan
googlella mitä sen nimisestä sanotaan eri sivuilla. Aika monet niistä
saa huoletta poistaa (sammuttaa) mutta osaan kajoamienn luultavasti
aiheuttaa koneen sekoamisen asennuskuntoon

Tietenkin viisaana ET käytä sitä vastaasennettua konetta ja sen IE:tä
tähän koska sillä aikaa kun surffaat netissä joku kumminkin jo
tartuttaa sen kautta (tai muuten) koneeseesi pöpön vaan menet jollain
suunnilleen turvallisella koneella (amiga, linuxi tms) ..

 

jansa
Perjantaina, 26. syyskuuta, 2003 - klo 9.55:   
Jon: Itse käytän tuota F-Securen antivirusta ja ongelmia ei ole esiintynyt. Käyttiksenä tosin on Win2000. Erityisesti tuo backweb on minusta ihan kätsy.

 

Jon
Perjantaina, 26. syyskuuta, 2003 - klo 11.04:   
Jansa, mulla on jo toinen kone jonka kanssa ilmenee ongelmia XP:llä. Ehkä pitäisi kysyä F-Securen päästä ongelmasta.

Tai ehkä hankin Nortonin kun se on osoittautunut toimivaksi. Tuo FSAV jumiuttaa mulla koneet tosi ikävästi :(

 

MarkoS
Perjantaina, 26. syyskuuta, 2003 - klo 17.38:   
Sellainen asia on pidemmän aikaa kyrsinyt Windowssia käyttäessä, että tiedostoja ja kansioita kopioidessa tai poistaessa operaatio keskeytyy, jos vastaan tulee tiedosto, jota ei voi kopioida tai poistaa. Erityisen ärsyttävää tämä on isompia kokonaisuuksia kopioidessa, kun tarvitsee kansio kansiolta tarkistaa mikä tuli kopioitua ja mikä ei.

Amigalla ei ole muistaakseni vastaavaa tilannetta tullut vastaan, eikä minulla ole nyt Amigaa käden ulottuvilla, että voisin testata. Siksi siis kysymys, että suorittaako Amiga operaation loppuu ja sitten ilmoittaa, mitä tiedostoja ei pystynyt kopioimaan tai poistamaan? Entäs muut käyttikset?

 

Jon
Perjantaina, 26. syyskuuta, 2003 - klo 18.18:   
Ainakin FileMaster hanskaa yksittäiset epäonnistumiset.

 

Anu Seilonen
Perjantaina, 10. lokakuuta, 2003 - klo 18.39:   
Tu(r)skahdellaan taas uuteen ketjuun.