Mikä pännii

Saku-foorumi » Vapaa sana » Viestit 2003 » Viestit 09/2003 » Mikä pännii « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Hz
Keskiviikkona, 30. heinäkuuta, 2003 - klo 12.43:   
Minua ottaa päähän tänään kaikki vai johtuuko se tästä kuumuudesta,
keuhkotulehduksestani vai äsken juomastani kiinalaisesta teestä jossa oli sieniä ???
Mut mikä teitä tänään ottaa päähän?

 

Wizor
Keskiviikkona, 30. heinäkuuta, 2003 - klo 12.54:   
Tällä hetkellä ehkä eniten tämä mikronik/infinitivin näppisadapteri mikä välillä menee ihan juntturaan ja muka jää joku näppäin repeatilla päälle.

ja toiseksi pännii pohjavesien mataluus.Vantaan paras uimapaikka on sen takia lähes täysin vedetön ja ku(u)sijärvi ei ole mikään vaihtoehto.

Täältä tähän. :) Lämmintä kesää.

 

JPQ
Keskiviikkona, 30. heinäkuuta, 2003 - klo 12.55:   
Hz: joitko tuollaista tosiaan ? ja epäilen noista kaikkia.
Minua pännii amigani takkuaminen johon en järkisyitä ole löytämnyt. Eilen kaatui ensiksi YAM sitten Workbench. ja edellisenä päivä oli kanssa softia jotka peräjälkeen samalla bootilla kaatuivat.:(
Vieläpä kun normaalisti vakaimpia softia ja pännii myös hel"l"teet. Plus joskus Amiga boottaa mustaan ruutuun jonka synkit on samat kun MS-DOSin tekstitilassa.

 

Jon
Keskiviikkona, 30. heinäkuuta, 2003 - klo 14.36:   
Kuumuus. Olisi kai pitänyt ottaa lomaa. Mutta kämpillä on varmaan 30 celsiusta myös.

 

miksuh
Keskiviikkona, 30. heinäkuuta, 2003 - klo 14.41:   
Wizor: Vedetön ? No sit se uimapaikka ei joko ole alunalkaen kovin iso tai sit vantaalla ollu vielä kuumempi kun espoossa :)

 

miksuh
Keskiviikkona, 30. heinäkuuta, 2003 - klo 14.43:   
Mua pännii se, että oli kaikki sortsit likasena pyykkikorissa ja joutu laittaa pitkät housut jalkaa, ja kohta joutuu menee tonne ulos helteesee :) :P Kyl täällä atk-luokassa on viileetä mut...

 

Joanna
Keskiviikkona, 30. heinäkuuta, 2003 - klo 15.12:   
Hz: Helteet, Jyväskylässä ollut (eiliseen mennessä) virallisen mittauksen 18 hellepäivää heinäkuussa ja tämä ja huominen päälle. Lisäksi ainakin minuilla nuo ukonilmat aiheuttaa päänsärkyä. Tuohon kun sotketaan sekaan nuonosti nuikuttuja öitä yms.. niin siinähän sitä on..

 

Tommi
Keskiviikkona, 30. heinäkuuta, 2003 - klo 15.12:   
no nää vadun helteet... ku duunissa...

 

Markus
Keskiviikkona, 30. heinäkuuta, 2003 - klo 16.18:   
Minua pännii (tämä on kyllä understatement) yläpuolellani asuva häirikkö. Hän ei vastaa puhelimeen, ei avaa ovea, ei ole reagoinut isännöitsijän kirjallisiin soittopyyntöihin... Olen tehnyt ko. henkilöstä rikosilmoituksen ja jos poliisitutkinnassa näyttö riittää syylliseksi toteamiseen, niin tulen vaatimaan häneltä mm. korvauksia henkisistä kärsimyksistä. Lakimieheni mukaan näissä jutuissa lähdetään yleensä hakemaan noin 1600 euroa, mistä saadaan mahdollisesti pieni osa jos saadaan ylipäätään mitään... Aion myös vaatia, että hän korvaa kaikki kulut, mitä minulle on tullut uuden asunnon hankkimisesta.

Aluksi ajattelin, että minua ei jumalauta mikään häirikkö aja kodistani, mutta kun tähän ******* (tässä vaiheessa varon kuvailemasta häntä millään erityisillä adjektiiveilla) ei saa puheyhteyttä, viranomaisten kohdalla asian käsittely on todella hidasta jne., niin tulin siihen tulokseen, että koska en pysty keskittymään mihinkään tuottavaan tekemiseen tämän henkilön vuoksi (en myöskään silloin, kun mitään häirintää ei ole) ja häädön hankkiminen on erittäin vaikeaa (lakimiehen mukaan Turussa on käytäntönä se, että yhden asukkaan vaatimuksesta/valituksesta ei asukasta koskaan häädetä) ja mahdollisesti henkilö saa rangaistuksena poliisitutkimuksesta sakot ja taloyhtiöltä varoituksen/whatever, mutta pystyy jatkaa asumistaan, jolloin eläisin ilman häirintääkin kuitenkin jatkuvan ärsytyksen alaisena, niin päätin muuttaa pois. Tänään on uusi vuokrasopimus allekirjoitettu ja vanha irtisanottu.

Vaikka tilanne täällä olisi rauhoittunut vuoden loppuun mennessä, olisi syyslukukausi mennyt luultavasti pieleen/hukkaan, ja kevätlukukauden kurssit ovat jatkoa syylukukauden kursseille, joten sekin olisi mennyt hukkaan, jolloin hukkaan olisi mennyt kokonainen vuosi, joten todellakin tulin siihen tulokseen, että ei kannata jääräpäisesti pitää tässä tilanteessa tästä asunnosta kiinni, vaan muuttaa pois...

Kuuma on. Keskipäivän tienoilla kaupungilla kärpäset ja hieman isommat hyönteisetkin näyttivät olevan pyörryksissä helteestä, kun lensivät suoraan päin ihmisiä törmäilemällä ja kun niitä hieman huitaisi, ne tippuivat maahan pökerryksissä (sen sijaan että normaaliin tapaansa lentäisivät pois). On tämä kovaa, kun hyönteisetkään eivät kestä tätä hellettä...

 

deeq/RNO
Keskiviikkona, 30. heinäkuuta, 2003 - klo 16.18:   
Helteet ei pänni pätkääkään koska talvella ehtii palelemaan ihan tarpeeksi.
Hiki lentää pieninä suihkuina otsasta niin paljon että voisi toimia sadettimena jossain puutarhassa :)

 

Wizor
Keskiviikkona, 30. heinäkuuta, 2003 - klo 16.37:   
miksuh: No se oli semmonen hieno pohjavesilampi hiekkamontussa metsän keskellä. Kaksi saarta ja paljon tilaa uida.

Miksi te valitatte helteistä? Mukavan lämmintä suomessa kerrankin ja kohta on taas p***a talvi ja kylmää edessä taas kahdeksan kuukautta. ah...kasvihuone ilmiö come sooon :)

 

itix
Keskiviikkona, 30. heinäkuuta, 2003 - klo 17.38:   
Suomessa ei voi koskaan olla liian kuuma :) Talvella on kuitenkin se -30C kymmenen viikkoa putkeen - parin viikon pikkuhelle ei ole mitään.

 

miksuh
Keskiviikkona, 30. heinäkuuta, 2003 - klo 20.30:   
Asiasta voi olla montaa mieltä, mutta mä jossainmäärin uskon et tää ihan oikeesti liittyy ainakin osittain siihen kasvihuoneilmiöön...
Eli eiköhä tämmösiä kesiä saada vielä paljon lisää :) Suomalaisittain toi on periaatteessa kiva, kuka ei pitäs helteestä enempi kun pakkasesta ? :) Mut toisaalta nyt on ollu jo kaks kesää iha saakelin kuivia. Uutisissa on ollu juttua, että ukkosia ympäri maata jne. mutta ainakaan pk-seudulla on tuskin yhtään satanu niiden alkukesän sateidn jälkkee... Eikä ukkosta kyl ole pahemmin näkyny sen jälkee kun mun amiga hajos... Koko eurooppa kärsii kuivuudesta, toiko on tulevaisuus voi vaan miettiäö...

Mut ainakin näin lyhyelölä aikavälillkä täöä helle on kivaa :) Meinaa läkährtyä, mutta onneks on kaks järveä iha vieressä ni ei haittaa :)

 

JPQ
Torstaina, 31. heinäkuuta, 2003 - klo 2.08:   
Minua häritsee terveyis syistä helteet ja ai niin pännii minuakin näppis adapteri.

 

Jon
Torstaina, 31. heinäkuuta, 2003 - klo 9.50:   
No nämä helteet ovat jatkuneet jo kauemmin kuin pari viikkoa ja kun kämpillä ja duunissa on ~30 astetta lämmintä koko ajan niin ei ole kovin hauskaa.

Valittaminenhan itsessään on syvältä, mutta juuri tuon ison lämpötilavaihtelun takia täällä Suomessa ei totu mihinkään.

Helteillä ei pysty tekemään mitään muuta järkevää kuin uimaan tai olemaan suihkussa :)

Toisekseen ottaa päähän nuo Oulun maatalousnäyttelyt. Hirveä mökä ja ölinä jatkunut jo viikon ja tänään ne vasta avataan! Doh. (asun vieressä)

 

JPQ
Torstaina, 31. heinäkuuta, 2003 - klo 12.00:   
Jon: no kyllä järkevämpääkin löytyy eli täällä ei pysty kuin nukkumaan.
Ja arvatenkin näyttelyt ärsyttää.

 

miksuh
Torstaina, 31. heinäkuuta, 2003 - klo 14.29:   
No uiminen on kyl järkevämpää kun nukkuminen :) vesi viilentää ja virkistää kivasti. Sisällä ei voi ees olla tämmösillä helteillä, Sisällä kun tuntuu olevan vaan kuumempi kun ulkona.

 

Jon
Torstaina, 31. heinäkuuta, 2003 - klo 16.52:   
Eikä nukkua voi kun on niin kuuma. Pääkin tulee kipeäksi helposti ja ilma on huonoa..."Kuolema kuittaa univelat" ;)

Ulkona vaihtuu ilma eli ei ole niin tukalaa.

 

JPQ
Torstaina, 31. heinäkuuta, 2003 - klo 19.39:   
miksuh: lähinpään rantaan tai uimahalliin on liian pitkä matka plus en osaa uida.
JOn: voihan minä en muuhun pystykkään. Oikeassa olet.

 

JPQ
Torstaina, 31. heinäkuuta, 2003 - klo 19.41:   
No sekin pännii jotkut myy just nyt kivoja juttuja.

 

Penquin
Torstaina, 31. heinäkuuta, 2003 - klo 20.11:   
Mua vituttaa erityisesti se, että töissä on kaikki päin peetä lisäks kokoajan on järjettömän kuuma. Tietokoneesta on näytönohjain paskana, väsyttää ja kalja loppu. eikä telkustakaa tuu mitää järkevää.

 

Markus
Torstaina, 31. heinäkuuta, 2003 - klo 21.00:   
Näillä kuumilla ilmoilla muuten iso monitori lämmittää asuntoa lisäksi varsin kivasti. :) Jos on aamulla laittanut monitorin päälle ja se on ollut päällä melkein koko päivän, niin yöllä se onkin jo varsin kuuma -- ja niin on asuntokin! :) Sitten kun keittää perunoita, niin kiehumisaikana asunnon lämpötila jälleen hieman nousee... :) Kun lähtee ilmastoimattomalla bussilla kaupungille, niin sinne päästyä hiki virtaa pitkin selkää ja otsaa. Siinä vaiheessa, kun tulee bussilla takaisin, ei voi enää nojata ollenkaan kuumiin penkkeihin ja kun lopulta astuu tukalasta bussista hiestä läpimärän paidan ja sortsien kanssa ulos ja sitten viielä iltatuuli puhaltaa, niin paita liimautuu hiestä märkään selkään kiinni... Täällä muuten yhdessä pienessä kahvilassa (vai olikohan se hampurilaisbaari?) lukee ikkunassa "Hei! Meillä on ilmastointi, tule vilvoittelemaan!". :)

 

itix
Perjantaina, 1. elokuuta, 2003 - klo 1.42:   
Hehe.. käypä kaupassa jossa on ilmastointi. Kun menee sisään tuntee jäätyvänsä ja kun tulee ulos olo on kuin saunassa :)

Ja mullakin asunnon sisälämpötila ties kuinka monetta viikkoa putkeen +31°C. Yötä päivää siis.

 

Joanna
Perjantaina, 1. elokuuta, 2003 - klo 2.16:   
Kun ulkona ei olisi noin paljon itikoita ja muita pöttiäisiä niin siirtyisi sinne nukkuun.. EI näitä sisätiloja saa millään viileäksi ..

 

JPQ
Perjantaina, 1. elokuuta, 2003 - klo 4.16:   
itix: missä päin tuo onnistuu ? siis tuo lämpötila juttu.

 

miksuh
Perjantaina, 1. elokuuta, 2003 - klo 13.25:   
JPQ: Helposti se asunnon lämpötila tommoseksi noudsee, mun kämpässä oli nyt tänää aamupäivällä lämmintä 38°C :P

Katossa pyörii 24h/vuorokaus semmonen "tropiikkituuletin", eli iso propelli missä on sitten lamput samassa, mutta edes se ei juuri viilennä kämppää ja öisinkään lämpötila ei ole pahemmin ton 31°C alle pudonnut. Tosin mulla asiaa pahentaa se, että kämppä on 6. kerroksessa ja ikkuna on länteen, eli aurinko paistaa suoraan sisään koko iltapäivän ja illan.

Viimeset pari kolme viikkoa on joutunu nukkumaan paljaalla lattialla suoraan sen tuulettimen alla, kun muuten ollu aivan liian kuuma nukkumiseen.
Melkeen toivoisi, että olisi semmonen kerrostalojen perus muovimattolattia. Puuparketti kun varaa lämpöä vähän turhan hyvin..

 

Markus
Perjantaina, 1. elokuuta, 2003 - klo 13.57:   
Tuossa kun kävin kaupassa, niin kaupan lämpömittari ulkona näytti 32 astetta, vaikka on vähän varjossa. Vieläkin valuu hiki pitkin selkää ja käsiä, vaikka jo kerran kuivaisin...

 

KimmoK
Perjantaina, 1. elokuuta, 2003 - klo 17.42:   
Se pännii kun ei ole Amigaharrasteelle aikaa...

Ja kun tarvii jotain tehdä tietokoneella rajallisessa ajassa, on helpompaa esim. asentaa tarvittava softa wintoosaan kuin amigaan... voi tätä kirottua ...

 

Markus
Perjantaina, 1. elokuuta, 2003 - klo 17.59:   
Niinpä. Olin tänään isännöitisjään yhteydessä. Hän kertoi, että tämä eräs henkilö on soittanut hänelle. Henkilö on väittänyt, että ei ole kahteen kuukauteen ollut kuin noin 5 päivää asunnollaan. :-D Mikrofonilla nauhoittamani ääninäytteetkin ovat varmaan taian omaisesti tulleet nauhoitukseen. Ja minä varmaan olen kuullut harjoja, kun lähes joka heinäkuun päivä olen kuullut yläpuolen asunnossa vedettävän rullaverhoa yhden päivän aikana moneen kertaan. Ja se yläpuolella olevan asunnon vessanpönttö varmaan vetää itse itseään. Ja suihkukin siellä on käynnistynyt varmaan itsekseen klo 23 - 1, jolloin siellä on käyty suihkussa. Henkilötodistajani on varmaan myös kuullut pelkkiä harhoja. Kun aiemmin isännöitsijä oli käymässä asunnollani, hän kuuli rullaverhoa vedettävän, yhden kerran vessanpöntön vedettävän, mihin liittyi tyypillinen putkiston piippaus jne... Kun tänään rasvasin oveni saranoita, kuulin, että yläpuolella avaimella avattiin ovea. Kiipesin rappusia ylös ja kerkesin nähdä jonkun menevän asuntoon (häirikköasuntoon, that is) sisään. Pian tämän jälkeen sieltä kuului veden vuodatusta ja yksi isku lattiaan. Tämäkin oli varmaan pelkkää harhaa.

Tietysti on olemassa se mahdollisuus, että tämä henkilö ei todella ITSE ole ollut asunnossa, mutta on antanut avaimet joillekin muille ihmisille, jotka ovat käyttäneet asuntoa. Muistan jo heinäkuun alkupuolella todenneeni, että en yhtään ihmettele, jos tämä henkilö tulee väittämään, että ei häiriköintiaikaan ole edes ollut kotonaan ja että tämän edelleen hänen useat kaverinsa todistavat.

Häiriköinti on ollut sen verran räikeää ja täysin tarkoituksellista, että luonnollisesti alunperinkin hommaan on liittynyt jokin pläni, että homma kiistetään jotenkin täysin -- ja mikäs sen kätevämpää, kuin kieltää olleensa asunnossa. ...ja silloinhan tietenkään ovea ei avata. Mutta miksi se henkilön ilmeisesti ainoa puhelin on ollut myös suljettuna aina, kun olen soittanut hänelle?

 

JPQ
Perjantaina, 1. elokuuta, 2003 - klo 18.20:   
KimmoK: minuakin sapettaa kun yhteen hommaan joutunen PC:een ostamaan.:(

 

hooligan/dcs
Perjantaina, 1. elokuuta, 2003 - klo 19.10:   
Se sapettaa meitä kaikkia :-(

 

Markus
Perjantaina, 1. elokuuta, 2003 - klo 19.13:   
JPQ: Pakko kysyä, minkä käyttöjärjestelmän hankit PC:hen? :)

 

JPQ
Perjantaina, 1. elokuuta, 2003 - klo 21.25:   
Markus: no kysy vain softan tuntien joka lienee tarpeellisin on joku Windows ja tarve on grafiinen IPTC tagien lisäys softa. Ikävää kun se amigan komentorivi softa on hebreaa ja lienee vain megatagien lukuun eikä kirjoitukseen. Ja IPTC tiedosto muodosta en ole löytänyt dokuja.
PS. Linux softat voisin ajaa amigalla jos siinä olisi linux ei vaan kiintolevy tilaa sille.

 

KimmoK
Lauantaina, 2. elokuuta, 2003 - klo 0.06:   
JPQ: voikun ois kyllin nopsa winPC emu johonkin Amigamaiseen PPC koneeseen...

 

Joanna
Lauantaina, 2. elokuuta, 2003 - klo 0.34:   
Ainakin minulla mistään emusta ei olisi iloa ihan pienellä koneella. Siis nykyinen 1800+ athlon riittää wintoosan kanssa työntekoon, mutta että sen tehon saisi irti X86 emusta pitää olla aika julma PPC.

Eli ei ainakaan ennen kuin IBM 970 on saatavilla kannata suuremmin katsella semmoisen perään. Sitten.. ehkä sitten joku Wine:n tyylinen OS.kirjasto ja X86 emu voisi toimia.

Tosin.. jotkuthan puhuivat 970 koneesta ensi keväälle.. Saas sitten nähdä mitä tulee.

 

JÅQ
Lauantaina, 2. elokuuta, 2003 - klo 1.01:   
KimmoK: joo muuten voisihan miettiä PC taskiakin jos olisi tarpeeksi HD tilaa johon pistää Windows95 ja siihen IPTC metatagien lisäys softa. Tosin silloin tarvitsisin HD tilaa lisää ja vanhan PC:een saa halvalla. Uskoisin että uutta ei ole halua ostaa.

 

itix
Lauantaina, 2. elokuuta, 2003 - klo 5.36:   
JPQ: Ihan Jyväskylässä. Tuskaa mennä sellaiseen kauppaan kun joutuu tulemaan viileästä kuumaan.

 

Markus
Torstaina, 7. elokuuta, 2003 - klo 10.15:   
Heh, vuokra-asuntojen välitystoimistosta soitettiin ja kerrottiin, että tänään yksi tyttö on tulossa katsomaan nykyistä asuntoani. Tästä kuulemma tehdään lehtijuttu liittyen ensimmäisen asunnon hankkimiseen. Kerrotaan huonekalujen hankkimisesta jne. Luvallani asunnosta otetaan myös juttua varten kuva. Onnetonta vain jos uuden asukkaan myötäkin häirintä jatkuu. Saa juttu uuden käänteen, kun aletaan kertomaan aluksi, kuinka henkilö joutui valittamaan asiasta isännöitsijälle jne... :)

Jos tässä nyt oikein vainoharhaiseksi rupeaa (tai pikemminkin miettii kaikki tilanteeseen liittyvät teoreettiset mahdollisuudet), niin sellainenkin mahdollisuus olisi, että häiriköllä olisi ollut tarkoitus savustaa alapuolella oleva asukas pois sen vuoksi, jotta saisi tällä tavalla kaverilleen näppärästi asunnon oman asuntonsa alapuolelta. Tämä kyllä tuntuu sen verran kaukaa haetulta, että tuohon kyllä en jaksa uskoa. Kuitenkin asunnosta on ollut ilmoitus jo maanantaista välittäjän nettisivuilla ja vasta tänään on eka näyttö ja voisihan se asunto helposti lipsahtaa muullekin henkilölle kuin ensimmäiselle kiinnostuneelle.

Voisin vielä lisätä, että välittäjä on tietoinen oman muuttamiseni syystä ja oli kertonutkin tämän edelliselle henkilölle, joka kävi asuntoa katsomassa.

 

JPQ
Torstaina, 7. elokuuta, 2003 - klo 18.20:   
markus: eikä yleensäkkään pidä myydä ekalle kiinnostuneelle automaattisesti tuntuu minusta järkevältä.
Tulee tilanteestasi mieleen se lähiakoina tullut elokuva. Oliko sen nimi kohtalokas vuokralainen.

 

Markus
Torstaina, 7. elokuuta, 2003 - klo 18.55:   
JPQ: Jep, se oli "Kohtalokas vuokralainen". Vähän samaa hommaa on tässä nykyisessä tilanteessa (ei sentään ole alkanut viljelemään torakoita, joita laittaisi vaikka postiluukusta asuntooni :) ). Täytyy miettiä tarkkaan mitä teen. Jos tämä henkilö alkaa pitämään kännykkää päällä ja soitan hänelle vähisemmästäkin häirinnästä ja hän alkaa puhelimessa väittämään pokkana, että ei häiritse millään tavoin tai väittää vaikka olevansa jossain aivan muualla, niin en ihmettelisi, jos myöhemmin kävisi niin, että tämä henkilö alkaisi syyttää minua jonkinlaisesta ahdistelusta ja pahimmassa -- suorastaan painajaismaisessa -- tilanteessa minulle räpsähtäisi ahdestelusta sakot.

Tuota asuntoahan ei olla myymässä, vaan vuokranantaja etsii siihen uutta vuokralaista. Vuokravälitystoimiston nettisivujen mukaan tämä nykyinen asuntoni on varattu, joten ilmeisesti tyttö joka tänään kävi sitä katsomassa on siitä kiinnostunut ja tulee vuokraamaan sen.

Minkähänlainen lehtikuva asunnosta on otettu tai otetaan... Siellä nimittäin on koristeena pienen hyllyn päällä vanha Vic-20. Pienellä tietokonepöydällä jonka ostin vuosia sitten ihan vain väliaikaiseksi ratkaisuksi, kun menin kesäksi muualle töihin (työsuhde jatkui kyllä lopulta pitempäänkin), mutta johon tykästyin myöhemmin, on PC varustuksineen. Sen lisäksi on pitkähkö (180 cm) pöytätaso, jossa on Amiga 4000 ja kaikenlaista "romua", kuten vahvistin, vanha CD-soitin ja Commodore64. Vahvistimen päällä on Vic20:n moduuleita, mm. Super Expander, 16k lisämuisti ja Radar Rat Race. :) ...ja vähän muutakin legacy tai pikemminkin antiikkiromua. Olisi varmaan pitänyt kaivaa kaapista vielä vanha 14" multisync-monitori ja A500 esille. :) Tuo pitkä pöytä odottelee C-Onea ja AmigaOnea tai Pegasosta. Siihen sopii hyvin kolme tietokonetta vierekkäin (A4000 siis lisäksi vielä yksi). Olisi siinä ollut ihmettelemistä, kun käytössä olisi yht. 4 tietokonetta ja koristeena C64 ja Vic20. Luultavasti kuva on otettu kuitenkin ikkunoita vasten, millä seinällä on vielä yksi kirpputorilta ostettu pöytä joka hoitaa kirjoituspöydän ja isomman ruokapöydän virkaa. Samalla seinällä on vielä hieman edempänä vinottain TV+videot... Eletktroniikkaromua varsin paljon esillä (hyllyssä vielä esillä mm. vanha näytönohjain)... :) Ei näytä kyllä ihan normaalin ihmisen asunnolta -- vielä kun katsoo mitä kirjoja kirjahylly pitää sisällään... :)

 

JPQ
Torstaina, 7. elokuuta, 2003 - klo 19.29:   
Markus: mitäs siellä kirjahyllyssä siis onkaan ?

 

Markus
Perjantaina, 8. elokuuta, 2003 - klo 10.53:   
JPQ: Siellä on Amiga-aiheisia kirjoja jokunen ja muita ohjelmointiin liittyviä kirjoja: Hardware Reference Manual, Amiga3: 68000 konekieli, Basicista konekieleen: 6502-prosessrorin konekiei, Mastering Amiga C, Amigan pelintekijän opas, C-kieli, pari kirjaa Javasta, yksi huono kirja JavaScriptistä ja tietysi A4000:n mukana tulleet kirjat ja jotain muita ohjelmointiin liittyviä kirjoja. Sitten on filosofiaa: mm. Johdatus tieteenfilosofiaan, Johdatus tieteelliseen ajatteluun, Blaise Pascalin Mietteitä jne., matematiikan filosofiaa ja jotain siihen liittyvää mm. Silta äärettemyyteen, Matemaatikon apologia, Symmetria, Matematiikan ilot, Mathematical Analysis, Advanced engineering mathematics, Loogisia arvoituksia: Mikä tämän kirjan nimi on? jne... Muutamia tietosanakirjoja ja jotain (muita) opiskeluihin liittyviä kirjoja... Albert Einsteinen elämäkerta, useita isoja mappeja täynnä opiskeluun liittyviä asioita ja lehtiä... :)

 

JPQ
Perjantaina, 8. elokuuta, 2003 - klo 11.35:   
Markus: Mitä ihmettä sisältää Matemaatikon apologia,Symmetria,Matemaatikan ilot ?
PS. Oletkos sinä Einstein fani ? minä olen ehkä tipan verran...

 

Markus
Perjantaina, 8. elokuuta, 2003 - klo 16.11:   
JPQ: Matemaatikon apologia on G.H. Hardyn kirjoittama "matemaatikon puolustuspuhe". Alussa on hänen ystänäsä kirjoittama pitkä esipuhe, missä kertoo Hardystä. Hardy oli kuuluisa brittiläinen matemaatikko, joka oli hieman persoonallinen ihminen. Hänestä sanottiin esim., että hänen ulkonäkönsä on aina huoliteltu, mutta hänen asunnossaan kaikki peilit oli aina peitettynä. Kyseinen henkilö yritti itsemurhaa myöhemmällä iällä, mutta epäonnistui siinä. Hänen ystävänsä patistivat häntä kirjoittamaan työstään jonkinlaisen kirjan. Mutta Hardyn omasta mielestä kaikenlainen esittely jne. on toisen luokan ajattelijan työtä, joten tuo hänen kirjansa on kai jonkinlainen kompromissi. Hän kirjassaan perustelee matemaatikon työn mielekkyyttä. Symmetriassa on niin ikään matemaattista selostusta siihen liittyen jne., Matemaatiikan ilot-kirja käsittelee lyhyesti kaikenlaisia "hauskoja" asioita, kuten esim. "todistus", että "0=1" tai jonkun vastaavan mielettämyyden "todistamista". "Todistuksessa" tietenkin on kuitenkin virhe, jota harrastelija ei välttämättä helposti huomaa, mutta mikä on kuitenkin lopussa mainittu. Einsteinin elämästä olen ollut jonkin verran kiinnostunut. Hänhän ei alunperin olisi päässyt yliopistoonkaan pääsykoemenestyksellä, mutta joku professori antoi hänen yrittää kuitenkin, koska pääsykokeissa hän osoitti fysiikassa ja matematiikassa erinomaista osaamista.

 

Hz
Sunnuntaina, 17. elokuuta, 2003 - klo 22.26:   
noniin, ny on sitten (6) 3 päivää valmistettu keuhkoilla mansikkahilloa .. siltä se ainakin näytti..
ja selässä on 3 moran pistoa aina tuppiinsaakka ja yks 9mm reikä :) .
eli ny ei sitten pänni enään mikään tai no.... :)

 

JPQ
Maanantaina, 18. elokuuta, 2003 - klo 0.00:   
Hz: oho oletko tosissasi ? ja mikä tuo reikä on ?
Terveisin Järkyttynyt.

 

KimmoK
Maanantaina, 18. elokuuta, 2003 - klo 10.23:   
@Hz

tziisus... Otappas sitten iisisti kotvasen aikaa (vaikka tuskin sua "huvittaakaan" heti alkaa rokkaamaan).

Toivottavasti puukkojunkkari saatiin kiinni... vai onko Aministeilla syytä hankkia kevlar liivit?

Pitäs puukoissa ja pyssyissä olla älykkyysosamäärä-, promille- ja adrenaliinimittari.

 

Tripper
Maanantaina, 18. elokuuta, 2003 - klo 12.13:   
Markus: öh..mä kuitenkin odotin jotain vähän muuta siltä oletetulta häiriköinniltä. Luulin jo että siellä on joku hevibändi harjottelemassa yöstä toiseen 5 neliön luukussa tai jotain.. verhojen vetely ja vessassa käynti (ehkä kova aineenvaihdunta?), suihkussa käynti (syyllistyn tähän itsekin) on kyllä aika pientä..ellei teillä ole pahvia kerroksien välissä. Saatat törmätä huomattavasti pahempaankin, jota jo kirjaimellisesti voisi häiriköinniksi kutsua. Dunno.. mut tuskin tässä mitään salaliittoteoriaa kuitenkaan takana on. Tulpat auttaa myös...
Enkä mä toki vähättele, mut toisinaan hiljaista naapuria on vaikeaakin saada.

 

Trip
Maanantaina, 18. elokuuta, 2003 - klo 12.20:   
Kun aiemmin isännöitsijä oli käymässä asunnollani, hän kuuli rullaverhoa vedettävän, yhden kerran vessanpöntön vedettävän, mihin liittyi tyypillinen putkiston piippaus jne... Kun tänään rasvasin oveni saranoita, kuulin, että yläpuolella avaimella avattiin ovea.

Jos kerran isännöitsijä on käynyt sun luona ja kuullut nämä soundit, niin se tuskin kävi sun luona klo 23-07 välisenä aikana? Mun mielestä on kuitenkin aika kohtuullista että voi käydä vessassa päivällä...ja jos lähtee paha soundi, niin silloin voi syyttää isännöitsijääkin että olis voinu pistää vähän hiljasemmat systeemit taloon. Ei sitä aina itse tajua vessaa vedettäessä että kuinka voimakkaasti se kuuluu muualle taloon.


Kiipesin rappusia ylös ja kerkesin nähdä jonkun menevän asuntoon (häirikköasuntoon, that is) sisään. Pian tämän jälkeen sieltä kuului veden vuodatusta ja yksi isku lattiaan. Tämäkin oli varmaan pelkkää harhaa.

Vettä varmasti saa päivällä juoda kraanasta? Entä mahdollisesti kompastuminen lattiaan? Siitä saattaa lähteä ääntä...
Oikeesti jos noi on ongelma, niin musta olis aika nihkee olla ylitarkan naapurin naapuri jos kerran potalla pitää yöllä käydä ja juoda Siwasta ostettua pullotettua vettä.

Relax.

 

aika suvaitsevainen naapuri
Maanantaina, 18. elokuuta, 2003 - klo 12.41:   
Se ottais päähän jos ois herkkäuninen. Kerrostalossa asuessa ois ollut aika katkonaiset yöunet.
Ja rivarissakin kun mannet huutaa ja tappelee pihalla.
Ja naapurin emäntä on aika äänekäs sängys... juu, kyse ei oo kuorsauksesta.

 

itix
Maanantaina, 18. elokuuta, 2003 - klo 13.53:   
Tripper: Tuossa ei ymmärtääkseni ongelmana ollut suihkussa käynti tai muukaan vastaava normaalimelu.

 

miksuh
Maanantaina, 18. elokuuta, 2003 - klo 17.17:   
Hah. Siis joku vessan vetäminen, juomaveden raanasta laskeminen jne on normaaliin elämään kuuluvia hommeleita. Ihan oikeesti jos joku ei kestä semmosia ääniä, niin semmosen ei pitäs muuttaa kerrostaloon tai kaupunkiin nyt yleensäkään. Voihan sitä sitten muuttaa johonkin korpeen erakkomökkiin missä naapureita ei ole lähimaillakaan :)

Kukaan ei voi sanoo et "sä et saa käydä yöllä pöntöllä jos tulee hätä, sun pitää odottaa aamu 8:00:n" :) Tai "vähät siitä onko sulla jano, täällä on hiljasuus ajat nih" :) Haloo sanon mä :)

Jonkun kovaäänisen luukutuksen, kurkkusuorana karjumisen jne häiritsemisen ymmärrän mut noi edelliset nyt on niin pientä et ei pitäs tommosen haitata.

Suihku kyllä kluuluu yllättävän hyvin, ja siksi itse yritän välttää hirveän myöhään suihkussa käyntiä, mutta joskus sille ei voi mitään.

Onneks meidän talossa on suht hyvät äänieristykset, vaikka on vanha 60-luvun puolvälin talo. Ei ole pahemmin kuulunu naapurista mitään (paitsi pienon pimputusta joskus)

 

Hz
Maanantaina, 18. elokuuta, 2003 - klo 17.33:   
:) kerrotaan viel kaikille,
oikeasssakyljessä ja selässä olevat 3 moran reikää ja 9mm reikä tuli siiitä kun oli sairaalassa
otattamass keuhkoistani koe palan patologipaskanmarjalle .. kun mulla on "outo" keuhkotulehdus,
ei ole tartuvaa eli assyllä oleet ei tartte mennä eristykseen :) mutta ei siihen tulehdukseen antibiotitkaan auta.
Eli ei minua ole ny "mannet" viel puukottannu eikä amunna ja luotiliivitkyllöytyy kaapista :)...

 

Jon
Maanantaina, 18. elokuuta, 2003 - klo 17.44:   
Yleensähän taloissa on järjestyssäännöt, joita olisi hyvä noudattaa, mitä siitä asumisesta muuten mitään tulee. Etenkin vanhoissa taloissa on surkea äänieristys.

Eipä ole omassa kämpässäni valittamista mutta en voi käsittää miten keskellä yötä autoilla rällääminen ja h*lvetillinen jumputus on laillista. Vielä poliisiasema siinä vieressä mutta ilmeisesti kukaan poliiseista ei asu Raksilassa eikä kärsi ongelmasta :)

Hz: hyvä että olet "kunnossa" :) Tuosta sai semmoisen kuvan että on ammuttu ja puukotettu vielä varmuuden vuoksi.

 

miksuh
Maanantaina, 18. elokuuta, 2003 - klo 18.38:   
No minkään talon järjestyssäännöt kuitenkaan tuskin kieltää esim yöllä vessassa käyntiä tai veden juomista :) Tosiaan kovaääninen musansoitto jne on asia erikseen.

 

miksuh
Maanantaina, 18. elokuuta, 2003 - klo 18.41:   
Sinne vaan kyttääjät sivulle kattomaan mitämieltä porukka on omasta asuinpaikasta :)

 

Jupp3
Maanantaina, 18. elokuuta, 2003 - klo 19.23:   
No, kerrotaampas kaverin ex-naapurista...

Kun kävin ensimmäisen kerran kaverini uudessa asunnossa, hän kertoi outoja havaintoja naapuristaan... mm. sen, että tämä käy joka ilta iltayhdeksältä suihkussa. No, ei se nyt niin kummalta kuulostanut... Yhtäkkiä kaveri huomauttaa, että "ihan kohta." "Kohta mitä?" kysyin itseltäni, ja samalla pistettiin naapurissa suihku päälle. Ja kello oli todellakin tasan 21...

Varmaankin sattumaa, ajattelin, mutta ajan myötä huomasin kaverilla vieraillessani, että se suihku todellakin alkoi aina muutaman minuutin tarkkuudella.. Noh, outoja tottumuksia :)

Ja kyllähän se naapuri soitti musiikkia melko lujaa, kuten myös kaverini (lähinnä "kostona" tmv).

Täytyy kyllä sanoa, että kuulosti sangen "mielenkiintoiselta" käytävässä, kun naapuri soitti kotimaista humppaa, ja kaverini Rammsteinia... Siinä rapun ulko-ovella kyllä vähän ihmetteli, että "Mikä hemmetin bändi toi oikein on?" :)

 

Joanna
Maanantaina, 18. elokuuta, 2003 - klo 19.46:   
Ilta yhdekäsltä suihkussa käymine on aika luonnollista jos esim
työvuorot osuu siten että sattuu olemaan tulossa tai lähdössä. Siis
läheskään kaikilla työpaikoilla ei ole suihkuja ymjs mukavuuksia
firman puolesta vaan pitää tulla niine hyvineeen kotiin saakka.

 

Jupp3
Tiistaina, 19. elokuuta, 2003 - klo 0.20:   
No, kyseinen naapuri ei todellakaan töitä tehnyt... :)

Aina sitä vain mietti, että onko siellä suihkussa kello, se nimittäin loppuikin aina muutaman minuutin tarkkuudella samaan aikaan...

 

Jon
Tiistaina, 19. elokuuta, 2003 - klo 9.38:   
Ainakin niissä taloissa missä minä olen asunut, on annettu suosituksia wc:n vetämisestä ja suihkun käytöstä hiljaisuuden jälkeen. Eihän sitä wc:tä ole edes pakko vetää joka kerta :)

 

Markus
Tiistaina, 19. elokuuta, 2003 - klo 10.20:   
Öh, ymmärsitte hieman väärin. Vessan ja rullaverhon vetämisellä ei ollut mitään tekemistä sen varsinaisen häirinnän kanssa, vaan noilla asioilla minulla oli tarkoitus vain varsinaisen häiriköinnin lisäksi todeta, että asunnosta kuuluu _myös_ tätä tavallista elämää -- eli juuri sitä mitä sieltä ei voisi kuulua, jos kukaan ei olisi siellä (härikkö siis on väittänyt, että on ollut kesä-heinäkuussa vain noin viitenä päivänä asunnollaan).

Taisin tosin itse tuossa aiemmin selostaa hieman harhaanjohtavasti. Enhän minä nyt sentään rikosilmoitusta tekisi, jos kysymys olisi vain vessanvetämisestä tai rullanverhon edestakaisesta vetämisestä. Tuskin tulisin edes ajatelleeksi, että se edes tahallista olisi. Tuskin myöskään niin vähäisessä jutussa kuin nämä mainitut normaalit elämisen äänet kukaan ryhtyisi henkilötodistajaksi. :) Voisin myös mainita, että tuo suihkussakäynti yöllä on myös siinämäärin vähäpätöistä sinällään, että en siitä yksinään korvaani lotkauttaisi.

Saas nähjä miten tässä tulee käymään. Ennen tätä nykyistä asukasta siellä muuten soi joskus räminärokki keskiyön jälkeen, mutta siihenkään en puuttunut, kuin vasta yli vuoden ajanjakson jälkeen. :)

 

KimmoK
Tiistaina, 19. elokuuta, 2003 - klo 12.32:   
Opiskelija-asunnoissa oppii ainakin sietokykyä ... ennenkuin nuoret vasta kotopesästään lentäneet ihmisenpenikat oppivat elämisen tavoille.

Jon varmaan yhtyy mielipiteeseen...

Vieläkö Välkkylän uusi grillikatos on huligaaneilla polttamatta vai onko siitä tehty heti kerralla valurautainen?
(kylla aikoinaan vatutti seurata 5-talosta kun pihalla poltettiin "vappukokkoa" grillissä)

 

Jon
Tiistaina, 19. elokuuta, 2003 - klo 14.43:   
Kimmo, aika hyviä kokemuksia perhe-asunnosta. Ehkä jos olisi soluja ympärillä niin voisi olla kovempaa menoa :)

Joskus pyykkituvassa jotain pientä tai autopaikka viety, joskus känniset huutaa pihalla ja tupakansavua tulee ikkunasta, mutta aika rauhallista muuten :)

 

miksuh
Tiistaina, 19. elokuuta, 2003 - klo 16.11:   
Jon: No hyi yök :D Mä en ainakaan haluais mennä veskiin, aukasta pöntönkantta ja löytää sieltä puol päivää seisonutta epämäärästä moskaa :)

Eli kyl se on iha syytä vetää joka kerta :)

 

miksuh
Tiistaina, 19. elokuuta, 2003 - klo 16.15:   
No opisklijakämppien menoa sietää oparhaiten ku menee ite mukaan örveltämään :) Ainakin meillä oli perhekämppäläisetki mukana iha yhtälailla :)

 

Jon
Tiistaina, 19. elokuuta, 2003 - klo 16.55:   
miksuh: arvasin kyllä että joku alkaa vääntään, mutta tarkoitin vain että jos nyt yöllä käy pikkupisut lorottamassa pönttöön niin tarviiko sen takia vetää monta litraa vettä pönttöön kello 2 aamulla? :)

 

Markus
Tiistaina, 19. elokuuta, 2003 - klo 16.56:   
Jees, minun tapauksessani tosiaan se varsinainen häiriköinti -- kuten sanottua -- oli (sitä on varmaan vieläkin, mutta olen tässä viikon verran jälleen ollut pois asunnolta) ei ollut tuota veden juoksuttamista jne. En kuitenkaan taida ainakaan tässä vaiheessa laittaa niitä mp3-tiedostoja nettiin, missä on sitä varsinaista häiriköintiä. :)

Isännöitsijä on kuunnellut niitä, ja totesi, että on ihan hyvä, että minulla on ne nauhoitukset ja ehdotti, että ennen poismuuttamista toimittaisin taloyhtiölle vielä yhteenvedon tms. ja CD:n, missä niitä varsinaisia häiriköintiääniä on. Hän ajatteli jo seuraava asukasta, että jos/kun hänen kohdalleen tulee samaa, niin taloyhtiön on sen jälkeen helpompi ryhtyä toimenpiteisiin.

Itse olen tässä vuosien varrella asunut aika monissa paikoissa ja täytyy sanoa, että kaikenlaista on tullut nähtyä ja kuultua, mutta ei vielä mitään tällaista... :)

Ne tavallisen elämän äänet (ja tietysti myös häiriköintiäänet) "todistavat", että ko. asunnossa on eletty koko kesän (jos ei nyt sitten joskus esim. kesäkuussa olla oltu muutamaa päivää pois), joten koska asunnon asukas väittää, että on ollut vain noin 5 päivänä asunnolla kesä-heinäkuussa, niin voinee päätellä, että hänellä ei ole ihan puhtaat jauhot pussissa. :) (Jos tässä mainitulla osapuolella olisi täysin puhtaat jauhot pussissa ja hän ei olisi juuri itse ollut asunnolla mainittuina kesäpäivinä, niin hän luultavasti olisi maininnut, että asuntoa on tosin käyttänyt joku muu/muut ihminen/ihmiset.)

 

miksuh
Tiistaina, 19. elokuuta, 2003 - klo 17.48:   
No niinkauan örveltävän naapurin kun jalka ei tuu läpi katosta/seinästä tai jotain ni hyvä... :)

Mulla on itsellä osunu yleensäottaen aika mukavat ja rauhalliset naapurit, tosin itse pitkään solussa asuneena siedän kai aikapaljon :)

Mekkalointia ikävämpi juttu oli mun ekassa HOAS:n solukämpässä Espoossa. Se on ainut kerta kun olut ongelmia naapurien kanssa. Sillon osu kämppis joka oli aika syvältä. Ennenki oon irkissä jne tosta puhunu.

"Kämppiksenä" oli 50v linsesiaatiksi pyrkivä ukkeli joka ei sietäny yhtään et siellä solukämpässä oli muita. Lopulta touhu meni semmoseksi ettei viittiny ees keittiöön mennä ku ukkeli oli paikalla. Touhu meni aika pimeeksi kun ukkeli alko valittaa kun olin iha hiljaa omassa huoneessani ja surffailin netissä. Muka häiritsi kun mulla oli valot päällä ja kuulemma olis ollu parempi mennä nukkuun.

Sitku en totellu ni se alko käännellä kämpän pääkytkintä aina ku näki mun huoneessa valot. Yhtenä iltana se sit raivos jotai keittiössä ja ku en suostunu tulee ulos omasta huoneesta ni tuli koipi läpi ovesta. Sillo alko tuntuu et touhu menee vaaralliseks ja tein valituksen HOAS:lle ja sain sit toisen solukämpän. Äijä kuulemma lenti sit pellolle vähä mun muuton jälkeen.

Aina muullon ollu tosi kivat kämppikset jne, eikä naapureiden touhutkaa ny hirveesti ole haitannu :)

Nyt yksiössä asuessa ei pahemmin naapureita ole oppinu tunteen paria lukuunottamatta, mut ei kyl tosiaan häiriöitä ole olu ja itseki yrittäny välttää musan soittoa jne myöhään.

 

Jon
Tiistaina, 19. elokuuta, 2003 - klo 22.53:   
Mutta kyllä mulle omakotitalo kelpaisi jos vain olisi rahaa. Kun on sellaisessa kotipuolessa asunut, niin ei sitä ikinä halua kerros- tai rivitaloon asumaan. Mutta kaupungeissa asuntojen hinnat ja vuokrat on aika huikeita! :(

 

miksuh
Keskiviikkona, 20. elokuuta, 2003 - klo 15.40:   
Jon: Halpoja ne vuokrat yleisesti on pk-seutuun verrattuna :)

 

tomppa
Perjantaina, 22. elokuuta, 2003 - klo 16.47:   
Metelöivät naapurit vielä menee mutta itse metelöivät paranoidialkkis naapurit on pahimpia. Sellaiset jotka pitää itse ölömölöä ja valittaa ja syyttää sitten muita. Kerran allekirjoittanut joutui selvittelemään poliiseilla lemmikkihamsterinsa kuolinolosuhteita ja muutenkin eläinrääkkäystä kovasti harrastettiin, kuulemma. Heh. Kestat tietysti ymmärsi jutun, mutta surkuhupaisaa silti. Noh, onhan sitä itsekin tullut joskus metelöityä.. Joustaa on pakko osata jos ei erakoksi halua.

 

Jon
Perjantaina, 22. elokuuta, 2003 - klo 16.53:   
miksuh: kyllä landella kannattaa asua jos haluaa rauhaa ja edullisuutta. Joku etätyö ois siistiä, jos ois edes peruspalvelut kuten ruokakauppa ja alko vieressä :) En ole ihan varma Hesa-Oulu -vertailusta mutta kyllä Oulussa on tarpeeksi kallista.

 

miksuh
Perjantaina, 22. elokuuta, 2003 - klo 18.49:   
Jon: No siis esimerkkinä: Pk-seudulta saa 26m^2 yksiöstä ihan tyypillisesti maksaa jotain 450EUR/kk:lla vähänki isompi alkaa sit sitten 500-600EUR/kk tai enemmän :P Lahen seudulta saa tolla hintaa jo ainaki kaksion. Hesan kalliossa yhellä kaverilla on jotain 22m^2 kopperoyksiö ja se maksaa siitä jotain 420EUR/kk. Poikkeuksia toki on, oma 26m^2 yksiöni maksaa 390EUR/kk ja toi on tosi halpa :)

 

miksuh
Perjantaina, 22. elokuuta, 2003 - klo 18.52:   
Hups tulipa vähä sekavasti kirjotttua.

 

Jon
Perjantaina, 22. elokuuta, 2003 - klo 19.32:   
Onko tuo yksityisiltä markkinoilta vai opiskelijakämppä?

 

miksuh
Sunnuntaina, 24. elokuuta, 2003 - klo 14.06:   
Ihan normaali vapaiden markkinoiden yksiöhintoja. Ei solusta sentää nolin paljon tarvii maksaa :) Itse kun asuin vuosi sitten vielä HOAS:lla, niin 11m^2 koppero-solu makso n. 190EUR/kk. Mutta kyllä ne HOAS:n perhekämpätkin on jotain 300EUR/kk.

Oltiin eilen yhden kaverin kanssa tuola, Senaatintorilla ylipormestarin populaarimusiikkikonsertissa, eli kattomassa mm. Leningrad coewboysia. Menin sit yöks sinne kaverille Kallioon. Aamulla ku lueskeltii Hesaria, ni tuli huvikseen katottua noita tarjolla olevia vuokra-asuntoja.

Järestäään yksiöstä sai maksaa 500-600EUR tai yli.
Esim Sörnäisissä olis ollu 25m^2 yksiö, eli neliön pienempi kun mun, 650EUR/kk. Tommosia ne vuokrat täällä on :) Eli ihan tolkuttomia :P On niitä poikkeuksia tosiaan, mut voi arvata et ne halvat kämpät ei kauan vapaana ole, eli tommosesta kämpästä kun mun kannattaa pitää kynsin ja hampain kii.

Jos olis hirveesti ylimäärästä rahaa ni muuttas Bulevardille 8. kerrokseen 54m^2 kolmioon, vaivaset 1900EUR/kk :D Toi nyt oli semmonen kärjistetty esimerkki, mut missä muussa suomen kaupungissa saa maksaa keskustakämpästä tommosen summan ? :) Toi ei oo ees iso kolmio :)

 

miksuh
Sunnuntaina, 24. elokuuta, 2003 - klo 14.16:   
Jon: Nii siis se vielä, että HOAS:ta ei oikeen ees saa yksiöitä yksinaujat, lähinnä likkakaverin kanssa voi saada tai sit jos oot just valmistumassa.

 

AOS
Maanantaina, 1. syyskuuta, 2003 - klo 13.01:   
Näyttää olevan kalliita nuo Helsingin asunnot. Itse kannatan "maalla" asumista. Oma kaksio maksaa 350,- kuussa, joten ei paljon tee mieli hesaa.

Mutta sit toi opiskeluruokailun hinnoittelu v#¤?¤¤aa, kun KELA antoi luvan nostaa opiskeloilta perittävän ruuan hintaa 2,55 euroon niin eikös meidän koulun keittiö sen tehenyt vaikka henkilökunnalta perittävän ruuan hinta pysyi samana kuin ennen opiskelijoiden hinnankorotusta. Nyt sit menee 20 snt joka päivä enemmän ruokaan jos haluaa käydä koulussa syömässä.
Tosin ite kun ruuat laittaa niin siinä säästää aikas paljon. Eikä tarvi syödä kuivaa uunimakkaraa ja "perunamuusia".

 

miksuh
Maanantaina, 1. syyskuuta, 2003 - klo 13.07:   
Ainii perkl, vuokra pitää maksaa tänää viimestää :P Meinas iha unohtua :)

 

Zabbo
Tiistaina, 2. syyskuuta, 2003 - klo 10.41:   
Mikä pännii tänään? Tänään pännii se että autosta on akku tyhjä, polkupyörä on varastettu ja pitäisi kävellä koululle 4,5 km vesisateessa...

 

Tripper
Tiistaina, 2. syyskuuta, 2003 - klo 12.54:   
No mua pänni kyllä kesällä rahatilanne (ja
miksei nytkin)...kun palkka oli käteen about
500e kuussa ja huomasin että kaveri saa
sossusta enemmän. Eli olisin voinut lopettaa
työt ja lomailla kunnolla, tehdä musaa
yms..eikä olis tarttenu kuluttaa sitäkään
energiaa (kaurapuurolla) työntekoon. Siis
työnteko on välillä aika järjetöntä don't u think?

 

KimmoK
Tiistaina, 2. syyskuuta, 2003 - klo 14.31:   
Ensin oli sikakuuma heinäkuu ja nyt on sikakylmä elokuun loppu - syyskuun alku.

Siinä missä heinäkuussa raksalle läkähtyi maatöissä yms., nytten liukastelee jäätyneellä kävelyrampilla räntäsateessa...

 

itix
Tiistaina, 2. syyskuuta, 2003 - klo 15.26:   
Tripper: Olisit käynyt sossussa niin olisit saanut palkan päälle vielä about 100 euroa "ilmaista" rahaa.

 

JPQ
Tiistaina, 2. syyskuuta, 2003 - klo 16.48:   
Tripper: eihän työteko täällä kannata.
PS. "vahingosta" viisastuu.

 

Frn
Keskiviikkona, 3. syyskuuta, 2003 - klo 4.21:   
Mutta toisaalta seuraavalle työnantajalle on hauska alkaa
selvittelemään puuttuvaa työhistoriaa. IMO mikä tahansa työ on parempi
kuin ei työ, jos vähänkin vaan kiinnostaa.

 

miksuh
Keskiviikkona, 3. syyskuuta, 2003 - klo 19.52:   
Tällähetkellä pännii ATK-kirjojen sikamainen hinta :P Kävin dataclubissa tänää vihdoin, vaikka piti jo sillon yks päivä käydä, Palo sitten rahaa noin 100EUR kerralla, ja huomena pitäs kai hakea samalla summalla lisää kirjoja :P

 

srela
Keskiviikkona, 3. syyskuuta, 2003 - klo 20.04:   
"Tripper: eihän työnteko kannata."

------

No itseäni kyllä väsyttää maksaa tahallisesti työtä tekemättömien osuutta veroissani.. Jos kaikki jättäytyisivät loisimaan niin mitä tästä sitten tulisi :-P

Suosittelen kokeilemaan rehellistä työntekoa. Tuolla asematunnelissa näkee kaikenlaista parhaassa työiässä olevaa "varhaiseläkeläistä" yms. mielestäni järjestelmän väärinkäyttäjää "lomailemassa"....
 

JPQ
Keskiviikkona, 3. syyskuuta, 2003 - klo 23.45:   
srela: tulisi tulevaisuuden yhteiskunta jossa koneet tekee työt. Inhoatko työttömiä tai sairas eläkelläisiä ? Jaahas on sulla suhtautuminen noh olkoon ei kaikkille ole töitä ja toiseksi jollain eläke jo nuorena hyvästä syystä.
Terveisin ammattikoulu asioiden väliin putoaja.

 

Joanna
Torstaina, 4. syyskuuta, 2003 - klo 3.21:   
Juuh.. kirjojen hinnat on hirveitä, ostin pari mielenkintoista kirjaa
Elektroniiikkasuunnitteluun, hinta noin 100Eur kpl, ja silläkin ne
piti tilata ulkomailta kun ei täällä valtiossa ole yhtään firmaan joka
mitän myisi. No, onneksi netti+visa aikakaudella sen saa ulkomailta
ihan kätevästi..

 

Jon
Torstaina, 4. syyskuuta, 2003 - klo 8.37:   
JPQ: tarkoitti varmaankin ns. sossupummeja, jotka eivät töitä viitsi tai halua tehdä koska rahaa saa muutenkin.

 

JPQ
Torstaina, 4. syyskuuta, 2003 - klo 9.10:   
Jon: jos olet oikeassa ymmärrän kun en minäkään tykkää että ihminen ei tee työtä jos sitä olisi sille saatavilla (kykyjen mukaista siis) paitsi jos eläkkeeseen on hyvä syy.
Joanna: kyllä ainakin ennen akateeminen ja suomalainen on toimittanut minkä vaan kirjan jos on tarpeelliset tiedot saatavilla (tärkein eli ISBN edes) eli en ymmärrä täysin viestiäsi. Hinnat on hirveitä
kun jo 50euroa tuntuu kirjaa kohti pahalta.:(

 

Jon
Torstaina, 4. syyskuuta, 2003 - klo 15.17:   
Olen tilannut Suomalaisesta useamman kirjan. Kyllähän ne maksaa, mutta postikulut vähennetään jos tilaa tarpeeksi. Ajattelin tosin hommata sen Visan, kun sen vuosimaksun olisin säästänyt jo moneen kertaan Amazonista tilaamalla. Toisaalta jos ajattelee, että sen 50euroa voi kääntää edukseen työelämän puolella, niin ei se sitten kirpaise. Eihän 50 euroa vielä paha olekaan, mutta joku 100 on :)

 

miksuh
Torstaina, 4. syyskuuta, 2003 - klo 17.03:   
srela: No ei silti pidä mennä yleistämään. Sanon ihan suoraan, että varmasti hyvin harvalle on mitenkään kivaa se, että joutuu elämään tuommoisen tuen varassa. Päinvastoin, se on useimmille aika epämukavvaa pidemmänpäälle. Varsinkin, kun sitten jotku on yleistämässä pummeiksi.

Pummeja on varmasti vain pieni vähemmistö lähinnä, kyllä suurin osa on varmasti ihan oikeasti sen avun tarpeessa, ja suomen tapasessa maassa jokaiselle kuuluu se perustoimeentulo sossusta jos sitä ei muualta saa.

Tietty työssäkäyviä voi ehkä itsekkäästi harmittaa, että joutuu maksamaan toisten toimeentuloa veroina, mutta.. Kyllä minä ainakin olen sitä mieltä, että jos minä työssäoloaikana maksan sairaat määrät veroja, niin sitten on ihan oikein että sitä tukea saa kunnalta sillon kun sitä tarvitsee.

Esim itseni on pakko kävästä aina välillä espoon kaupungin luukulla, kun opintotukea en saa enää ja koulussakin on pakko olla, että edes joskus valmistuisi. Eli töiden tekeminen on vaikeeta, koska arkipäivistä ja illoista tulee aika rikkonaisia, kun osa tunneista on päivällä ja osa illalla. Osaaikasten paikkojen saaminen sitten on aika kiven alla, varsinkin kun hakijoita on paljon.

Ei sillä sossun toimeentulotuella, kyllä mitenkään hirveästi juhlita, sillä tulee toimeen ei juuri muuta.

 

miksuh
Torstaina, 4. syyskuuta, 2003 - klo 17.42:   
Mut se siitä :)

 

Jon
Perjantaina, 5. syyskuuta, 2003 - klo 10.04:   
Silmät käteen ja lukemaa Srelan kommentti uudestaan. Avainsana "tahallisesti".

Tottakai opiskelija (köyhyysrajan alapuolella vai miten se oli?) ja pienituloinen voi joutua toimeentulotukea hakemaan. Kokemuksesta tiedän että se toimeentulotuen hakeminenkin kyllä voi käydä työstä kun pitää kantaa miljoonaa lappua sossuun.

Eihän sillä toimeentulotuella juhlita sen enempää kuin opintotuellakaan, mutta silti kummastuttaa että mistä ihmeestä alkoholistit löytävät aina ne juomarahat? Hmmm.

Nimim. aina on töitä tehty kun niitä on tarjottu.

 

JPQ
Perjantaina, 5. syyskuuta, 2003 - klo 10.55:   
Jon: joo mutta joskus miettii että onko viestissä piilomerkityksiä.
Noista lapuista tuli mieleen se speden sketsi jossa tyyppi roudasi älyttömästi todistuksia "johtajalle". siksi "johtajalle" kun en muista miksi sitä puhuteltiin mutta tuo on muistikuva.

 

Jupp3
Perjantaina, 5. syyskuuta, 2003 - klo 13.21:   
"Ei sillä sossun toimeentulotuella, kyllä mitenkään hirveästi juhlita, sillä tulee toimeen ei juuri muuta."

Täytyy mainita, että vähän kyllä pännii se, että tuota toimeentulotukea saa yli 1/4 enemmän kuin opintotukea...

Eli tuon olisi ilmeisesti tarkoitus rohkaista ihmisiä opiskelemaan?

 

jPV
Perjantaina, 5. syyskuuta, 2003 - klo 13.39:   
Niin ja sitten jos opiskelee, mutta ei saa opintotukea tai töitä syystä tai toisesta, niin ei saa edes toimeentulotukea, vaan on lopetettava opiskelut ja alettava työttömäksi, että voisi elää.

 

Jon
Perjantaina, 5. syyskuuta, 2003 - klo 14.12:   
Life is bitch. Mutta helppohan se on Pfeifferin sanoa :)

 

miksuh
Perjantaina, 5. syyskuuta, 2003 - klo 14.15:   
jPV: Jos opintotukea ei saa syystä tai toisesta, ja jos muita tuloja ei ole, niin ainakin pk-seudulla opiskelijatkin saa toimeentulotukea. Ei sitä tosin tietenkään ole opintotuen korvikkeeksi tarkotettu.

 

Jon
Perjantaina, 5. syyskuuta, 2003 - klo 14.19:   
Jeps, ja opintolainakin pitää olla otettu että toimeentulotukea voi saada. Se kuuluu ensisijaisiin tuloihin, vaikka hieman vaikea on käsittää miten laina voi olla tuloa.

(tai oliko se niin, että jos sitä on haettu niin se pitää olla ainakin nostettu, tai se luetaan tuloiksi joka tapauksessa...)

 

Jupp3
Perjantaina, 5. syyskuuta, 2003 - klo 18.44:   
jPV:

Työttömyystukea ei voi saada opiskelun aikana, mutta (perus)toimeentulotukea voi, jos ei ole mitään muuta tulonlähdettä (Palkka, Opintotuki...)

Niin, ja aiemmin totesin tuosta toimeentulotuen isommuudesta, työttömyystuki taitaa olla vieläkin isompi... :(

 

itix
Perjantaina, 5. syyskuuta, 2003 - klo 22.19:   
Toimeentulotukea voi saada vaikka saisikin opintotukea. Jos opintotuki (+asumislisä+laina) jää alle toimeentulorajan niin sosiaalitoimisto kompensoi erotuksen.

 

KimmoK
Keskiviikkona, 10. syyskuuta, 2003 - klo 10.41:   
Muoti.

Muoti pännii. Kuka idiootti keksi että naisilla pitää housut roikkua puolessa tangossa ja vieläpä siitä huolimatta minkälainen mahareppu edessä roikkuu.

Jos ne housut on tosiaan silleen puolessa tangossa niin housujen vyötärö tuhoaa naisen lantion upean kaaren.

Perhana, sekin silmien ilo on männy tästä elämästä...

 

tnt
Keskiviikkona, 10. syyskuuta, 2003 - klo 13.34:   
Äläpä KimmoK muuta sano! Ja tietty nämä kaverit, jotka kouluun lähtiessään pyytävät: "Äiti, viittiks laittaa oven kiinni, kun mun housunperse on kerinnyt lähteen kouluun mun perässä". AAAaaargh.

 

JPQ
Keskiviikkona, 10. syyskuuta, 2003 - klo 15.15:   
Minuakin pännii muoti eräiden takia koska ne ei saa itselleen sopivia vaatteita jos saakin niin ei kauniita.:(

 

Jon
Keskiviikkona, 10. syyskuuta, 2003 - klo 16.26:   
Olikohan se Neil Gaiman joka kertoi ettei kaapissa olekuin mustia vaatteita. Ei tarvii paljon miettiä mitä laittaa päälle ja minkä kanssa passaa.

 

itix
Keskiviikkona, 10. syyskuuta, 2003 - klo 17.36:   
KimmoK: No senhän takia niitä pitääkin katsella ilman vaatteita. IRL.

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: